Mediakartelbaas Shula Rijxman wil de NPO-“achterdeur” sluiten voor onwelgevallige geluiden: ‘Overweeg het!’

NPO-kartelbaas Shula Rijxman liet in haar nieuwsjaarstoespraak weten dat het wat haar betreft wel mooi geweest is met al die nieuwe omroepen. Zij wil er na deze ronde geen omroepen meer bij. “Dan moet je het bestel sluiten, vind ik. Nog meer organisaties betekent nog meer verdeling van de financiën, nog meer administratie , nog meer overleggen, het wordt een vergadercircus. Dan dreigt het publieke bestel onbestuurbaar te worden.”

De ivoren toren van Rijxman kan nog wel wat ivoren muren en een diepe gracht gebruiken, zo laat NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman blijken in haar nieuwjaarstoespraak 2021. Want enerzijds zegt zij dat ze met behulp van feiten onwaarheden, complottheorieën én polarisatie te willen bestrijden. Dit natuurlijk naar aanleiding van de ‘bestorming’ van het Amerikaanse Capitool. Daar voegt de D66’er aan toe dat ze hierover voortdurend in gesprek wil met alle omroepen. Maar anderzijds wil ze mogelijk toekomstige omroepen ook buitensluiten.

Dit is hoe je bubbelvorming alleen maar verder in de hand werkt. Stel je toch eens voor dat er nog meer andere meningen en opvattingen een podium krijgen! Hartstikke eng. Vooral als je zelf volledig overtuigd bent van het idee dat het huidige clubje waar je je in bevindt de feiten wel correct weet te duiden, en het nieuws “van alle kanten te belichten”. Al dan niet rechtse nieuwkomers kunnen dat kennelijk per definitie niet:

“Je zou zelfs kunnen overwegen – en dat heb ik al eerder gezegd – om ná de komende ronde de achterdeur van het bestel te sluiten.”

Dit komt van de vrouw die onlangs groen licht gaf voor het uitzenden van de D66-propagandadocumentaire over Sigrid Kaag. Dat was volgens Rijxman immers geen politieke boodschap en ‘gewoon gericht op Kaag als persoon’.

Haar hautaine houding lijkt echt geen grenzen te kennen. Ze wil dus met het huidige kliekje bestuurders (plus Omroep Zwart en Ongehoord Nederland) de feiten duiden, de hekken sluiten voor toekomstige toetreders én de programmering flink veranderen. Ze heeft namelijk als doel om “jongeren en mensen met een niet-westerse achtergrond, aan ons te binden”. Hoe ze dat wil doen? Nou gewoon, met meer amusement. Mensen met een niet-westerse achtergrond hebben meer Jandino nodig.

En als die groep mensen in de toekomst zelf een omroep wil beginnen, omdat ze bijvoorbeeld een intelligentere en diepgaandere programmering willen hebben, dan vindt Rijxman dat onwenselijk. Zij en haar NPO-kartel weten namelijk wat het beste is voor die mensen. “Wij zijn de nationale huiskamer.” En niemand die daar nog een tegengeluid tegen kan laten horen. Laat me niet lachen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. hans-e-pans

  Dit had ik toch nooit vewacht, in de verste verte niet.

 2. Linksbuster

  Ben benieuwd wat deze met ollongren scharende doos nog meer voor plannetjes heeft om van de npo een echte PRAVDA 2.0 te maken.

  1. Jack Flash

   Nederland wordt nog Ongehoorder.
   Hoe voorspelbaar toch dat D66.

   1. hans-e-pans

    In haar opvoeding en/in haar jeugd moet er op een gegeven moment iets ernstig mis zijn gegaan, dat helaas niet meer te repareren/herstellen is. Dat dit soort mensen op deze posities in de maatschappij zitten scheept die zelfde maatschappij dan ook op met hun problemen.

  2. Logica

   Hoe meer de monden van grote groepen mensen dichtgebonden worden, hoe groter de kans dat er zelfs in ons land een keer een opstand komt. Ik hoop het echt van niet maar daar kun je wel op wachten. En tja, dan weten wij waar de oorzaak ligt.

 3. jennifer

  Het wordt met de dag duidelijker waar ze overal mee bezig zijn.

 4. Nostradamus

  Als ze nu eens begint met de NPO helemaal op te heffen dan besparen we heel veel miljoenen €€.

 5. lucinde

  Terecht!

  Blijkbaar kijken de bruinhemden hier toch nooit NPO en voor de Nederlanders die moeite hebben tussen fictie en werkelijkheid is het wel tijd geworden om alle de leugens voorgoed van de buis te weren.

  Kunnen ze tenminste een keuze maken op ratio ipv van de bruine onderbuik

  1. Nostradamus

   Als ze nu eens begint met de NPO helemaal op te heffen dan zijn we gelijk ook van alle linkse leugens af.

   1. jennifer

    +++++++++++++++++++++++++

  2. Loelap

   “bruine buik” wat racistisch zeg. Moet het niet roetveeg buik zijn of zoiets.

  3. FreeThinker

   En wie bepaalt wat fictie en werkelijkheid is? De NPO, of ben je misschien vergeten dat het NOS journaal stukjes van Poetin verknipt om fictie te creeeren?

 6. HD

  Heel simpel, trap dit NPO van de buis en ontsla al die linkse intriganten.

  1. Emma Louise

   Dat zou een onverantwoorde dramatische stap zijn. Bovendien wil Nederland daarvoor geen amateurisme in de plaats.

 7. 2030

  de npo heeft de achterdeur al jaren stijf dicht voor kritische geluiden

  * migratie van kanslozen
  * onheuse berekeningen KNMI
  * BREXIT paniek zaaien
  * gelden naar zuid Europa
  * Pfas discussie
  * CO2 discussie
  * Stikstof discussie
  * boeren framen en shamen
  * Krankzinnige besluit zonder aardgas
  * Het vervolg de idioterie van alles elektrisch willen
  * Gebrek aan woningen
  * uithollingen zorg
  * en de laatste maanden de corona idioterie

  De NPO is staatstelevisie en de zendtijd kost 1.100.000.000 euris per jaar

  1. Jack Flash

   NPO alle deuren dicht.
   Horeca alle deuren open.

 8. NoDoubt

  Kaag WEF.

 9. LifeBuddy

  Shula Rijxman heeft NU pas in de gaten dat niet alleen Amerika door de chinezen vanaf nu Leeggezogen wordt, maar dat europa ook Grote euro klappen moet gaan incasseren. Therry Baudet heeft dat economisch Geweldig verwoord!!!

  1. Jack Flash

   Het Gele Gevaar terug van “weggeweest”.

  2. Queen

   Vandaar dat hij tegen de EU is? Baudet lijkt eerder in dienst van China.

   1. Linksbuster

    Queen en lucinde strijden voor de lúl van het jaar verkiezing…gaan nek aan nek…maar let op, cor is er ook nog!

 10. usb3.0

  Wat zitten er toch veel vrouwen op ceo stoeltjes met grote monden

 11. DutchOutlaw

  Dus……Je weet wat je te doen staat om deze mevrouw te dwarsbomen.
  Wordt lid van omroep Ongehoord Nederland (ON) voor 5,72 Euro per jaar.
  Ze hebben al ruim 60.000 leden (moeten er 50.000 hebben) en willen
  het ledenaantal nog flink uitbreiden.

  Nu lees ik op het DDS regelmatig berichten van figuren die zeggen van “Ja ze zullen PowNed wel gaan nadoen enzenz…blablabla…. en het heeft toch geen zin”.

  Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland heeft al diverse keren gezegd dat
  PowNed absoluut NIET hun voorbeeld wordt met hun goedkope en ordinaire manier
  van interviewen. Ongehoord Nederland moet wat hem betreft een normale en serieuze zender worden met onderwerpen die Nederland aangaan (massa-immigratie,mislukte integratie,EU inmenging,onze soevereiniteit,onze tradities, enz….)

  De NPO is totale fake met hun zogenaamde “onderzoeks journalistiek” en hun nieuwsberichten.

  Tijd voor een ander wind!!!!

  1. Marija

   Mee eens en al bijna twee jaar lid van omroep ONgehoord.

 12. usb3.0

  Heb je gisteren nog gekeken naar op1, daar zat Baudet en wat mij met name opviel was dat hij steeds onbeschoft in de reden werd gevallen, en dat er elke x een camerashot werd getoond van afkeurende blikken en die homo Harm Edens die steeds op de achtergrond in beeld was, Rosanne Hertzberger die volledig werd afgebrand geen poot aan de grond kreeg…

  1. LifeBuddy

   Het was 3-0 Voor Therry Baudet. De arische sLinkse liepen net zo rood aan, als die jurk die ze aan had. HaHaHaHa

  2. Marija

   Ja datzelfde zag ik ook en het viel mij ook op, wat zijn het toch een betweters.
   Die Harm Edens was een engerd op de achtergrond en juist hij zou wat meer voor Baudet moeten zijn gezien zijn aard.
   Het is goed te begrijpen dat Geert Wilders zich hier nooit laat zien.
   Hij kent zijn pappenheimers.

   1. Thant dolph

    Dat is helemaal niet te begrijpen. Als Shierry in staat is om zich voor het oog van de camera staande te houden dan moet het voor Wilders helemaal geen probleem zijn. Die kan praten als de beste. Als het waar is dat elke politicus publiekelijk ondervraagd moet kunnen worden, dan geldt dat ook voor Wilders!

    1. 2030

     Als de ondervrager Wilders fatsoenlijk laat uitpraten heb je grote kans dat het publiekelijke interview plaats kan vinden.

    2. jennifer

     Dat is grote onzin wat je hier zegt, een tijd terug was hij nog bij Goedemorgen Nederland op 1 dus dat hij in bepaalde malloten op de tv geen woord vuil wil maken heeft hij groot gelijk in. Dat siert m zelfs vind ik dat hij zich niet gek laat maken door die artelijke slinkse omroepen.

    3. Marija

     Wilders is stelselmatig tijdens tv optredens zo onbeschoft behandeld, tellen weer, dat hij de media geen interviews meer geeft.

  3. Winfrida

   @usb3.0

   Wat een hekel had mevrouw Hertzberger aan Theirry Baudet. Ik dacht werkelijk dat zij zou weglopen van tafel uit schaamte.

  4. Rene van der Grijp

   “Heb je gisteren nog gekeken naar op1, daar zat Baudet en wat mij met name opviel was dat hij steeds onbeschoft in de reden werd gevallen, en dat er elke x een camerashot werd getoond van afkeurende blikken”.

   Van dit soort smerige praktijken door de linkse omroepen is al decennia sprake. Het zijn je reinste nazi-methoden, maar daar is links niet vies van, zelfs niet als ze joods zijn.

 13. Marija

  Hou op met die enge pot die net zoals het deksel dat haar past, alles beter weet.
  Links is de rot van onze samenleving, weg er mee, ook NPO is een linkse zender.

 14. Rene van der Grijp

  Is deze D66 vrouw een bestuurder of een linkse activist?

  Ik vrees het laatste. Dit soort mensen kunnen het niet opbrengen hun politieke voorkeuren te scheiden van hun beroepsmatige bezigheden.

  Daarin staat ze echter niet alleen. Dit is meer regel dan uitzondering op links en is mede de reden dat links zoveel macht heeft gekregen zonder dat ze ooit een parlementaire meerderheid hebben gehaald.

 15. Red52

  Als er alleen een links geluid gehoord mag worden, moet het geld alleen door links betaald worden en moeten andersdenkenden een korting van de staat krijgen op de belastingen.
  KOMT EINDELIJK DE REKENING DAAR TERECHT WAAR DIE HOORT TE ZIJN.

  Dus bij mensen die alles beter weten, maar graag willen dat de rest betaalt en zij profiteren.

 16. Kees

  Nog een advies voor relschoppers: de satelliet wagens zonder enig logo, die moet je hebben!

 17. liefdevol rechts

  Het heeft allemaal met de grote reset te maken, kijk wat er nu allemaal in Europa afspeelt, alle grenzen zijn open en elk individueel land moet verdwijnen, daarom zijn ze ook met de migratie gestart, ieder land moet omgevolkt worden zodat we kunnen spreken van één Europa en geen landen meer, het is daarom ook dat de normen, waarden en tradities van elk land moeten verdwijnen, maar omdat het establishment bang is voor de opkomst van het rechtse geluid (kijk maar naar Frankrijk, daar scheelde het niet veel of mevrouw Le Pen was bijna president) hebben ze met het covid 19 de weg vrij gekregen om hun reset in een versnelling te brengen. In 40-45 was er ook iemand die van Europa één Duitsland wou maken, je moet je toch afvragen of hij niet links was inplaats van “demonisch” rechts als je ziet wat er nu gebeurt. En zoals je kan zien kon dat covid 19 in Amerika ook niet op een beter tijdstip komen, bild back better of anders gezegd, de great reset

 18. Bes Tolen

  Bij Rijxman thuis hebben ze vermoedelijk een traditie om onwelgevallige uitspraken en dergelijk uit te sluiten. Maar thuis is wat anders dan in de maatschappij en dat hoort Rijxman niet aan te gaan. Dat juist zij ook in de maatschappij onwelgevallige uitspraken en mensen wil uitsluiten, is gaandeweg een niet voor iedereen verborgen traditie in haar kringen en daarom moet zij haar functie niet langer uitoefenen.
  Wat moet gebeuren, is dat voor alle advertenties moet worden betaald. Ook voor die van zogeheten goede doelen en zeker als het zeikadvertenties over Afrika betreft of over zielige hondjes want daar wordt half Nederland zo langzamerhand beroerd van. En dan heb je ook nog allerlei in wezen buitenlandse zieligheidsclubs. Die moet je el helemaal stoppen. Daarnaast moet er voor alle godsdienstuitzendingen normaal worden betaald. Wie niet kan betalen, krijgt automatisch geen zendtijd of moet met andere overeenkomstige clubs samen wat zendtijd kopen. Simpel zat.
  Het peil van de TV onder haar beheer lijkt ondertussen steeds nieuwe dieptepunten te bereiken. Bovendien doet het vreemd aan, dat uitzendingen, die eerst karakteristiek leken voor de ene zendgemachtigde het nu moeten doen bij de andere.
  Het hele beleid komt eenzijdig en troebel over en het is tijd voor nieuwe frisse bazen.

 19. andergeluid

  Kijk dat is pas democratie ze heeft het schoolvoorbeeld natuurlijk in huis want die wil dat je per brief kan stemmen zonder handtekening ook net zo democratisch
  gewoon de hele subsidie kraan dicht en alleen commerciële zenders.
  is dat gemekker ook weer opgelost

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.