Klungelminister De Jonge belooft: binnen maand zijn alle vaccin-achterstanden ingehaald! En nu écht!

Er is bijzonder veel kritiek op het falende vaccinatiebeleid van Hugo de Jonge. De achterstanden zijn enorm. In vergelijking met de rest van Europa gaat het in Nederland allemaal tergend langzaam. Maar er is goed nieuws: de faalminister van het CDA belooft namelijk dat de achterstanden binnen een maand worden weggewerkt. Maar nu écht!

Hugo de Jonge kan werkelijk helemaal niets. Het is een godswonder dat de man zich ’s morgens kan aankleden. Aan de andere kant, wie kan zeggen hoe hij dat doet? Misschien doet zijn vrouw het wel voor hem. Het zou mij in ieder geval niet verbazen, zeker niet wat betreft het strikken van de veters in die clownschoenen van hem.

Zoals bekend hebben we in Nederland te kampen met flinke vaccinatieachterstanden. De Jonge is daar als zorgminister natuurlijk verantwoordelijk voor. Dat het zo’n puinhoop is komt, ik herhaal het nog maar een keer, doordat hij werkelijk niets kan. Niks. Noppes. Nada.

Het is zo erg aan het worden met die vaccinatieclusterfok dat zelfs coalitiepartijen hun buik vol hebben van faalhaas Hugo. Zo zou een minister gezegd hebben: “Dit is niet best, Hugo.” Zo, zo. Knalharde kritiek, natuurlijk. Dat hakt er flink in.

Maar wacht, er is goed nieuws! Tegen het Algemeen Dagblad zegt De Jonge namelijk dat die achterstanden de komende weken keihard weggewerkt gaan worden. Echt hoor! Maak je géén zorgen. Hugo regelt het:

“In de komende twee à drie weken gaan we meer wegprikken dan er binnenkomt. Dat betekent dat we met een paar weken bij zijn, we trekken ons been écht bij,” aldus De Jonge. “In de achtste week (eind februari, red.), weten we nu al gezien de planning, zal de voorraad zo klein zijn dat je ternauwernood kunt prikken wat er de week daarna in de agenda staat.”

Hoor ik daar iemand in de straat nu “We geloven er niets meer van Hugo!” roepen? Dat zou zomaar kunnen!

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. sonny

  Hij gaat zijn politiek veprutste status een boost geven?
  Placebo vaccin in de spuitjes?
  Ach, de argeloze burgerij slikt veel en/of alles!

 2. yellow thread street

  Voor mij is het nog steeds onbegrijpelijk dat iemand die eerst leraar en later wethouder geweest is op deze positie terecht gekomen is.
  En dit geldt voor velen in de politiek.

  1. Telex

   Ja de echten gaan naar het bedrijfsleven of bouwen zelf iets op. Voorts is er geen macht op de wereld die het ontwikkelen van eigen inzicht stimuleert, hoogstens de schijn wekt er in mee te gaan en er tussentijds alles aan doet deze om te buigen. De directie democratie is ook niet altijd zaligmakend als men de peilingen moet geloven. En daar begint mijn ondemocratische eigenbelang. De echte levenskunstenaar probeert de wereld niet te verbeteren, maar zich erdoor te wurmen, en waaraan denkt de mens het meest? Inderdaad

  2. Robin Hoed

   Je hoeft geen werkelijke kennis te hebben als politicus.
   Je moet alleen ideeën hebben.
   Je kan morgenvroeg opstaan met een totaal van de pot gerukt idee, en als je geluk hebt wordt dat de wet.
   En je moet kunnen liegen dat het gedrukt staat, en een gladde prater zijn uiteraard.

 3. gustav

  Het is een fabel dat de volksvertegenwoordiging, met hart en ziel bezig is het volksbelang te dienen!
  Het is een wereldje van eigenbelang en profilering!
  Politicologie zou een verplicht vak moeten zijn in het basisonderwijs, om een politiek bewustzijn te vormen!
  Vervolgens zou een “directe democratie”, geactualiseerd kunnen worden!
  Maar daar gaat men niet heus mee aan de slag, immers het voetvolk mag niet al te alert worden, dat bemoeilijkt een gerichte indoctrinatie!
  Politicologie docenten zouden wisselend moeten zijn van gedachtengoed, links EN rechts, opdat de leerling een neutrale EIGEN visie ontwikkelt!
  Een eigen visie, gegrondvest op een gedegen introspectie en kennis, zou ideaal zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.