Egoïstische politie wil voordringen bij vaccinatie: ‘Wij zijn vitaal beroep, vaccineer ons sneller!’

De politiebonden dringen aan op het zo snel mogelijk vaccineren van agenten, omdat zij volgens het kabinet óók een vitale beroepsgroep zijn. Het is echter bijzonder onverstandig om nu alwéér aan te dringen op een verandering in de vaccinatie-strategie, terwijl het zorgpersoneel het eerste vaccin nog moet krijgen.

De vaccinatiestrategie zoals die nu in Nederland is uitgezet is al niet om over naar huis te schrijven, maar het legt de prioriteit in ieder geval bij het zorgpersoneel. We hebben nu eenmaal weinig vaccins voor de eerste ronde, dus laten we die dan ook zo effectief mogelijk benutten. Dat betekent dat de eerste vaccins naar de zorgmedewerkers moeten die daardoor de meeste levens kunnen redden. Ziekenhuispersoneel dus. Zo klaar als een klontje, toch?

Op die manier dringen we in de ziekenhuizen het ziekteverzuim het snelst terug, waardoor er weer meer covid- én non-covidpatiënten kunnen worden geholpen. De toestroom van nieuwe patiënten zal nog wel even voortduren, maar de capaciteit om ze op te vangen wordt op die manier wel zo snel mogelijk weer vergroot.

In de tussentijd moet er natuurlijk wel gekeken worden welke groep daarna het meest efficiënt is om in te enten, maar spoiler aler! dat zal niet de politie zijn, ondanks de weinig invoelende smeekbeden die de beroepsgroep via hun ACP bond nu doet bij het kabinet. Zolang er een lockdown is kunnen zij het volgens mij nog best even volhouden met wat minder capaciteit. Wat mij betreft moeten de politiebonden maar even pas op de plaats maken en even wachten tot het grootste deel van het zorgpersoneel is gevaccineerd.

Het zorgpersoneel prikken is ook de snelste manier om weer uit de lockdown te komen en dan hoeft de politie zich ook al weer minder bezig te houden met die coronaregels. Politie is een vitaal beroep en ze komen heus wel aan de beurt, maar ga nou alsjeblieft niet proberen om voorrang te krijgen, juist op een cruciaal moment als dit. Back off, dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

  1. 2030

    1 woordvoerder van een bepaalde groep roeptoetert wat en vervolgens wordt aangenomen dat de hele groep snel gevaccineerd wil worden.

  2. NO8D0

    Dit ‘vaccin’ kan nooit een goede werking hebben.
    Normale ontwikkeling vaccin ongeveer 10 jaar, corona vaccin 6 a 8 mnd.

    1. Queen

      Hoe lang is er al onderzoek gedaan naar vaccinaties tegen corona virussen?

      1. Jack Flash

        Geef ze lekker voorrang op dat spuitje joh, des te eerder zijn ze “genezen”.

      2. 2030

        Zo oud als het corona virus is zoekt men maar bestrijden is nooit gelukt. Merkwaardig dat men nu de covid-19 variant denkt te kunnen beheersen met een vaccin.

        Er moet een addertje onder het gras zijn

    2. eenling

      Geen antwoord van pseudo viroloog NO8DO.
      Want dat weet hij niet…verdiep je eerst eens in de materie voordat je ongefundeerde uitspraken doet NO8DO.

    3. ropart

      goed idee dus!, ik ben voor.

  3. ervi

    Het ziekteverzuim in de zorg is in de meeste gevallen geen echt ziekteverzuim. De uitval van het meeste zorgpersoneel is het directe gevolg van de quarantainemaatregelen.
    Zo had een collega vorige week verkoudheidsklachten, meldde dit en moest in thuisquarantaine, alsmede laten testen. Na enkele dagen kwam de negatieve testuitslag. Toch moest ze de 10-daagse quarantaine afmaken.
    Ze had de twee dagen voorafgaand aan de klachten nauw samengewerkt met 3 collega`s en met 1 collega gecarpoold. Ook deze 4 collega`s moesten thuisblijven en na een paar dagen kwamen de testuitslagen die negatief bleken te zijn. Ze mochten weer aan het werk.
    Al met al een uitval van 5 collega`s voor dagen.
    Het is vast wel te begrijpen hoe zwaar dit op de personeelsbezetting van een afdeling drukt, zeker omdat de tekorten meest moeten worden opgelost in de eigen geledingen, door b.v extra diensten te werken.
    Het zorgpersoneel laten volspuiten met een dubieus “vaccin” gaat hier niet in helpen.

    1. 2030

      mag ik hieraan toevoegen dat het personeel van gesloten afdelingen door de druk op de reguliere zorg gewoon thuis zitten en niet elders worden ingezet !

      Wie het kan uitleggen is welkom

  4. saddy

    Ik had begrepen dat oudere agenten en inspecteuren, met een of meer risico-factoren als cholesterol, diabetes etc., gewoon thuis mogen zitten vanwege cojona . Al vanaf maart en sommige met die 336 euro koffiegeld-bonus en gevaren-toeslag.
    Denk niet dat die staan te springen om een spuitje want dan komt er opeens een einde aan 10 maand vakantie met ook nog een bonus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.