Wispelturig flipflop-kabinet overweegt nu weer de scholen op 25 januari te heropenen

Het kabinet hoopt de basisscholen en de kinderopvang op 25 januari te heropenen. De rest van de lockdown blijft sowieso wel van kracht tot 9 februari. Mocht voor die tijd blijken dat de Britse variant van het coronavirus ook voor kinderen besmettelijk is, dan gaat het plan niet door.

Het kabinet hoopt op snelle onderzoeksresultaten bij het grootschalig testen in de gemeente Lansingerland, zodat ze weten waar ze aan toe zijn met betrekking tot de aanwezigheid van het coronavirus onder kinderen. Alle ogen zijn dus op die gemeente gericht. Want als blijkt dat veel kinderen de Britse virusvariant bij zich dragen, dan geldt de lockdown voor die groep ook langer. Basisscholen en de kinderopvang zullen dan dicht moeten blijven. Maar misschien komen ze er ook wel achter dat kinderen toch relatief vaak de originele variant bij zich dragen ‒ dan heeft het RIVM pas écht wat uit te leggen!

Hoe dan ook: als het allemaal wel meevalt met het Britse coronavirus, dan gaan de scholen over twee weken weer open, op 25 januari.

Eigenlijk is het wel opvallend dat het kabinet nu eerst de onderzoeksresultaten afwacht en niet meer zo snel afgaat op de papieren werkelijkheid die het RIVM ze steeds voorschotelt. Het kabinet had namelijk ook gewoon kunnen besluiten om het zekere voor het onzekere te nemen en de basisscholen en kinderopvang ‘gewoon’ alvast te sluiten.

Vermoedelijk willen Rutte en zijn team covidadviseurs niet opnieuw zo’n misser willen maken als dat ze destijds deden bij het openhouden van de scholen. Waarschijnlijk is dat namelijk de voornaamste reden geweest dat deze lockdown totaal geen zoden aan de dijk heeft gezet. Maar goed: dat dit beleid van het kabinet niet werkt, of zelfs averechts werkt, dát zijn we inmiddels wel gewend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. 2030

  Stop de corona idioterie. Volg het advies van de WHO en stop met de lock downs.

  Onzinnige idioterie !

  1. Cor Grijpstra

   Ben het lang niet altijd eens met de maatregelen genomen door het kabinet, kijkend naar Engeland moet je zeer voorzichtig zijn met het opheffen van een lockdown.
   Als blijkt dat de Engelse variant door schoolkinderen snel verspreidt wordt, dan kun je met de opening van scholen beter even wachten.

   Zon, warmte en de juiste personen vaccineren doet wonderen 🙂

   Cor wacht met vaccineren.

   1. 2030

    h**ps://jeugdjournaal.nl/artikel/2362460-corona-uitbraak-op-basisschool-40-leerlingen-en-leraren-besmet.html

    Engelse deskundigen onderzochten de nieuwe versie al eerder. Volgens hen lijkt het erop dat je niet zieker wordt van deze versie. Kinderen werden al nauwelijks ziek van het corona-virus.

    corretje verkoopt weerr gebakken lucht

    1. Cor Grijpstra

     @2030

     Het virus wordt door de kinderen wel verspreidt, daar ging het toch om.
     En dan hebben we het nog niet over de Engelse versie.

     1. 2030

      Je hebt de link weer niet gelezen flapdrol

 2. Cor Grijpstra

  Wout…

  1. JochemX

   Waar reageer je eigenlijk op Cor? Altijd enthousiast bij ieder overheidsbesluit? Samen in de oorlog tegen virussen? Maar je achterkleinkinderen willen toch ook wel weer eens naar school? Of denk je alleen aan je eigen coronaschijterij?

   1. Cor Grijpstra

    @JX
    Ik bekijk het nuchter, val niet in de risicogroep, maar zie wel de ellende die de lockdown met zich mee brengt.

    Mijn oudstedochter wordt knettergek van haar kinderen, die nu thuis zitten ipv op de basisschool of opvang.
    Les moeten geven en ondertussen ook nog moeten vergaderen via zoom enz. enz.
    Man die zwerft tussen thuiswerken en kantoor.

    Blij dat ik een uitkering krijg 🙂 🙂 🙂

    1. JochemX

     Cor, ik bekijk het ook nuchter en dan vraag ik mijzelf vanaf het begin af of de maatregelen niet wat overdreven zijn en of dat hele COVID-19 verhaal niet een beetje opgeklopt wordt. Twee woorden vallen na een tijdje weg: wat en beetje.

 3. Nostradamus

  Ik denk dat het vooral in het belang is van het kind dat het weer z.s.m. naar school gaat. Nederland kent vele ouders die niet met (hun) kinderen om kunnen gaan. Hierdoor neemt kindermishandeling toe. De kinderen zijn dan veiliger op school.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.