Hugo de Jonge valt (opnieuw) compleet door de mand! Zorgpersoneel al ingeënt door landen die ‘symbolisch’ vaccineren

De Telegraaf prikt haarfijn door een van de meest recente leugens van minister Hugo de Jonge heen. Behoorlijk wat landen die ‘symbolisch inenten’ hebben hun zorgpersoneel al gevaccineerd!

De Jonge probeerde zijn incompetentie rondom de trage start van vaccineren te framen als zorgvuldigheid. Volgens minister Hugo de Jonge zijn alleen Duitsland en Denemarken op grote schaal aan het inenten, en hebben de meeste EU-landen alleen symbolisch de eerste vaccins toegediend. “Dat heb ik heel bewust niet willen doen.”

Polen, Italië, Portugal en Bulgarije hebben respectievelijk al 36.000, 16.000, 15.000 en 4.600 zorgmedewerkers gevaccineerd. Voor Hongarije staat de teller inmiddels op meer dan 5.000 en Finland staat op 1.700 vaccinaties. Frankrijk begon op 27 december al, maar bedient eerst de ouderen. Griekenland is op dezelfde dag als Frankrijk begonnen, maar koos ervoor eerst de ambtenarij in te enten (wat tot grote ophef leidde).

Enkele landen stuntelen nog een beetje of hebben te weinig vaccins, maar het is overduidelijk dat Nederland echt een compleet modderfiguur slaat. En we zullen er snel genoeg achter komen wat die ‘zorgvuldigheid’ van De Jonge precies betekent. Want de komende weken zal Defensie nog veel meer veiligheidsregio’s moeten gaan afwijzen. En zullen ziekenhuizen de reguliere zorg nog veel verder moeten afschalen.

Tegen de tijd dat we eindelijk kunnen vaccineren zitten we waarschijnlijk al in een pikzwart scenario. En dan is het nog wachten op de volgende lading vaccins, terwijl zorgpersoneel nog meer uitvalt en de covid- en non-covidpatiënten noodgedwongen aan hun lot worden overgelaten. Kunnen we in de tussentijd ‘genieten’ van nog meer mediaoptredens van De Jonge die stug blijft volhouden dat fouten maken menselijk is en we in ieder geval beter af zijn dan de meeste landen in Afrika.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. 2030

  Volgens mij wat propaganda. Ik wil wel eens weten hoeveel zorgpersoneel zich heeft laten inenten. In nederland is een meerderheid tegen inenten.

  1. Cor Grijpstra

   Weet dat er kentering plaats vindt onder het zorgpersoneel.
   Paar maand geleden waren ze niet erg positief, zelfs de griepprik weigeraars gaan overstag.

   Cor wacht nog ff 🙂 🙂 🙂

   1. Cor Grijpstra

    -nu-

   2. 2030

    man lúl toch niet zo slap , NIEMAND gaat overstag , de vragen omtrent het vaccin groeien slechts door de beweringen van de specialisten of zijn het fantasten?

    Zal 1 link met je delen de rest zoek jezelf maar op
    h**ps://de-ware-wereld.nl/2020/12/28/huisarts-spreekt-zich-uit-over-vaccinatiedwang/

    1. Cor Grijpstra

     @2030
     Krijg het gewoon door van de werkvloer.

     1. 2030

      ik denk dat je liegt , heb meerdere mensen in de familie die in de zorg werken die zich zeker NIET vrijwillig laten vaccineren. Ze zitten erg in hun maag met de dwang van de leiding en het gedreig met mogelijk ontslag.

      Er is absoluut geen sprake van een omslag zoals nu ook de huisartsen zich beginnen te verzetten ! Het verzet groeit en hoe meer dwang hoe groter het verzet.

     2. Jack Flash

      De werkvloer der veeartsen
      😂

     3. Cor Grijpstra

      @2030

      Niet iedereen wil zich laten vaccineren maar er is een omslag.

      Je hoeft mij niet te geloven, maar als je een beetje had opgelet, weet je dat ik niet zomaar iets beweer.

     4. Cor Grijpstra

      @ J F

      De werkvloer der veeartsen
      ………………………………..

      Je wil gewoon dom overkomen en dat lukt je ook nog.

     5. 2030

      ik heb heel goed op je gelet daarom plaats ik ook grote vraagtekens bij je bewering omdat ik uit eerste hand een compleet ander beeld krijg opgediend. Dat beeld heeft mijn volste vertrouwen

     6. Nico Sibelijn

      “ik denk dat je liegt , heb meerdere mensen in de familie die in de zorg werken die zich zeker NIET vrijwillig laten vaccineren.”

      Je hebt soms met onnozele families te maken waarin men elkaar in domheid versterkt. Het heeft weinig zin te proberen deze mensen te overtuigen. Laten we maar hopen dat het een minderheid blijft die dan maar moet meeliften op de groepsimmuniteit van mensen met meer verstand.

     7. Cor Grijpstra

      @2030
      Mijn informatie komt van de zorgmedewerkers vanuit het ziekenhuis.

      Maar goed, we zullen het zien.

     8. 2030

      jouw subjectieve gebral interesseert geen hond strónt vlé®k , bespaar je de moeite hufter

     9. Nico Sibelijn

      Je hebt gelijk, Cor, de bereidheid van zorgpersoneel om zich te laten vaccineren is hoog en neemt toe.
      ht*ps://www.ioresearch.nl/actueel/vaccinatiebereidheid-toegenomen-bereidheid-onder-zorgpersoneel-even-hoog/

     10. 2030

      de strónt vlé®k probeert weer een topic te kapen maar kent uiteraard de oproep van de huisartsen niet. De strónt vlé®k komt met zijn npo propaganda en heeft maling aan wat de huisartsen zelf zeggen op sociale media. De link heeft de strónt vlé®k ook niet gelezen. Het verzet groeit met de dag en zelfs Macron is daar al over gestruikeld strónt vlé®k

      h**ps://de-ware-wereld.nl/2020/12/31/huisarts-spreekt-zich-uit-over-vaccinatiedwang-vervolg/

     11. Patt

      Ben ik nu zo dom of deze minister. Dat vaccin is 6 dagen houdbaar in de koelkast. Dan kan je het toch naar ontdooien en in koelboxen met busjes naar de zorgcentra’s rijden. En daar afgeven zodat al deze kwetsbare gevaccineerd kunnen worden. Ik neem aan dat daar mensen werken die wel een injectie kunnen geven. Hoe moeilijk is dat?

    2. Nico Sibelijn

     2030 weet niet goed waarover hij praat:

     ht*ps://nos.nl/collectie/13850/artikel/2360913-nederlander-positiever-over-coronavaccinatie-meeste-zorgmedewerkers-werken-mee

   3. Logica

    Waar wacht je op Cor, en waarom? Geen vertrouwen in Rutte en zijn RIVM?

  2. gargamel

   Niet een!!!!!!!!!!!!!!

  3. Nico Sibelijn

   Nee, dit is onjuist:

   ht*ps://nos.nl/collectie/13850/artikel/2360913-nederlander-positiever-over-coronavaccinatie-meeste-zorgmedewerkers-werken-mee

   1. usb3.0

    linkse propaganda

    1. 2030

     precies , ik ken slechts een handje vol mensen die zich laten vaccineren

     Velen zijn wel bang voor hun baan door het indirect verplicht vaccineren

     1. usb3.0

      Sterker nog, die zelfs hun baan op geven als er “verplicht” moet worden gevaccineerd..

  4. Nico Sibelijn

   @2030, je beweert dat een meerderheid van de bevolking en het zorgpersoneel tegen vaccineren is.
   Dat is evident onjuist:

   ht*ps://nos.nl/collectie/13850/artikel/2360913-nederlander-positiever-over-coronavaccinatie-meeste-zorgmedewerkers-werken-mee

   Je beweert voorts dat er sprake is van vaccinatiedwang. Dat is eveneens onzin. Dit wordt door geen enkele partij bepleit.

   1. 2030

    je lúlt weer uit je nek strónt vlé®k met je staatspropaganda

    Overigens bel de jonge even, hij kan de onderzoeken naar verplichte vaccinatie cancellen. Iedereen staat te popelen om de spuit te mogen ontvangen volgens de strónt vlé®k

    Maar idioten die nu nog steeds ontkennen dat er sprake is van vaccinatie dwang kan je niet langer serieus nemen. Dat zijn vervelende tróllen, forum vervuilers ofwel strónt vlé®ken

    1. Nico Sibelijn

     “Overigens bel de jonge even, hij kan de onderzoeken naar verplichte vaccinatie cancellen. “

     Bij mij weten heeft hij geen opdracht gegeven tot een onderzoek van die strekking. Heb je een bron waaruit dat kan blijken?

     1. 2030

      zie elders op deze site strónt vlé®k , ga je huiswerk weer doen zoals altijd eigenlijk onwetende

     2. Nico Sibelijn

      Ach, je hebt geen bron? Helemaal zelf verzonnen?

      Wist het wel hoor.

      Overigens, ben je inmiddels wel achter dat een ruime meerderheid van zowel de Nederlanders als het zorgpersoneel zich wenst te laten vaccineren?

     3. 2030

      je hebt gelijk strónt vlé®k , een minderheid wil zich VRIJWILLIG vaccineren en er ligt een opdracht bij het ministerie van justitie en volksgezondheid om uit te zoeken hoe men vaccinatie kan registreren en verplichten

      Voor de rest ik heb ik geen boodschap aan jouw onderbuik met verbale diarree strónt vlé®k

     4. Nico Sibelijn

      Nee, 2030, een meerderheid wil zich vrijwillig laten vaccineren.

      ht*ps://nos.nl/collectie/13850/artikel/2360913-nederlander-positiever-over-coronavaccinatie-meeste-zorgmedewerkers-werken-mee

      Er is geen onderzoek van VWS gericht op verplichte vaccinatie en die kun je uiteraard ook niet met een bron aantonen.

      Beste 2030, ik weet wel dat ik bij jou met een matig mavo-niveau te maken heb maar ik kan flagrante leugens toch niet laten lopen?

     5. 2030

      herhaling van zetten strónt vlé®k , een narcist onwaardig strónt vlé®k

     6. Nico Sibelijn

      Ik herhaalde inderdaad mijn standpunten en jij staat met de mond vol tanden, 2030.

     7. 2030

      domme arrogante strónt vlé®k snapt nog niet dat een herhaling van zetten op hetzelfde uitkomt. Eigenlijk ben je door je super arrogantie nog een vreselijk domme narcist ook

      briefje van hugo al gevonden strónt vlé®k ? over bek vol tanden gesproken domme hufter

     8. usb3.0

      “een meerderheid wil zich vrijwillig laten vaccineren.”

      Nee hoor dit lieg jij dat je barst, sterker nog, juist met name zorgpersoneel zet haar terechte vraagtekens bij “verplicht” vaccineren, nog veel sterker veel zorgpersoneel overweegt te stoppen met werken in de zorg als het wordt verplicht, je bent een ongelofelijke achterlijke druiloor die een beetje achter z’n toetsenbordje strönt praat, ik kan mij zeer goed voorstellen dat er mensen zijn die jou hoofd graag een andere vorm zouden willen geven…

     9. Logica

      Wat versta jij onder vaccinatieplicht Nico? Nee, niemand wordt vastgehouden en tegen zijn wil gevaccineerd. Maar dat ze je als niet gevaccineerde gaan uitsluiten is wel degelijk een reëel gevaar. Maar dat heb ik hier al meerdere malen geschreven, de eerste keer was zelfs een half jaar geleden. Dit is echt een boevenkabinet.

   2. usb3.0

    Iedereen die ik spreek zijn tegen het vaccineren.

    Waartegen? waarom? waarvoor? is dan de tegenvraag, daar heeft nicootje geen antwoord op..

    Verder is er natuurlijk wel degelijk vaccinatiedwang maar dat slaat nicootje natuurlijk even over…

 2. rexm

  Fouten maken is menselijk, ja dat klopt, je kunt onbewust fouten maken en bewust fouten maken en het laatste is hier het geval.
  Er zijn dan twee opmerkingen, maakt men bewust fouten of maakt men bewust fouten, omdat men nog te stom is om voor de duivel te dansen.
  Maar het kan ook arrogantie zijn en de bewuste fouten niet willen zien, als men zover is geeft Clingendael ook geen oplossing meer.

 3. nexit_nooit

  Slappe kop boven het artikel, dat kan beter!

 4. gjverweg

  Echt een gore hufter met zijn smoezen.

 5. Zondag

  De heer Sibelijn.

  Helaas voor ons hebben wij in ons rechtsysteem geen artikelen voor hoogverraad, dat is in de toekomst uw geluk anders gaat uw aan de strop of tegen de muur.

 6. Meriadoc Brandebok

  Besluitvorming verloopt in Nederland altijd extreem stroperig en traag. Ik denk dat zulks hier ook het geval is. De bureaucratische molen in ons land is om gek van te worden. Volgens mij snappen politici het zelf ook niet meer.

 7. Happytissue

  Ik snap het hele gedoe rond het al dan niet verplicht vaccineren niet, of het geven van “rechten/vrijheden” niet zo. Als ik de mensen zo hoor die het hardst roepen die om dit soort maatregelen vragen is de bereidheid onder de bevolking hartstikke groot en wil iedereen nog bijna iedereen het “prikje”.

  Waarom zou je het dan verplichten? Als je het vaccin neemt ben je beschermt en kan je niet meer ziek worden, bovendien iedereen wil het dus er is geen probleem?

  Of vreest men dat het net zo’n groot succes gaat worden als de Carona melder app?

 8. Logica

  Het beleid van de zogenaamd christelijke Hugo de Jonge wordt duidelijk niet door de Heilige geest aangestuurd.

 9. gerensvet

  Ben ik nou zo dom of de minister?
  Je kan het vaccin toch ontdooien en in koelboxen naar verzorgingshuizen brengen?
  En daar afgeven zodat ze de mensen kunnen vaccineren
  Het is toch in een gewone koelkast 6 dagen houdbaar. Ik begrijp het probleem niet.

 10. Graaf1807

  Elke vertraging in het toedienen van dit vaccin zal levens redden. Het is geen schande dat we in Nederland de traagste van de klas zijn; het is een zegening. Over enkele weken zal een aantal van de gevaccineerden ofwel overleden zijn aan het vaccin ofwel eruit zien als een figurant uit de Walking Dead. Dan zullen de nog niet gevaccineerden zich bedenken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.