Experts waarschuwen prutskabinet-Rutte: ‘Verlenging lockdown levert onmetelijke schade op!’

In De Telegaaf waarschuwen economen dat een verlenging van de lockdown catastrofale gevolgen gaat hebben voor de Nederlandse economie. “Het levert onmetelijke schade op,” zeggen zij. En dat doen ze, inderdaad, in een mainstream krant. Da’s even schrikken!

De media en het kabinet lijken al tijden samen te werken in een poging het volk zo bang mogelijk te maken voor corona. Nu moeten we steeds in paniek zijn vanwege de ‘druk op de zorg.’ Tegelijkertijd worden mensen die roepen dat we ons juist zorgen moeten maken om de economie weggehoond.

Nou, misschien dat daar nu langzaam verandering in komt. Want in De Telegraaf worden er zowaar experts geciteerd die kritiek hebben op de lockdown. “Als de besmettingen dalen, gooi je alles open. Dan stijgen de coronagevallen weer en kan weer alles op slot. Je krijgt daardoor een jojo-effect,” zegt econoom Robin Fransman bijvoorbeeld.

“Je schiet er uiteindelijk niet zoveel mee op. Het is onduidelijk wat het doel is van het kabinet met het langer stilleggen van de maatschappij. Het is wachten op de vaccins, maar mogelijk zijn de kwetsbaarste groepen pas in de lente gevaccineerd. Moet de boel tot die tijd helemaal op slot? Dat levert onmetelijke schade op.”

Ook heeft Fransman een heel duidelijke visie voor wat er nodig is als het wél zo doogaat. “Daarom pleit ik ervoor om [de horeca en theaters] financieel honderd procent te compenseren. Anders gaat dat helemaal kapot. Dat moeten we echt niet willen,” zegt hij. Dat gaat de samenleving natuurlijk een flink bedrag kosten… maar, denkt Fransman, het kost ons uiteindelijk nóg meer als dat soort instellingen massaal failliet gaan.

Pedro De Bruyckere voegt toe dat de lockdowns ervoor zorgen dat de verschillen tussen kinderen alleen maar toenemen. “Uit onderzoek blijkt dat de kansenongelijkheid tussen kinderen door de scholensluiting van vorig jaar verder is toegenomen,” zegt hij. “Vooral de kwetsbaarste jongeren zijn hard geraakt. Dat zal nu alleen maar erger worden.”

Het is nog geen algehele rebellie, maar het is wel degelijk een begin. Misschien ‒ heel misschien ‒ dat er straks écht een stortvloed van kritiek op dit wanbeleid komt. Laten we het hopen, want als dit zo doorgaat kunnen we onze welvaart vaarwel kussen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. LifeBuddy

  ”Pedro De Bruyckere voegt toe dat de lockdowns ervoor zorgen dat de verschillen tussen kinderen alleen maar toenemen.” Pedro roeptoeterd maar een eind raak. Hij doet net of dat alle kinderen op een moslimschool afstuderen als apotheker of dokter. Misschien weet pedro nog niet dat je een diploma op een school kan stelen.

  1. Queen

   “Misschien weet pedro nog niet dat je een diploma op een school kan stelen.”

   Niet iedereen is zo lui als jou.

  2. RvdBe

   Geen handen schudden: hielp.niets.
   1,5 meter afstand: hielp niets.
   Mondkapjes: hielp niets.
   Lockdown: hielp niets.
   Avondklok: gaat niets helpen.
   Spuitjes: slechts 3 maanden werkzaam….
   En toch gewoon aan je maatregelen vasthouden ondanks dat ze niet werken.

 2. Heinz

  Experts waarschuwen…tja die hebben ervoor geleerd. Logisch, anders ben je geen expert.

 3. werikke

  tuurlijk gaat lockdown verder aangezien ook Merkel dit heeft bepaald en Rutte volgt. Fuhrer wir folgen dir

  1. C.A.Barstow

   @werikke

   Het machtsbeluste fascistisch linkse tuig in Brussel beslist.
   En landverrader Rutte volgt, koste wat het kost, gedwee.

 4. Queen

  De horeca compenseren? Lijkt mij een sector waar de één zijn dood de ander mogelijkheden biedt.

  Goedkope retoriek om aandacht te krijgen van niet erg interessante denkers met opmerkingen die je al sinds de eerste Lockdown hoort.

 5. C.A.Barstow

  Er is maar één oplossing!

  Stem deze verachtelijke landverrader Rutte en zijn bende weg.

  Stem voor Nederland en de Nederlanders,
  Stem PVV.

 6. 2030

  een lock down brengt niets getuige de historie

  De oproep van de WHO heeft rutte kennelijk ook gemist. stop met lock downs

  De fascist overweegt zelfs een avondklok. U weet wel ze een maatregel die linkse dictaturen gebruiken om niemand op straat te hebben. Hoe lang pikken we de onzin van rutte nog ?

  stem sociaal, stem PVV

  1. Pauline Kummer

   Toch gaan we verlengen, men houdt zich niet aan de regels. Al duurt het nog een half jaar, ik heb er begrip voor.

   1. CZ

    Lachwekkende huichelaar! 🙂

  2. usb3.0

   Stoppen met een mondkapje zal ook veel “besmettingen” schelen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.