‘Na toeslagenaffaire is Ruttes teflonlaag gebarsten: stem op 17 maart geen VVD, zodat hij van het toneel verdwijnt!’

Frits Bosch ziet in de toeslagenaffaire behalve het bewijs dat Mark Rutte een zware politieke schuld treft ook een aanleiding om de minister-president eindelijk eens de wacht aan te zetten. Frits: “Stem geen teflon-Rutte! Ga eens voor wat anders!”

Door de toeslagenaffaire komen er wat barsten in de teflonbaklaag van Mark Rutte. Hem treft wel degelijk zware schuld, al probeert hij het weer behendig af te wentelen. Hij heeft ‒ zoals gewoonlijk ‒ de Kamer onvolledig en verkeerd geïnformeerd. De oppositie zal hem de volle laag geven. Tevergeefs, vrees ik.

We gaan ons nu herinneren wat er allemaal onder Ruttes leiding in tien jaar verkeerd is gegaan: zeer, zeer veel. Maar hoe komt het dan dat de Nederlandse kiezer hem toch nog zo trouw is? Dat komt naar mijn mening door eigenschappen waar de gemiddelde Nederlander dol op is. Ik zet ze op een rijtje. Rutte is integer, zeker niet corrupt. Geld en materiële status doen hem niets. Hij heeft grote dossierkennis en is toegewijd. Hij werkt hard. Voor seks heeft hij geen enkele belangstelling, noch voor een vrouw, noch voor een man. Hij lijkt onzijdig, getrouwd met z’n werk. Hij is calvinist, leeft sober en rijdt een oude Saab (net als ik maar ik heb er twee).

En dan die fiets, met wollen muts en gympen! Briljant gevonden! Zijn presentaties is vlekkeloos. Rutte verspreekt zich nooit. Netelige vragen weet hij makkelijk te pareren: ‘Wederzijds!’ Zijn haren zijn tot op de millimeter gekamd. Das en pak stemmig donker, premierwaardig. Bovendien wordt Rutte internationaal gewaardeerd.

En toch moet deze man na tien jaar verdwijnen van het hoogste politieke podium van ons land. Waarom? Vanwege de politieke lijn die hij heeft aangehouden. Deze was zeer ongunstig voor onze burgers, en voor ons land. Anderen denken daar wellicht anders over, maar de vraag is: hoe krijgen we de doorsnee Nederlander zo ver dat hij of zij verder kijkt dan het uiterlijke vertoon van deze man? En als de kiezer dat doet, dan moet hij of daar ook naar handelen. Ik moet aan mijn vader denken, vol van heftig protest tegen een kabinet-Balkenende met volgens hem een afschuwelijke VVD inbreng. Wat stemde hij bij de eerstvolgende verkiezingen? Traditiegetrouw, VVD.

Mijn advies aan de Nederlandse kiezer: bekijk eens de verkiezingsprogramma’s. Denk dan na en stel jezelf de vraag: is Nederland in tien jaar Rutte een fijner land geworden om te wonen? Wil je echt verder met de huidige coalitie? Nee? Stem dan geen teflon-Rutte! Ga eens voor wat anders!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. agenda2030

  Eindelijk een keer volledig met Frits eens.

  Slechts 1 methode om rutte weg te krijgen en het partijkartel te vernietigen zodat we van de dictatuur afkomen

  Stem sociaal, stem PVV

  1. Oepsie

   Even een paar ”dingetjes” wat mij opgevallen is de laatste jaren met Rutte.
   • Te beginnen met DE grootste economische blunder tijdens de 1e crisis in 2008, heeft hij Nederland kapot bezuinigd, hoge belastingen geheven, waardoor herstel economie veel te laat kwam ;
   • 77.000 mensen ontslagen en teveel bezuinigd -in de zorg;
   (niet geluisterd naar artsen die hem waarschuwden , dat de zorg in Nederland niet toereikend zou zijn bij een eventuele epidemie uitbraak en er dan aan alles een groot tekort zou zijn, met als resultaat veel doden.
   (w Ik heb dit letterlijk vooraanstaande doctoren op TV horen zeggen. )
   *Niet geluisterd naar de oppositie partij FVD van Baudet die hem op 28 januari 2020 al 2x waarschuwde voor het naderende Chinese virus en een debat erover wilde. Rutte wees dit honend af;
   Het zal ons nauwelijks bereiken, zei hij !;
   *De corona pandemie is daardoor in Nederland geëxplodeerd, geen bedden, te weinig IC bedden, te weinig verpleegkundigen, geen mondkapjes, geen beschermde kledij;
   De onnodige doden in zorg-en verpleeg tehuizen en thans wéér het grote fiasco van het feit dat we als laatste in Europa zijn gaan vaccineren.
   Nu ontstaat ook nog het afschuwelijke feit, dat het gevolg kan zijn dat als je boven de 70 bent, de dokter je gewoon dood moet laten gaan, omdat er van alles een tekort is.
   ( Je zult maar net ,zoals ik ,een fitte vader van 71 jaar hebben !).
   En maar opscheppen dat wij de beste zorg ter wereld hebben. Jokkebrok en windvaan Rutte is de slechtste egotripper MP ooit in Nederland.
   Wie had dit ooit kunnen denken?
   • Verzorgingstehuizen gesloten;
   • Ziekenhuizen, failliet en gesloten ( waaronder het prima Havenziekenhuis in Rotterdam);
   • Oekraïne verdrag doorgedrukt;
   • Referendum afgeschaft;

   En nog heel veel meer!

   1. Oepsie

    * AOW leeftijd omhoog;
    • Geen pensioen indexering;
    • Terroristen gefinancierd; via Mw.Kaag;
    • Sleep wet doorgedrukt;
    • 16000 zaken geseponeerd;
    • Duurdere energie en brandstof
    * Uitkeringsfraude Polen en Turken;
    * Aantal daklozen verdubbeld; Voedselbanken, het liep er
    storm!

    1. Oepsie

     *De boerenstand en aannemerij kapot gemaakt met de alleen in Nederland idiote geldende stikstof normen;
     *zijn eindverantwoordelijkheid inzake de toeslag affaire, waaraan hij ook nu weer zijn verantwoordelijkheid niet kent. Bij Rutte heeft altijd een ander het gedaan;
     *Nu de verkiezingen naderen zal hij zijn vriendjes van de partijdige en de nooit eens door hem gecorrigeerde NPO daarvoor wel inschakelen , tenslotte zorgt Rutte voor hun financiering. Dus: “ons kent ons”!
     • In Nederland zullen in 2021 veel winkels en bedrijven failliet gaat door foutief en slap beleid en ten gevolge waarvan hij de schatkist nu vrijgevig leeg laat
     lopen, om het volk maar stil te houden, om straks ons met zware belastingen dit weer te laten terugbetalen.
     *Hij heeft zijn praatpaal en vazal bij de Nederlandse bank, Knot, al hiervoor ingeschakeld, door dat tzt. de meerwaarde van uw huis, waar U zich rot voor heeft gewerkt, extra belast gaat worden. Wat een onzin.

     1. Edjan

      *Nederland overgedragen aan de EU.
      *Toegestaan dat Nederlands belastinggeld naar zuidelijke lidstaten van de EU gaat
      *Toegestaan dat de EU Europese belastingen heft
      *Milieugekte toegelaten (CO)2, stikstof, windmolens, warmtepompen)
      *Nog nooit zo’n grote toestroom van mohammedanen gehad

  2. DubbelZout

   Van een zgn. “kartel” dictatuur maar een echte dictatuur
   Nee, dank u

   1. Oepsie

    En wat heeft u bijgedragen aan de B.V. Nederland? Juist ja! Helemaal niets, dan handje ophouden?

 2. Meriadoc Brandebok

  De VVD wordt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de grootste, maar PVV heeft zichzelf in de marge gewerkt en FvD is door Thierry kapotgemaakt. Het gevolg is dat VVD en CDA straks weer met D66 en PvdA in zee moeten, tenzij de partij JA21 genoeg zetels bemachtigd om zich een plaats in de regering te verwerven. Dan krijgen we VVD, CDA, JA21, eventueel aangevuld door gedoogsteun van de SGP.

  Stem nu eens strategisch en stem op een rechtse partij met invloed. Rechts verzwakt zichzelf door op extremisten zonder invloed te stemmen. Daardoor moet de grootste rechtse partij, de VVD, over links regeren.

  1. agenda2030

   quote Stem nu eens strategisch en stem op een rechtse partij met invloed. end

   goed advies , stem sociaal , stem PVV

   Wie stemt nu nog stemt op de linkse VVD ? De VVD is al jaren geen rechts partij dombo. De VVD zijn volgende slachtoffer wordt de forens en het woon-werk verkeer !
   Volg je wel de actualiteit inhoudsloze roeptoeter !

   stem sociaal , stem PVV

 3. Cor Grijpstra

  Het aftreden van het kabinet leverde de VVD gelijk al 2 v – extra zetels op.
  Je blijft lachen om het gestuntel op rechts.

 4. Aborifa

  Rutte is zoals F.B. beschrijft de beste premier denkbaar. Geen andere partij heeft zo’n bekwaam iemand in huis. Mijn eetlust verdwijnt subiet als ik denk aan een der andere lijsttrekkers als premier. Zal gelukkig ook niet gebeuren. Dus weer 4 jaar vrij van de dwang van de bolsjewieken van PvdA, GL, D’66, SP en de nationaal socialisten van PVV.

  1. JochemX

   Aldus een VVD-lid.

 5. Beukman

  Denk dan na en stel jezelf de vraag: is Nederland in tien jaar Rutte een fijner land geworden om te wonen?

  aldus Frits.

  Nee, Nederland is geen fijner land geworden. Maar het had nog veel erger gekund.

  Ik vraag me wel eens af hoe Nederland er zonder tien jaar Rutte voor had gestaan, en wie dan de kar had getrokken. Daarna kijk ik om me heen over de instabiele aardbol, tel vervolgens mijn knopen, en denk: “Van mij mogen er nog wel tien jaren bij.”

  1. agenda2030

   nederland gaat hard achteruit met name door idioten die graag met het k-woord gooien en andere meningen met fascisme en geweld proberen te bestrijden. Linkse ubermenschen die hun politieke correctheid als absolute waarheid proberen te verkondigen en met anderen de draak steken. K-lijers in hart en nieren

   hypocriete linkse adepten met veel blabla en verder inhoudsloSSe roeptoeters.

   stem sociaal, stem PVV

   1. Beukman

    Je hebt kankerlijers en kankerzaaiers, agent 2030.

    1. DubbelZout

     “agent 2030”

     Ja, het is de 007 van DDS 😀

    2. jennifer

     Walgelijk deze uitdrukking, en zeker voor mensen die met kanker te doen hebben, ga je schamen.

  2. lucinde

   Rutte wordt overschat.

   Een aalgladde premier, dat is zijn voornaamste kwaliteit.

  3. jennifer

   Als Pim niet vermoord was dan zag Nederland er nu zeker anders uit, en was het nog Nederland geweest voor de eigen burgers. Wat Rutte gepresteerd heeft in die tijd dat hij er was, is toch niet meer als nog meer afbraak van het land geworden, na de moord op Pim Fortuin. Na 2002 is die afbraak al ingezet, en hij heeft het karwei afgemaakt.

   1. Loelap

    Rutte loopt aan de leiband van Merkel en de EU. Hij is er niet voor het Nederlandse volk maar voor de EU/VN. Vandaar de 500 tribalen die Rutte wekelijks volgens (geheime) afspraak binnenhaalt en waarover hij (heel gewiekst) in alle talen over zwijgt. De internationale afspraken met wereldvreemde organisaties (VN) gaan voor het landsbelang.
    Een goede leider zou zeggen, stop hiermee want er is een enorm tekort aan huizen maar nee hoor, Rutte interesseert het geen bal dat er te weinig huizen zijn, hij geeft de huizen zelfs met voorrang weg aan de zogenaamde “vluchtelingen”, wat ongehoord is maar helaas door de bevolking gepikt wordt.
    Dat ons land steeds meer balkaniseert, het zal Rutte een worst wezen. Het feit dat hij geen kinderen heeft, speelt hierin ook een grote rol.

 6. DavidS1976

  Ik stemde sowieso geen VVD! Clubje van omhoog gevallen elitaire mafketels die niet luistert naar het volk. Het volk wie iedereen is, op welke sociale ladder je ook staat. Ze vergeten (ze vergeten eigenlijk niet) voor wie ze nu aan het regeren zijn, en dat is duidelijk niet meer voor Nederland in de meeste gevallen.

 7. Linksbuster

  Quote…Hij is integer, zeker niet corrupt. Geld en materiële status doen hem niets. Hij heeft grote dossierkennis en is toegewijd. Hij werkt hard. Voor séks heeft hij geen enkele belangstelling, noch voor een vrouw, noch voor een man. Hij lijkt onzijdig, getrouwd met z’n werk………end.
  Zo heeft een duitse historicus ook Hítler omschreven….alleen vegetarier ontbrak in het lijstje.

 8. Brenda Welsh

  Met alles wat DDS hier opsomt, wars van alle status, glamour, bluf, etc. Is hij de ideale man. Er zit geen toneelspeler in hem, geen theatershows. Fritz speelt met zijn gedachten en maakt er een potje van.

 9. lucinde

  Het moet niet gekker worden, ik doen mee met de oproep van Frits!
  #oprutte

  Natuurlijk is Nederland veel slechter af met Rutte, maar het volk heeft helaas altijd gelijk en die kiezen Rutte.

  Toch zijn sommige kiezers wel degelijk dom, want uit onderzoek willen meer VVD’ers dat Kaag weg moet om de toeslagaffaire (heeft er niks mee te maken) dan Rutte zelf (heeft er al 10 jaar mee te maken.

  Ik doe dus mee om alles, wat binnen mijn mogelijkheden ligt, mensen te overtuigen dat de VVD/Rutte verantwoordelijk zijn voor de ellende waar we nu mee geconfronteerd worden.

 10. Duckday

  Breek het KARTEL en stuur de grootste leugenaar weg .Ondanks alle sorry,s blijven ze zitten als lijst trekker.Schande deze mensen hebben geem moraal ook die op deze partijen zouden stemmen . Stem gewoon PVV laat hij nu eens bewijzen wat hij weer geeft .Laat U niet bang maken door de media en doe het gewoon.Een grotere pijnhoop die dit kabinet heeft achter gelaten met het handje klap en inlegvelletje kijk ook wat een pijnzooi er in Amsterdam is (groenlinks).
  Stem PVV misschien weer baas in eigen land en geen kom maar binnen beleid 🤩

 11. ropart

  wat meer anarchie in nederland is wenselijk.

  1. lucinde

   Anarchie is een linkse stroming….

 12. HD

  Oepsie heeft het keurig beschreven, dit is de waarheid.
  Jammer dat de de VVD stemmers en de gemiddelde Nederlander dit geen donder kan schelen.
  En Rutte zal zelfs een verbond met Faras / al-Qag aangaan om maar in het torentje te blijven, en dat zal hem lukken ook.

 13. jennifer

  Hij is in ieder geval niet in staat geweest om de echte fraudeurs het handwerk te leggen, gezien hij mede verantwoordelijk is voor de massale import van die gasten, net als bij de bulgaren het geval was. Het geld wat hij nodig heeft voor zijn bizarre hobby s heeft hij zich wel gehaald bij de hardwerkende Nederlander. Een stem op hem betekent nog eens vier jaar ellende en nog eens meer import waar niemand op staat te wachten meer. Want als hij ergens snel mee is dan is het wel met tekenen bij het kruisje is gebleken. De corruptie druipt ook bij dit kabinet wat we hadden er van af.

 14. Cootje

  Aan 70 burger slachtoffers bij bombardement geen herinnering is het toppunt van dementie , zelfs het overlijden van zijn moe was nog een toneelspel , empathie en emotie komen niet voor in zijn woordenboek , dus het ongekende onrecht is symbolischs net als zijn aftreden

 15. Telex

  Deze goedbedoelde eye opener is overbodig voor eigen parochie. Hij is een meester in misleiding en het type “nette man” waarvan velen hem, als hij er van hield, als schoonzoon willen hebben. De Nederlandse burgerlijke fatsoensrakkers kijken meer naar de verpakking dan naar de inhoud en zien niet dat die verrot is.

 16. liefdevol rechts

  Het zijn hersenloze die daar nog op stemmen

 17. Drollevanger

  Het is mij een volslagen raadsel waarom alle vrouwen niet op de PVV stemmen. Eigenlijk is hij via zijn strijd tegen de islam de enige die voor het vrouwvolk opkomt.
  Hieronder een stukje uitleg, dat ik tegenkwam op internet betreffende hun heilige boeken en hoe die heilige islam over vrouwen denkt.
  Dan vraag ik me vaak af of werkelijk al ons vrouwvolk massaal aan het Stokholm-syndroom lijdt.
  Onderstaande staat in de onveranderlijke heilige islamitische geschriften.
  —Menstruerende vrouwen zijn onrein, en mannen moeten bij hen vandaan blijven (soera 2:222). Vrouwen zijn de “akkers” van de mannen en mannen kunnen seks met hen hebben wanneer ze willen (soera 2:223). Mannen zijn superieur aan vrouwen en hebben autoriteit over hen, omdat vrouwen mannen moeten gehoorzamen of het risico lopen geslagen te worden (soera 4:34). Een vrouw is slechts de helft waard van een man en mannen staan boven vrouwen (soera´s 4:11; 2:282; 2:228). Moslimmannen mogen met tot vier vrouwen trouwen, inclusief pre-puberale meisjes, en mogen seksslavinnen bezitten. (soera´s 4:3; 65:4; 4:24). Een moslim mag niet met een niet-moslim trouwen, tenzij de laatste zich bekeert tot de islam (soera 2:221).(is mevrouw Kaag ook niet met een moslim getrouwd)
  Ik wil van dit soort aanwijzingen er nog wel een honderden voor jullie opzoeken.
  Wilders wil de koran verbieden. Daar ben ik fel tegen. We moeten dat boekje kunnen naslaan om te zien wat de islam met ongelovigen of afvalligen voorheeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.