Coronafeestbeest Grapperhaus prijst de Nederlandse bevolking: “Overgrote deel heeft zich met Oud & Nieuw voortreffelijk opgesteld”

In plaats van de Nederlandse bevolking belerend toe te spreken (terwijl je jezelf niet aan de geldende coronamaatregelen kunt houden) heeft minister Ferd Grapperhaus zowaar wat complimentjes over voor zijn onderdanige bevolking. Volgens Grapperhaus heeft het merendeel van de Nederlanders zich voortreffelijk gedragen tijdens Oudejaarsnacht.

Grapperhaus laat tegenover de NOS weten dat hij zeer tevreden terugkijkt op de jaarwisseling. In verschillende plaatsen ging het weliswaar mis, maar afgelopen Oud & Nieuw bleek een van de meest rustige jaarwisselingen van de afgelopen jaren.

Er werd eventjes gevreesd voor gigantische rellen en ongeregeldheden op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag, maar die bleven uit. Dat is volgens Grapperhaus mede te danken aan het vuurwerkverbod en omdat het merendeel van de Nederlanders naar Rutte, De Jonge en Grapperhaus hebben geluisterd om vooral thuis te blijven en weinig bezoek te ontvangen.

“Het overgrote deel van de mensen heeft zich voortreffelijk opgesteld”, zegt Grapperhaus. “Een potje scrabble is weer de nationale sport geworden. Er zijn illegale feesten geweest, maar weinig. Het overgrote deel van de mensen heeft gezegd: kiezen op elkaar, maar we moeten van die ellende van het virus af.”

En dat is nog niet alles volgens Grapperhaus: Ook de hulpverleners hadden -naar maatstaven in vergelijking met de afgelopen jaren- over het algemeen een vrij rustige nacht.

Allemaal leuk en aardig, maar het begint er nu wel steeds meer op te lijken dat het vuurwerkverbod, de beperking van feesten en evenementen en de verkoop van alcohol tot 20.00 uur dus geen tijdelijke coronamaatregelen zijn, maar best weleens een blijvertje kunnen zijn. Dat heeft de overheid er dan maar weer mooi doorheen gedrukt, onder het mom van… Corona.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. JochemX

  Veel autobranden verdrijven het virus?

 2. 2030

  de man heeft tijdens scrabble vast wat watjes in zijn oren gehad. Wat een domme eikel is dit. geloofwaardigheid min 300%

 3. Response

  Heb sterk de indruk dat Grapperhaus wit voetje probeert te halen en pas ná zijn uitspraak de kranten heeft gelezen. Voor hoeveel miljoenen is er gesloopt en de fik gestoken?

  1. Fortiori

   Een flatgebouw of zo door een onhandigheidje waarbij opzet niet in het geding was.

 4. Nico Sibelijn

  “Coronafeestbeest Grapperhaus ”

  Kennet meent leuk te zijn.

  1. 2030

   nee strónt vlé®k , je snapt het niet Kennet is niet van de bruiloft dat was grapjeshuis

  2. usb3.0

   ironisch bedoeld nicootje

 5. 203O

  Ferdinand Bernhard Joseph Grapperhaus is een Nederlands politicus, jurist en een voormalig advocaat. Sinds 26 oktober 2017 is hij minister van justitie en veiligheid in het kabinet-Rutte III voor het CDA.p

  1. 2030

   flauw varkentje , 2030 of 203O . Wat een kinderachtige miesgasser. Dat zulk kansloos volk bestaat. 🤮🤮🤮

   1. usb3.0

    De nieuwe combats/b>

 6. usb3.0

  Dat klopt 99,9% heeft zich keurig gedragen in Nederland, wat met name het nos en de npo continue herhalen zijn de zeer weinige schermutselingen die er hier en daar hebben plaatsgevonden…want ja vuurwerkverbod hè, dus blijven herhalen..

 7. Dennis76

  Never waste a good crisis!

 8. gargamel

  Handhaving
  Na middernacht werd het vuurwerkverbod al helemaal genegeerd, en ging ook het siervuurwerk overal de lucht in. Ook de politie kreeg overal in de provincie meldingen over mensen die ondanks het verbod vuurwerk afstaken. “We krijgen veel vuurwerkmeldingen, maar het handhaven daarop is zacht gezegd een uitdaging”, laat een politiewoordvoerder weten. “Mensen steken geen vuurwerk af als er politie in de buurt is, en op het moment dat politie bij een melding komt zijn de daders alweer gevlogen.” De woordvoerder voegt eraan toe dat de nieuwjaarsnacht verder zonder al te grote incidenten is verlopen.

 9. Human Beast

  Lol , hier in de Noordoostpolder geen boa te zien.
  Lekker pompen met 6 inch shells.
  Dikke plasser voor die kale sukkel😀

  1. Nico Sibelijn

   Je hebt je nickname trefzeker gekozen.

   1. 2030

    jij niet strónt vlé®k

  2. usb3.0

   Groot gelijk, paar cobraatjes voor de lol

  3. dinaro

   Juist..je er niks van aantrekken.
   Ze verzinnen wat!

 10. JFU

  Als dank dat we ons netjes hebben gedragen wordt het vuurwerk verbod definitief. Ook de mondkapjes en 1.5 meter afstand blijven permanent. Er komt ook een vaccinatie paspoort, en sociale uitsluiting van vaccinatie weigeraars. Kan allemaal….want wij zijn nu eenmaal brave burgers, en dat weten ze in Den Haag…..

 11. Niet L niet R

  Deze minister is door zijn privé gedrag, volledig ongeloofwaardig!
  Ook het huidige kabinet, die nu zit te vergaderen, hoe zij zonder te veel schade te kunnen blijven zitten, zijn ongeloofwaardig! Alleen hun baantje is belangrijk!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.