Grimmige corona-voorspelling Pieter van Vollenhoven: ‘Helemaal geen grote evenementen in 2021!’

De echtgenoot van prinses Margriet der Nederlanden heeft er bepaald geen hoop op dat we nog in 2021 terug kunnen naar “het oude normaal.” Want, schrijft hij, het vaccineren gaat veel te langzaam. 

“Eerlijk gezegd denk ik dat in het jaar 2021 nog helemaal geen grote (inter)nationale evenementen kunnen plaatsvinden,” schrijft Pieter van Vollenhoven ‒ oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid ‒ op Twitter: “De vaccinatie programma’s gaan daar veel te langzaam voor of zijn er in sommige landen zelfs niet!”

Op het moment dat Van Vollenhoven dit schrijft wordt de lockdown in Duitsland verlengd. Hetzelfde geldt voor Engeland. En ze hebben het erover dat we in Nederland hetzelfde gaan zien. Tegelijkertijd ligt Hugo de Jonge onder vuur omdat “we” vandaag pas zijn begonnen met het vaccinatieproject.

Combineer al die zaken met elkaar en je kunt maar tot één conclusie komen: Van Vollenhoven krijgt gelijk. Het idee was dat we dit jaar nog terug zouden kunnen naar het oude normaal, maar dat gaat vrijwel zeker niet gebeuren. Misschien dat er een verbetering zichtbaar zal zijn ten opzichte van de huidige situatie, maar dat is ook niet zo moeilijk aangezien het hele land op slot zit.

Evenementen gaan dit jaar écht niet gebeuren. Nu niet, volgende maand niet, later dit jaar niet. Héél misschien dat we in 2022 weer de vrijheid daarvoor krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Zo zo, die Pieter toch…

  1. hans-e-pans

   Voor een man als Pieter v Vollenhoven, met zoveel titels voor of achter zijn naam verwacht ik toch wel dat hij verstandelijkere taal uitslaat.

 2. lucinde

  Van Vollenhove…net zo oud als Hiddemeister en de succesvolle Biden.

  Zou van Vollenhove al eens in Georgia gewest zijn?

  1. Linksbuster

   Domme trøl.

 3. 2030

  houd het volk dom en arm zegt deze regent in zijn onnodige herenbaantje !

 4. LifeBuddy

  ”De vaccinatie programma’s gaan daar veel te langzaam voor of zijn er in sommige landen zelfs niet!” Met dit bericht slacht van vollehoven de PVDA,,CDA,,D66,,VVD,,Groen sLinks af. 2Maanden geleden roeptoederden deze arische sLinkse Nep partijen nog ,dat het vaccineren en het Covid Vaccin voor de Hele wereld is.Het enige Programma wat je ziet van de sLinkse is dat ze de eigen Beurs flink spekken over de rug van het Volk.

  1. Heinz

   Zoo, dat is lekker Hollands. Dit zeg ik ook wanneer is te weinig gedronken heb in den Keller.

 5. RvdBe

  Wow, als van Vollehoven met zijn nietszeggende geregelde baantje dat al zegt.

 6. Cootje

  Net zo voorspelbaar dat het zeker is dat de derde golf Corona zich in maart aandient . En net zo voorspelbaar dat zuid Europa in de maande juli / augustus financieel het loodje leggen. Tegen die tijd is de economische schade niet meer houdbaar . 2021 wordt economischs een ramp jaar en daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn .

  1. M. Brandenburg

   U begrijpt verder wel dat deze crisis niet alleen opgelost kan worden en dat we meer EUSSR nodig hebben om het probleem op te lossen. Zo werkt het immers met links beleid, wanneer het niet werkt komt dat omdat er niet voldoende overheidsbemoeienis is en niet omdat er te aantoonbaar veel te veel is.

 7. Yoyo

  Deze integere en erudiete man schetst een helaas reëel wereldbeeld.
  2021 wordt kudt.

 8. Rieks

  leeft die nog steeds?

 9. M. Brandenburg

  OPvallend is dat na 9 maanden nog steeds officiele cijfers ontbreken van hoeveel mensen het virus al hebben gehad en daardoor geen vaccinatie meer nodig hebben, immers een vaccinatie werkt niet beter dan een natuurlijk opgebouwde immuniteit.

  1. LifeBuddy

   100%++++++++++++++

  2. 2030

   een vaccinatie werkt helemaal niet hoor ik net in het journaal. Alle maatregelen moeten gewoon gevolgd worden en over 3 maanden zien we verdrer want dan moet iedereen weer opnieuw langs komen voor een prikkie

   knettergek

 10. Drollevanger

  Vorig voorjaar brak er een virus infectie uit onder onze merelpopulatie in de tuin. Blijkbaar zijn nu alle merels in onze tuin uitgestorven.
  Gaat hetzelfde straks met mensen gebeuren omdat het zolang blijft duren voordat we hier allemaal zijn gevaccineerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.