GroenLinks-wethouder laat Amsterdammers voelen wat GroenLinks-stem betekent: windmolens komen er alsnog

De plannen voor het plaatsen van windmolens op diverse plekken in en rond Amsterdam gaan gewoon door. GroenLinks-stemmers kregen de schrik van hun leven toen bleek dat ze precies zouden krijgen waarvoor ze hadden gestemd, wat resulteerde in een storm van protest. GroenLinks-wethouder Van Doorninck houdt echter voet bij stuk.

Stemmen voor groen en duurzaam is natuurlijk hartstikke leuk als je er zelf niet de consequenties van ervaart. Dan kun je namelijk mooi vanuit je eigen huiskamer een beetje fitten op provinciaaltjes die ‘hun verantwoordelijkheid voor het afwenden van de klimaatcrisis’ niet willen nemen. Vooral op Twitter komt de zin “not in my backyard” dan veelvuldig voorbij als kritiek op mensen die tegen de komst van zo’n horizon vervuilende megawindmolen zijn. Je kunt je dus voorstellen hoe de komst van 150 meter hoge windturbines veel Amsterdammers nogal rauw op het dak viel. Ineens draaide de wind op Twitter en kwam die “not in my backyard” als een boomerang terug!

En hoe mooi ik het ook vind dat die Amsterdamse GroenLinks-hippies nu precies krijgen wat ze (vooral voor anderen) willen, moet ik wel toegeven dat ik het wel knap vind van die wethouder dat zij niet lijkt te zwichten voor het massaprotest. Zij weet namelijk net zo goed als ik dat die windmolens nog steeds bloedirritant zijn, ook wanneer ze wat verder weg staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Loelap

  Nu ook even wat asielzoekers (die Groen Linkserds zo graag in andere wijken willen) in GL/D66 wijken plaatsen.

  1. Edjan

   Ll ++++

 2. halo1

  Dit kan je verwachten als meer dan 50% van de bevolking links stemt…arme vogels!

  1. Jack Flash

   Vogelsoep maken, misschien leuke hint voor de voedselbank.

 3. RvdBe

  Windmolens wel in Amsterdam plaatsen en niet stiekem daar buiten en daarmee weldenkende mensen opzadelen met jou waanideeën.

 4. jennifer

  Blij dat ik niet in de randstad zit, en blij dat ik nooit Groenlinks gestemd heb. Ik blijf erbij dat dit een heel gevaarlijke partij is voor het land, gezien ze nu ook nog een doos op de lijst hebben staan die zo uit het terroristen bolwerk komt, is dit een partij die meer slecht als goed voor heeft met het land en de eigen burgers.

  1. Bunky01

   En maar hopen Jennifer dat bij heel veel mensen de oogjes open gaan en op 17 maart neit meer op deze waanzinpartij stemmen gaat.

 5. Rene van der Grijp

  Héérlijk!

  Dat gaat GL de nodige stemmen kosten.

 6. LifeBuddy

  Oei, als het nu maar niet zo is dat de taliban via GroensLinks de 2e kamer in komt wandelen, net als het covid virus [nedere]land binnen wandelt.

 7. Response

  Van Doorninck, Groot-Wassink, Groen, etc. al die A’damse GL-politici hebben lak aan de burger. De windmolens gaan er kost wat ’t kost gewoon komen. Voor de vorm zijn er zgn. inspraakavonden, participatieprojecten, etc. maar die zijn er voor de bühne. Daar komen de Amsterdammers nu ook achter.

 8. ET007

  Goed zo! Nu ervaren ze zelf de gevolgen. Hopen dat alle stroom naar een datacentrum gaat. Nu alleen nog een Vluchtelingenopvang naast onze pleps.

 9. agenda2030

  helaas heeft de grachten gordel elite geen enkele last van dit dwaze besluit ! Het zijn de arbeiders in de tuinsteden die door de regenten weer belast worden.

  stem sociaal, stem PVV

 10. Linksbuster

  Hahaha..als je de sprekers op de inspraakavond hoort….”ik stem groen links maar laat ze de molens maar in de natuur buiten de stad neerzetten”.
  Nee muts..je krijgt hem in je achtertuin en op je terras zonnepanelen…want dat wil gn links…ah op klavertje gestemt omdat het zo’n leuke jongen leek…hang hem maar boven je bed..hahaha.
  Trutten zoals jij verkloten het hele landschap door op die klimaatfascisten te stemmen.
  Stem sociaal..stem normaal ..stem PVV.
  PS..pak eens je prius en rij over de A7 richting friesland..tis net kinderdijk met al die prachtige molens….met dank aan microsoft en google.

  1. agenda2030

   bewonder de dode vogels en rijdt even langs de Noordzee kust , OM TE HUILEN

   klimaatfascisten

 11. ropart

  zelden me zo leedvermaakt als op die inspraakavond met die in eigen voet geschoten groenlinkse huillies.

  1. agenda2030

   ik ben bewust niet gegaan naar dat schijn proces, je woongenot compleet verstierd door zo een links leeghoofd die denkt dat een windmolen een perpetuum mobile is !

   Je wilt toch even flink schudden aan zo een figuur zodat hopelijk de bovenkamer weer op orde komt.

 12. Tepelkloofje

  Alleen komen die dingen nu niet op IJburg, maar in Oostzaan. Kortom: dat verontwaardigde nimbly-gedrag van hypocriet IJburg heeft wel degelijk geholpen.

  Inspraakavond nog gezien toevallig? “Ja, mevrouw de voorzitter, ik ben helemaal geen nimby, ik heb niets tegen die windmolens, alleen niet zo dicht bij mijn huis.”
  Dominee Gremdaad en Wim T Schippers samen hadden het nog niet verzonnen kunnen krijgen.

  1. agenda2030

   je moet even goed kijken naar de planning , de halve ring loopt van de ij plassen via oostzaan , landsmeer , binnen ij naar ijburg.

   ik dacht 17 turbines van 200 meter hoog , zoooooef , zooooooef , zooooooef op 350 meter van de huizen

   ik wens u weltrusten
   h**ps://windalarm.amsterdam/defhandler.ashx?lan=nl&file=

 13. Voss

  Ach, het is toch algemeen bekend dat politici allemaal beroepsleugenaars zijn. En dat een verkiezing betekent dat je stem gaat naar degene die het beste kan liegen. Kijk maar naar Rutte en Asscher, die eigenhandig respectievelijk de VVD en de PvdA kapot hebben gemaakt. Om het nog maar niet over Jesse Klaver te hebben. Tijdens campagne gouden bergen beloven, maar zodra er een kabinet moet worden geformeerd gaan al die beloften direct de prullenbak in. Weggegooid door op macht beluste beroepsleugenaarss. Ook dit verhaal over de windmolens is daar weer een goed voorbeeld van.

  1. Linksbuster

   Ratte de vvd kapotgemaakt…u bedoelt nederland waarschijnlijk?

 14. Michael M

  Beter is om niet op GroenLinks te stemmen. Deze partij is geen Groenlinks meer. Het is meer een ideologische partij aan het worden dat naar verkeerde ideeën doelt. Heel simpel, alles wat uit een groepje bestaat dat allemaal op 1 lijn zitten is een verloren stem. Het groepje complot denkers vallen onder D66, GL, PVDA. Vroeger waren dat nog kanjers. Nu al meer dan 18 jaar niet meer.

 15. Drollevanger

  Is er geen plaatsje op de Dam voor een windmolen, en 1 of twee op het Waterloplein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.