Doorgeslagen diversiteitscultus op de UvA houdt diversiteitsregister bij: ‘Docenten vermelden ras, etniciteit en gender’

Onder het mom van een diversiteitsmanifest op de afdeling politicologie bij de UvA is men begonnen met ‘postmodern schedelmeten’. Docenten kunnen op ‘vrijwillige’ basis een enquête invullen waarin zij hun ‘ras, etniciteit, gender, religie en seksuele oriëntatie’ kunnen aangeven. In wat voor wereld leven we dat we aan diversiteitsregistratie gaan doen?  

De progressieve antiracisten, geïnspireerd door niemand minder dan Gloria Wekker, zijn begonnen met schedelmeten aan de UvA. Als experiment zijn ze begonnen met een nieuw diversiteitsprogramma. Eén van de onderdelen is een werknemersregister die diversiteit bijhoudt. Het is volgens de bedenkers volledig anoniem en vrijwillig, maar de obsessieve drang naar het bijhouden van (raciale) diversiteit is beangstigend.

‘De werkgroepen bekeken de mogelijkheden voor meer diversiteit binnen de studentenpopulatie, het stimuleren van diversiteit binnen de staf en het registreren van diversiteitsgegevens van de staf.’

Op sociale media is de verontwaardiging ook groot, want waar zijn ze mee bezig op de UvA? Deze ongezonde neiging daar registratie van diversiteit is nu niet iets om trots op te zijn.

Overigens was niet iedereen blij met dit experiment bij de UvA. Promovendus Esmé Bosma merkte terecht op dat ‘het indelen van mensen in zwart en wit is per definitie discriminatoir’. 

In het verleden hielden genoeg totalitair denkende regimes registers bij. We moeten niet doen alsof dit een emanciperende ontwikkeling is, het bijhouden van registers op basis van gender en etniciteit is gewoon ziekelijk. Het leidt alleen maar tot overdreven hokjesdenken en een denktrend gebaseerd op generalisaties en een slachtoffercultus.

‘Ik vind het zorgwekkend dat mensen door dergelijke voorstellen in toenemende mate worden gereduceerd tot hun gender, ras, huidskleur of geaardheid. Ook de frequentie en de vanzelfsprekendheid waarmee hier tegenwoordig naar wordt verwezen vind ik zorgwekkend, “mensen van kleur’’ is ineens een gangbare term geworden in het discours.’

Dat dit idee op de UvA wordt bedacht en uitgevoerd is helaas niet al te verrassend. Al jaren worden daar de meest ridicule extreem linkse ideeën gefabriceerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Flach

  😀 Echt, je denkt het kan niet achterlijker, maar ja hoor… ze verzinnen weer wat. Nu bijten ze dan eigenlijk flink in hun eigen hand. Wat een gestoorde zooi. Triest en dat moeten dan straks onze ‘hoog opgeleiden’ worden, wat een vertoning.

 2. Nostradamus

  Nieuw lesmateriaal. Geldt niet alleen voor de VS:
  h**ps://www.prageru.com/playlist/is-america-racist/

  Durf het af te kijken!

 3. Rieks

  Ben benieuwd of het bestuur hier ingrijpt want dit kan natuurlijk niet.

  1. Adriaen van Bergen

   Het bestuur heeft mooie baantjes en gaan heus geen statement maken over zoiets gevoelligs.
   Daaraan gaat onze hele aardbol naar de haaien, besturen die niet meer rechtvaardig durven zijn, want hypotheek/pensioen/jacht/2e huis/2e vrouw en wat voor pervers ze nog meer hebben.
   Ogen dichtknijpen, want hebzucht.
   Je ziet het bij ons kabinet op dit moment.
   Je ziet het bij de belastingdienst, politie, onderwijs, zorg, woningcoörperaties, enz.
   Allemaal besturen die de rest laten stikken.

 4. C.A.Barstow

  Nog even op de tanden bijten,
  dan zijn wij verlost van die verachtelijk smerig links fascistische idioterie.

  Vernietig politiek links,
  Stem PVV.

  1. Jack Flash

   Rare hobby.
   Schedelmeten?
   Doet me ergens aan denken.

 5. Yoyo

  Dit hoort waarschijnlijk bij het nieuwe abnormaal.
  Ik doet niet aan mee, en zal er nooit aan wennen.
  Linkse lobbies zijn er al genoeg.
  ” Vroeger was alles beter”, klinkt oubollig, maar gaat steeds meer gelden ben’k bang.

 6. Drollevanger

  Gelukkig heeft men op het UvA ook in de herentoiletten menstruatie verband. Je weet maar nooit wat er gebeurt na het zittend plassen van de knotjesbrigade.

 7. tata

  GL bolwerk. Volkomen de weg kwijt.

 8. Telex

  En we zijn terug bij Lombroso, dat noem ik nog eens vooruitgang,

 9. Petrazoveel

  Kan deze inrichting per omgaande worden gesloten?!!!

 10. M. Brandenburg

  Ach ja, het bijhouden van lijstjes en zuiveren van anbdere meningen en ideeen is nu eenmaal ingebakken in elke linkse stroming, het is de basis van links denken en het daaruit vloeiende Facisme (totalitaire denken in uitvoering), wat mij verbaasd is dat anderen verbaast dat links dat nu massaal in praktijk gaat brengen nu steeds duidelijker word dat meer en meer mensen zich van het totalitaire denken verwijderen en men dus nu moet ingrijpen om de macht te grijpen of zelf straks alle macht kwijt te zijn. Je ziet het in de VS waar men nu keihard fraude pleegt die met de officiele data onomstotelijk bewezen is. En daar was niet eens een officiele audit voor nodig, maar de deepstaate ziet de ellende voor hen aankomen.

 11. jhak

  Ik zou me zowiezo kapot schamen dat ik iemand überhaupt zou moeten of willen vertellen dat ik op uva gestudeerd heb.

 12. Bes Tolen

  Als je niet invult, zijn de gevolgen voor jezelf. Daar kun je ook op worden gepakt. Als blanke of als zwarte? Want dat weten ze gauw genoeg daar bij de UvA. Hoe lang is Amsterdam nu al besmet met politiek extreem linkse rotzooi? Want het stikte er al van de communisten en ze hebben wel politieke erfgenamen.

 13. 56RdK

  Normale ouders zouden zorgen dat hun kind nimmer daar zou gaan studeren. Maar zijn er nog normale ouders?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.