Zwabberende en door VVD-stas geleide COA weigert veiligelanders te weren: ‘Ze hebben recht op opvang!’

De gemeenteraad van Hardenberg heeft geëist dat het aantal ‘veiligelanders‘ naar nul moet in het azc van Heemserveen. Zo niet, dan dreigt het azc gesloten te worden. COA weigert in te gaan op de eis en is van mening dat ook asielzoekers uit veilige landen recht hebben op opvang.  

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is een nogal wispelturige organisatie. In oktober van afgelopen jaar trokken ze aan de bel. De zogeheten ‘veiligelanders’ veroorzaakten nogal veel overlast bij diverse azc’s. Zowel vanuit diverse gemeenten als het Rijk kwam er hulp.

Nu springen ze ineens in de bres voor dezelfde groep, nadat de gemeenteraad van Hardenberg de boel op scherp heeft gezet. Het azc in het dorp Heemserveen zou in maart gesloten worden. Maar het mag van de lokale politiek tóch openblijven voor vijf jaar mits er geen ‘veiligelanders’ meer worden opgevangen.

Het door VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aangestuurde COA accepteert dit niet en vindt het besluit van de gemeenteraad discriminerend. Het zou mensen uitsluiten op basis van nationaliteit.

Het COA ziet echter één ding over het hoofd: de gemeenteraad ‘discrimineert’ op basis van een groep die uit wel of niet uit een gevaarlijk land komt. In het algemeen hebben mensen uit een veilig land nauwelijks recht, of kans, op verblijf in Nederland. De gemeenteraad wil liever de plekken in het azc vergeven aan mensen uit gevaarlijke gebieden.

Het nogal links-nihilistische overheidsorgaan vindt dit nergens op slaan:

,,Asielzoekers uit veilige landen hebben ook recht op opvang in Nederland en sommigen krijgen op basis van hun individuele situatie toch een verblijfsvergunning.”

De asielclub hoopt dat gemeenteraad van gedachten verandert. Zo niet, dan lijkt er een conflict te komen tussen de gemeenteraad en het COA. Op veel publieke sympathie hoeft het COA echter niet te rekenen, want iedereen en z’n moeder is inmiddels wel klaar met die plunderende en agressieve veiligelanders die al jaren het land op stelten zetten. Dus hup, gemeenteraad van Hardenberg. We staan achter jullie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. usb3.0

  Ze hebben het recht om terug te worden gestuurd, daarnaast is het werkweigering dit betekent per direct ontslag…

  1. Flach

   Helemaal mee eens. Het wordt de hoogste tijd dat die gasten eens serieus aangepakt gaan worden. Ook die ngo schepen, die lui moeten werkelijk juridisch worden vervolgd tot op het bot. Te gek voor woorden dat ze daar 24/7 in de rondte varen om op oproep een zootje ‘vluchtelingen’ op te halen. Volgens het geldende zeerecht behoren deze uitvreters op de dichtstbijzijnde kust te worden afgezet. En dat is niet Europa.

   Ik vind het geweldig wat de Italiaanse kustwacht doet, gewoon terugslepen en dus het zeerecht herstellen. Maar feit blijft dat al die goeie doelen van het Rode kruis en bv de Postcode loterij en Greenpeace, voor dit anarchistische handelen, zwaar moeten worden gestraft + dat gelden die gegeven zijn voor goede doelen, niet bedoeld zijn voor de ‘goedgevoelverslaving’ van de sukkelbrigade met hun infantiele gedrag en denken.

   1. Loelap

    Volgens mij is dat Griekenland die de bootjes terugstuurt.

    1. Flach

     Loelap, je hebt gelijk. Het is Griekenland die dit doet, hoewel ook Italië schoon genoeg heeft van die stroom ongewenste gasten.

 2. Response

  Het spel der machten die het COA gaat winnen, want €€€€€€ en Ankie is en blijft een trekpop.

 3. lucinde

  DDS en Trump hebben het woord “zwabberen” geherdefinieerd!

  Wat een drama hier

 4. Cootje

  Je kan de toekomstige artiesten van de dinsdag avond show van halfnegen gerust terug sturen , ze willen namelijk de uitzendtijden van dit populaire programma halveren , dus minder artiesten nodig , plus dat de trein Zwolle Emmen weer rendabel wordt met betalende reizigers

  1. jve89

   ???

   1. Flach

    Wat dacht je van opsporing verzocht? Hoewel er meer programma’s zijn waar ze in ‘schitteren’

 5. ropart

  discriminatie is discriminerend.

 6. 2030

  veilige landers hebben recht op opvang en de eigen bevolking mag onder de brug

  De ambtenarren maken de dienst uit dus daar moet een flinke bezem doorheen

  stem sociaal, stem PVV

 7. ManX

  Ik ben een groot voorstander van het opvangen van iedereen ter wereld die zielig is, zich zielig voordoet of gewoon hier wil wonen.

  Wie zijn wij dat wij het alleenrecht zouden hebben op dit stukje land? Daarbij – we zijn zo stinkend rijk dat we de hele wereld wel een huis en een Miele kunnen geven.

  Als we een beetje inschikken met z’n allen kunnen er makkelijk 4 miljard mensen bij.

  1. Loelap

   Het erge is dat veel Linkserds zo denken, met het verschil dat ze zelf niet willen inschikken maar dat anderen dat moeten doen.

 8. Fatsoen74

  Dat is het plan van de overheid.

  Nederland overspoelen met diversiteit.

  Het maakt niet uit wie er komt, als zij maar komen.

  Verzet heeft geen zin de komende jaren, tot aan het moment dat men belastingen weer gaat verhogen.

  Dan gaat het stemgedrag veranderen en krijgen wij een ruk naar rechts.

  De middeninkomens gaan dat niet pikken.

  Woningtekort, Politie weg bezuinigd, Zorg en onderwijs minder geld. Huizenbezitters worden aangepakt etc. etc.

  VVD verliest dan een flinke achterban en herpakt zich via een nieuwe weg van politiek.

  2030 is zowat het punt waarop dit allemaal gaat gebeuren.

  Dus wen maar aan dit soort nieuws de komende 9 jaar.

  Veiliglanders hebben hier niets te zoeken, behalve als toerist. Echt vluchtelingen moeten wij helpen, maar niet de rotzooi van veilige landen.

  Politiek met ballen wordt bijna niet meer bedreven.

  Is er een oplossing? Jazeker stem verstandig, zorg goed voor jezelf, werk hard en grijp kansen in het leven. Dan is men het minst afhankelijk van de staat en kan men daar gaan wonen waar de minste overlast is.

  Een tweede kamer lid gaat niet naast een AOC wonen, zelfs een wethouder in een gemeente niet.

  Op lokaal niveau de landelijke partijen uit de gemeenteraad houden werkt ook positief.

  1. Loelap

   Valt het je niet op dat de sluwe Rutte in alle talen zwijgt over deze massamigratie, echt helemaal nooit praat hij erover. Er zit gewoon een plan achter.
   Nederland is bomvol, het wordt steeds drukker en onprettiger. Vluchtelingen moeten we helpen maar dat kan makkelijk in de regio. Als ze hier opgevangen worden dan moet dat tijdelijk zijn, zoals de Belgische vluchtelingen in de eerste Wereldoorlog! Die gingen toen de oorlog afgelopen was allemaal terug!

   1. Loelap

    De Syrische vluchtelingen hebben voor 5 jaar een verblijfsvergunning gekregen daarna zou gekeken worden of ze deze vergunning moeten verlengen of dat ze terug kunnen naar Syrië.
    Ze kunnen nu terug naar Syrië, Assad heeft ook een oproep gedaan om terug te komen en het land op te bouwen.
    Rutte laat ze echter gewoon in Nederland blijven. Toen enkele kamerleden daar iets over vroegen, reageerde hij niet.

 9. Duckday

  Stop al die subsidie Sluit de grenzen We waren vrij van diverse ziekten Nu met dat open grenzen beleid komen al die ziekten weer binnen. Over het algemeen zijn het geluks zoekers die weten dat ze geld krijgen en voorrang hebben op een huis.Ze komen in een paradijs bestuurd door onbekwame mensen die zelf goed voor zich zelf zorgen. De ministers en wethouders zijn volledig ongeschikt voor dat baantje waarin miljarden omgaan.Een echte vluchteling is welkom maar krijgt gewoon een tijdelijk toegang en zal terug moeten naar het land dat hij ontvluchte indien veilig. Leugens en bedrog gebruiken de meeste zoals later uitkomt.

 10. Flach

  Daar kunnen we kort over zijn: “dat hebben ze niet” Net als criminele migranten, die zouden ook per direct uitgezet moeten worden, kan niet? Natuurlijk wel. Je hoeft maar even alle banktegoeden te bevriezen, al de giga geldstromen (uitkeringen en subsidies enz) die er uit ons land (EU) naar die achterlijke landen gaan, stopzetten. Moet je eens zien hoe snel ze hun eigen miskleunen terugnemen. 🙁 Nederland is niet van elastiek en ook de geldkraan niet.

  1. Loelap

   Het probleem is dat de EU deze immigratie wil. Ze kunnen er van alles aan doen maar doen dat bewust niet! De mensen die dit zo graag willen, wonen in blanke villawijken, ondervinden nergens last van. Krijgen ze er wel last van dan is het snel afgelopen met deze ongein!

  2. Eppo123

   Nou helaas blijken wij nogal elastisch te zijn.

 11. Florissa

  Laat die lui er zelf wat in huis nemen,dan geven ze plots niet thuis

 12. Patt

  Onbegrijpelijk mijn dochter staat 12 jaar op een wachtlijst voor een woning. Ik zie hier in houten dat status houders wel in aanmerking komen voor een woning. Ik heb niks tegen om asiel zoekers te helpen. Maar ga huizen bouwen in Syrië en help met het bouwen van opvangkampen. Wij hebben met onze bommenwerpers hun steden kapot gegooid. Maar Nederland is vol hier is geen plaats meer voor half Afrika.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.