De échte kosten van de lockdown: 29-jarige Alisa Krul pleegt zelfmoord

Een schitterende jonge vrouw. Ze was rebels, en dan juist weer wat stiller. Het leven leek de 28-jarige Alisa Krul uit het Friese Heerenveen toe te lachen. Ze had het prima voor elkaar. Maar toen kwam corona. Door de idiote, draconische maatregelen van het kabinet viel voor haar bijna álles weg. Ze zocht naar een uitweg… naar een manier om niet langer op deze manier opgesloten te zitten. Vorige week had ze die uitweg gevonden. Ze vertelde haar gezin dat ze even naar buiten ging. Voor een ochtendwandeling. Ze kwam niet terug: ze pleegde zelfmoord. Om te ontsnappen aan de verschrikkelijke maatregelen.

Omrop Fryslan heeft met het gezin van Alisa gesproken. “Het is zo onwerkelijk,” zegt de 31-jarige zus Richella. “Mijn moeder denkt nog steeds dat ze elk moment kan binnenkomen. Het is keihard.”

Alisa studeerde in Maastricht, waar ze het geweldig had. Sociale contacten, hier een drankje doen, daar een bakkie koffie dringen. Lekker reizen. er regelmatig op uit. “Het ging gewoon goed met haar, tot de corona kwam,” legt Richella uit. “Ze vertelde me dat ze daar enorm van baalde en er erg last van had. Alles viel weg voor Alisa. Ze kwam de deur niet meer uit.”

Elke dag vertelde het gezin haar dat ze door moest gaan met leven; dat er nog zoveel voor haar was. Op een gegeven moment zou het beter gaan weer; ze zou zowaar naar buiten kunnen, haar normale leven kunnen oppakken. Uit-ein-de-lijk.

“Elke dag vertelden we haar dat het leven het waard was om te leven. Dat ze mooi en intelligent was, dat we nog leuke dingen zouden gaan doen. Maar elke keer weer voelde ik dat het niet meer bij haar binnenkwam. Haar blik was leeg. Ze wilde dood, zei Alisa.”

Op 12 januari had ze er écht genoeg van. Ze ging “wandelen,” maar kwam niet meer terug. In de loop van de ochtend belde een politieman aan die vertelde dat deze mooie, lieve jongevrouw niet meer was. Door de maatregelen.

“Alisa is niet aan corona gestorven,” gaat ze verder, “maar aan de maatregelen. Wat haar is overkomen, mag niemand gebeuren. Ook al is dat maar één iemand, die zich laat horen. Die uitspreekt hoe groot de impact van de coronamaatregelen is.

Alisa was niet de enige die met zelfmoordgedachten leeft. Er komen veel meer hulpvragen binnen bij 113, het hulpnummer. Dan gaat het met name om jongeren die last hebben — en ja, dat wordt veroorzaakt door de coronamaatregelen. De jongeren kunnen hier gewoon niet meer tegen. Ze moeten naar buiten, een sociaal leven hebben. Naar het café, het restaurant. Naar school of de universiteit. Naar vrienden. Gewoon even lekker winkelen.

Maar niets van dat mag meer. Nee, we moeten allemaal opgesloten worden. Alsof we broedkippen zijn. Natuurlijk kunnen heel veel mensen daar niet tegen. Waaronder dus de arme Alisa.

Het kabinet moet zich deze dood en dit lijden van Alisa en anderen als zij keihard persoonlijk aantrekken. Dit is wat hun megalomane, dictatoriale beleid met mensen doet. Het is een grove schande! En die halvegare Rutte maar filosoferen over “de r-factor.” Man. Ga je schamen!

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en steun De Dagelijkse Standaard met een klein bedrag op BackMe: alleen met de steun van onze lezers blijven we in deze moeilijke tijden in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Seneca

  weer een slachtoffer dat op het conto van de heer Rutte zal worden bijgeschreven.

  1. hans-e-pans

   Niet aan de Corona/Covid-19, maar door de Corona/Covid-19. Triest hoor.

 2. jennifer

  Je wordt er stil van van zo n bericht. Ik hoorde de laatste tijd al vaker dat mensen het niet meer zagen zitten, en er veel meer zelfmoorden plaats vinden. Daar zullen ze bij de overheid wel geen cijfers van durven te maken.

 3. Meriadoc Brandebok

  “Ze zag overal een dreiging in: mensen met mondkapjes waren nazi’s. Ze dacht dat ze gedood zou worden en dat de boel in brand zou worden gestoken.”

  Die mevrouw was dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geestelijk labiel en had duidelijk psychische hulp nodig. Dit zijn namelijk de woorden van iemand met waanideeën. Zonder de maatregelen was ze op den duur ook in geestelijke nood terecht gekomen. Men kan mij niet zeggen dat het leven haar toelachte.

  1. jennifer

   As dit zo door gaat Brandebok, worden ook mensen met een gezond verstand hier het slachtoffer van , wat er nu aan de hand is brengt ieder gezond verstand om zeep.

  2. Servio

   Brandebok gooit met het grootste gemak deze tragische jonge vrouw voor de bus om zijn geliefde Mark Rutte uit de wind te houden, dit kenmerkt de ware griffo, zum kotzen.

   1. Thant dolph

    Als je te lui bent om het complete verhaal tot je te nemen kun je inderdaad tot zo’n baggerconclusie komen..

  3. Spaanse_K0K

   Bewust door DDS weggelaten:

   “Het ging gewoon goed met haar, tot de corona kwam. Ze vertelde me dat ze daar enorm van baalde en er erg last van had. Alles viel weg voor Alisa. Ze kwam de deur niet meer uit.”

   Na de zomer kwam de tweede golf en die hakte er nog meer in bij Alisa. Eind december ging het helemaal mis. Alisa raakte in een psychose. “Ze zag overal een dreiging in: mensen met mondkapjes waren nazi’s. Ze dacht dat ze gedood zou worden en dat de boel in brand zou worden gestoken.” Na een korte opname in een psychiatrische inrichting ging ze terug naar moeder in Heerenveen. Om tot rust te komen.

   Het waren zware weken in Heerenveen. “Elke dag vertelden we haar dat het leven het waard was om te leven. Dat ze mooi en intelligent was, dat we nog leuke dingen zouden gaan doen. Maar elke keer weer voelde ik dat het niet meer bij haar binnenkwam. Haar blik was leeg. Ze wilde dood, zei Alisa.”

   1. Patje

    Praat de corona maatregelen over de rug van deze vrouw toch niet goed joh……..

    Labiel of niet, deze onnodige en draconische maatregelen hebben haar dat afschuwelijke zetje gegeven.

    1. Thant dolph

     Je weet de uitdrukking “over de rug van iemand” weer aardig voor je eigen karretjes te spanning patje.

  4. Arbeider65

   Ik had het idee ook dat ze labiel was, lezende het stuk. Toch, RIP.

  5. Patje

   Praat de corona maatregelen over de rug van deze vrouw toch niet goed joh……..

   Labiel of niet, deze onnodige en draconische maatregelen hebben haar dat afschuwelijke zetje gegeven.

 4. Houtvuur1990

  Michael is flink van het padje af.
  Een walgelijke topic over de rug van een labiele jonge vrouw om een punt te scoren.

  1. jennifer

   Zo walgelijk is dit topic niet. Er wordt te weinig over gesproken wat dit allemaal werkelijk met mensen doet. Daar mag best aandacht voor zijn.

   1. Henry Higgins

    Er mag best aandacht zijn voor de sociale en psychologische gevolgen van de lockdown maar de suggestie dat het Kabinet schuldig is aan de dood van deze vrouw is absurde demagogie.

    1. Oepsie

     Blabla!

 5. ikweetwatikwil

  Houtvuur en brandebok. Ronduit, wat zijn jullie afschuwelijke mensen . Bah

  Alisa rust zacht.

  Ik ken er meer die deze tijd vreselijk vonden en dachten ,laat me maar gaan.

  1. Thant dolph

   Niks afschuwelijke mensen…
   Zij halen gewoon de context aan die in het oorspronkelijke artikel wél gegeven wordt maar in het bericht hierboven voor het gemak weggesmokkeld is.
   Het zou je sieren om daar ook iets over te zeggen.

 6. Henry Higgins

  “Het kabinet moet zich deze dood en dit lijden van Alisa en anderen als zij keihard persoonlijk aantrekken. Dit is wat hun megalomane, dictatoriale beleid met mensen doet.”

  Dit is een idiote opmerking. Als jet Kabinet geen maatregelen zou treffen zouden we met een veelvoud aan dodelijke slachtoffers te maken hebben.

  1. Gerda2

   Academici van de gerenommeerde Amerikaanse Harvard, Johns Hopkins en Duke universiteiten hebben berekend dat tot 0,37% van de bevolking over 20 jaar zal zijn omgekomen door de lockdowns. Omgerekend voor Nederland betekent dit (op basis van 18 miljoen inwoners in 2040) dat er ongeveer 66.600 mensen zullen sterven als het gevolg van het huidige regeringsbeleid. Voor iedere veronderstelde corona-virus dode staan dus zo’n 6 corona-beleid slachtoffers. De bewering van politici en media dat daarentegen honderdduizenden mensenlevens zouden zijn gered, is in diverse wetenschappelijke onderzoeken al lang en breed ontkracht. Lockdowns redden NUL levens, maar zullen alleen al in ons eigen land vele tienduizenden slachtoffers eisen.

   De NBER paper getiteld ‘The long-Term Impact of the Covid-19 Unemployment Shock on Life Expectancy and Mortality Rates” werd geschreven door twee economen en een doctor of medicine van de drie genoemde universiteiten, en is gebaseerd op 67 jaar officiële overheidsdata over werkloosheid, levensverwachting en sterftepercentages.
   De wetenschappers constateren dat het aantal doden als gevolg van de schade aan de economie en samenleving het aantal corona-doden ‘verre kan overtreffen… De recessie die wordt veroorzaakt door de pandemie (maatregelen) kan de volksgezondheid in de komende twee decennia in gevaar brengen.’

   Het artikel is te vinden op stichting-jas.nl zoeken naar “ Academische prognoses omgerekend: 66.000 doden in Nederland door lockdowns” en de link naar het originele rapport en vele andere links.

   Ik kan ook niet nagaan of alles klopt, maar het verbreedt wel je gezichtsveld. Buiten Nederland bestaat er nog een hele wereld.

   1. Edjan

    Puik werk, Gerda.

    1. Queen

     Het artikel bevat duidelijk een slag om de arm, lees alleen de eerste paar alinea’s maar. Daarnaast is het een studie specifiek voor Amerika. Een aantal genoemde oorzaken rond werkloosheid zullen bij ons door een veel betere aanpak door de overheid heel anders uitpakken.

     Wel een interessante studie om eens verder te lezen. Dank voor het delen.

     Ik heb mijn twijfels bij dit soort studies omdat er geen verwerking in kan worden gemaakt van gegevens die onverwacht zijn. Bv de opleving van de economie over een aantal jaren.

     1. Queen

      Mijn reactie was voor Gerda.

     2. Gerda2

      Queen, Het is ook grotendeels bedoeld om eens wat verder te kijken dan de Corona bubbel, die er in NL is.
      Velen zijn heel erg met het leed in de wereld begaan, maar nu even niet.

     3. Gerda2

      Queen@ Ik heb mijn twijfels bij dit soort studies omdat er geen verwerking in kan worden gemaakt van gegevens die onverwacht zijn. Bv de opleving van de economie over een aantal jaren.

      Het onderzoek is mede gebaseerd op 67 jaar officiële overheidsdata over werkloosheid, levensverwachting en sterftepercentages. Dus ik denk dat daar ook op een bepaalde manier rekening mee wordt gehouden.

      Anderzijds kun je nooit in de toekomst kijken, maar toch is zo’n onderzoek belangrijk.

   2. Henry Higgins

    De Stichting JAS is geen serieus te nemen bron.

    1. Gerda2

     Hou je bij het rapport wijsneus.

 7. NoDoubt

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=383pLKCVgww

  45000 kappers, 68000 Horeca, 86000 winkels, 156 theaters, 16820 schoonheidssalons, 290000 studenten, 1,5 miljoen kinderen, 895 kermishouders 100.000 evenementen. En het aantal doden onder de 70 jaar 100 mensen. Met dank aan de drie van Den Haag. Er is geen pandemie, er zijn alternatieven voor vaccins. vaccins zijn gen-vaccins (Monsanto) en niet getest. Lockdown helpt niet (Ierland) pcr-test deugt niet WHO, 1 uur na inauguratie Biden. Mondkapjes, wie trekt er een plastic zak over zijn hoofd?? Hoezo volgens OMT baat het niet dan schaadt het niet??? En zij noemen zich wetenschappers en virologen. Maar de mens bestaat uit miljarden virussen en door het overdragen van virussen. Het enige doel is angst. Want Rutte is lid van het WEF en ontving van Klaus S in 2019 een belangrijke prijs nadat hij van ons geld miljarden had overgemaakt.

 8. Yoyo

  Het goed zijn voor het comlete plaatje, wat de neveneffecten zijn van deze Corona-idiotie.
  De schade zowel financieel, psychisch als sociaal zullen niet te overzien zijn.
  De komende jaren zullen niet makkelijk zijn voor velen om weer terug te krabbelen tot een normaal leven.

  1. Cycle25

   Die komt ook nooit meer terug, zo lang Azië groen licht blijft krijgen van het WHO zullen pandemieën de wereld blijven teisteren. De exotische markten blijven kweekvijvers om het volgend beestje los te laten, en met het voorrecht van de mensheid om eeuwig van A naar B te verplaatsen op een planeet met een overbevolking is dit ziektebeeld permanent.

   Ik hou me hart vast voor het Chinese nieuwjaar, opnieuw weer honderden miljoenen mensen op weg naar families. Leuk voor de vliegsector, maar een ramp voor de mensheid.

   Dit zal ook waarschijnlijk de aanleiding worden voor Covid 21.

   1. jennifer

    Je slaat 20 over.

 9. ervi

  Deze tragische jonge vrouw had een pre-morbiditeit om te decompenseren wanneer haar psychische draaglast groter was dan haar draagkracht.
  Wat niet mee heeft geholpen is dat zij ver van haar vertrouwde omgeving en naasten woonde/studeerde. Een studie is voor kwetsbare jonge mensen al een zware belasting an sich. Veraf van haar familie en vrienden maakte dat zij geen klankbord had om de realiteit te toetsen toen het slechter met haar ging.
  Echter, het isolement waarin zij werd geworpen door de onzinnige Coronamaatregelen is de trigger geweest voor haar psychose. Dat wordt heel duidelijk door de psychotische belevingen die zij had.
  De uitzichtloosheid en de angst en dreiging die van onze “nieuwe normale samenleving” uitgaat,is voor haar tenslotte de aanleiding geweest om haar leven te beeindigen.
  Je kunt niet met zekerheid stellen of deze jonge vrouw niet anderszins in psychische nood was gekomen. Ik durf wel te beweren dat zij zonder de Coronamatregelen hoogswaarschijnlijk nog had geleefd.
  En dus heeft Mike, behalve dat hij middels dit stukje ook aandacht vraagt voor de geestelijke gezondheid van een jonge generatie, wat mij betreft gewoon gelijk.
  Deze regering laat zich werkelijk niets gelegen aan deze problematiek en komt niet verder dan een videootje van de Rijksoverheid: “Bent U angstig? Voelt U zich somber? Praat erover”.
  Door de jarenlange bezuinigingen in de psychiatrie, waarbij complete divisies zijn gesloten, zijn er lange opnamewachtlijsten ontstaan voor mensen die dringend hulp nodig hebben en waarbij het steeds vaker gebeurt dat hulp te laat komt vanwege suicide.
  En dat kun je Mark en zijn vrolijke bende wel degelijk rechtstreeks aanrekenen.

  1. Edjan

   erv ++++++++

  2. Gerda2

   Goed stuk Ervi.
   Het wordt de hoogste tijd dat de aandacht eens wordt verlegd naar al de neveneffecten van de crisismaatregelen en dat mensen eens wat verder kijken dan alleen het ziekenhuisgebeuren en de NPO propaganda.

   1. ervi

    Geheel mee eens, Gerda2.

  3. Yoyo

   Erv+++++++++++

 10. de ziender

  Rutte, De jonge, Moordenaars! Walgelijk!!. Maar ook de DDS heeft boter op ’t hoofd door het propageren van mondkapjes en meeheulen met de angsdemie!!! Gelukkig is die verfoeilijke advertentie inmiddels verdwenen en zien we uit naar de dag van de mondkapjesverbranding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.