DNB recyclet socialistisch prutidee: huisbezit net zo genadeloos kapotbelasten als sparen en aandelen

De Nederlandsche Bank wil woningeigenaren nog meer straffen: wie een woning bezit moet net zoveel belasting betalen als bij aandelen en spaargeld. Op deze manier wil DNB het gat tussen woningeigenaren en huurders verkleinen. Het doorgeschoten gelijkheidsdenken is nu ook al te vinden bij de Nederlandsche Bank. 

De toezichthouder van De Nederlandsche Bank komt met een opmerkelijk advies. Bij DNB willen ze het gat tussen huurders en woningeigenaren verkleinen, en dit willen ze in feite doen door huiseigenaren af te straffen. Boete doen door middel van een extra belasting, voor het feit dat de eigendomsacte op uw eigen naam.

DNB is daarom van mening dat woningeigenaren niet langer een fiscaal voordeel mogen hebben ten opzichte van mensen die een woning huren:

„Kopers die vermogen opbouwen in de eigen woning ontvangen dan niet langer een fiscaal voordeel ten opzichte van huurders die op andere wijze sparen”

Het is een barslecht plan. De huizenmarkt in Nederland is tamelijk verziekt, en het helpt niet dat gestelde eis van 75.000 nieuwbouwhuizen per jaar niet wordt gehaald. Maar om op deze manier het gat tussen woningeigenaren en huurders te verkleinen is echt te idioot voor woorden. Op deze manier word je kapotgetreiterd als je ‘bezit’ hebt in Nederland. Karl Marx bouwt een feestje in z’n graftombe: iemand bij DNB heeft een of ander socialistisch prutidee gerecycled en in een nieuw jasje gestopt.

Economen zien dan ook geen heil in dit plan:

Laten we hopen dat de overheid verstandig genoeg is om de mening van deze econoom ter harte te nemen, ook al is hij zelf niet zo optimistisch. Red dus de koopkracht, en stop die idiote linkse belastingen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. jasper38

  Zijn ze nou helemaal bedonderd stelletjes idioten zijn het

  1. hans-e-pans

   Dit zijn van die luchtballonnetjes die de Roverheid regelmatig oplaat om te kijken hoe de mensen daarop reageren. Dan hoor je er enige tijd/jaren niets meer van en dan stiekem opeens weer enige keren. Dan denken de mensen dat het niet meer zal gebeuren, en dan is het idee opeens ingevoerd, het liefst vlak naa de verkiezingen die gunstig uitgevallen zijn.

  2. 2030

   Als u de wetgeving even leest dan is de rente aftrek per 2030 vervallen en kunt u het bezit bijtellen vanaf 2040 in box 3 met een vrijstelling ter grote van de hypotheek garantie.

   Helaas zijn mensen altijd verbaasd maar volgen ze de wetgevingen niet !
   rutte de man bij wie het eigen huis veilig zou zijn heeft de nieuwe belasting al helemaal voorbereid. Het plunderen gaat vol gas verder.

   stem sociaal, stem PVV

   1. werikke

    klopt helemaal

 2. ET007

  Schaf de huursubsidie. Waarom subsidie op een huis huren? Ik krijg ook geen subsidie als ik een auto huur. En verhuurders zullen hun prijs moeten aanpassen als mensen geen subsidie krijgen.

  1. Cor Grijpstra

   @ET
   Geen huursubsidie meer, dan wordt er voor de sociale sector geen huis meer gebouwd.

   1. driewerf

    En alle Alie Ben Hassans worden de straat op getrapt dat wordt pas interessant . hahahaha

  2. Flach

   Dat kan niet, zonder de subsidie kan een groot deel van de huurders van nu het niet betalen. (evengoed vaak niet). De uitkeringen verhogen kan ook niet zoveel dat het dan dekkend zou zijn, want dan krijg je willekeur. (geen goeie combo met de overheid) En de verhuurder sommeren om dan de huur te verlagen, gaan ze zeker niet doen. Het afdwingen zou als communisme worden gezien en ongewenste overheidsbemoeienis in de vrij markt. En het zou ze enorm veel geld kosten (voor woningen die vaak al een paar keer zijn betaald tot ong. 10x de waarde die betaald is) Gaat niet lukken.

 3. Cor Grijpstra

  Bart gaat al net zo wappie als Mike.

  DNB links noemen.

 4. Yoyo

  Dat idee kan dus linea recta de vuilnisbak in.

 5. driewerf

  Gelukkig geen last van het 1 of het ander lol . maken jullie je borst maar nat er volgt nog veeeeeeeeel meer van dit soort dingen

  1. Marija

   Stem dan ook PVV

 6. Cootje

  U mag 17 maart stemmen , en u mag denken hoe de 85 miljard euro in het Europese betaald moet worden , de Corona komt daar boven op . Gelukkig doet Corona er ook nog een schepje op fase drie vier komt ook nog hier n in Europa en dat trekken onze vrienden in het zuiden niet die zijn en gaan failliet, toeristen in de zomer plat en het is gedaan . En als u uit gekleed wil worden stem dan gerust op het oude zooitje en geef Rutte zijn bonus . Want de winnaar wordt Corona die gaat het Europese zooitje goed bloot leggen en het draagvlak verminderen , voor Amerikaanse toestanden moet je in Frankrijk wezen

 7. Linksbuster

  Even een ballonnetje oplaten..dat de huizenbezitter in de toekomst zal worden geplukt moge duidelijk zijn.
  Het weggeven van miljarden aan belastinggeld zal toch opgebracht moeten worden..dus maak uw borst maar nat

 8. Cootje

  De retailers op het journaal huilie huilie de horeca huilie veel ondernemers huilie huilie , we gaan failliet en dat was zo voorspelbaar , Wilders in februari het er goed inwrijven dat er 85 miljard euro is weggeschonken aan zuid Europa en we hebben er weer een berg aan hart verwarmde electoraat er bij . Want katten in het nauw maken rare sprongen ,oplossingen hoef niet want dat heeft dat oude politieke zooitje ook niet behalve iedereen ringeloren

  1. andergeluid

   Alle winkels kunnen open met de tool kit burgerfront

 9. andergeluid

  De DNB staat dat niet voor de Nederlandse Bilderberg ?
  ja als je de Bis ( Bank international settlement ) volgt dan weet je genoeg volg het geld
  Het is een piramide spel en wij met zijn alle zijn de pionnetjes
  ik heb helaas heel veel gelezen en kom er achter dan niet alleen onze ouders bedonderd zijn maar wij allemaal op de echte soevereinen mensen na
  Ga dat stuk eens kijken van Nico Parlevliet de blauwe tijger

 10. ervi

  Dit idee past perfect in de strategie van het WEF .
  “Geef al Uw bezittingen op….en U zult gelukkig zijn!”

  1. Loelap

   Dat plannetje is nota bene bedacht door een stelletje miljardairs van het WEF, die rijk geworden door het kapitalisme anderen het communisme door de strot willen duwen.

 11. AS210854

  Wonen is een eerste levensbehoefte. Nu weten we dat het onze regering iedereen financieel kapot wil maken.

 12. Happytissue

  Prima idee, dat thuis zitten met een lockdowns en test en prik iedereen moet tenslotte ook betaald worden. Dachten jullie echt dat het gratis was dit feestje?

  Het is pas het begin.

 13. Piet Klein

  Wat de DNB hier doet is politiek bedrijven. Het is niet aan DNB om richting te geven aan de politiek. Wat de DNB wel moet doen is de kwaliteit van ons geld vroeger de gulden en nu de euro bewaken en toezicht houden op financiële instellingen. Wat betreft het bewaken van de waarde van onze munt faalt de DNB dramatisch. Al meer dan 12 jaar drukt de ECB geld bij met als doel de rente laag te houden zodat sluimerende investeringsambities makkelijker werkelijkheid worden dankzij de lage rente. Maar het werkt niet, het werkt voor geen meter. Er is zoveel geld bijgedrukt dat ze uw geld niet meer willen hebben. U krijgt negatieve rente. U moet dan nu wel meer dan 250.000 euro op de bank hebben staan, was vorig jaar nog een miljoen en zal steeds lager worden. U merkt het nu al u uw geld stalt bij de notaris omdat u een huis aan het kopen zijn. U moet dan betalen omdat het geld bij de notaris op de bank staat. U merkt het omdat u nu nagenoeg geen rente krijgt op uw spaarrekening. Er is en wordt zoveel geld bijgedrukt dat ze uw geld niet meer willen. En het effect op de economie marginaal. De ECB en daarmee de DNB hebben toegestaan dat lanen en banken onmogelijk leningen aangaan. Leningen die ze in lengte van jaren niet meer terug kunnen betalen. De ECB verzaakt in hoge mate haar taak om te waken over de stabiliteit van de euro, we zitten in een achtbaan die niet meer goed gaat landen. En dan vervolgens politiek uitspraken doen over het belasten van woningbezit. De ECB is geen knip voor haar neus meer waard.

 14. Patt

  Stem pvda dan weet je zeker dat deze plannen doorgaan.

 15. de ziender

  Onderdeel van de great reset waar ene Claus Schwab van het WEF het meermaals over heeft gehad: Privé-eigendom zal moeten worden afgeschaft. FOEI! dat u dat nog durft te hebben!

  U zult niets meer -mogen- bezitten en u zult gelukkig zijn… Waar heb ik die slogans toch meer gehoord?

  2021, hoe de Europese Unie tot Sovjet-Europa wordt getransformeerd. Uw vrijheden zijn reeds geroofd; nu nog uw bezittingen. Natuurlijk “vrijwillig”, want corona….

  1. Loelap

   Dat moeten ze eens bij de Fransen proberen, hun bezit afpakken. Ik denk dat daar dan oorlog uitbreekt en Macron zijn leven niet zeker is.

 16. de ziender

  ….en dat allemaal voor een prikkie…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.