HAHA! NPO-bazin Shula Rijxman: ‘Nederlanders zullen verdwijnen NPO nooit accepteren’

Hilarischer dan dit wordt het niet! De opperbazin van de NPO, Shula Rijxman, zegt in gesprek met NU.nl dat ze ervan overtuigd is dat Nederlanders het nooit zullen accepteren dat de NPO verdwijnt. Nooit! Als iemand het probeert, nou, dan hebben ze een volksopstand. LOL, wie gelooft dat nou?

“Ik ben dolgelukkig dat het grootste deel van de partijen vindt dat er een publieke omroep moet zijn,” aldus NPO-bestuursvoorzitter Rijxman op nogal hilarische wijze. Want ja, het is nogal wiedes dat de meeste partijen de NPO steunen. “Het grootste deel van de partijen” hoort immers bij het partijkartel, wat weer een twee-eenheid vormt met het mediakartel. En laat nou juist de NPO de grote aanvoerder van dat mediakartel zijn.

Hoe dan ook, Rijxman gaat verder: “De een vindt wellicht dat die wat smaller moet zijn, de ander wat breder, maar we vormen samen met de andere pers een democratisch hart van Nederland.”

Ah ja. De andere pers. Is dat inclusief de pers die jij niet plezant vindt, Shula? Dus inclusief nieuwe media als De Dagelijkse Standaard, Omroep ON!, of zelfs GeenStijl? Nee hè? Die tellen dan weer niet mee.

Maar wacht, ze was nóg niet klaar met haar hypocriete flauwekulverhaal. “En we zijn geliefd bij het volk. Nederlanders zullen nooit accepteren dat de NPO verdwijnt.”

Daar kan ik alleen maar op antwoorden: HAHAAHAHA. Als zij denkt dat Nederlanders massaal in verzet komen als de NPO verdwijnt heb ik nog wel een mooie brug naar nergens in de aanbieding ‒ helemaal speciaal voor haar.

Shula, hele horden Nederlanders kunnen jou en die hele NPO van je niet luchten of zien. We kijken er nog meer op neer dan jullie op óns neerkijken (en dat wil wat zeggen). We vinden jullie en alles waar jullie voor staan verschrikkelijk… en we vinden het zo mogelijk nog erger dat wij jullie linkse nepjournalistiek verplicht bekostigen met onze belastingcenten.

Ja, er zijn ook heus een paar verloren zielen die wel een positieve mening hebben over de NPO, maar zelfs zij gaan écht niet tot het gaatje om de publieke omroep te behouden. Zeker niet in deze tijden, waarin iedereen maar nauwelijks rond komt.

Iets zegt me dat Rijxman dit allemaal ook wel weet en dat ze juist daarom zo fel erin gaat en zo hoog van de toren galmt over die zogenaamde onmisbaarheid van de NPO. Het vuur likt bij mevrouw blijkbaar aan de schenen. Ze voelt de hitte, en dús gaat ze er vol in. Maar we hebben het door, hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. AS210854

  Kruip dan maar weer gauw on je steen, waar je de afgelopen jaren onder gezeten hebt. ( ZUCHT ) LINKS 🤮

 2. Linksbuster

  Dat klopt..het domme volk zal daar op tegen zijn..de pravda voelt zich onaantastbaar en lacht zijn tegenstanders in het gezicht uit.
  Dat wordt vanavond weer linkse plannetjes smeden na het scharen.

  1. jennifer

   Dat wordt vanavond weer alles goed praten bij op 1,let maar op wat ze weer voor n bijeengeraapt links malloten clubje bij elkaar hebben zitten daar.

 3. NO8D0

  1 miljard euro voor staatsmedia…dan is Noord Korea nog democratischer.

 4. HD

  Graag bij het NPO ook Capitooltje.

 5. jennifer

  Nou zou voor die prut omroep echt niet op de barricade gaan.Ik denk dat ze dan alleen maar die linkse hersen gespoelde overhoud.

  1. Mireille

   Heras, hoe oud ben je? Dit is schooltaal.ik denk dat jij op eigen kracht de barricade niet opkomt.

 6. Loelap

  Een publieke omroep hoort neutraal te zijn en het nieuws dat zij brengt moet op een objectieve manier gebracht worden. De NPO is echter Links, zachtjes uitgedrukt, het nieuws wordt vanuit linkse invalshoek gebracht. Ze neemt Links activistische termen over zoals wit i.p.v. blank en laten we de beroemde diversiteits bokaal vooral niet vergeten. Bovendien worden bepaalde onderwerpen opzettelijk vermeden. De NPO lijkt spreekbuis van D66 te zijn.
  Dit alles roept irritatie op bij steeds meer mensen. De NPO zou eens wat vaker in de spiegel kijken.

 7. Heras

  Al die onzin op de npo kost klauwen met belastinggeld.
  Ja, de npo moet gewoon weggaan

  1. Mireille

   Heras, hoe oud ben je? Dit is schooltaal.

 8. lucinde

  Hilarisch is slechts dat vd Galien een kleine minderheid aanspreekt.

 9. Yoyo

  NPO zal ik zeker niet missen.
  Af en toe handig als je je tenminste van linker – en rechterkant wilt laten informeren.
  NPO staat dan voor links nieuws met een d66 luchtje.
  Het rechtse nieuws halen we van ons alom geprezen DDS!!!

 10. Wally

  Geliefd bij de freeks en youps. De stinkend rijke linksche piassen die zichzelf zooooo intelligent vinden.
  Fijne doelgroep. Alleen maar oude linkser en alle anderen willen jullie niet. En nee, dametje, ook je o zo geliefde islammers niet, die kijken met den schotel naar tv-radio allah-enverdervooralniets

 11. roodkapjelusttaart

  Ik wel, wat een baggerhersenspoeling is dat kanaal, de hersens gaan rotten van die zender.

 12. Bunky01

  Een NPO heeft wel degelijk bestaansrecht, maar onder strikte voorwaarden.
  Breng nieuws en andere zaken objectief en daar ontbreekt het aan. Ingrijpen door de politiek zal niet gebeuren omdat de meeste partijen hier goed garen bij spinnen. Daar moet de vinger bij. Hou je daar niet aan dan de geldkraan dicht. Tevens moeten ze zich daar schamen om de onzinnige torenhoge salarissen. Hoog tijd dat dat rattennest een keer wordt uitgerookt. Met wat er daarna eventueel nog overblijft zou je dan verder kunnen gaan. Links en rechts en alles wat daar tussenin zit behoren gehoord te worden en wel op een evenwichtige manier, als zijnde een dwarsdoorsnede van Nederland.

 13. Response

  Afhankelijk van wat er voor terugkomt mag de NPO vandaag volledig verdwijnen. Daarna een objectieve kwalitatieve omroeporganisatie opzetten met een nieuw politiek onafhankelijk bestuur. Voor die 1 miljard per jaar is dat geen enkel probleem.

  1. NO8D0

   @response voor de helft of een kwart kan het ook wel denk ik, als de commerciële het kunnen zonder staatssteun.

 14. Flach

  * Alvast vlaggetjes gaat maken om de NPO uit te wuiven *

 15. RvdBe

  NPO saneren tot 1 zender, waarbij enkel objectief nieuws gebracht mag worden en zendrechten worden ingekocht voor grote sportevenementen, voor de rest aangevuld met natuurdocumentaires.

 16. Rene van der Grijp

  “De opperbazin van de NPO, Shula Rijxman, zegt in gesprek met NU.nl”

  Met NU.nl…lachen, hoor.

 17. Rene van der Grijp

  De NPO is een lachertje. De diverse omroepen vertegenwoordigden een zuil. Katholieken, protestanten, arbeiders, liberalen etc. Die zuilen bestaan niet meer en alle omroepen zijn nu links of a-politiek.

  Omringende landen hebben zo’n verzuild systeem nooit gehad, maar ze zijn net zo links als de NPO. De BBC is zelfs nog een graadje erger.

  Ook de commerciële omroepen zijn links. Het is overal in West-Europa hetzelfde.

  Hoe het komt? Roept u maar.

 18. agenda2030

  die muts heeft nog niet door dat de Nederlander inmiddels uitgebreid geïnformeerd is dat haar vrindjes bastion bijna 1,1 miljard euris opvreet jaar in jaar uit

  staatspropaganda is niet goedkoop

 19. Drollevanger

  Ik hoef niet tot in den treure te weten dat bij een ongeluk de veroorzaker van rechts kwam. Het wordt me ook niet meegedeeld als een auto van links komt.

 20. Emma Louise

  Met nog wat meer kwalitatieve onderzoeksjournalistiek is het helemaal genieten op onze publieke zenders. Ik ben ervan overtuigd dat mevrouw Rijxman ook voor deze keus gaat.

  1. agenda2030

   ik ben ervan overtuigd dat dit linkse portret nog meer centjes gaat aftroggelen voor de staats tv om nog meer linkse demagogie te produceren ongehinderd door enige kennis. Van kwalitatieve hoogstaande journalistiek zal geen sprake zijn strónt vlé®k slechts links populistisch gelúl ver bezijde de waarheid zal het resultaat zijn.

 21. Henry Higgins

  Als je naar de kijkcijfers kijkt wordt duidelijk waarom de publieke omroep niet zal verdwijnen.

 22. Bes Tolen

  Emma Louise. Ik vrees, dat het met die mevrouw Rijxman moeilijker ligt. Rijx komt van rijk en dat zit er meer dan alleen mogelijk verkeerd in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.