Klimaatdrammer Rob Jetten nog altijd intens blij met Rutte III: ‘De groene revolutie is begonnen!’

D66-fractievoorzitter Rob ‘Robot’ Jetten kijkt tevreden terug op Rutte III. Zeker niet alle klimaatdoelen zijn behaald maar met de deelname van D66 aan dit kabinet is de groene revolutie begonnen. Het liefst had Jetten gezien dat er nog meer windmolens werden gebouwd. Jetten kijkt optimistisch naar de toekomst: “deze periode was een kantelpunt.”

De gehele Nederlandse klimaatscene is niet te spreken over het klimaatbeleid van Rutte III, maar de klimaatdrammers van D66 zien juist veel progressie. Zo stelt Jetten dat D66 juist stappen heeft gemaakt door niet zoals GroenLinks aan de zijlijn te blijven staan.

D66 heeft het kabinet een ruk naar links kunnen geven op het klimaatdossier. De VVD heeft veel klimaatwetgeving ingevoerd die vooraf ondenkbaar was. Ook al zijn niet alle doelen bereikt, meedoen aan het kabinet was een belangrijke stap om de ‘groene revolutie’ in gang te zetten:

“We hebben als D66 toch een gok genomen om met CDA en VVD een regeerakkoord over klimaat te sluiten. Je kan natuurlijk zoals GroenLinks aan de zijlijn blijven staan en je gelijk halen. Ik heb uren met Dijkhoff en Buma in zaaltjes gezeten om een halvering van de CO2-uitstoot voor elkaar te krijgen.”

Maar alles wat D66 aanraakt mislukt. Alle CO2-reductiedoelstellingen gaan niet gehaald worden, de 25% CO2 vermindering die als doel voor dit jaar stond is niet gehaald. Wel kan de partij pronken met afschrikwekkende, en niet rendabele, windmolenparken.

Rob Jetten en D66 proberen zich keer op keer als groene klimaatrebellen te profileren maar worden door de echte Groene Khmer niet al te serieus genomen. Dit is dan ook goed te zien in de peilingen; de partij staat op zeer fors verlies.

Dankzij D66 bouwen we Nederland vol met windmolens, maar de reductie van CO2 komt maar niet op gang. Maar een partij tróts dat afzwaaiend partijleider Rob Jetten toch is. Mán!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. eenling

  Volgende bericht graag!

  1. hans-e-pans

   Volgens mij zal er binnenkort een witte revolutie beginnen.

 2. LifeBuddy

  Geert Wilders heeft d66 regelrecht tegen de muur gezet, zodat ze politiek Lam gelegd zijn. Het Volk ziet nu met dat hele politieke proces, hoe sLinks achterbaks zij in elkaar zitten. Geert voor MP.!!!

  1. Linksbuster

   Leuk die foto, dus robjes pc wordt door het windmolentje ernaast van energie voorzien. Das dus flink blazen tijdens het súrfen..rob.
   Ps.
   Stop die horizon vervuilende windmolens maar daar waar je vriendje in laat roeren lùlhannes!

 3. Edjan

  Nederland zal nog veel voller met windmolens komen te staan. Zelfs bij windkracht 1 moeten ze nog genoeg stroom leveren voor heel Nederland. Dus vermenigvuldig het huidige aantal maar met 30.
  Het is erg duur en onrendabel. Het is dan ook geen technisch-economische beslissing maar een politieke beslissing. Kiezers is wijs gemaakt dat zij door op D66 en GroenLinks te stemmen moedertje aarde zullen redden. Dat is niet zo, maar die partijen varen er wel bij.
  Uiteindelijk zal blijken dat het één grote kapitaalvernietiging was. Hopelijk is er dan nog geld om zinnigere oplossingen voor het energieprobleem te zoeken.

  1. Logica

   Helemaal met je eens!! Dat maakt het ook duidelijk voor de volgende verkiezingen. Wil je deze klimaatplannen niet, dan moet je dus niet op de huidige regeringspartijen stemmen maar ook niet op de PvdA en uiteraard GL. Dat geldt ook de beleid ten aanzien van de EU en immigratie.

   Stem sociaal en met gezond verstand. STEM PVV, FVD, JA21 of Code Oranje. Wil je dat ook niet stem dan SP en moet het geloof sterk meespelen, dan SGP, ook voor katholieken.

 4. Response

  Bijna vergeten maar Rob leeft ook nog. Hij klopt daarbij wel gelijk op z’n eigen borst. Hij is dus trots op zichzelf en wil dat graag delen. Mag hoor!

 5. Cor Grijpstra

  Bij ons in het dorp gaan er geruchten dat er binnenkort een overname bij DDS plaats vindt.

  Bart R neemt DDS over.
  Ze roddelen wel meer in ons dorp, maar toch.

 6. Eppo123

  K.. partij.

 7. 2030

  robje wil natuurlijk snel weer vliegen !
  robje is een geboren en getogen regent.

  robje wil rust in het vliegtuig dus moet er een vliegtax komen om het gemiddelde gezin aan de grond te houden 🤮🤮🤮🤮🤮

  1. Wally

   Dit soort mensen wil ook ‘kinderloze’ hotels. Want stel je voor dat je per ongeluk een kind tegenkomt, bah…. deze man… ach D66, t zegt genoeg.

 8. Drollevanger

  Dan nog even meedelen dat de zeespiegel vanaf 1901 volgens het KNMI niet extra is gestegen. De normale stijging vanaf 1901 tot 2020 is nog altijd.
  Delfzijl 17,5 cm
  Vlissingen. 21,5 cm
  Hoek van Holland. 23,8 cm.
  Harlingen 14,2 cm
  Den Helder 14,8 cm
  Ijmuiden 21 cm.
  We verzuipen dus nog dadelijk niet.

 9. Cootje

  Als Rob Jetten wat zegt of wat vind er zit altijd een bepaald luchtje aan. Die lucht stinkt van mijlen ver en er zijn maar een aantal personen in Nederland waar die lucht voor te harde is , dus hij leeft in een klein wereldje niet iets van waarde of betekenis voor de gemeenschap . Dus snel vergeten

 10. Drollevanger

  Ik zelf ben trouwens voor een wel werkende energie oplossing. bv.
  Thorium centrales.
  Fusie centrales.
  Vrede met de Russen zal ook helpen, die hebben nog voor 500 jaar schoon aardgas dat ze nu aan China willen verkopen.

  1. Edjan

   Fusie-reactoren zou een mooie oplossing zijn. Helaas krijgen ze het niet goed aan de praat. Er staan 3 (geloof ik) proefopstellingen op de wereld, daar worden elk jaar miljarden in gestoken maar wat er tot nu toe uit komt is niet veel meer dan de stroom om een paar tellen een fietsenlampje te laten branden.

 11. Drollevanger

  Als wij straks met uitzondering van de rest van Europa zonder aardgas zitten voor de komende 50 jaar ligt de oorzaak bij ons huidige ruziemakende kabinet.
  De rest van ons werelddeel is straks, met uitzondering van ons land, aangesloten op het Russische gas. Allemaal via de oorlogstaal van onze Rutte.
  Hopelijk zet de opwarming van de Aarde door, anders vriezen we hier dood.
  Wat zegt gebrek aan goedkope verwarming eigenlijk over onze economische toekomst?

 12. Adriaen van Bergen

  Aldus de frequent flyer.

 13. RvdBe

  Onze bruinwerker is blij met de groene revolutie, dit is nieuws.

 14. Drollevanger

  Er was trouwens wel degelijk een werkende Thorium reactor in Nederland. Die stond op het Kema terrein in Arnhem. Het produceerde, ik meen 1000kw stroom.
  De reactor ging in 1974 met goed gevolg proefdraaien, werd daarna gestopt en in 2002 gesloopt. De mensen die eraan hadden gewerkt speet het zeer.
  Tegenwerking van de olieboeren?

 15. Drollevanger

  De werkende Thorium centrale in Nederland. Wikipedia.
  KEMA Suspensie Test Reactor
  KEMA Suspensie Test Reactor
  Inbedrijfstelling 22 mei 1974
  Stillegging 1977
  Afbraak 2003
  De KEMA Suspensie Test Reactor (Engels: KEMA Suspension Test Reactor, KSTR) was een experimentele kernreactor van het Nederlandse keuringsinstituut KEMA te Arnhem.
  De reactor had een ongebruikelijk ontwerp: het was een zogeheten homogene reactor waarbij de kernbrandstof gemengd wordt met de moderator en/of het koelmiddel. In de Arnhemse reactor bevond de brandstof (in de vorm van uraniumoxide of thoriumoxide[1]) zich in zeer kleine deeltjes (ca. 10 micrometer in doorsnede) in een suspensie in (licht) water.[2] Het water diende daarbij als koelmiddel en moderator tegelijk.
  Het project stond onder leiding van prof. J.J. Went, buitengewoon hoogleraar reactorfysica aan de TU Delft. Na succesvolle proeven met een klein, subkritisch proefmodel werd besloten tot de bouw van een ‘echte’ reactor.[3] Die leverde uiteindelijk tot 1000 kW thermisch vermogen, maar werd vrijwel direct daarna stilgelegd.[4] Toen aan Went in 1974 een eredoctoraat werd verleend, sprak hij uit het zeer te betreuren dat de Nederlandse overheid het project zo weinig had ondersteund.
  —In de VS hebben zelfs vliegtuigen met een Thorium reactor gevlogen.

 16. Alicia

  Weet deze Jetten niet dat CO2 maar voor 0,04% in de atmosfeer zit?
  Dat dit een normaal gas is en plantenvoedsel?
  Zonder sterven de bossen.
  Verder hoe vervuilend is het om die monster windmolens te bouwen?
  Gebeurd met staal, gesmolten in ovens die draaien ook Steenkolen.

  Hij moet ook ophouden met ademhalen want als hij uitademt dan stoot hij CO2 uit.
  FOEI.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.