Kwaadaardig IND publiceert gegevens uitgeprocedeerd homostel, en stuurt ze vervolgens terug naar homohatend land

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft een blunder van jewelste gemaakt. Een homostel dat gevlucht is uit Trinidad en Tobago is door een publicatie van een IND-magazine in de problemen geraakt: het stel is met naam en toedracht genoemd, maar pijnlijk genoeg afgewezen voor asiel. De twee mannen moeten nu terug naar het land van herkomst, ondanks dat dit gebied niet bekendstaat om de homotolerantie.

De IND staat bekend om haar lange wachtrijen en oplopende problemen, maar deze week ovetrof deze overheidsorganisatie zichzelf toch wel weer met de moeder aller pijnlijke fouten. Een homoseksueel stel is van mening ‒ nu hun asielaanvraag definitief is afgewezen ‒ dat ze extra gevaar lopen als ze terug moeten naar Trinidad en Tobago:

“We werden door het COA benaderd voor het stuk. We dachten dat het geanonimiseerd zou verschijnen, of dat we in ieder geval onherkenbaar gemaakt zouden worden.”

In het bedrijfsjournalistieke blad VreemdelingenVisie verschenen de twee mannen met naam en toenaam, en klonken er veel complimenten aan Nederland en de asielinstanties vanwege hun homotolerantie. Dat mocht niet baten: de asielaanvraag van de twee is afgewezen, omdat Trinidad en Tobago als veilig land wordt gezien. Sinds 2018 is het homohuwelijk legaal in het land. Maar van acceptatie kan men nog nauwelijks spreken volgens het stel, en dus lopen hun levens ernstig gevaar als zij op het vliegtuig worden gezet.

Het is een pijnlijke blunder van de IND, die dit jaar al vaak genoeg negatief in het nieuws is gekomen. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol belooft keer op keer verbetering bij de instantie, maar daar is nog steeds vrij weinig van te merken.

En nu wordt er wéér een onvergeeflijke fout gemaakt. Gaat er daar ooit nog iemand verantwoordelijkheid nemen voor alle blunders, of mogen overheidsinstanties gewoon straffeloos mensen in spreekwoordelijke ketels met kokende olie gooien?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. 2030

  De hardheidsclausule zal in werking treden

  Gefeliciteerd met uw status

 2. usb3.0

  Oh maar dat is dan reden om een verblijfstatus te krijgen, en zo zullen er nog vele volgen…als in een land niet 3 meter achter je man loopt ben je een gevaar nou als je dat dan aangeeft heb je automatisch recht op een verblijfsvergunning..snapst

  1. Cor Grijpstra

   In het geliefde land van Wilders is homohuwelijk niet toe gestaan.
   Binnenkort vele Hongaren die asiel aanvragen.

   De twee uit Trinidad en Tobaga kunnen veilig terug.

   @usb is tegen homo’s. laat staan homohuwelijk.

   1. 2030

    wat een dom gelúl weer , kenmerkend voor SP aanhang

    1. Cor Grijpstra

     @2030 wil het niet toegeven dat je beter als homo in Trinidad en Tobaga kunt leven dan in Hongarije.

     1. 2030

      je bent een zielige inhoudsloze tról gekke corretje , het alom bekende prototype van de SP. Wat dat betreft bedankt voor de bevestiging

     2. Cor Grijpstra

      🙂

   2. Cootje

    Maar Hongarije is wel een Europese rechtsstaat . Heeft geen toeslagen affaire met met een uitslag onderzoek commissie ongekend onrecht , dat kan alleen in een bananen republiek net als de WODC affaire , geen herinnering aan een bombardement met 70 slachtoffers, geen banken die hun criminelen activiteiten kunnen afkopen met 750 miljoen euro . Wij hebben liever bootjes gelukzoekers dan mannen die zelf kinderen maken , wij geven liever 85 miljard euro weg dan hier zelf een fatsoenlijke politie macht en douane en het leger plus de zorg in stand te houden .dus Wilders heeft het niet over Pinokkio maar over een democratische gekozen leider

    1. Cor Grijpstra

     @Cootje je liefde voor Wilders maakt je blind.
     Je weet dat al die negatieve en beledigende opmerkingen over Rutte je nooit in Hongarije kunt maken t.o.v Orban.

     Het kan ook zijn dat je het leven in een dictatuur wel lekker vindt.

     1. Cootje

      Ik stemde eind jaren 80 al voor een ras Democraat Hans Janmaat toen Fortuyn en van het begin af Wilders. En welke belediging spreek ik over Rutte , als je in Nederland een Quiz vraag stelt wie heeft de bijnaam Pinokkio geeft buiten onze allochtonen broeders 80% de naam Rutte . En verder mag je weerleggen welke beschuldigingen niet waar zijn je bedoelt last van dementie bij 70 burger slachtoffers , die wel schadeloos zijn gesteld. Dus je mag mij onderbouwing weer leggen

     2. Cor Grijpstra

      @cootje
      Hongarije heeft dus een rechtsstaat die jij ambieert.

     3. Cootje

      Die grijpstra gaat dadelijk ook nog ontkennen dat er in een onafhankelijk rapport onder de commissie van DAM Rutte wordt verweten als de hoogste baas van Nederland de Rutte doctrine te hebben gebruikt , en dat de hoogste ambtenaren het palmen rapport onder de tafel wilde houden , opgeteld de WODC affaire , het verhaal te kort mondkapjes en de wetenschappelijke uitleg RIVM , de blunders bij het UWV het CBR de belastingdienst en nu weer het IND . Dan gaat er een hoop belasting centen over de balk onder 12 jaar leiding van de heer Rutte , maar dan mag je wel met het vingertje wijzen naar een democratische gekozen leider in Hongarije ,

     4. Cor Grijpstra

      @cootje
      Je moet de politiek ingaan, tijdens een discussie nooit ingaan op de vraag van je tegenstander.

    2. Cootje

     Nee ik ambieer Wilders , en geen loze beloftes geen geld naar Griekenland iedere burger 1000€ , geen cent naar zuid Europa , nee tegen referendum oekraine , doen we er een bijvel bij , ik ben in Nederland belasting betaler , maar noem mij een publieke instelling in Nederland die functioneert . Als je jeugdzorg overboord bij de gemeente gooit met het budget van een dagje dierentuin, als je de budgetten van leger, politie , douane , onderwijs zorg uitholt tot de bodem en 85 miljard schenk weggeeft aan Europa om de lanterfanters uit zuid Europa te onderhouden leven we in een aankomend derde wereldland , de narcotica is de grootste exporteur in Nederland met een omzet van 40 miljard , maar wie is er 12 jaar aan het bewind ??

  2. Cor Grijpstra

   @usb3.0 ontvang je nog weleens iemand via je seriele poort.
   Je weet, de christenhondjes verbergen vaak hun geaardheid.

   1. Linksbuster

    Cor doet een zuigpoging zoals het een echte trøl betaamt.

   2. Loelap

    Jou geliefde mossels nog meer. Moet ook wel anders worden ze van een flatgebouw gegooid!

   3. usb3.0

    homoseksualiteit is tegennatuurlijk en ik vind het, als echte kerel, ook gewoon smerig maar corretje begrijpt dit niet, die geeft graag z’n hart bloot en in dit geval maakt hij duidelijk dat hij een antichrist is en hij houdt van hetzelfde geslacht…

 3. ManX

  “De asielaanvraag van de twee is afgewezen omdat Trinidad en Tobago als veilig land wordt gezien. Sinds 2018 is het homohuwelijk legaal in het land, alleen van acceptatie kan men nog nauwelijks spreken volgens het stel.”

  Het stel kan wel zoveel beweren. Logisch dat ze uitgezet worden naar een land waar het homohuwelijk officieel legaal is. Voor acceptatie moeten ze daar zelf maar gaan knokken.

 4. Rieks

  Zit Bart soms bij het COC?

 5. Wally

  Dit is denk ik geen ‘vergissing’. Hiermee laat dit land weer eens aan de wereld zien dat bepaalde groepen hier keihard worden benadeeld. Maar pas op…… dat is geen racisme. Wat denkt u dan?

  1. ManX

   Vindt Wally dat we alle homo’s ter wereld moeten opvangen?

 6. ET007

  Als ze gelogen hebben over hun geaardheid nog niet eens zo’n slechte grap.

 7. Robert75

  Zo kan je iedereen voor elk akkefietje hier laten. In Landen waar er bijvoorbeeld oorlog heerst en waar het dus niet veilig is, zijn uitzonderingen. Maar om mensen hier te laten die vinden dat in hun land het niet zo goed gaat met homorechten lijkt mij geen goede reden om ze hier te laten.

  Mensen hoeven alleen maar te zeggen ik ben homoseksueel en ze kunnen hier blijven, ook al zou dat land relatief veilig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.