Eindhovens restaurant opent GEWOON de deuren ondanks coronagekte, gemeente is WOEST

De jongens van BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven hebben gisteravond de deuren van hun zaak ‘gewoon’ opengegooid voor klanten. De lockdown houden ze namelijk niet meer vol. Daarom is De Kiet geopend. En raad eens? In no time zat het restaurant vol. Maar: de gemeente is woedend. Want oh, oh, oh, ondernemers die proberen te overleven zijn blijkbaar de nieuwe fascisten of zoiets.

Om een uur of 20:40 uur zat het restaurant volgens het ED “bomvol.” Maar toen handhavers om 20:50 langskwamen waren al die klanten als sneeuw voor de zon verdwenen. Weg. Alles was leeg. Dus wat deed de gemeente? Die gaf de ondernemers alsnog een laatste waarschuwing. Nog een keer gebruik maken van je recht om in je eigen onderhoud te voorzien betekent het einde van de zaak.

“Het restaurant overtreedt de corona-regels door klanten toe te laten in haar zaak, geen toezicht te houden op het mondkapjesplicht en niet houden aan de zorgplicht,” aldus de gemeentedictators: “Als het restaurant nogmaals de coronaregels overtreedt, wordt de zaak voor onbepaalde tijd gesloten.”

Eigenaren Nassim en Quincy zeiden gisteren op Facebook heel simpel wat hun toekomstplannen waren: “Fuck it, we gaan open.” Waarom? Omdat ze met lede ogen aanzien hoe hele ondernemingen kapot worden gemaakt door de draconische lockdown: “Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen,” aldus de heren, waarmee ze een waarheid als een koe benoemden.

Die vrijheid werd ze dus meteen alweer ontnomen.

Er zit natuurlijk maar één ding op: als we van deze rampzalige lockdown af moeten, moet de samenleving als geheel “genoeg!” zeggen. Eén of twee restaurants die zelf de deuren opengooien staat niet. Dit moet breed gedragen worden door de samenleving als geheel. Pas dan heeft het nut.

Tot die tijd is het dieptriest om te zien wat deze lockdown met ondernemers doet, zoals Nassim en Quincy van De Kiet. Zij en hun ondernemingen gaan letterlijk kapot. Het is vreselijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. 2030

  Volledig gelijk , de praktijk heeft uitgewezen dat lock downs geen enkele soelaas in bestrijding van een air born virus !

  eikel rutte gaat gewoon door ondanks de oproepen van de WHO te stoppen met die bull shit

  1. Marija

   Rutte voert zijn opdracht uit !

  2. Piet151

   @2030
   “de praktijk heeft uitgewezen dat lock downs geen enkele soelaas in bestrijding van een air born virus”

   Behalve dan, dat je de curves ziet dalen, korte tijd nadat een lock down afgekondigd is. Dat is in alle landen zo. Dat die lock downs ook meestal niet helemaal het gewenste effect hebben wil niet zeggen dat ze geen nut hebben. Andere maatregelen blijven ook nodig, i,5 m. bijv., en niet te vergeten passend gedrag van mensen. Bovendien zou je in landen zonder maatregelen als een lock down niet willen wonen. De landen die relatief mild getroffen lijken door corona waren vanaf het begin van de pandemie in lock down.

   Van Haga durfde gisteravond toch nog te benadrukken, dat zelfs de WHO niets ziet in lock downs een grote leugen en heel schadelijk. Beide heren van het FvD gingen in Op1 ook op geen enkele manier serieus in op de berichten uit Engeland, late lock down, waar ambulances in rijen voor ziekenhuizen staan, soms wel 9 uur. Baudet probeerde nog iets met zieken “door” of “met” corona, maar daar werd niet serieus op ingegaan, gelukkig.

   1. 2030

    blabla blabladiebla h**ps://www.who.int/

    1. Piet151

     @2030
     Op who.int is niets afkeurends te vinden over lock downs. Het is gewoon een leugen van Van Haga, daarin gesteund door Baudet.
     Ook over die lange rij ambulances als dreiging van covid19 wisten beide FvD-ers niets meer te zeggen, dan dat wel bedacht moest worden dat het ging om patiënten die ziek geworden waren door of met corona (dus al ziek waren). Hoe simpel kun je het maken. Die rij stond er gewoon, voor de hele wereld zichtbaar. Al lagen er alleen mensen met gebroken benen in, die rij stond er en dat kwam door de grote vraag van corona-patiënten. Zonder corona geen lange rij, zo simpel is het.
     De opmerking van Rosanne Hertzberger, microbiologe, over door Baudet ontkende oversterfte werd niet eens beantwoord. Die idiote rekensommetjes op de FvD-site waren kennelijk al weer vergeten.
     Trump is terecht geweerd van Twitter, maar Baudet en Van Haga zijn wat mij betreft ook rijp voor een brede blokkade. Zo’n optreden is namelijk heel schadelijk en gevaarlijk.

     1. FreeThinker

      Als lockdowns effectief zijn. Waarom hebben Spanje en Belgie meer coronagevallen/doden ondanks dat ze iedere keer eerder en in een hardere lockdown zijn gegaan dan Nederland?

     2. FreeThinker

      Ps meer gevallen/doden per 100.000 inwonders

     3. 2030

      blabla bladieblabla

     4. Piet151

      @FreeThinker
      In België en Spanje is het aantal dagelijkse besmettingen op dit moment resp. veel lager of gelijk vergeleken met Nederland. In België in absolute aantallen zelfs veel lager (plm. 1500/dag), in Spanje in de tweede ronde ongeveer gelijk aan NL (minder dan 20.000/dag) maar dan als percentage van het aantal inwoners. Strengere lock downs leiden tot betere resultaten.
      Het aantal doden verschilt wel in het voordeel van Nederland. Spanje wachtte lang met maatregelen en in België was de naleving ook minder.

     5. 2030

      kijk naar Duitsland , daar lopen ze al maanden in lock down met die luier voor hun waffel

      De zogenaamde ” besmettingen ” dalen niet ! Influenza is wel verdwenen als sneeuw voor de zon

     6. Piet151

      @2030
      In Duitsland hebben die lock down en mondkapjes misschien niet het gewenste effect (de 5esultaten vandaag zijn vergelijkbaar met NL, gemiddeld wat beter), in Nederland dalen de besmettingen vooral sinds de strenge lock down wel degelijk. Helaas nog niet snel genoeg en daar mag je lieden als Baudet en Van Haga eigenlijk best op aanspreken. Zij proberen van alle kanten dat coronabeleid te frustreren.

     7. 2030

      blabla bladieblablabla

     8. Piet151

      @2030
      Het interesseert je allemaal geen zier, hè? Je blijft maar bazelen over dat verkoudheidsgriepje, maar je bent inmiddels deel van een slinkende en al kleine minderheid en hebt het niet in de gaten. Die lange rij ambulances in Londen doen je niets en de projectie op Nederland ben je niet in staat te maken, toch? Geeft allemaal niet, en je mag je idiote mening blijven verkondigen. Maar ga er dan niet vanuit, dat velen je hier nog serieus nemen.

  3. Flach

   Niet als iedereen de regels aan hun laars blijven lappen, en hun ziekelijke behoefte om te knuffelen omdat ze anders het psychisch niet meer aan kunnen. Daardoor blijven de besmettingen maar oplopen en komt er geen eind aan dit gelazer.

   1. driewerf

    Ziekelijke behoefte ??? Slechte jeugd gehad ? Nooit liefde ontvangen ? Vertel joh gooi het in de groep.

   2. 2030

    ouwehóer , oma mag wel naar het gezin op visite maar het gezin mag niet naar oma op visite

    welke besmettingen lopen op ?

 2. Patt

  Lockdowns hebben geen nu omdat het halve lockdowns zijn. Kijk een op aankomst schiphol of aankomst eindhoven.

  1. driewerf

   Het verdienmodel van Amsterdam moet wel doorgang vinden he .sarcasme mode off .

  2. 2030

   hahahahaha , de hele wereld op slot doen en houden omdat er een verkoudheid virus rond waait ! Volledig krankzinnig maar belangrijker zonder het gewenste effect

   Zelfs de WHO is al in november tot die conclusie gekomen

   1. dickd

    Waar staat die conclusie van de WHO?

 3. RvdBe

  Op straffe van: anders gaat de zaak voor onbepaalde tijd dicht!🤣

 4. de ziender

  Onze NEP-regering speelt met mensenlevens en lijdt aan het syndroom van lockdown; danwel: Ze heeft heel andere plannen met ons; hoe burgers slaven werden. Het is gewoon oorlog. Ben banger voor een walrus dan een virus.

 5. driewerf

  Off topic is zie dat Twitter haar profijt trekt hahahahahahaha keldert fatsoenlijk in elkaar hahahahahaahaha

 6. Cor Grijpstra

  Michael roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Alleen als het hem uitkomt.

 7. Heras

  Heerlijk nieuws. Ik zou zeggen; zet’m op.
  Wanneer dat bij mij in de buurt gebeurt, ga ik gelijk reserveren. Trutte, kan oprutten.

 8. Sando

  Mooie voornaam nassim en dan mag het wel! Dicht!!!

 9. HD

  Helemaal top.

 10. Heras

  Een klein voordeeltje van deze lockdown is; dat de overgrote meerderheid van bevolking nu heeft gezien dat dit bananenkabinet niet voor ons werkt maar voor zichzelf en de grote bedrijven.
  Daar komt bij dat ouderen-zoals ik- zelf heel goed in staat is om in te schatten wat kan en niet kan; daar hebben we dit bananenkabinet niet voor nodig.
  Stem daarom nooit meer links, want dat schaadt jezelf.

 11. LifeBuddy

  Dit wordt een bestorming van de ME.

 12. jennifer

  In Spanje hebben ze het anders uitgeprobeerd nu,een disco eetgelegenheid open gemaakt iedereen n sneltest gegeven en geregistreerd, er was eten drinken en muziek.Na 14 dagen zijn al deze gasten getest met gewone test en er bleek niemand corona opgelopen te hebben in die gelegenheid .Je gaat je inmiddels afvragen of het wel allemaal klopt wat ze hier zeggen.Ik dacht dat juist de horeca flink geinvesteert heeft om het veilig te maken.Dat waren zeker de laatste centen wat ze die ondernemers nog uit de zak getrokken hebben dan.

 13. Rieks

  Waarom slepen ondernemers de overheid niet voor de rechter, zoals in Duitsland regelmatig gebeurt. Kunnen we ook eens zien of we nog echte onafhankelijke rechters hebben. Die hebben we nauwelijks maar dan is het goed dat dat duidelijk wordt.

 14. Graaf1807

  Wel stom om je plannen aan te kondigen op Facebook. Dat is vragen om handhaving. Gewoon via mond-op-mond rklame onder je meest trouwe klanten. Gordijnen dicht zodat verklikkers niks kunnen zien. Serveren in de kelder achter gepantserde deuren net zoals in de speakeasies tijdens de Drooglegging in de VS.

  1. jennifer

   Ha ha ha mooie vergelijking.

  2. Cootje

   Zullen die steuntrekkers ook niet op face book gezet hebben , mam of schoonmoeder bedankt voor de boodschappen . Kijk de virus ontkenners en de gevolgen daarvan en de straatbeelden in Londen corresponderen niet met elkaar , maar in 1920 2.5 miljard mensen op de aarde en nu bijna 8 miljard dat is ook een pandemie die we zelf in stand hebben gehouden . Die pandemie komt met bootjes tegelijk een kant op . Nooit iets gedaan aan bestrijding daarvan . Dan heb je twee landen in de wereld die gegroeid zijn naar samen 3 miljard mensen , en nu hebben we het over het klimaat en pandemieën. Terwijl hygiënische moraal in 75% van die landen is dat ze een toilet papiertje aan twee kanten gebruiken. In vele landen is bankpapier gevaarlijker dan Corona . Dus moet er heel wat gebeuren eer het weer normaal wordt .

   1. jennifer

    Cootje Het was wel een Nederlandse vrouw dit zou met n gekleurde niet gebeurd zijn in dit land toch.

 15. andergeluid

  Ga allemaal eens de Tool kit van burgerfront aanschaffen dan kunnen ze allemaal open
  En waarom kan er wel voetbal ???? die lopen staan stil geen 1,5 meter geen mond kapje als ze stil staan en elkaar omhelzen en knuffelen ??? Oh ja omdat het betaald voetbal is.
  Dan mag het wel ??
  Als je tv kijkt dan zijn ze ook met meer als 3 verschillende mensen in een studio zonder mond kapje er klopt helemaal niets van er word met meerdere maten gemeten

 16. liefdevol rechts

  Één voor allen, allen voor één.
  Dit is een rechtse Leuze, bij links bestaat deze niet meer.

 17. gjverweg

  20 januari 2021

  Italië 50.000 resturants geopend
  Polen
  Zwitserland
  Mexico 500

  Nederland geen

  Bron: CSTV

  Zal wel niet geplaatst worden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.