MOOI! Wiebes stapt per direct op, ook niet verder als demissionair minister

Het kabinet-Rutte  III heeft besloten op te stappen vanwege de toeslagenaffaire, wat betekent dat zij verder zullen gaan als demissionair kabinet. Dat geldt echter niet voor minister van Economische Zaken Eric Wiebes. Hij vertrekt per direct én gaat niet verder op demissionaire basis. Lekker wieberen!

Hoera! Eric Wiebes stapt echt op, en wordt niet demissionair. Hij was in het vorige kabinet als staatssecretaris verantwoordelijk voor de Belastingdienst. Onder zijn toeziend oog is de hele toeslagenaffaire vele malen erger geworden dan het had hoeven zijn. Het wegkijken, eindeloos vergaderen en bovenal het vooral he-le-maal niets doen, valt Wiebes grotendeels aan te rekenen. Dat bevestigde ook de Commissie-Van Dam in hun vernietigende eindrapport.

Sterker nog, dat lijkt zo’n beetje zijn standaard werkwijze te zijn geweest. Vraag de Groningers maar hoe het er voor staat met hun compensatieregelingen naar aanleiding van de aardbevingen in die provincie. Maar daar mag nu – hopelijk – een capabeler iemand naar gaan kijken.

Dat Wiebes nu helemaal vertrokken is maakt het aftreden van dit kabinet al een stuk minder symbolisch. We mogen blij zijn dat dit figuur, dat de Kamer bewust meermaals fout informeerde en allerlei slachtoffers van de overheid moedwillig in de kou heeft laten staan, z’n biezen heeft gepakt. Opgeruimd staat netjes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cootje

  Pinokkio heeft zijn slachtoffers uit de stal gehaald . Rustig afwachten op de bananen carroussel die het old boys netwerk heeft bedacht voor deze gedupeerde .

 2. Aborifa

  Prima minister deze Wiebes. Jammer dat hij weggejaagd.

  1. jennifer

   Prima minister???? Sorry hoor maar kan mij de laatste jaren geen grotere rat op TV voorstellen als hij. Kijk maar naar Groningen de toeslagen affaire, zijn achterbakse uitspraken tegenover de ondernemers die het water aan de lippen staat. Normaal zorg je er voor dat ratten in de val lopen, deze malloot gaat nu verder teren op de belastingcenten van de burgers, wachtgeld, nadat hij ze eerst beroofd belogen en bedrogen heeft.Dit soort ratten moet men al doodslaaan schijnbaar anders duiken ze straks weer op in een positie die ze nooit moeten krijgen meer.

   1. Bunky01

    jennifer: rattengif is beter

   2. Aborifa

    Ongefundeerd gescheld. Schaam je!

  2. Linksbuster

   Jij lűllen beetje dom amfora!

   1. Aborifa

    Kesin türk.

  3. Telex

   Vraag dat maar in Groningen

 3. Aborifa

  is.

  1. Linksbuster

   Blijft dom amfora..

  2. Linksbuster

   Blijft dom amfora…

   1. Aborifa

    Sterke argumenten hoor.

 4. Linksbuster

  Nu alleen nog even een goed betaalde nutteloze functie voor hem creeren…commissaris van de koning in groningen ofzo.

  1. Edjan

   Maakt niet uit wat het wordt, linksbuster, hij hoeft er toch geen verstand van te hebben, daar heeft hij zijn ambtenaren voor.
   Hij moet goed kunnen kletsen, goed kunnen glibberen en desnoods goed kunnen liegen. Dat is allemaal aanwezig dus … the sky is the limit!

   1. Linksbuster

    Dat geldt voor bijna elke politicus Edjan..

    1. Edjan

     +

 5. Piet de Zwarte

  kWiebus heeft vast alweer een nieuwe goedbetaalde baan in het bedrijfsleven of op een ministerie. Het kabinet zorgt daar wel voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.