Deja vu! Chinese stad Shijiazhuang op slot want: nieuwe uitbraak corona

In China zijn ze weer lekker bezig. De miljoenenstad Shijiazhuang is daar op slot gezet omdat er een nieuwe uitbraak van het coronavirus is. Shijiazhuang is de hoofdstad van de provincie Hebei in het noorden van China en heeft een populatie van 4,3 miljoen. 

Eerder werd al afgekondigd dat reizigers de stad alleen in mochten als ze een negatief testresultaat konden laten zien. Nu zijn daar nog extra maatregelen bijgekomen. Bijeenkomsten zijn verboden, en het belangrijkste treinstation van de stad mag zelfs helemaal niet bezocht worden.

Als je dat zo hoort denk je: zo, dan hebben ze vergeleken met westerlingen toch nog heel wat vrijheden. Maar goed, het is wel een teken dat de Chinese autoriteiten weer eens hardhandig ingrijpen.

Zorgwekkend, maar wacht, er is nog meer slecht nieuws. Want in de Zuid-Chinese provincie Guangdong is volgens de autoriteiten een patiënt aangetroffen met de Zuid-Afrikaanse mutatie van het coronavirus. Deze mutatie zou besmettelijker zijn én mogelijk niet vatbaar voor de gemaakte vaccins.

En waar vinden ze die mutatie nu? In China. In Shijiazhuang. Een miljoenenstad. Waar het zich lekker snel kan verspreiden om vervolgens naar het buitenland te gaan ‒ want China is één van de belangrijkste handelscentra ter wereld.

Het bevestigt maar weer dat we nu op een punt zijn waarop we helemaal op moeten houden met draconische maatregelen en overdreven reacties. Dé oplossing voor deze problematiek is behoorlijk simpel: investeren in de zorg. Doen we dat, dan hoeven we ook niet meer zo bang te zijn voor wat er uit China onze kant op komt. We weten immers dat we ermee kunnen dealen.

Oh, en kunnen we misschien die vriendschappelijke relatie met China beëindigen? Dat land is overduidelijk een gevaar voor onze veiligheid, onze vrijheid, en onze volksgezondheid. Waarom verbinden we ons er nog steeds mee?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Theo345

  Geweldig, Michael!
  Wat zou dat een verademing voor ons zijn.
  De afbraak van de zorg, die de tegenwoordige schade met zich heeft meegebracht, moet eindelijk eens hersteld worden.

  Het kabinet weet dat natuurlijk al lang, maar de verleiding om aan machtspolitiek te gaan doen was te groot.

 2. Cootje

  Waarom verbinden ons er mee , multinationals zijn zakelijke instellingen die gaan over lijken , kinderarbeid , milieu schades, onderdrukking. Slaven arbeid. Het zou ons toch rotte hoe die voetbal stadions in Qatar gebouwd zijn . Het zou ons toch rotte hoe ze de olie winnen in Nigeria , het zou ons toch rotte hoe oost Europese chauffeurs leven in hun auto,s en de parkeerplaatsen onder schijten, het zou ons toch rotte dat onze regering een 40000 mensen als fraudeur bestempelt . Het zou ons toch rotte dat onze regering Gratis 85 miljard € in een Europees herstelfonds stort . Het zal ons toch rotte waar en wie het Corona virus krijgt , wij zijn de consument van al dat heerlijks en wij hebben schijt aan al die beslommeringen zolang Corona maar voor een ander is . Dus de consument bepaalt de verspreiding en een kleine bovenlaag wordt er erg rijk van . En er tussenin liggen te rotten tot een dak boven hun hoofd . Waneer gaan de winkels weer open ??

  1. Brenda Welsh

   Pittig discussiestuk, vandaag! Hoe lang heeft het rotte virus jou nu al te pakken?

   1. Cootje

    Sins de socialisten Joop den uil zijn intrede heeft gedaan , en Bernard weg kwam met lockheed . Toen wisten we al dat de rechtsstaat en de politiek verrot was. De ene hand wast de andere hand

 3. ropart

  we investeren met de zorgpremie al genoeg in de zorg, en degene die het op zijn beurt afbreekt zijn de lui waar straks weer massaal op stemmen.

  1. driewerf

   We willen natuurlijk wel dat het de Italianen en andere zuiderlingen beter gaat dan ons he .
   Wij Nederlanders houden van afzien.hahahaha

   1. Brenda Welsh

    Ik zie dat niet als afzien maar meer als solidariteit. Egoïsme ligt mij niet zo. En als het daar beter is, dan verhuis je toch? Je kan het zwarter zien dan dat het is.

    1. Jack Flash

     “Waarom verbinden we ons er nog mee?”
     Heeft veelal te maken met betrekkingen tussen de EU en China.

    2. Cootje

     Maar van mij mogen ze nog lang van onze centen en Corona genieten , niet dat de liefde van een kant komt , want water naar de zee dragen hebben zuid Europeanen uitgevonden , en solidariteit is bij een zuid Europeaan altijd eenrichtingsverkeer , maar zuid Europa ligt midden 2021 financieel op één oor en is dan failliet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.