[Video] Wilders pakt anarchistische relschoppers en ruziënde Kamerleden hard aan: ‘Kinderachtig en destructief!’

Vandaag is de Tweede Kamer in debat over de rellen van afgelopen dagen. Verschillende Kamerleden zijn elkaar al in de haren gevlogen. Wilders is klaar met al het gekibbel in de Kamer en wil dat men initiatief neemt en orde op zaken stelt. Hij is een groot voorstander om het leger in te zetten. 

Wilders moet er niet aan denken dat er straks Duitse agenten in Nederland rondlopen om de orde te bewaken. Hij is dan ook van mening dat het Nederlandse leger moet worden ingezet om de rust te garanderen, en geen politie-eenheid van de oosterburen:

„We hebben een stukje anarchie, een stukje Libanon in onze steden. Ik wil die beelden van die rellen niet meer zien.”

Volgens Wilders is het niet relevant om eindeloos te debatteren over de vraag wie het vuurtje bij bepaalde rellen heeft opgestookt. Hij is het dan ook zat dat Kamerleden ruzie maken over deze vraag, in plaats van over de vraag hoe men weer de rust terug kan krijgen op straat.

De PVV-leider heeft gelijk dat het niet wenselijk is om Duitse ME’ers naar Nederland te halen. Dit zou overigens ook een enorm gezichtsverlies zijn. Bovendien geeft de Nederlandse politie aan voorlopig nog de escalaties aan te kunnen. Laten we hopen dat dat niet verandert, want het zou onwenselijk zijn om het Nederlandse leger nodig te hebben om de boel te sussen.

Heel Europa kijkt al met verbazing naar ons kikkerlandje waar idiote relschoppers aan het plunderen zijn geslagen, als we dan ook nog eens het leger hiervoor moeten inzetten blameren we onszelf des te meer. Het zou een signaal afgeven dat Den Haag geen controle meer heeft over haar eigen bevolking. Wat gelukkig niet waar is, maar desalniettemin is het toch fijn dat Wilders het nog even klip en klaar laat opnemen in de notulen van de Tweede Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. HD

  In mijn familie ook een agent die voor een habbekrats onze samenleving en spullen probeert te beschermen en ook zij zegt dat het in de grote stad waar zij werkt over het algemeen het meeste tuig van niet Nederlandse afkomst is.
  En het valt haar op de deze stakkers heel erg agressief zijn en nietsontziend tekeer gaan.

  1. Nostradamus

   Daarom hing er ook op dat ene politiebureau dat spandoek van “NOS=fake nieuws”. Want de waarheid mag niet gezegd worden en de camera is vaak gericht op die kleine groep die iets lichter van kleur is.

   1. Linksbuster

    Dat valt idd weer op van de NPO….als er gewoon nieuws is zie je iemand met een kleurtje of een hoofddoek…is er rottigheid is alleen blank in beeld.

    1. Tedje Kruis

     Ik zie toch altijd meer kleurtjes op de verkeerde plek dan brave blanke burgers.

     Je moet niet zo vaak naar de IJslandse TV kijken denk ik

  2. Tedje Kruis

   Een aangetrouwde neef van mijn tante had een kennis waarvan de buurman elke nacht, als jij bewaker, bent je vrouw pakt

  3. WayneGretzky99

   Wat vindt jouw familie lid dan van zijn/haar collega’s die die winkeliers die hun winkel probeerde te beschermen tegen dat vullis bekeurde omdat ze een paar minuten over 21 op straat waren terwijl de politie duidelijk hun plicht verzaakte?

  4. WayneGretzky99

   Had het zij niet gezien. Overigens liegt ze dan blijkbaar dat ze barst want genoemde wijken/straten, zoals de Beijerlandselaan, schilderswijk, Gouda is zowat geen blanke meer te vinden. Hoi pinokkio.

 2. Cycle25

  Kuzu over Urk, 20.000 t.o.v ruim 1.000.000, dan sta je gigantisch voor l*l.

 3. Monty

  En hoe had Wilders gedacht het leger in te zetten.
  Verwacht hij een andere manier van optreden van het leger dan van de politie?

 4. Meriadoc Brandebok

  “We hebben een stukje anarchie, een stukje Libanon in onze steden. Ik wil die beelden van die rellen niet meer zien.”

  Ja, stook de boel nog even op, met je Libanon. Maar toen reljeugd in Urk, en de roomblanke wappies elders, er een puinhoop van maakten, hield je wijselijk je mond, Geert. Allemachtig, ik ben voor een strenge aanpak, maar dit is hypocriet.

  1. Monty

   Wilders is ook voor een strenge aanpak maar dan wel van allochtonen.
   Ik weet niet waarom hij altijd onderscheidt maakt.

   Ondanks dat allochtonen meer betrokken zijn wil dat toch niet zeggen dat zij voor dezelfde misdaad harder aangepakt moeten worden.

   1. Nostradamus

    De verhouding is nu al zoek. Vaak worden criminelen met een ‘kleur’ minder zwaar bestraft omdat ze het al zo zwaar hebben. Gesteund door de zieligheidsindustrie. Kijk maar naar Akwasi. Je weet wel, die jongen waarvan zijn voorouders andere stammen aanviel en de gevangenen als slaaf verkocht.
    Oftewel, om de verhoudingen weer gelijk te trekken en iedereen even zwaar gestraft/aangepakt wordt, dan moeten die met een kleur relatief gezien harder gestraft worden.

    Helaas, ik kan geen andere verklaring bedenken 🙂

    1. Monty

     ”dan moeten die met een kleur relatief gezien harder gestraft worden”

     M.a.w. de autochtone die een steen in het gezicht van een agent gooit moet minder hard gestraft worden dan als een gekeurde dit doet.

     Zal die agent blij mee zijn.

     En hoe definieer je kleur.

     Maar misschien zal dit onder Wilders 1 wel goed omschreven worden.

     1. Nostradamus

      Je weet er een mooie draai aan te geven. Hahahaha

 5. usb3.0

  Wilders heeft gelijk natuurlijk

 6. Tedje Kruis

  Dat anarchistische tuig is z’n eigen achterban

  1. usb3.0

   Nee hoor, jij liegt..

  2. ManX

   Tedje is een grote sukkel en een nieuwe tröl aan het firmament van DDS.

 7. Henry Higgins

  Wilders roept eerst op tot verzet tegen de avondklok om vervolgens de inzet van het leger te bepleiten tegen degenen die zijn advies opvolgen.

  Populisme op z’n platst.

  1. ManX

   Als beschaafd mens doelde Wilders natuurlijk op vreedzame demonstraties. Hij heeft nimmer opgeroepen tot gewelddadig verzet.

   Dat maakt alleen een smerige agitator als jij er van.

   1. Nostradamus

    Precies, maar Henry wil alleen maar demoniseren. Hij zoekt alleen het slechtste achter Wilders. Want Henry is een loopjongen van de elite en veracht het populus. (h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Populisme)

   2. Henry Higgins

    Als je in de Tweede Kamer hysterisch tekeer gaat tegen de avondklok, goede vriend, roep je op c.q. legitimeer je het verzet tegen de avondklok.

    1. ManX

     Nee, dat is onzin en een leugen.

     Wilders kwam met deugdelijke en valide argumenten. Jij labelt dat als ‘hysterisch’ omdat het zo lekker bekt. Wilders is steeds meegegaan in de maatregelen van Rutte maar vond de avondklok te ver gaan. Dat vind ik ook. En miljoenen Nederlanders eveneens.

     1. Beukman

      Geert heeft een motie ingediend. Die motie is weggestemd. Wilders kan niet tegen zijn verlies.

     2. ManX

      Platte, eendimensionale populist.

   3. Beukman

    Indien er morgen een avondklok […] afgekondigd wordt zullen wij als PVV er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze op Urk niet gehandhaafd wordt.

    aldus de Plurk van Urk, tevens fractievoorzitter van de PVV.
    Waar baseerde hij zich op? Op het feit dat een motie van zijn Leider in de TK tegen de avondklok was “genegeerd” (hij bedoelde: afgewezen met grote meerderheid van stemmen).

    Zo’n uitspraak van de Plurk noemen wij wel een “dog whistle”, dr. X. Zeker in deze licht ontvlambare tijden zouden politici zich iets meer verantwoordelijk moeten voelen voor hun uitspraken. Kijk wat er op 6 januari in America is gebeurd.

    1. ManX

     De hypocriete grefo Beukman ‘vergeet’ bewust te vermelden dat de lokale partij ‘Hart voor Urk’ die deel uitmaakt van B&W en een wethouder levert, dezelfde uitspraken heeft gedaan en onderschreven.

     Linkse plurken liegen altijd of spreken slechts de halve waarheid.

     1. Henry Higgins

      Mijn goede vriend ontkent dus niet dat de PVV in Urk opriep tot verzet tegen de avondklok (en daarmee de Urker jongeren effectief wist te mobiliseren om te rellen en te plunderen) maar wijst op het feit dat een andere splinterpartij dat ook deed.

      Zwak verweer, goede vriend.

  2. usb3.0

   “Wilders roept eerst op tot verzet tegen de avondklok”

   Klopt

   “om vervolgens de inzet van het leger te bepleiten tegen degenen die zijn advies opvolgen.”

   En dit is een leugen

 8. Response

  Correct geklets van de praatpop van de vvd. Ze heeft kennelijk weer nieuwe batterijen en begint de voorspelbare teksten uit te kramen. Tja, je moet toch wat.

 9. Beukman

  Lekkere jongen, die Geert. Zijn partij heeft het vuurtje zelf helpen aanwakkeren, maar de Leider weigert daar nu verantwoordelijkheid voor te nemen.

  1. ManX

   Je liegt Beuk. En je weet het, vieze demagoog.

   En Leider hoort niet met een hoofdletter. Wanneer maak je je basiscursus Nederlands af?

   1. Rene van der Grijp

    “Je liegt Beuk. En je weet het, vieze demagoog.”

    Don’t feed the tr*oll.

    1. ManX

     Ik weet het Rene, maar makkelijk is het niet.

   2. Henry Higgins

    Mijn goede vrienden ManX en van der Grijp stemmen al jaren trouw op de PVV en zullen dus ook niet gemakkelijk kunnen toegeven dat Geert met zijn kansloze voorstel vandaag over de inzet van het Leger niet alleen een potsierlijke maar ook een triest hypocriete indruk maakte.
    Het is akelig hypocriet om in de Tweede Kamer eerst op hysterische wijze tekeer te gaan tegen de avondklok om vervolgens volgens de inzet van de Krijgsmacht te eisen om het verzet er tegen de kop in te drukken.

    1. ManX

     Wilders doelde op vreedzaam verzet van de Nederlanders. En hij stelt verder voor het leger in te zetten om agressieve, relbeluste Rifapen in toom te houden.

     Twee totaal verschillende zaken dus, die de paljas Ernest Higgins op een hoop gooit om Wilders te bashen. Ieder normaal mens weet hoe de vork in de steel zit.

     1. Henry Higgins

      Mijn goede vriend weet dondersgoed dat het verzet tegen de avondklok in de vorm van rellen en plunderingen niet alleen en zelfs niet overwegend plaatsvond door ‘rivalen’. Deze racistische wending geeft een vieze smaak in de mond.

      Mijn punt is dat als je in de tweede Kamer de avondklok op hysterische toon kwalificeert als een dictatoriale maatregel waartegen verzet dient te worden aangetekend je het teltuig legitimeert om amok te maken. Ook dat weet mijn goede vriend dondersgoed maar hij wenst vanuit het verre Duitsland zijn politieke held Wilders tot de laatste snik te verdedigen, ook al weet hij dat dit nergens op slaat.

     2. Monty

      ”En hij stelt verder voor het leger in te zetten om agressieve, relbeluste Rifapen in toom te houden.”

      En op wat voor manier had Wilders dit dan gedacht anders dan dat de politie het doet?

    2. WayneGretzky99

     Appels met peren dumb ass maar goed….je iq is ontoereikend dat te bevatten.

   3. Beukman

    Nogmaals dan, dr. X: de Plurk van Urk riep de Urker bevolking op om de wet te overtreden:

    Indien er morgen een avondklok […] afgekondigd wordt zullen wij als PVV er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze op Urk niet gehandhaafd wordt.

    De Leider van de PVV zwatelt ondertussen al weken lang over de Elite dit, “de wil van het Volk” dat, “Dicatuur”, “Beknotting van onze vrijheid”, de “linkse pers”, blablabla. Niet echt wat je noemt verantwoordelijk gedrag van een politicus.

    Ik neem aan dat jij ondertussen ook wel begrijpt dat Geert er helemaal niet op zit te wachten om premier te worden. Hij kijkt wel uit;h ij loopt liever een potje te schelden vanaf de veilige zijlijn.

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik zie zojuist dat het OM bezig is met het afnemen van bezit, zoals auto’s, en het beslag leggen op bankrekeningen, teneinde de gedupeerde ondernemers te kunnen compenseren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.