Grapperhaus weigert om leger in te zetten tegen losgeslagen avondklokvandalen: ‘Niet nodig!’

CDA-ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Ferd Grapperhaus (Justitie) hebben het volste vertrouwen in de politie en de ME om de relschoppers aan te kunnen pakken. Grapperhaus zegt: “We blijven gewoon doen wat we nu doen. Er zijn veel aanhoudingen geweest, lik op stuk. Mensen komen hier niet mee weg. Er komt een snelrechtregeling, waar we onvoorwaardelijke celstraffen gaan eisen.”

Grapperhaus laat zich niet gek maken door allerlei verklaringen die worden gegeven voor de relschoppers of de oproep van Kamerleden, zoals Geert Wilders, om het leger in te schakelen. Wat Grapperhaus betreft is de inzet van de politie en de ME voldoende, en is die avondklok “gewoon nodig” om het virus te bestrijden. Hij zoekt ook geen politieke of maatschappelijke verklaring voor de rellen, want, zo vraagt hij zich af: “Wat heeft het plunderen van een winkel nou te maken met corona?”

Grapperhaus heeft hier bij het rechte eind. Deze rellen hebben niets te maken met protesten, ‘coronamoeheid’ of überhaupt een politiek motief. Relschoppers hitsen elkaar op en door social media gaat dat als een lopend vuur. Daar hoef je geen begrip of een diepere maatschappelijke verklaring voor te hebben, dit moet je gewoon aanpakken. En dat is gelukkig precies wat hij blijft doen.

De minister zegt in het AD over de rellen: “We moeten dit echt samen doen. Ik blijf dus inzetten op goede handhaving, een harde aanpak en strenge straffen.” Mooi zo!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. gjverweg

  Ik stel voor dat hij zelf een geel hesje en rubber knuppel paket en vooraan staat om……

 2. gjverweg

  paket = pakt

 3. werikke

  In Rotterdam 90% allochtonen die plunderen dus dan is het zielig want op hun bootje hierheen waren ze zo zielig. Vooral geen idee uitvoeren van PVV want die zeggen dat 90% allochtoon zijn. Gewoon leger inzetten en afdwingen allochtonen die zich echt misdragen beroven enz opsluiten uitzetten . Als ik gast ergens was en mij niet gefroeg werd ik uit huis gezet.

  1. Eppo123

   10.000% eens

 4. Nostradamus

  Het leger inzetten tegen voornamelijk BLM en Antifa-achtigen. Dat word een internationale rel. Hahahaha

 5. Wally

  Nu het dus echt nodig is…..

 6. RvdBe

  Grappenhaus gaat zware middelen inzetten, snelrecht!!
  Dat worden weer “zware” celstraffen en “keiharde” taakstraffen.

 7. Cycle25

  Grappenmaker, de raddraaiers zijn bang voor jouw pang-pang legertje….ga toch trouwen…kuch..

 8. Heras

  Hahaha, wat een gezag die grapperhaus. Overtreedt zelf de wet. De man moet gewoon afgezet worden.

 9. AidemediA

  De huilie huilie aso opperbaas van justitie, die zelf zijn eigen regels overtrad op z’n bruiloft. Wil niet het leger inzetten. Dat lijkt hem geen goed plan. Gisteravond waren er rellen en plunderingen. Winkeliers die hun bezittingen wilden beschermen en/of de rommel wilden opruimen kregen een bon, omdat ze tijdens de avondklok buiten waren. Voor wie is deze kluns nou eigenlijk. De plunderaars, de burgers, of zijn hersenloze ambtenaren, die met honden, paarden, knuppels, waterkannonen, busjes enz. het wanbeleid erin willen rammen. .

 10. Meriadoc Brandebok

  Volgens mij heb ik gisteren een wagen van de marechaussee zien staan. De marechaussee is onderdeel van het leger.

 11. JFU

  Als het alleen autochtone Nederlanders waren was dit allang gebeurt, nu durven ze dat niet want discriminatie weet je…..Dus blijft het bij ‘geschokt’ reageren en middelstanders die hun zaak willen beschermen een fikse bekeuring geven als ze voor hun winkel proberen de relschoppers te kalmeren….

 12. ervi

  Hypothetische vraag:
  Wat is erger?:
  – Je winkeltje gaat kapot door de regeringsmaatregelen. Tijdsduur: 1 jaar.
  – Je winkeltje wordt door gajes naar de tyfus geslagen. Tijdsduur: 15 min.

 13. de ziender

  Undercoveragenten hebben op het Museumplein de politie en ME bekogeld en ze zo een argument gegeven het plein leeg te vegen. Met alle gevolgen van dien. er is dus nogal wat corruptie.. Het zou me niet verbazen dat ook de nachtklokrellen op de één of andere wijze door de roverheid “georganiseerd” zijn. Waar komen deze jongens, die al die tijd niets van zich hebben laten horen, opeens vandaan? Vreemd toch? Vergeet niet: het BLM-protest op de Dam werd door de gemeente Amsterdam gesubsidieerd met 8000 euro!!! (kun je gewoon vinden bij de in- en uitgave van de gemente) Maar kamervragen? Ho maar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.