Kabinet benadeelt massaal ouders door verlenging schoolsluiting, met gebruikelijke smoes: ‘Helaas onvermijdelijk!’

Het kabinet gaat de verlenging van de lockdown ook invoeren voor basisscholen en kinderopvangcentra. De (thuis)werkende ouders kunnen de komende weken opnieuw hun borst nat maken: de stress zal voor hen de komende weken niet verminderd worden. Ouders zullen de komende tijd naast de gebruikelijke werkstress zich ook in allerlei bochten moeten wringen om hun kinderen te helpen met het schoolwerk. 

Het rampzalige nieuws ‒ tot 8 februari blijven basisscholen en kinderopvangcentra gesloten ‒ wordt door minister Slob gebracht met het gebruikelijke, en nikszeggende, ‘sorry, we kunnen niet anders’. Een excuus waar de ouders helemaal niks aan hebben:

“Ik realiseer me dat dit voor ouders, leraren en leerlingen een klap is. Je kinderen helpen met school terwijl je tegelijk je werk moet doen, is ontzettend zwaar.”

Naast de werkstress maakt men zich terecht zorgen om de opgelopen leerachterstanden. Zo ook het kabinet: de betrokken ministers gaan opnieuw ‘onderzoeken’ hoe ze dit probleem kunnen tackelen. Dit is echter al de houding van het kabinet sinds de eerste lockdown. Ze beloven veel problemen en beleidskeuzes te gaan onderzoeken, maar een echte oplossing wordt er nooit gevonden of aangedragen. Ondertussen proberen ouders wanhopig te balanceren tussen hun werk en het schoolleven van hun kinderen. Werkende ouders zijn op dit moment onbetaalde en ongekwalificeerde halve docenten geworden.

Ondertussen gaat het kabinet om tafel met werkgevers en vakbonden om te kijken of er een vorm van ‘coronaverlof’ mogelijk is. Het kabinet wil hieraan financieel bijdragen en hoopt op deze manier de druk te verlichten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. ropart

  nu is er ook wel genoeg reden om de geloofshuizen ook in de lockdown te gooien, al is het alleen maar om de schijn van discriminatie tegenover niet gelovigen weg te nemen.

 2. jennifer

  Niet alleen ouders hoor inmiddels is dat voor iedereen het geval.

 3. gargamel

  Helaas is deze natie bewust op het niveau van de basisschool – de eerste helft. Als 20 gladiatoren een aantal medailles winnen omdat ze per ongeluk een ronde bal in andere gladiatoren hebben geduwd, is er de hele dag een razernij alsof hun leven fundamenteel is veranderd.
  En als hun leven echt fundamenteel verandert, dan kunnen ze niet voor de gek gehouden worden door de overduidelijke beroving van vrijheden en vrije wil, dan moeten ze niet de straat op gaan maar een scheet laten op de bank.

 4. Linksbuster

  En het aantal nieuwe gevallen neemt maar niet af…en de pubers blijven maar illegale feestjes organiseren, en nemen daarna wel eens ‘ iets’ mee maar huis.
  En dat is jammer want zo kunnen we nooit het effect..of het ontbreken daarvan….van de maatregelen beoordelen.
  Vooralsnog lijkt niets de verspreiding te stoppen…ik vrees dat we 2021 ook kunnen afschrijven…

  1. JochemX

   Waar haal je het vandaan dat de nieuwe gevallen niet afnemen? En wat zijn die nieuwe gevallen? Aantal positieve tests gedeeld door aantal inwoners? Nooit positieve tests gedeeld door aantal tests. En komt de toename door de illegale feestjes? Je laat je gewoon besodemieteren.

 5. Heras

  Als je nu nog denkt dat dit om gezondheid gaat: en nog niet ziet dat dit bewust beleid is, dan…

  1. Flach

   En als jij nu nog niet begrijpt dat het erom gaat dat de zorg het niet aan kan, dan zijn blijkbaar je beide hersencellen in conflict met elkaar! Dat spijt me voor je. :

   1. agenda2030

    Als er 7 patienten per ziekenhuis zijn, de reguliere zorgverleners thuis zitten en niet elders wordt ingezet, de vrijwilligers worden geweigerd kunnen we slechts concluderen dat we keihard in de zeik worden genomen

    h**ps://brandnewtube.com/watch/second-wave-of-bs-hospitals-are-over-run-with-lying-scumbags-they-dont-care-about-you_yPZC5Z2N6wgZM1D.html

    het spijt me voor je !

 6. agenda2030

  kabinet kan beter zijn oor is te luisteren liggen buiten de voorlichters van hun die op de zwarte lijst van artsen staan. De adviseurs zien hun priverekeningen met 6 nullen groeien !

  h**ps://youtu.be/NEfiZ3SXJw8
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=aWrZxCx6L6g&feature=emb_logo

  Onder artsen groeit de weerstand dagelijks!

  1. Emma Louise

   De artsen staan ten onrechte en onrechtmatig op die zogenoemde “zwarte lijst”. Een gestoorde niksnut heeft die opgesteld en daarmee medici privé en zakelijk schade berokkent.

   Inmiddels is deze zwarte lijst al uit de lucht.

   1. agenda2030

    dus niet , onzin strónt vlé®k

    doet trouwens niets af aan het groeiende verzet strónt vlé®k

 7. JFU

  Rond de 3000 ziekenhuis opnamen….er zijn ruim 300 ziekenhuizen…dus 10 patienten per ziekenhuis…tja…!

  1. Flach

   Kun je nagaan hé, en dat met alle maatregelen die door het grootste deel vd bevolking zo goed mogelijk wordt nageleefd.

   Het is verbijsterend en eigenlijk deprimerend dat mensen niet willen snappen dat voor elke patient er ‘zoveel’ personeel nodig is. En at die zorg er doodgewoon niet is. De afspraak van mijn partner voor de hartchirurg is ook weer uitgesteld, niet voldoende personeel want nodig bij de verzorging Covid patienten. De zorg loopt op zijn tandvlees maar een klein deel beperkten blijft maar volhouden dat er niets aan de hand is.

 8. Flach

  Benadeelt nog wel. 🙁 Realiteitszin is tegenwoordig ver te zoeken. Goh en nu moeten ouders zelf een keer voor hun kinderen zorgen. Bezint voor je begint. Je hebt ze gemaakt en dat betekent dat in het allerberoerdste scenario je zelf voor je eigen kinderen moet zorgen. En werk je allebei, huur dan iemand in (jongeren zat die een parttime baantje willen hebben) of neem verlof op eigen kosten. Het is het één of het ander, maar hou een keer op met janken. Kinderen zijn ook besmettelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.