Johan Derksen is helemaal klaar met Akwasi-goedpraters: 'Ik vind het gewoon een ongenuanceerde gek!'

Johan Derksen is helemaal klaar met Akwasi-goedpraters: 'Ik vind het gewoon een ongenuanceerde gek!'

Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Johan Derksen is helemaal klaar met mensen die in de bres springen voor relschoppers. Te vaak wordt er gegrepen naar het excuus dat ze een "zielige jeugd hebben gehad". Zo ook bij Akwasi, die weer eens werd beschermd in de Volkskrant. Derksen is daar helemaal klaar mee!

Derksen ergert zich groen en geel aan al die (linkse) columnisten die in de bres springen voor Akwasi. Derksen geeft aan óók veel te hebben meegemaakt in zijn jeugd maar dit niet continu als excuus aan te dragen voor zijn gedrag vandaag de dag. Dit gebeurt wel bij Akwasi.

“Natuurlijk is er een reden waarom ik me zo gedraag hier, natuurlijk, maar daar loop ik niet mee te koop. Maar bij Akwasi wordt het dan als een soort excuus gebruikt. Ik vind het gewoon een ongenuanceerde gek die Akwasi. Dat heeft niets met zijn jeugd te maken.”

Ook Wilders is er klaar mee dat Kamerleden keer op keer zoeken naar uitleg over het 'waarom' bij de relschoppers. Hij is van mening, net als Derksen, dat de relschoppers in eerste instantie hard aangepakt moeten worden.

Beide heren hebben wel degelijk een punt. Er lijkt in Nederland een overdreven 'verklaringszucht' te heersen. Voor alles moet er een reden worden gevonden, maar kunnen we dat niet voor een keer bewaren tot later? Tuig van de richel dienen we in eerste instantie hard aan te pakken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties