Kijk dan! Heel Nederland ligt in puin na nacht vol plunderingen en gerichte sloop: ‘Alles moet kapot!’

Gisteravond liep het weer helemaal uit de hand. Tuig van de richel terroriseerde de straten en winkels werden weer geplunderd. Dit tot grote woede van Kamerleden, burgemeesters en iedere Nederlander met gezond verstand. PVV-leider Geert Wilders is het helemaal zat. Rutte zou wat hem betreft het leger mogen inzetten. Beelden van de sloopacties schokten de natie, en gingen de hele wereld over.

In Rotterdam werden volop winkels geplunderd. Kansenparels zagen hun kans om enkele winkels in hun sloopzucht te molesteren. Zowel grote winkelketens als kleine boetiekjes moesten het ontzien. Ook moesten enkele auto’s het ontgelden. Voertuigen van doodnormale mensen die hier niks mee te maken hebben. Deze rellen verhouden zich simpelweg bijzonder slecht met het grondrecht om te demonstreren. Deze sloopacties worden gewoon uitgevoerd door tuig dat slechts uit is op geweld en sensatie. Hun motto lijkt wel te zijn: “Alles moet kapot!”

FVD-Kamerlid Wybren van Haga heeft zich dan ook in niet mis te verstane bewoordingen uitgesproken tegen de rellen:

En ja, ook Geert Wilders is woest:

In plaatsen als Urk en Zwolle waren het natuurlijk eerst en vooral blanke autochtone plunderaars die de boel aan het afbreken waren. In andere steden, zoals in Rotterdam, waren het daarentegen vooral allochtone hooligans. Aan de ene kant is het dus onzin om te beweren dat het allemaal allochtonen waren. Maar aan de andere kant: het is wel opvallend dat linkse politici werkelijk in alle toonaarden zwijgen over het feit dat het in de grote steden wel degelijk eerst en vooral kansenparels waren. Je vraagt je af waarom? Het is bijna alsof ze de rellen alleen maar willen gebruiken om rechts het zwijgen op te leggen, he?

Ondertussen lijken de rellers het ook heel ‘normaal’ te vinden om journalisten te belagen. Of het nu gaat om persfotografen of journalisten, zij worden vaak met even grote agressie bejegend door deze doorgesnoven gekken. Ook ambulancebroeders moeten met speciale beschermende kleding over straat omdat deze volidioten in staat zijn om dit personeel aan te vallen. Wat een treurnis.

Al drie nachten op een rij is het raak. De politie en de ME proberen met man en macht het land onder controle te houden maar vooralsnog met weinig resultaat.

Nederland in verval: plunderingen zoals we die zagen in de Verenigde Staten.

Het moge duidelijk zijn: de politie moet in staat gesteld worden hier hard tegen op te treden. Dit soort wangedrag kan en mag niet geaccepteerd worden! Het oneens zijn met de avondklok, soit. Vreedzaam demonstreren? Ook dat is helemaal prima want het is legaal. Maar als hooligans tekeer gaan en winkels plunderen? Nooit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. NO8D0

  Dit was allemaal te verwachten.
  Dit gajus grijpt de avondklok aan om te vernielen.
  Gewoon leger inzetten en maaien met de mitrailleur.
  Scheelt heel veel uitkeringen en nog meer vernielingen, en oh ja het remt de groei van inteelt genen uit het Rifgebergte.

 2. janrama

  ‘Indien er morgen een avondklok […] afgekondigd wordt zullen wij als PVV er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze op Urk niet gehandhaafd wordt.” Met die bewoordingen riep Hendrik Wakker, fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid op Urk, op 19 januari inwoners van die gemeente op om zich te verzetten tegen de door de regering afgekondigde avondklok.

  💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

  1. ManX

   Je vergeet te vermelden dat de lokale partij ‘Hart voor Urk’ die deel uitmaakt van het college van B&W, zich in dezelfde bewoordingen uitliet, smerige hypocriet.

   1. janrama

    Dat verandert de hele zaak.
    ManX is volgens mij ook een zwaar gereformeerde Urker.
    De schepper komt op de eerste plaats, daarna de overheid.

    1. ManX

     Dat klopt Janneman. Ik ben ouderling in de Gereformeerde Kerk op Urk en God vertelde mij dat ik tegen jou moet zeggen dat je een debiele sukkel bent die te stom is om zijn eigen veters te strikken. Hij houdt niet zo van mongolen die slechts de halve waarheid vertellen.

     En o ja, hij is van plan om je vandaag nog weg te nemen, wegens totale ongeschiktheid voor zelfs de meest simpele vorm van leven.

     1. janrama

      Allen, die Ik liefheb, bestraf Ik en tuchtig Ik; wees dan ijverig en bekeer u.
      Openbaring 3:19

     2. Loelap

      Jan ramadan is een beetje zielig en gefrustreerd.

   2. Spaanse_K0K

    Calimero ManX pruttelt: Maar hullie zeggen het ook!

    Alsof dat de beschamende instelling van de lokale PVV teniet doet.

    Die Marrokanen plunderen.
    Ja maar de Nederlanders deden het ook.
    Oh, dan is het ineens minder erg.

    1. Seneca

     @cockje
     ach cockje ik heb ook zoveel bagger van links gehoord en niemand die daartegen iets deed. ik heb zoveel vernielingen en bedreigingen van links gehoord en dus zei men: ‘ja maar rechts deed het ook. toen was het ook ineens minder ernstig…’

  2. Henry Higgins

   Het is duidelijk dat PVVen FvD medeverantwoordelijk zijn voor het uitbreken van deze grootschalige rellen. Ze roepen op tot verzet en geven daarmee een zweem van legitimiteit aan deze vernielingen en plunderingen.

   1. ManX

    Ach, de agitator, demagoog en gediplomeerde nar Professor Ernest Higgins doet ook nog even een duit in het zakje.

    Rutte is begonnen met zijn zinloze en idiote avondklok, zul je dat niet vergeten? Rutte is de hoofdaanstichter van de ellende waarmee we nu mee zitten.

    1. Henry Higgins

     Dat is inderdaad de redenering van de populisten: de Regering stelde (met brede democratische steun in de Kamer en de bevolking) een avondklok in en dat geeft volgens mijn goede vriend relschoppers het recht om te vernielen en te plunderen.

     Hij stemt PVV, dus er zit wel enige logica in.

     1. Loelap

      Die allochtonen luisteren alleen naar Denk.

   2. Sando

    Goede uitspraak Henry lagere school opleiding en ook een moslim als vrouw??

    1. Loelap

     Zodra een allochtoon ( enkel en alleen van niet Westerse afkomst) iets doet, komt Higgins hijgend uit zijn hol om te zeggen dat dat niet waar is of dat ze er echt niets aan konden doen want PVV. Een typisch Links dingetje, het likken van die groep en het bashen van de blanke mens. Het is een vorm van degeneratie.
     Als hier oorlog uitbreekt dan weet je wel aan wiens kant Higgins staat.

     1. Henry Higgins

      “het likken van die groep en het bashen van de blanke mens.”

      Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

     2. Loelap

      Ja Higgins jij bent de grootste racist hier op het forum!

   3. liefdevol rechts

    Hoe dom kun je zijn om zulke uitspraken te doen, geen wonder dat het land naar de Filistijnen gaat.

   4. Cycle25

    Nee, liberale perssinaasappel, zodra je deze jeugd tussen 6 en 9 euro bruto per uur laat “loonslaven” en via lasten 70% hiervan laat retourneren naar de grootverdieners breekt de hel vanzelf los. De kloof groeit verder, glorietijden voor liberalen, op naar de nieuwe “dirty peasants”.

  3. WayneGretzky99

   Waar staat dat ze dat doen d.m.v. slopen, roven en geweld, ranzige demagoog?

   1. Spaanse_K0K

    De beruchte Wayne cq DirtyHarry op DDS.
    Ik geef hem hoogstens 14 dagen, de Hagenese racist.

 3. Reinoud van Gelre

  Beetje rellen tegen de politie, prima… Dat doen autochtone hooligans nou eenmaal.

  Maar de plunderingen van winkels, supermarkten en andermans eigendommen in de brand steken door bontkraagjes en ander allochtoon gespuis slaat werkelijk nergens op!

  We hebben allemaal de filmpjes gezien!

  1. ManX

   De avondklok is een dom idee en een grensoverschrijdende maatregel. WEG MET DE AVONDKLOK!

   1. Reinoud van Gelre

    Ook dat is waar!

   2. DubbelZout

    Hoezo ?
    Jij mag na 19:00 sowieso niet meer buiten spelen van je moeder

  2. AS210854

   Zag er behoorlijk donker uit, maar dat mag niet gezegd worden van ………………
   🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  3. Loelap

   Dat klopt Reinoud. Zelfs (de politiek correcte) Omroep Brabant vermeldde dat de plunderingen in Eindhoven niet door demonstranten waren gedaan maar door allochtone jongeren.

   1. Kees

    Zwart heeft , helaas, nu eenmaal het etnisch monopolie op plundering.

   2. Henry Higgins

    Ook in Urk werden de vernielingen en plunderingen uiteraard verzorgd door allochtone jongeren.

    1. Loelap

     Fijn voor jou dat je toch ook autochtonen hebt gevonden. Zal wel een hele opluchting zijn.

    2. Seneca

     @henry higgins
     hoe weet jij dat? was jij daarbij dan? ben jij ook een kansenparel die, als hij de kans ziet om iets te grijpen wat hij normaal niet kopen, ook aan het ‘proletarisch winkelen’ slaat?

 4. Mar

  Geef ze een vinger en ze pakken je hele hand.

  En politici wassen hun handen in onschuld want zo hebben ze de oproep tot verzet van de avondklok niet bedoeld.
  En ach, wat hebben ze het te doen met de ondernemers, die door Rutte en consorten de nek worden omgedraaid met al die onnodige maatregelen tegen een griepje.

 5. Servio

  Was er nu niet reeds zo’n 40 jaar geleden een politicus die waarschuwde dat de multiculturele droom van progressief Nederland midden in hun gezicht uiteen zou spatten en dat men dit beslist niet zou moeten willen?

  Wel die veenbrand woedde maar door en werd vooral gevoed door politieke correctheid en bereikt nu zijn hoogtepunt.

  Stem met verstand in maart, stem PVV!

  1. janrama

   Servio alsof de PVV met haar zwakzinnige politici de oplossing is.

   1. Servio

    Je moeder is zwakzinnig mafkees!

    1. janrama

     “Je moeder is zwakzinnig mafkees!”

     Zo te zien zijn ook veel aanhangers van Geert zijn zwakzinnig.

     1. Reinoud van Gelre

      “..Zo te zien zijn ook veel aanhangers van Geert zijn zwakzinnig…”

      Lekker Nederlands, pik….

     2. janrama

      Tis tog wad.

     3. Servio

      De brabbelberber aan het woord…..

     4. Thant dolph

      ‘Je moeder is zwakzinnig mafkees!’

      Aldus de serviër.

     5. Loelap

      Het is ook Jan Ramadan.

   2. Sando

    Jansma ook moslim? PVV is de partij voor Nederlanders met één paspoort die kan ons redden wie anders!

 6. Spaanse_K0K

  PVV-leider Geert Wilders is het helemaal zat. Rutte zou wat hem betreft het leger mogen inzetten.

  Zou Rutte dit gezegd hebben, was hij gelijk een dictator.

  Welke politicus riep: Nederland, kom in verzet!?

  1. ikweetwatikwil

   Welke politicus riep: Kom in verzet.

   Spaanse kok wenst algehele overgave.

   Dit soort rellen is NIET Nederlands. Al zal je er wat blank schorem tussen treffen.

   Een avondklok lokt dit soort tafrelen uit.

 7. Sando

  80 procent zijn moslims meneertje klaver trek je muil nu eens goed open.

 8. Cootje

  Pvda vvd D66 cda christelijke clubjes krijgen de rekening van 30 jaar bezuinigen in het gehele rechtssysteem , halveringen in de jeugdzorg sluiten gevangenissen , wegkijken Vogelaarwijken , taakstrafjes slechte jeugd gehad thee drinken de geest is uit de fles . We zijn wel nummer EEN in export narcotica , en er lopen nog 15000 mensen vrij rond met een gevangenisstraf van meer dan 4 maanden . Bedankt oude politiek

 9. Monty

  Jammer dat al die echte verzetsacties nu onder gesneeuwd worden.

  Veel reageerders zijn natuurlijk in verzet gekomen tegen de lockdown maar daar hoor je nu niks over.

 10. AS210854

  HAHAHAHA en dan durft klaver de schuld aan de PPV en fvd te geven, terwijl het grootste gedeelte getinte waren. Dit is weereens typisch voor groenlinks met een Marokkaans als leider en mensen op hun lijst hebben staan die terroristische organisaties verheerlijken.

  1. Cootje

   In ieder geval waren er op de beelden weinig blonden jongens aanwezig . Maar dat zal wel ondergesneeuwd worden zwarte haren blauwe ogen uit een sprookjes boek gekropen .

   1. Servio

    Het waren hoofdzakelijk moslimlarven die zich schuldig maakten aan plunderingen.

 11. Kleurloze Politiek

  Politicus die allemaal geroepen hebben om in verzet te gaan die moesten zich echt diep diep dood schamen..
  Want ze wisten dondersgoed wat de consequenties zijn bij het roepen van dat soort hersenloze acties.

  En hoop dat ze tot verantwoording worden geroepen want ze zijn de Politiek niet waardig

  1. Vanduinen

   “Thierry Baudet: ‘Nederland is een angstig land. Hysterisch paniekverhaal maakt ons volgzaam en onderdanig!’ 23.1.2021 Standaardtaal van Wilders: “kom in verzet” op bijna alles wat het kabinet brengt. Vraag Wilders hoe laat het is en hij antwoordt “tijd voor voor de Moslims om te vertrekken en de Koran te verbieden” Met dit soort taal steek je de lont in het kruidvat.

   1. Henry Higgins

    Juist, Wilders en Baudet zijn de ophitsers van deze grootschalige plunderingen en vernielingen.

    1. Cootje

     Nee 30/40 jaar thee drinken heeft bijgedragen tot een mooie samenleving , kijk van avond op ned1 naar de artiesten van voor de Corona rellen.

    2. Linksbuster

     Wím lúlt weer uit zijn nek, sinds wanneer is allochtoon tuig volgeling van de PVV of FVD?

    3. Cycle25

     Lekker bij Don Lemon van CNN in zijn reet gaan wonen, mis nog het frame woordje nazi, ook deze relnicht wil Amerika in een burgeroorlog storten en alle republikeinen van de wereld af helpen. Net zoals Maxime Waters riep : we don’t want you here anymore.

     Je past precies in het gedachtegoed van de Open Society Foundation.

     Een wereld zonder nationale trots, grenzen, met antifa, BLM, LGBTY en een opschoning van iedereen die verzet tegen pleegt.

 12. Sando

  En wat dacht je van die maaltijdbezorgers ook allemaal????? NIET weer aan mijn deur!!

 13. EvertB

  ‘Het fundamentele wantrouwen is het grootste risico’ – Jelle van Buuren.

  „De woede gaat steeds over hetzelfde.”

  ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/25/het-fundamentele-wantrouwen-is-het-grootste-risico-a4029140

  Over de relschoppers: Wat is hun gemene deler?

  „Wantrouwen jegens het systeem, de instituties. Ze keren zich tegen de overheid, de wetenschap, de media. Ze voelen een aantasting van hun vrijheden. Maar je kunt uit hun grieven niet één politiek programma destilleren, daarvoor zijn ze te verschillend. Ze zijn het vooral eens over waar ze tégen zijn, niet waar ze vóór zijn.”

 14. IkWilOokWatZeggen

  Tsja als je het volk als wappies wegzet en weigert naar ze te luisteren, als je dan vervolgens ook nog eens een rokende puinhoop van de besluiten maakt. Dan kun je zo iets als dit verwachten.

  Ja plunderen is verwerpelijk, ja rellen is verwerpelijk. Maar als vreedzame demonstraties geblokkeerd worden, mensen hun bek maar dicht moeten houden van de premier, de minister van justitie die denkt dat de regels alleen voor anderen gelden en niet voor hem en zijn schoonmoeder.

  Zaaien een oogsten.

  Niet huilen achteraf dan.
  40 jaar import van mensen die niet zo slaafs blijken als de gemiddelde duffe nederlander.

  En het argument “ze doen het alleen om te rellen”. Sure sure, daarom zijn er ook elke dag rellen geweest in de afgelopen 20 jaar.

  1. Edjan

   ++

  2. Piet151

   @IkWilOokWatZeggen
   Als dit het enige is wat je te zeggen hebt, is het dan misschien een idee om zelfs dat niet te zeggen. Scheelt jou wat moeite en veel anderen zoals ik de irritatie.

   Toch wat opmerkingen:
   * Niet het volk wordt weggezet als wappies, maar een heel klein deel die met idiote theorieën meent de consensus over de maatregelen te moeten doorbreken.
   * Naar serieuze tegenstanders wordt geluisterd, zie het debat vorige week, naar relschoppers die geen idee hebben waarover het gaat, moet je nooit luisteren.
   * Dooddoeners als Grapperhaus en zijn schoonmoeder zijn een korte tijd goed om genoemd te worden, maar dat mag na een paar keer best stoppen. Hij is er inmiddels voor bestraft.
   * Het verband tussen 40 jaar import en corona-rellen snap ik niet. Import van wat trouwens? Sinaasappelen, bloemen, auto’s of misschien toch weer die migranten? De relschoppers waren overigens voor een groot deel gewoon Nederlanders. Dat lijk je te onderschrijven met je suggestie van migratie als één van de aanleidingen van de rellen.
   * Een deel van de relschoppers kwam inderdaad alleen om te rellen, bewapend en wel. En nee, dat heb ik niet zelf gezien, maar van politiemensen gehoord.

   1. Edjan

    Ome Piet weer bezig. Zegt eerst op vaderlijke toon dat IkWilOokWatZeggen zijn bek moet houden en heeft dan “toch wat opmerkingen”.
    Ik wil de laatste opmerking van IkWil nog even herhalen:
    “En het argument “ze doen het alleen om te rellen”. Sure sure, daarom zijn er ook elke dag rellen geweest in de afgelopen 20 jaar.”

    Dat vind ik een sterke. Hij zegt hier dat als er in Nederland een groep mensen zou zijn die alleen maar rellen om het rellen, dat ze dat dan elke dag zouden kunnen doen. Er is al 20 jaar niet meer op grote schaal gereld, dus die groep mensen bestaat helemaal niet. De groep die de afgelopen dagen heeft gereld, heeft daartoe een aanleiding of een reden en hij noemt er ook een aantal.

    Ik was er wel tevreden mee en heb er een + onder gezet. Daarvoor wordt ik door sommigen ook al een wappie genoemd, want inderdaad, daarin heeft IkWil gelijk, je wordt voor het minste geringste een racist of een wappie genoemd, een kwart van de bevolking is politiek nu al > 30 jaar buitenspel gezet maar dat zal wel goed komen?

    “Als jij nou eens ophoudt met schrijven, Piet, dan irriteer jij mij niet meer.”

    1. Gerda2

     Laat “ikwilookwatzeggen” maar lekker doorgaan met posten.
     Al zou niet alles kloppen, wat dan nog?
     Weer censuur voorstellen? Waarom zijn het toch altijd dezelfde mensen en groepen, die dit willen? Echt een teken van zwakte.

     Wat moet je met onderstaande uitspraken die hier geponeerd worden?

     * Niet het volk wordt weggezet als wappies, maar een heel klein deel die met idiote theorieën meent de consensus over de maatregelen te moeten doorbreken.
     * Naar serieuze tegenstanders wordt geluisterd, zie het debat vorige week, naar relschoppers die geen idee hebben waarover het gaat, moet je nooit luisteren.

     Lekker vaag allemaal, wie behoren tot die genoemde groepen?
     En wanneer ben je een serieuze partij voor dit soort mensen?

     1. Edjan

      Naar serieuze tegenstanders wordt geluister? Het zal wel. Als ze Piet151 heten. Anderen noem je gewoon wappie, relateer je aan relschoppers en moeten die hun muil houden.

    2. Seneca

     @Edjan
     ++++++++

 15. ikweetwatikwil

  Niet huilen achteraf dan.
  40 jaar import van mensen die niet zo slaafs blijken als de gemiddelde duffe Nederlander.
  Dat schrijft ik wil ook wat zeggen

  De Nederlander weet waar de ellende weg komt. Nu de politici nog. We zijn te tolerant, maar dat gaat tot zo ver en niet verder. Stem PVV

 16. RS

  Aboutalip’s troepen zijn weer bezig. Knap van deze burgemeester. Zal die vast trots op zijn!

 17. Linksbuster

  Het is toch wel een klein verschilletje tussen het niet handhaven van de avondklok maw dat je niet gelijk beboet wordt als je om 21.00 uur nog een ommetje met je vrouw maakt zoals de PVV op urk bedoelde….en komplete anarchie zoals we het nu zien gebeuren.
  Misselijk en goedkoop de PVV en FVD hiervan de schuld in de schoenen te schuiven.

 18. Marija

  Dit soort gajes wil “onze taal niet verstaan”.
  Zij weten niet hoe goed zij het hier hebben.
  Laat hen voelen dat ze rap moeten veranderen door het
  a. Te benoemen wie het schorem is.
  b. Hen of ouders voor de kosten aan te spreken.
  c. Ouders en daders verplichte opvoedcursus te laten volgen.
  d. Beloven dat bij herhaling ned. paspoort wordt ingenomen.
  e. Verplicht tewerk stellen bij reinigingsdienst, zodat ze savonds te moe zijn om rotzooi te trappen.
  Dit heeft niets met hun leefomstandigheden te maken, maar mateloze haat en geldingsdrang.
  Hard aanpakken is het enige dat helpt.
  Ik hoop dat er vanmiddag in het overleg spijkers met koppen worden geslagen.

 19. Rieks

  Het gespuis komt bij zulke gelegenheden tevoorschijn uit zijn hol en leeft zich uit. Het OM heeft nu de gelegenheid de gegevens van de ge-arresteerden na te trekken en zien waar ze vandaan komen, wat ze doen etc.

  1. Sando

   De meeste zijn al weer vrij! En dat is Nederland.

 20. Bes Tolen

  Veertig jaar lang regeringen, die de belangen van het volk verwaarlozen om zoveel mogelijk het land op te zadelen met ongewenste vreemdelingen. Daar komt het op neer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.