Schaamteloze Rutte wil gewoon aanblijven als VVD-lijsttrekker, heel Nederland: 'Nee, rot op!'

Schaamteloze Rutte wil gewoon aanblijven als VVD-lijsttrekker, heel Nederland: 'Nee, rot op!'

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Tijdens de persconferentie, waarin premier Rutte toelichting geeft over de reden voor het aftreden van zijn kabinet, zei hij dat hij wel wil aanblijven als lijsttrekker voor de VVD. Twitterend Nederland is het daar duidelijk niet mee eens!

Lijsttrekkers van andere partijen nemen geen blad voor de mond:

PVV-leider Geert Wilders vat dezelfde opvatting heel kort samen:

SP-leider Lilian Marijnissen drukt zich iets minder hard uit, maar stelt VVD'ers de vraag of zij het zelf nog wel zien zitten dat Mark Rutte hun lijsttrekker blijft:

Jan Roos komt een stuk botter uit de hoek maar stelt VVD'ers dezelfde gewetensvraag:

En inderdaad, mensen die nu nog overwegen om op een VVD onder Rutte te stemmen, moeten echt bij zichzelf te rade gaan. Rutte roept wel steeds "gemeenschappelijke verantwoordelijkheid" en "het was niet mijn dosssier", maar dat de overheid met z'n volle gewicht duizenden levens in de verdrukking heeft geholpen, komt toch echt ook mede door zijn toedoen. Die hele toeslagenaffaire had namelijk jaren geleden al kunnen worden gestopt en worden verholpen als hij eerder had ingegrepen.

Met zoiets op je kerfstok is het toch volstrekt onacceptabel dat je überhaupt nog overweegt om gewoon vrolijk door te gaan als lijsttrekker? Kennelijk heeft dan zelfs iemand als Lodewijk Asscher nog meer moreel besef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties