Kabinet komt met nietszeggende “route uit de lockdown”: “Eruit zoals we erin zijn gekomen.” Maar wanneer weet niemand

Het kabinet wil komende vrijdag met een definitief stappenplan op de proppen komen om uit de lockdown langzaamaan te versoepelen. Dit is nog geen reden tot opluchting, de lockdown zal namelijk langzaam worden afgebouwd. Voorlopig is het einde nog niet in zicht. 

Haagse bronnen melden dat de prioriteit ligt bij het heropenen van de scholen en daarna pas de avondklok. Pas daarna mogen de winkels weer open. Wanneer dit dan zou zijn is nog onbekend, maar het kabinet wil natuurlijk een “perspectief” geven aldus ingewijden. Volgens de Haagse bronnen gaat de routekaart er min of meer uitzien zoals we erin gingen:

,,Het is min of meer dat we eruit gaan zoals we er in zijn gekomen, qua volgorde. Met als prioriteit de basisscholen open en de avondklok eraf.”

Nederland zit nog altijd in de fase “zeer ernstig”, dus men moet niet verwachten dat we binnen enkele weken al uit de lockdown zijn. Vooralsnog blijven we dus in het donker tasten met zo’n routekaart. De vraag is namelijk of er harde data aan worden verbonden wanneer wat weer open mag.

En wie weet gaat het besmettingscijfer tussentijds weer omhoog en gaan de versoepelingen weer direct worden teruggedraaid. Voorlopig zitten we nog wel vast in deze verstikkende lockdown.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Nostradamus

  En die lockdown schijnt dus niet te helpen. I.i.g. niet in Frankrijk: h**
  ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/01/publieke-omroep-in-frankrijk-na-het-zien-van-de-cijfers-franse-avondklok-heeft-geen-duidelijk-effect/

 2. Albion

  En is al bekend of dat astra Zenica ding werkt? Want ook dat gaat niet vlotjes. Wij krijgen in februari dat shot, maarja, nu steeds meer onduidelijk is of het wel werkt (8% bij 60+) en Astra Zenica zit bovendien ook vaag te doen met leveringen. Van modern, Pfizer en Astra Zenica, heeft de laatste een echt hele slechte reputatie met afgekochteschadevergoedingen en rechtzaken enzo..
  Ik wil dat shot eigelijk niet. Gewoon die Amerikaanse.
  Het is ook het enige van de drie een vector vaccin en geen nieuwe technologie mrna.

 3. Rene van der Grijp

  Mijn hele gezin heeft allang Corona gehad. Bijna niets van gemerkt.

  Ik ben al een hele tijd van mening dat men met een kanon op een mug aan het schieten is: het middel is veel erger dan de kwaal.

  En linksom of rechtsom: als het leven niet genormaliseerd wordt dan wacht ons een recessie/depressie waarvan die van de jaren 30 verbleekt.

 4. Piet Klein

  Er zijn twijfels over de meerwaarde van de avondklok. In Frankrijk schijnt het maar weinig effect te sorteren. Ook in NL waren er twijfels. Sip Wynia houdt rekening met een motivatie van Rutte dat hij in verkiezingstijd als sterke man uit de bus wilt komen. Door de genomen maatregelen en de vaccinatie zou er al een beperkt dalende trend kunnen zijn, weliswaar minder sterk door de Britse variant maar mogelijk toch een beperkte daling. In dat geval kunnen tegen de verkiezingen maatregelen worden versoepeld en is Rutte de ‘sterke’ leider die dit voor elkaar heeft gekregen. Rutte staat bekend om zijn zwakke inhoudelijke visie en staat bekend als de man die op vele onderwerpen inhoudelijk zwak is maar wel sterk is in de regie naar de media. Daarbij komt dat veel rumoer over corona de aandacht weg van de toeslagenaffaire haalt. De buitenlandse pers is zeer negatief over de corona aanpak van Rutte en zijn ploeg. Hadden ze de toeslagenaffaire in beeld gehad dan zou hun oordeel ook zeer negatief zijn. Kijken we naar het weggeven van geld aan de Italianen (de EU wil de Italianen kopen met uw geld dat dan maar weggegeven moet worden aan Italianen waarvan de burgers gemiddeld rijker zijn dan de Nederlanders. Een zeer slecht pensioenplan, een ingewikkelde manier om geen realistische rekenrente te hanteren met vervolgens transitiekosten die zwaar door u als burger betaald mogen worden. Ga terug naar het bestaande pensioenstelsel op hoofdlijnen en reken met een realistische rekenrente dat is ook nog onmiddellijk goed voor de economie. Een huizenmarkt die volledig uit het lood is. Een stikstof dossier dat aan alle kanten rammels. Een krom klimaatakkoord. Als nu in de kranten komt dat de avondklok in Frankrijk, maar een beperkt effect heeft was Rutte daarvan dan al niet eerder van op de hoogte? Je zou toch mogen verwachten dat hij genoeg ambtenaren heeft om dit zeer nauwgezet te volgen. Is de avondklok van Rutte wel voldoende stevig onderbouwd. Of hebben electorale overwegingen zwaarder gewogen. In het laatste geval heeft NL te maken gekregen met rellen, vernielingen die niet nodig waren geweest als de zucht naar electoraal succes wat minder dominant was geweest en en het belang van een zorgvuldige aanpak wat groter. Ik kan u de inside overwegingen van Rutte niet vertellen. Voor mij is het falen van Rutte al zodanig groot dat zonder deze avondklok Rutte beter kan vertrekken. Maar als Sip Wynia een vermoeden uit dat zou kloppen dan is Rutte ook nog persoonlijk verantwoordelijk voor de puinhopen de rellen die ontstaan zijn.

 5. usb3.0

  Ze doen net alsof de burgers achterlijk zijn..

 6. CZ

  De hoogste tijd dat Marx Rötte opsodemieterd uit de Tweede Kamer!

 7. JFU

  De verkiezingen komen er aan….dus nu een paar leuke dingen zeggen en beloven, die niet uitgevoerd worden, en na de verkiezingen als dezelfde club er weer zit, doorgaan zoals de afgelopen 10 jaar Rutte en consorten hebben gedaan. Dankzij de kiezers die een extreem kort geheugen hhebben en alles geloven wat hen wordt wijs gemaakt , en op de NPO wordt uitgezonden.

 8. Heras

  Tjonge, de journalistiek verdwijnt ook hier. Het heeft niets te maken met besmettingen, maar met macht en geld. Het kan dit kabinet echt niets schelen hoe de bevolking er voor staat. Als zij hun inkomen maar krijgen.

 9. gargamel

  Ik denk dat ze het hebben over 2030 of later!

 10. AidemediA

  Ach het zal allemaal wel goedkomen toch?!? Wij hebben een premier die gewoon zegt, “ik kan doen wat ik wil, het kabinet is demissionair, dus ze kunnen ons toch niet meer wegsturen”. Als je zo’n machtswellustiger als premier hebt, weet dan in wat voor land je leeft. Mocht de goegemeente in maart weer op deze clown en zijn partij stemmen, verdient Nederland niet beter. Laat dan de immigratie van kanslozen maar in volle omvang toenemen zodat we echt snel naar de verdoemenis gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.