Heerma (CDA) en Segers (ChristenUnie) doen huilie huilie: “Alles wat shit is komt bij ons terecht, en wij moeten het maar fiksen”

Ze zijn trots op “de zware en taaie compromissen” die ze hebben gesloten met de VVD en D66, maar het valt ze ook uitermate zwaar. Pieter Heerma van het CDA en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie winden er dan ook geen doekjes om dat een land regeren ze erg zwaar valt.

In een interview met NU.nl laten Heerma en Segers weten dat regeringsdeelname vooral “veel gedoe” oplevert. “Maar het houdt je van de straat”, aldus Heerma.

Op de vraag wat het grootste verschil is met een ‘gewoon’ Kamerlidmaatschap antwoord Heerma: “De hoeveelheid rotzooi. Het leuke aan het ‘gewoon’ Kamerlid zijn, is dat je je kunt storten op je eigen portefeuille. Als fractievoorzitter ben je verantwoordelijk voor alles, maar vooral als het niet opgelost wordt.”

Het lijkt wel alsof Heerma en Segers tegen een burn-out aanzitten, want de negatieve toon in het interview kent geen eindpunt. Heerma: “We zitten in een zwaar gepolitiseerd landschap en in een coalitie met vier partijen die onderling heel erg van elkaar verschillen.” Nu zijn er vandaag de dag niet echt heel veel politieke verschillen tussen de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, maar het is natuurlijk wél een gewiekste manier om je eigen politieke onkunde te verhullen.

Segers doet zelfs nog een schepje bovenop alle negativiteit: “Alles wat ingewikkeld en shit is, komt bij ons terecht. Dat kan van het kabinet en van de fractie zijn. Bij ontploffende appgroepjes van Kamerleden kijken ze naar ons. Zo van: fiks het maar.” Moeten we nu soms opeens medelijden krijgen met de ‘oh-zo-zware’ maar uitermate goedbetaalde job van Segers en Heerma? Nee, toch, daar hebben ze heel bewust zelf voor gekozen toen ze in zee gingen met Mark Rutte, Hugo de Jonge (in het geval van de ChristenUnie) en Rob Jetten (inmiddels verwisselt voor de even stoïcijnse Sigrid Kaag).

Heerma weet zichzelf en Segers nog wel even op de valreep van het interview te prijzen: “Er is in deze coalitie heel veel gedoe geweest maar we hebben ook zware, taaie compromissen weten te sluiten.” Nou, goed gedaan jongens, jullie hebben met jullie harde werken, shitstormen en compromissen ook écht het verschil weten te maken in politiek Den Haag…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ropart

  als je dit zo leest krijg je wel een stuk minder respect voor het gewone werkvolk.

 2. Rene van der Grijp

  “In een interview met NU.nl laten Heerma en Segers weten…”

  Is dat niet die extreemlinkse site waar gecensureerd wordt op onder andere onwelgevallige reacties op de klimaathype?

  Daar zou geen enkele zichzelf respecterende politicus een inverview aan moeten willen geven, maar deze gggristenen doen dat dus wel.

  We weten weer waar ze voor staan. Een stem op CDA en CU is een stem voor links.

  1. Loelap

   Nu.nl maakt het wel erg bont als het om censureren gaat. Een mening die niet Links is, wordt daar sowieso gecensureerd.

 3. Cootje

  Een stem op Segers en zijn familie en een stem op het cda is een stem op de meute die het misbruiken in de kerken graag in de doofpotten stoppen , een hoop christelijke kindjes lopen nog los met een probleem. Gelukkig zijn op een paar dorps idioten in kleine gemeenschappen de kerken overal leeg , de sprookjes verhalen van een kruisiging en een herrijzenis is een sprookje in een laag conjectuur maar niet meer van deze tijd , socialisten en de christen Democraten hebben een spoor van vernieling achter gelaten en nog bedrijven ze politiek voor zich zelf en de bananen carroussel , en die God is voor de bühne

  1. Thant dolpf

   Wat een onzin zeg.

   1. 2030

    nee , jij trekt volle zalen verrotte tról

    1. Thant dolpf

     Val dood poepgasser

     1. 2030

      gaat niet werken zit op de begane grond sneuneus

 4. Linksbuster

  Quote….. “Maar het houdt je van de straat”, aldus Heerma…..end.
  Tja zo staat bijna de gehele politiek erin, maar dat wel tegen een leuke vergoeding om niets te hoeven presteren en nergens verantwoordelijk voor te hoeven zijn.

 5. Pieter48

  Misschien heb ik het niet onthouden maar wat deze heren deze regeerperiode voor voor de bevolking hebben bereikt is mij niet duidelijk. Waren zij ook bij de wegloop vertoning toen Wilders met een terecht voorstel kwam? Misschien zijn ze vergeten dat ze de belangen van ons moeten vertegenwoordigen . Dat hield ze van de straat .Deze uitspraak straalt uit dat niet echt geschikt zijn voor hun taak. Als christen zou je deze uitspraak zeker niet kunnen doen. Deze heren kwamen al wat glibberig over. Laten we hopen dat ze in de loop van volgend jaar van het politieke toneel verdwenen zijn.

  1. jhak

   Als je geen kl#ten hebt voor zo’n bestuurlijke aanstelling kun je beter maar een gewoon baantje nemen voor een modaal inkomen, zakkenwassers.

 6. rexm

  Hun moeten toch het beste weten, wat je zaait, oogst men ook.
  Als deze twee vazallen het niet aankunnen, moeten ze vertrekken en een krantenwijk gaan zoeken.

  1. 2030

   moet je ze een tablet met adressen en google maps meegeven anders komen de kranten niet aan

 7. NoDoubt

  Al het geld naar Brussel. Wat zijn de voordelen voor NL voor de burger?
  0. Rutte geeft miljarden weg van uw geld aan bodemloze putten. EU gebruikt uw gespaarde pensioenen. NL 1 miljoen onder de armoegrens. Met dank aan de coalities van de afgelopen 20 jaar. Uw belastingdruk is nu al 40 % en wordt nog meer. Het was jaren 80 28%. En wie houden straks de mooie baantjes over? Niet u, u bent arm en uitgeperst. NEXIT en weg met globalisme.

 8. Telex

  Er mag dan geen verschil tussen de coalitiepartijen zijn, die is er wel degelijk intern bij het CDA. Het voortrekken van de Jonge boven zijn opponent Omtzigt zal ongetwijfeld zijn sporen nalaten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.