FVD lijkt de spirit weer te hebben gevonden en gaat op eigen kracht de campagne in. Thierry Baudet: “De energie is weer terug!”

Binnen het Forum voor Democratie is weer een frisse wind gaan waaien. En dat was natuurlijk ook wel even nodig, na alle interne rompslomp die de partij de afgelopen tijd te verduren kreeg. Met een machtige overhand kozen de FVD-leden tijdens een online ledenberaad voor de nieuwe lijst van Thierry Baudet.

Weliswaar staat FVD momenteel in de peilingen niet op een overhand, maar met een stabiele vier zetels weten Thierry Baudet en Wybren van Haga op een stevige plek om vanuit die vier zetels verder te bouwen aan een goudgerande rechts-conservatieve ledenpartij, waarbij de leden ook meteen ‘de vierde man’ vertegenwoordigen.

Bij het online congres van Hugo de Jonge en zijn CDA ging het vandaag faliekant mis, maar de ledenraadpleging van het FVD verliep erg losjes en gemoedelijk. Het lijkt er dan ook op dat FVD weer ‘back on track’ is.

De Dagelijkse Standaard sprak tevens met de nieuwe woordvoerder van Baudet: Robin de Keijzer. Een verademing tegenover de vorige woordvoerders van Baudet. Jeroen de Vries was niets meer dan een ‘lulletje lampenkatoen’, wat ook wel duidelijk werd toen hij zich aansloot bij de partij van 0 zetels: Groep Otten. Ook Tom Gorny bleek niet helemaal zuiver te zijn, maar gelukkig kwam Baudet daar ook achter nadat DDS al had geconstateerd dat dit maar een pittig standje overbeten machtsvertoon was.

Om even alle misverstanden uit de wereld te helpen: ‘DDS is niet de partijkrant van FVD, maar wij nemen rechtse politici liever serieus dan dat wij hen aanvallen.’ Tot zover om even de kou uit de lucht te nemen.

Enfin, vandaag was dus de ledenraadpleging van FVD. Wat meteen duidelijk werd was dat de ‘die-hard Thierry fans’ zijn gebleven en zichtbaar hun stem hebben laten horen. Dat schept niet alleen duidelijkheid op het vlak van: ‘Hoe staat FVD hier tegenover?’ maar tevens ook: ‘Aha, zo staat deze partij er dus in!’

Robin de Keijzer, de nieuwe kersverse woordvoerder van Baudet is in ieder geval duidelijk tegenover De Dagelijkse Standaard:

“Hoewel het natuurlijk jammer was dat we niet fysiek bijeen konden komen, was het fantastisch om te merken dat de leden van onze partij zo unaniem achter de partij en het nieuwe bestuur staan. Ze spraken overweldigende steun uit voor de kandidatenlijst. FVD gaat dus met volle kracht vooruit!”

Ook Thierry Baudet doet een duit in het zakje tegenover DDS:

“De energie is terug! Wij gaan de verkiezingen winnen. Het FVD is sterker dan ooit nu, de ledengroei zet bijvoorbeeld door! Onze Partij voor de Liefde gaat nu voor Nederland! 17 maart is de datum!”

Met deze gretigheid en enthousiasme (niet te min in de vorm ook van de nieuwe woordvoerder De Keijzer) lijkt het FVD van Baudet weer terug bij af. Maar dan wel in de positieve zin des woords: ‘Het is een partij om aan te bouwen, maar aangezien het fundament er al ligt, kunnen ze best nog wel eens gekke streken gaan uithalen vanaf 17 maart aanstaande’. Het worden spannende verkiezingen, dat staat al vast.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. NoDoubt

  De verkiezingen zal aan alle kanten worden gemanipuleerd. Dominion (hardware) en Sequoia (software) zijn geen open source. Smartmatic is onderdeel van Sequoia en heeft hoofdkantoor in Amsterdam. Glenn Chong van de Filipijnen heeft de fraude al aangetoond die Hyder Garcia heeft uitgevoerd. En waar zit Hyder nu? Keep on dreaming.

  1. Cor Grijpstra

   @No
   ”Sequoia (software) zijn geen open source”

   Jammer, had er graag wat bij geschreven 🙂 🙂 🙂

 2. Heras

  Heerlijk, Baudet is weer terug.

 3. Cor Grijpstra

  ”DDS is niet de partijkrant van FVD, ”

  Heeft Mike de jackpot gewonnen waardoor DDS zonder advertenties kan.
  Nog geen jaar geleden was het jammeren om die vreselijke tr0llen die hem het bijna onmogelijk maakte om DDS in de lucht houden.

  Kijk eens in de spiegel Kenneth en vertel eens eerlijk door wie jij indirect je gage krijgt.

  1. Cor Grijpstra

   Poeh Mike heeft de wind er goed onder.
   Redacteuren mogen niet meer communiceren met reaguurders.

   Je moet toch echt verlegen zitten om geld, wil je hier als redacteur nog plezier uithalen.

   1. JochemX

    Corretje, stel je die vragen ook aan redacteuren van andere media? En haal jij nog plezier uit je reacties? Of heb je andere motieven?

    1. Cor Grijpstra

     HeP veel lol met het reaguuren op onze kwispelende christen hondje en haal veel bevrediging uit het afzeiken van Baudet, dat heeft hij wel verdient.

     Had daar afgelopen jaar veel succes mee.

   2. lucinde

    Zo te zien heeft Baudet weer geld overgemaakt aan DDS.

    We zullen nog veel anti-PVV stukken van DDS verwachten.

    1. 2030

     weer dom gelúl van de huistrut

 4. Emma Louise

  Goed om te vernemen dat Thierry zijn bruisende energie heeft hervonden na een langdurige periode van forse tegenslag binnen zijn Forum. Met de zware focus op zijn verkiezingsthema ‘vrijheid’ kiest hij bewust voor de deviatie. Ik vrees dat daarmee hooguit vijf zetels te behalen zijn.

  1. lucinde

   Freiheit op z’n Freek Jansen’s bedoel je?

  2. 2030

   ach strónt vlé®k , zoals je al meermaals verteld , elke zetel minder bij het partijkartel is winst voor de burger.

   Waar die zetels naar toe gaan is totaal niet interessant !

 5. lucinde

  Dat ik het ooit zou zeggen, maar ik begin Frits Bosch al een beetje te missen.

  1. 2030

   wij jou niet hoor , probeer maar

 6. Brenda Welsh

  Nou mensen, pak het woordenboek er maar bij. Baudet heeft een hoger niveau. Dus dat wordt puzzelen.

  1. Seneca

   @brenda
   dus je geeft eindelijk toe dat je normaal Nederlands niet begrijpt? heb je dan ook het woordenboek nodig om de stukjes op DDS te lezen? ik wil je met alle plezier – gratis – bijles geven. er is niets zo vervelend dat je simpele teksten niet begrijpt. ik hoor het wel als je geïnteresseerd bent.

 7. Meriadoc Brandebok

  “Hoewel het natuurlijk jammer was dat we niet fysiek bijeen konden komen, was het fantastisch om te merken dat de leden van onze partij zo unaniem achter de partij en het nieuwe bestuur staan”

  Deze unanimiteit is niet normaal. In elke normale politieke partij had men Thierry reeds verzocht om af te treden, gezien de vele mislukkingen van de afgelopen maanden.

  1. R. Echts

   En onze vriend Hugo de Jonge moet die niet aftreden dan ? Zijn mislukkingen zijn niet meer te tellen, maar nee het kartel houd zijn handen boven het hoofd.

   1. gargamel

    Hugo en Rutte en het hele kartel hebben geen fout gemaakt, want de orders komen uit Brussel, Washington en Tel Aviv.

    1. Seneca

     @gargamel
     ik wist dat Brussel in dit land de lakens uitdeelt, maar dat dit ook van toepassing was op Tel Aviv, wist ik niet. wie of wat in TLV beslist dan wat er in dit kikkerlandje gebeurt? mag ik vernemen?

 8. gargamel

  Een ding irritiert mij aan Baudet, hij moest beter inschatten met wie hij te maken had. Hij geeft het zelf toe, maar mijn God, niemand is perfect. Dankzij verraders zal hij aan populariteit winnen, vooral door Kaag en Kajsja, walgelijk als je ziet wat gebeurd tegenwordig

 9. LifeBuddy

  Zie hier, hoe de deuren van Het Capitool met voorbedachten rade, ZONDER GEWELD open gaan. Nancy Explosie en Joe Biden hebben de 5 mensen die vermoord zijn op Hun geweten. Mooerdenaars worden in het Capitool op het schild gehesen!!!
  H**ps://t.me/SidneyPowell1/927

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.