Merkel neemt Britse coronavariant in tegenstelling tot blunderaar Rutte wél uiterst serieus: lockdown tot in april

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verwacht dat haar land mogelijk nog tot begin april in lockdown zal zitten om het coronavirus tegen te gaan. “Als we er niet in slagen om de Britse variant van het virus te stoppen, dan hebben we tegen Pasen tien keer zoveel gevallen. We hebben nog acht tot tien weken aan harde maatregelen nodig”, aldus Merkel volgens de krant Bild.

Dit voorspelt niet veel goeds, niet voor Duitsland en niet voor Nederland: Merkel heeft besloten dat de Duitse lockdown wordt verlengd tot april. ‘Mutti’ doet nu namelijk nog alsof er nog een redelijke kans is dat de veel besmettelijkere Britse variant buiten de deur kan worden gehouden.

Volgens mij kunnen we er echter rustig vanuit gaan dat dat niet gaat lukken. Is een lockdown die begin april eindigt dan wel realistisch? Ook niet. Een bijzonder goede kans dat die algehele afsluiting dan gewoon opnieuw zal worden verlengd. En als de Duitsers die kant opgaan, dan volgt Nederland hoogstwaarschijnlijk ook gedwee.

Tegen die tijd zien we misschien al wel een beetje het effect van de vaccins, maar dat is dan ook het enige lichtpuntje. Misschien dat het de zorg tegen die tijd dusdanig helpt dat de capaciteit voldoende op peil kan worden gehouden. Dan zou het nieuwe kabinet voorzichtig kunnen gaan overwegen om de lockdown op te gaan heffen. Maar dat is wel het meest optimistische scenario.

Maar tot die tijd zullen we met de gebakken lockdownperen blijven zitten. Heel fijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. 2030

  Wat een gewauwel. Uit niets blijkt dat de ene variant besmettelijker is dan de andere. Het zijn voorspellingen en aannames die door deskundigen alweer ontkracht zijn. Er wordt zelfs beweerd dat de oude vaccins gewoon werken.

  De lock down un Duitsland werkt dus volgens mutti ? vreemd dat de zogenaamde besmettingscijfers de pan uit rijzen.

  stop de corona idioterie, laat u niet langer angst aanpraten door de onweersprofeten.
  kom in verzet tegen dit fascisme

  1. JochemX

   Die hele corona kan Mutti geen hol schelen. Ze wil het volk onder de knoet houden. Rijp maken voor een Groot Europa.

   1. jennifer

    WIR SCHAFFEN DAS; zal die kreng wel weer roepen, ze is nu nog bezig met het bloed van haar handen af te vegen door haar islamitischemoordlustige import Europa binnen te halen

   2. hans-e-pans

    Als iemand door een ander is besmet met Corona/Covid-19 en hij besmet daarna dan weer een ander mee dan is het alweer een mutatie t.o.v. de eerdere besmetting enz. enz.

 2. Cootje

  Als dit Europees zo is . Dan kunnen ze in zuid Europa aan de beademing blijven dan helpt er geen vaccin geen infuus . Dan worden ze gestraft van boven hun stand te leven , gaat ons economischs 5/6 jaar kosten maar in zuid Europa gaan ze terug naar de jaren 90 en naar hun eigen munt plus dat het ondemocratische gedrocht in Brussel op instorten staat , Nederland is wel zijn vliegtuig bedrijfje kwijt , die is namelijk geannexeerd door Frankrijk . Zuid Europa kan niet meer overleven zonder een echt toeristen seizoen . Wat de Engelse is gelukt , lukt ons met Corona invloeden de zwakheden uitvergroten noord – zuid

 3. Linksbuster

  Wat ” mutti” doet volgt sokpop rutte op de voet..dus maak je borst maar nat.

  1. 2030

   klopt 100% !

   1. Trude Herr

    UNSINN

    1. 2030

     pppppppppfffffffffffff , strónt vlé®k weer

 4. Linksbuster

  Hoe komt die engelse of zuid- afrikaanse variant hier binnen?
  Laten we gewoon nog jan en alleman ongetest binnen komen, dan kunnen we beter gelijk kappen met die lockdown onzin..dit is dweilen met de kraan open!

  1. Antihedo

   Er is volop verkeer tussen de VK en Nederland. Kijk maar naar de enorme rij vrachtwagens die op het vliegveld stonden toen de grenzen met Engeland dicht waren. Zakelijk is er nog steeds verkeer tussen landen.

 5. Monty

  En dan maar denken dat alleen Rutte de boel belazerd.

 6. Trude Herr

  Für Land und Leute, mevr. Merkel neemt de gezondheid van de burger uiterst serieus. In Beieren wordt het verplicht medicinale mondkapjes te gebruiken in het openbaar vervoer. Helder!

  1. 2030

   hahahahaha , domme sukkel , er zit nogal een gebruiksaanwijzing aan het dragen van mondkapjes strónt vlé®k . Welke de burger gebruikt maakt geen donder uit want hoe het gebruikt word is tegen alle voorschriften in !

   zinloze bekluiers , helder !

   1. Trude Herr

    Zodra u los loopt, begint u te schelden. Waar is uw fatsoen? Beieren neemt de zaak serieus en zal de uitleg over het gebruik ter hand stellen. Het gaat niet om niets, u hoort er ongetwijffeld meer over.

    1. 2030

     je hoeft geen toneel te spelen wím ,je decadente stijltje ruik je op 100 meter afstand strónt vlé®k

  2. M. Brandenburg

   En ondertussen schrijven de producenten van de gecertificeerde maskers op de verpakking dat de mondkapjes geen bescherming bieden tegen vliegende virussen, en dat terwijl het ondertussen al maanden wetenschappelijk bewezen is, dat het coronavirus een vliegend virus is, en het dus al onomstotelijk bewezen is dat het gebruik van mondkapjes geen donder toevoegt. sterker nog zelfs het wetenschappelijk onderzoek aangehaald door de overheid om het gebruik van mondkapjes te rechtvaardigen toont onomstotelijk aan dat aerosolen maar liefst 55x besmettelijker zijn dan de grote druppels die van DICHTBIJ in de luchtwegen moeten worden geblazen, en dat volgens dat zelfde onderzoek dat mondkapjes geen enkele bescherming bieden tegen aerosolen. Waardoor we dus ook direct weten waarom poducenten nadrukkelijk hiervoor waarschuwen op de verpakking van hun producten, enkel maskers met perslucht beschermen tegen aerosolen.

 7. M. Brandenburg

  DDR Merkel geeft het goede linkse voorbeeld, je neemt maatregelen, uit alles blijkt (dus inclusief de wetenschappelijke data) dat geen van de maatregelen werken, daar waar een persoon met gezond verstand zou zeggen, ook dit is nutteloos, we houden ermee op en kijken wat wetenschappelijk echt werkt, maar hoe linkser een persoon hoe minder men kijkt naar resultaat, wanneer genomen linkse totalitaire maatregelen niet werken dan kan de oplossing enkel en alleen zijn dat men niet genoeg links totalitaire maatregelen heeft genomen en dat men nog meer niet-werkende links totalitaire maatregelen moet opleggen, en zoals het goed facisten betaamt, werkt men samen met de door hen gekozen bedrijven en social media om de onzin van de niet-werkende maatregelen dagelijks over het volk uit te storten en hen met een andere mening die wel kijken naar de data en de wetenschap te vervolgen.

  1. 2030

   mooi geschreven brandenburg , een relaas van de realiteit

 8. JohanDijk

  Leuk stukje van David Icke over dat het geen virus is maar een exosome made in China te zien op Jensen.nl. Komt eng overeen met de feiten.

  1. 2030

   Als je open staat voor andere benaderingen en meningen dan die van het OMT heeft Jensen altijd hele leuke onderbouwde kritieken

   corona fetisjisten willen dat graag ongezien en ongehoord afdoen als wappie gedrag en complot denken. Inhoudelijk weerleggen lukt meestal niet

 9. Meriadoc Brandebok

  Even de laatste concrete gegevens:

  – 79% van de Nederlanders heeft begrip voor een verlenging van de afsluiting
  – Laagste aantal faillisementen in 21 jaar tijd
  – Prijzen minder hard gestegen dan in 2019
  – Werkloosheid in november verder gedaald

  De anti-lockdowners beginnen met hun economische en mentale argumenten weg te zakken. Er blijft niets meer van over.

  1. 2030

   HAHAHAHAHAHA

   nog even en de brandende bok gaat de lock down bestempelen als een geschenk uit de hemel

   de randdebiel denkt natuurlijk niet na wie de rekening van alle subsidies en steun gaat oppakken straks.

   corona is een godsgeschenk volgens de brandende bok

   1. Linksbuster

    Wellicht is brandebok gevaccineerd en zijn er zware bijwerkingen..anders is zijn krankzinnige posting niet te verklaren.

  2. ManX

   Bronnen graag Brandebok. De laatste berichten van bank-economen spreken van een aanstaand bloedbad in het voorjaar.

   Bovendien heeft de overheid al zo’n 85 miljard uitgekeerd aan ondersteuning van bedrijven. Denk je dat dit geld uit de lucht komt vallen?

   1. 2030

    quote Denk je dat dit geld uit de lucht komt vallen? end

    JA , dat denken alle linkse adepten ! of je zet de geldpersen aan blèren ze dan. Ze hebben geen idee wat de huidige sinterklaas situatie de samenleving kost.

  3. ManX

   Brandebok, neem even de CBS-cijfers tot je en zie dat de cijfers over het derde kwartaal alsmede de vooruitzichten lang niet zo gunstig zijn als ons wilt doen geloven. De cijfers over het vierde kwartaal moeten nog komen – juist dit kwartaal is het moment dat de zware lockdown van start ging.

   ht*ps://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/cbs-cijfers-coronacrisis/wat-zijn-de-economische-gevolgen-van-corona- #:~:text=In%20het%20derde%20kwartaal%20van%202020%20daalde%20de%20omzet%20van,was%20ruim%2038%20procent%20lager.

   1. Meriadoc Brandebok

    De cijfers van het vierde kwartaal zijn gewoon bekend. En over het hele jaar zijn er dan minder faillisementen uitgesproken dan in 21 jaar tijd. Begin vorig jaar, voor de eerste lockdown, was de situatie overigens ook hevig en het “bloedbad” is uitgebleven. Niet de lockdowners zaaien paniek, maar zij die beweren dat de economie “kapot” is doen nogal hysterisch.

    h**ps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/02/minder-faillissementen-in-2020

    1. Alarmbel

     Helaas zullen de faillissementen in 2021 de pan uit rijzen wanneer het staatsinfuus leeg blijkt en de schulden afbetaald moeten worden.

     1. 2030

      helder

     2. jennifer

      Klopt, zeker zullen de failiesementen toenemen. Als er nu protest komt vanuit de horeca en winkels, mag Rutte zich niet verwonderen. Het zou terecht zijn vind ik.het geld wat ze nu uitgeven hiervoor zijn de belastingcenten van de burgers.De pot was gevuld na 10 jaar bezuinigen met kabinet Rutte voor de eigen burgers. Op andere onnodige uitgaven door dit kabinet krijgt geen burger vat op.

    2. 2030

     ben je werkelijk te stom of wil je het niet begrijpen uit eigenwijsheid dom adept ?

     belastingen moeten over het hele boekjaar voldaan worden na vervallen uitstel tot betaling

     Alle centjes die sinterklaas rutte weggeeft zal srtraks opgehoest moeten worden door diezelfde middenstand en de burgers

     de burger heeft dus straks wat minder centjes te besteden bij die middenstand met die berg schulden

     nooit gedacht dat er iets rondliep wat decadenter en arroganter kon zijn dan malle pietje

  4. Linksbuster

   Helemaal goed brandebok, de lockdown is een zegen voor de economie, de werkloosheid en de staatsbegroting…jammer dat we niet al in de vorige eeuw corona op bezoek hebben gehad..dan waren we nu spekkoper.

  5. SubTec

   Je beseft wel dat je werkelijk de meest grote nonsens loopt te verkondigen.
   Tuurlijk joh, door bedrijven te verbieden geld te verdienen gaat het aantal faillissementen omlaag..
   Dwaas!

  6. usb3.0

   “– 79% van de Nederlanders heeft begrip voor een verlenging van de afsluiting
   – Laagste aantal faillissementen in 21 jaar tijd
   – Prijzen minder hard gestegen dan in 2019
   – Werkloosheid in november verder gedaald”

   Jij gelooft dit ook echt hè?

   1 79 % van wat? 1500 ondervraagden?
   2 we zien natuurlijk dat mensen niet stil zitten maar vertel dit ook even aan de horeca, musea, poppodia, toneel, cultuursector etc etc…
   3 prijzen stijgen dus gewoon
   4 werkeloosheid wordt verstaan onder de “beroepsbevolking”

   Je bent nog dommer dan je laat zien

 10. SubTec

  Ook de nieuwe “variant” heeft geen slachtoffers… dus waarom al deze absurde maatregelen

  1. 2030

   ANGSTZAAIEN , de 1 zegt gevaarlijker , de ander zegt besmettelijker en weer een ander zegt gewoon veel van hetzelfde

   de idioot rutte gooit een heel land op slot omdat zoals hij zelf zegt “we weten NIET hoe de nieuwe Engelse variant zich gedraagt ”

   De randdebiel vergeet de Afrikaanse variant , de nieuwe chinese variant enz enz

   griep blijft griep en dat klopt naadloos met de laatste influenza golven

   hopelijk gooit ie straks alle islamieten achter slot want je weet immers niet hoe ze zich gaan gedragen . Wat een stelletje mafklappers

   1. jennifer

    Die afrikaanse variant komt nu met de bootjes toeristen uit afrika mee, Gezien dit kabinet er nog iedere dag rond de 500 binnen laat in dit land zal ook de afrikaanse variant hier uitgebreid zij gang kunnen gaan.

    1. Vanduinen

     Precies, @Jenny, wij worden een wingewest voor Afrika. Het zijn pioniers die het grondgebied betreden. De rollen zijn omgedraaid. In GB en Frankrijk ook.

 11. Yoyo

  Ik verwacht een Europese lockdown tot Sint Juttemus.
  En vandaar naar de Filistijnen.

 12. de ziender

  Dus weer heeft amateurjournalist het niet in de gaten!! Merkel misbruikt weer de voorgeschreven werkelijkheid.
  Deze schurken hebben een ander doel voor ogen! Maar ja: Sosjenitsjin schreef het reeds: Pas als de geweerkolf je in de rug priemt en er een stem achter je zegt “Lopen jij!” besef je wat je al die tijd niet hebt willen zien. Maar dan is het te laat!!

  Dit is ook de tragische reden waarom het fascistische regime in Duitsland en het communistische regime van de Sovjet Unie de macht heeft kunnen kapen.
  Dat zal de tragische conclusie worden in het Amerika van Biden en omdat nuttige idioten zoals wout Willemsen het niet door hebben, zal het in het Europa van Merkel en consorten niet anders worden; met een virusje als excuus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.