Nederland geeft doorgeslagen kabinet de middelvinger: overal VUURWERK

In het hele land werd er vannacht vuurwerk afgestoken door burgers die genoeg hebben van alle draconische coronamaatregelen en -verboden. Mensen zijn, ondanks ‘waarschuwingen’ van ‘hogerhand’, de straat opgegaan en hebben daar op de normale, traditionele wijze het nieuwe jaar ingeluid.

Ook Teletekst was het opgevallen dat het er in nogal wat steden vrolijk aan toe ging. Daarbij wordt uitgelegd dat mensen die betrapt werden op een forse boete konden rekenen en zelfs een aantekening zouden krijgen in hun strafblad. Maar dat hield duizenden mensen in het hele land niet tegen. Nieuwjaar is een moment dat gevierd moet worden, corona of geen corona vinden zij.

Hallo Duindorp (in Den Haag)!

En:

In Duindorp ging het er hard aan toe. Maar dat gold ook voor Amsterdam. Kijk maar:

We moeten dit allemaal natuurlijk heel vreselijk vinden en keihard afkeuren. “Het zorgpersoneel!” Zij zouden zich helemaal kapotwerken en daarom zouden dit soort dingen niet mogen.

Maar wacht eens even, wat heeft dit in godsnaam te maken met de zorg? Oké, je krijgt mogelijk wat mensen met verwondingen door vuurwerk, maar dat is in een dag of wat weer afgehandeld. Moeten we daarvoor nou echt allemaal het traditionele nieuwjaarsfeest voor cancelen?

En dan heb je van die figuren die roepen dat het ‘publieke bijeenkomsten’ zijn en dat het coronavirus zo verspreid kan worden. Maar Maurice de Hond heeft al verschillende keren aangetoond dat besmettingen in de buitenlucht bijna niet voorkomen. Kunt u zich die Black Lives Matter-protesten nog herinneren? Toen die plaatsvonden waren de autoriteiten het er opeens mee eens dat het wel meeviel met het coronarisico. BLM was “belangrijker.” Maar als het om gewone Nederlanders gaat die een feestje willen vieren is buiten zijn ineens enorm gevaarlijk? Dat moeten wij dan serieus nemen?

Als je als overheid belachelijke verboden invoert die logisch eigenlijk niet te verdedigen zijn krijg je dit soort gedrag; dat mensen denken, “zoek het maar uit, wij doen wat we willen.” Als de staat niet wil dat zijn gezag wordt aangetast dan doet het kabinet er verstandig aan om maatregelen te nemen die a) wél logisch te verklaren zijn en b) niet volstrekt draconisch zijn.

Overigens wensen de inwoners van Wuhan jullie ook een gelukkig nieuwjaar:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. R. Echts

  Hopelijk worden er steeds meer mensen wakker en pikken deze draconische maatregelen niet meer, en er komt een tijd dat we met de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt afrekenen, dit eens zo mooie Nederland is gesloopt door dit kabinet als uitvoerders van agenda 30, dus als er morgen een burgeroorlog zou losbarsten zou ik dat toe juichen kom in verzet.

  1. Monty

   ”als er morgen een burgeroorlog zou losbarsten zou ik dat toe juichen kom in verzet.”

   Werkelijk?
   De beste wensen voor 2021 toegewenst.

   1. 2030

    het logische gevolg als je een groot deel van je populatie uitsluit. Op democratische weg geen resultaat zijn er weinig mogelijkheden over

    Al gelezen dat Frankrijk zijn wetsvoorstel voor indirect/direct verplicht vaccineren heeft terug getrokken ? De pleuris is namelijk uitgebroken onder de bevolking.

    1. 2O3O

     Hoewel dit zonder vaccinatie is te genezen.

  2. Nico Sibelijn

   “dus als er morgen een burgeroorlog zou losbarsten zou ik dat toe juichen kom in verzet.”

   Achter m’n computer.

   🙂

  3. Meriadoc Brandebok

   Extreemrechts roept inderdaad om burgeroorlogen. In de kern is ze dan ook diep fascistisch.

   1. ManX

    Natuurlijk Maria, natuurlijk joh. En niet alleen fascistisch, ook racistisch, anarchistisch, xenofoob en islamofoob. En bovendien nog eens WIT!!

    1. Meriadoc Brandebok

     Op dat anarchistische na heb je gelijk, ManX.

     De jaarswisseling heeft je goed gedaan.

     1. ManX

      Meriadoc, als burgerlijke, oranjegezinde en gereformeerde oerconservatief vind jij fikkie stoken al een fascistische daad tegen het wettige gezag. Niet iedereen heeft zo’n benepen en bekrompen wereldbeeld als jij.

      Vond jij de Franse Revolutie ook een daad van fascistisch extreemrechts? Of de Amerikaanse Burgeroorlog? Of de aanslag op Hi*tler?

     2. Meriadoc Brandebok

      Tuurlijk niet, ManX. Vuurwerk afsteken, waar ik zelf, naar je weet, een groot fan van ben, is alleen zonder empathie. Maar het wensen van een burgeroorlog, zoals R. Echts hierboven doet, vind ik fascistisch.

     3. Edjan

      Het gezag is voor Merijn een afspiegeling van zijn god maar dan op aarde. Iedere afwijking van dit gezag dient bestraft te worden. Zelfs het afsteken van een rotje is al een zaak van muiterij. Merijn zal het gezag met zijn leven verdedigen. Misschien hoopt hij op een beloning? Maar het gezag lacht je vierkant uit: voor het gezag ben je niets dan een nuttige idioot.

   2. Loelap

    Links zal als grote voorstander van ongebreidelde import van tribalen en haar “weg met ons”mentaliteit, verantwoordelijk zijn voor chaos, criminaliteit en uiteindelijk een burgeroorlog. Ze zijn, gedegenereerd door teveel welvaart, hard bezig om de Westerse beschaving af te breken.

   3. M. Brandenburg

    Meriadoc Brandebok verward weer bewust het Nationaal SOCIALISME met extreem rechts. Nee overal waar het socialisme de kop opsteekt en welk misleidend jasje ze ook aantrekken en het einddoel is altijd hetzelfde, creeer armoe, creeer verdeeldheid, leg jouw wil op aan anderen, herschrijf de geschiedenis, bestrijd geldende normen en waarden, ontwapen het volk en pak via zogenaamde democratie steeds meer vrijheid af, communisme heeft niet zoveel geduld en gaat vervolgens gewoon direct over tot geweld om de totalitaire macht te grijpen, beiden zijn dan ook altijd de eerste stap richitng facisme, wie Geovanni Gentile heeft gelezen onze socialistische fiolosoof weet exact hoe het werkt. NAtionalisme is niet tegen buitenstaanders, is niet tegen samenwerking, het stelt enkel het eigen volk eerst, en dat houd in een ieder die legaal binnen het land aanwezig is, beschermt tradities, normen en waarden en gaat als overheid niet actief de kern van de bevoling bestrijden, maar versterkt deze, mix het socialisme erin en oorlogen zijn inderdaad een gevolg, dat gebeurd altijd wanneer vrijheid woird afgenomen en een overheid zich totalitair gaat gedragen, het is ook de reden waarom de Amerikaanse grondwet een prachtig iets is, het recht wapens te dragen is dan ook niet echt om jezelf te beschermen, maar het is bedoeld om je actief te beschermen tegen een overheid die actief tegen de wil van het volk ingaat dan wel wil gaan overheersen.

   4. Angelus pacis

    of communistisch……..en dat is extreem links……..Schiet mij maar lek met uw rare praatjes en domheid.

  4. usb3.0

   En de voorstandertjes van het gesloopte Nederland kwijlen achter hun toetsenbordje, het zijn altijd dezelfde die structureel tegenstrijdig reageren.
   Het mooie is dat we gezien hebben wat Nederlanders vinden van het kinderachtige beleid dat er in Den-Haag wordt gevoerd.

 2. ropart

  van het wereldberoemde verzet in nederland kunnen de fransen nog wat van leren.

 3. NO8DO

  In heel Europa is het nieuwe jaar met veel festiviteiten en vuurwerk ingeluid.
  In Brussel was een kolkende mensenmassa om 24:00 uur op straat.
  Behalve in Nederland.
  Daar is helaas maar een vuurwerkslachtofffer gevallen.
  Dat hadden er toch eigenlijk veel meer moeten zijn.

 4. Edjan

  Hier ook enig vuurwerk. Misschien 10% van normaal en veel korter. Voornamelijk in de volksbuurten. Toch mooi om te zien. Ook blij dat niet iedereen zich door het gezag in de mand laat sturen. Fuck you!

  1. ropart

   gelukkig dat ze in osdorp de hele avond vuurwerk mochten afsteken daar was het oudejaarsavond als vanouds, de ME was wel massaal in amsterdam oost verzameld, vreemd genoeg de andere kant van de stad.

 5. Meriadoc Brandebok

  “Maar wacht eens even, wat heeft dit in godsnaam te maken met de zorg? Oké, je krijgt mogelijk wat mensen met verwondingen door vuurwerk, maar dat is in een dag of wat weer afgehandeld. Moeten we daarvoor nou echt allemaal het traditionele nieuwjaarsfeest voor cancelen?”

  Deze week was Diederik Gommers in de media en hij drukte mensen op het hart dat de cijfers omlaag moeten en dat reguliere zorg reeds wordt afgeschaald. Als er op een dag honderden vuurwerkslachtoffers bijkomen, kan de zorg dat niet aan. Het ligt echt niet gecompliceerd.

  In de meeste gevallen heeft men zich wel aan het vuurwerkverbod gehouden. Dat is goed nieuws. Wie dat niet doet heeft geen empathie met de mensen die keihard werken om de zrg in stand te houden.

  1. M. Brandenburg

   De reguliere zorg word afgeschaald omdat er gemiddeld per ziekenhuis 9 poersonen verdacht dan wel met Corona is opgenomen. 300 ziekenhuizen, 39.000 bedden waaronder de IC bedden, 2600 mensen met dan wel verdacht van Corona opgenomen dat is dus nog geen 15% van het totaal, en dat zou een probleem opleveren… Dat houd dus in dat de politiek de zorg zover heeft wegbezuinigd dat we geen stevige griep meer kunnen verwerken, we weten immers uit de officiele cijfers dat Corona niets meer is dan een stevige griep die exact dezelfde problemen veroorzaakt. De griep heeft enkel eensoort van werkend vaccin en Corona de komende jaren nog niet. 1500 IC bedden waarvan er 1000 bezet zijn. En de overheid heeft het probleem nog steeds niet opgelost, het is overduidelijk dat het virus het probleem niet is, maar de capaceit van de zorg zogenaamd wel… Dus dan pak je efficient en direct het probleem aan, je bouwt Ahoy en eventueel de Rai om tot Coronanoodhospitaal en het probleem is opgelost, je zet het leger in om handen aan het bed te krijgen, daar is het immers ook voor bedoelt, en je weet dat je de economie en het land gewoon open kan gooien een oplossing die tientallen miljarden goedkoper is. De leeftijd van het leger ligt massaal onder de 50 en we weten dat maar 1% van hen overleden aan Corona onder de 50 wa, terwijl we ook weten dat het aantal overleden mensen onder de 75 aan Corona en die kerngezond waren er minder dan 550 waren. 550 mensen op bijna 16 miljoen is helemaal niets, er overlijden er meer na een val van het bekende keukentrapje.

   De volgende vraag is dan ook volledig legiteim, Je denkt verder werkelijk nooit na?

 6. JochemX

  Alhier, middelgrote stad, schatte ik het vuurwerk op 20% van wat er normaal afgestoken wordt, was evengoed mooi. In WuHan? Hebben we nu nog niet door dat alle berichten uit China fake zijn, inclusief de foto’s?

 7. ikweetwatikwil

  Hier in de wijk werd om 12 uur vuurwerk afgestoken . Ongeveer 10 minuten. Even normaal. We keken er naar uit. Bedankt.

  1. Edjan

   De paar mensen die wij tegen kwamen, keken blij. Eindelijk iets dat weer eens een beetje leuk en normaal was. De mensen bijten nu al bijna een jaar op een houtje.

   1. DubbelZout

    “De mensen bijten nu al bijna een jaar op een houtje”

    Ach jongen toch…

    1. Edjan

     Ja?

 8. Winfrida

  Hoop op een prachtig nieuwjaar voor iedereen! Ook hier mooi vuurwerk te zien, maar wel minder dan voorgaande jaren. Nederlanders zijn nou eenmaal een bedeesd volkje.

 9. Monty

  ”Nederland geeft doorgeslagen kabinet de middelvinger”

  Als dit zo is zullen de oppositie partijen in maart een grote zege behalen.

 10. Cootje

  De tradities en de rechten en de klassieke gewoontes in stand houden is waarom Frankrijk zo achterlijk niet te hervormen kolonie is van Europa . Daar leven ze nog in de tijden van burger oorlogen , met 11% werkeloosheid en 33% jeugdwerkeloosheid een voorbeeld wat tradities in stand houden te weeg brengt , veel erger is dat wij als individu voor die onderleiding van onze Pinokkio deze kolonie in stand houden die ons verdiende centen met 85 miljard in een herstelfonds flikkert, en er bij ons nog een Corona rekening open staat dus het echte vuurwerk begint op 17 maart om deze nep regering omver te werpen daar heb j dan de kans voor zonder burger oorlog . Maar de vuurwerkgooiers gisteren op straat zijn dan niet thuis , die zijn voor een jaar weer terug in hun kooi

  1. ropart

   en daarom cootje, lang leve de brexit maar voor een nexit is na het stiekum afsteken van een paar rotjes hier in nederland de fut er wel uit.

   1. Cootje

    De Nederlander moet financieel vol in zijn kruis geraakt worden , en dat doet Corona uitstekend , de pijnlijke gevolgen komen het eerste kwartaal te voorschiet , Wilders hoef geen campagne te voeren , en hij hoef ook geen oplossingen te hebben , maar gewonde mensen zijn niet te peilen . Dus komt dat goed

    1. Cootje

     Te voorschijn

 11. Cor Grijpstra

  Een totaal idioot schreef op Twitter het volgende
  ”””’

  ”Wat ben ik blij dat al die angsthazen het niet voor het zeggen hadden toen onze voorouders in verzet kwamen tegen de Spanjaarden. Want dat hadden ze veel te risicovol gevonden: “Mensen gaan dood!”

  1. ikweetwatikwil

   Wat is het probleem Grijpstra?

   1. driewerf

    Sarco meent wat belangrijks op twitter te hebben gevonden hahahahaha

  2. usb3.0

   corretje staat achteraan hoor als de oorlog uitbreekt, vergis je niet die staat met z’n dubbele paspoort te zwaaien “ik ben geen Nederlander, ik ben geen Nederlander, ik ben geen Nederlander” en toen kraaide de haan 3 x

 12. Arbeider65

  Klopt. In mijn gemeente vuurwerk de hele dag en om 12.00 uur knallen maar. Mooi man. Geen politie te zien……

  1. Heinz

   Dat was zeker Madurodam?

 13. Beukman

  BAM! Het was letterlijk een verademing in Amsterdam. Heel fijn voor COPD-patienten, huisdieren, straatvegers, eerstehulp-personeel en al degenen van wie het allemaal wel wat rustiger mag.
  Blijverdje, dit. Ik heb al veel tevreden geluiden gehoord. Een duim voor het Kabinet!

  1. Stanly2000

   Klopt, mini-dictator (nou mini?) Bruls heeft al aangekondigd dat het kabinet het ijzer moet smeden nu het nog heet is en een algemeen vuurwerk verbod moet instellen tijdens de jaarwisseling. Waar Corona al niet goed voor is!

  2. usb3.0

   Tja in Amsterdam liggen de mensen letterlijk aan het infuus!
   beukhol is een zielig figuur die alles uit de kast haalt, inclusief zichzelf, om met name de extremen aan te halen, die nagenoeg nihil zijn, om een puntje te drukken…

   1. Beukman

    Ga je moeder neuken, knul.

  3. Nico Sibelijn

   Ik denk dat na deze ervaring elk normaal mens er van doordrongen zal zijn dat vanaf heden een algemeen vuurwerkverbod dient te worden ingesteld.
   Mooi bij-effect van corona.

 14. Irma Genau

  Een ieder een gezond nieuwjaarl en veel wijsheid toegewenst.

 15. C.A.Barstow

  Geweldig!

  Vuurwerk verbod?, weinig van gemerkt hier, het nieuwe jaar werd, vanzelfsprekend, op de normale manier ingeluid.

  Dit verbod had natuurlijk niets met corona te maken, er wordt al langer over een wettelijk vuurwerk verbod nagedacht, landverrader Rutte heeft een proefballonnetje opgelaten om te zien hoe een wettelijk verbod zou worden ontvangen, nou deze verachtelijke misleider heeft kunnen horen dat het eventuele verbod met luid geknal zal worden ontvangen.

  Stem die landverrader weg,

  Stem PVV.

 16. M. Brandenburg

  Michael probeert het maar om exact te rapporteren blijft een probleem.

  “Maar Maurice de Hond heeft al verschillende keren aangetoond dat besmettingen in de buitenlucht bijna niet voorkomen.”

  Ne Maurice de Hondt heeft helemaal niets aangetoond hij toont nooit iets aan, wat hij wel doet is de informatie van GGD, RIVM, WHO, CDC en onafhankelijke viruologen, immunologen en peer-reviewed onderzoek communiceren, en die mensen tonen aan wat De Hondt communiceert. het is van belang om heel duidelijk te stellen dat De Hondt zelf niets onderzoek, hij leest enkel de vele vele onderzoeken en officiele cijfers die aantonen wat hij communiceert, in het geval van De Hondt zien we dat de totalitairen de boodschapper aanvallen, des te belangrijker is het om overduidelijk te blijven herhalen dat het hier offciele cijfers betreft, dat het hier officieel en peer-reviewed onderzoek betreft.

  Opvallend is dat de Coronasekteleden in het begin riepen dat het WHO en dergelijk andere betrouwbare bronnen leidend waren. Echter toen al in Mei het WHO officieel naar buiten kwam dat het mortaliteitscijfer van Corona op het zelfde niveau lag als een stevige griep (let wel op dat moment werden zo goed als enkel de doodzieken getest en niet de mensen met gemiddelde symptomen en de allergrootste groep namelijk die 98% die niets merkt van besmetting), een getal dat nog verder omlaag is gedondert sinds men de mensen met gemiddelde symptomen is gaan testen en waar nu helemaal niets meer van overblijft omdat men een paar weken geleden eindelijk die in de testen verwaarloosde 98% is gaan testen.

  Het zijn de cijfers van de officiele instanties van rond de wereld waaronder de GGD en het RIVM die aantoont dat besmetting in de buitenlucht niet gebeurd, ook niet tijdens evenementen, maanden geleden probeerde men tijden een uitbraak in Bergamo dit af te schuiven op de wedstrijd van Atalanta Bergamo, dit werd wijdbesproken in alle media, echter wanneer de cijfertjes van de data erbij werden gepakt werd er niets gevonden in de data dat wees op de wedstrijd, helemaal niets. Zoals het onderzoek Van Casper van Eijk die bij Feyenoord de bezoekers ging testen, 15.000 man iets van tien mensen besmet en geen enkele besmetting terug te voeren naar de wedstrijd. Nadat hij zijn onderzoek bekend maakte om bezoekers tijdens de wedstrijden nauwlettend te volgen om te zien of besmetting tijden evenementen en in de buitenlucht gebeurde kwam de overheid direct met een verbod op bezoek bij wedstrijden, van preventie kunnen we allang niet meer spreken, immers de overheid en het RIVM onderzoeken helemaal niets, en ze frustrenen, blokkeren of maken onderzoek ronduit onmogelijk wanneer het niet in het gekozen straatje past van het nieuwe abnormaal. De hele werled schuift op naar aerosolen, wat het meest voor de hand ligt het is immers een ‘vliegend’ virus. in Nederland begint men zachtjes ventilatie te benoemen maar men ontwijkt dat wat word bestreden met ventilatie namelijk aerosolen, we kunnen dus daadwerkelijk gaan spreken van kwade wil.

  IN Duitsland worden miljarden uitgegeven om de ventilatiesystemen van alle (semi)overheidsgebouwen aan te pakken en de ventilatiesystemen om te bouwen, men gaat de buitenlucht in de ventilatie gebruiken en niet meer de hercirculatie van besmette binnenlucht, men gaat de systemen zoals gebruitk in Zweden toepassen, een land dat op dit moment maar liefst 120% van ALLE oversterfte aan Corona toewijd, wat inhoud dat alle doden die niet natuurlijk zijn, de schuld is van Corona en dat 20% van de natuurlijke doden ook de schuld zijn van Corona…. en zelfs met die onzin doen ze het niet slechter dan wij… En dat zonder maatregelen en niets van de onzin in de Nederlandse media is daadwerkelijk opgelegd in Zweden.

  De Hondt toont niets aan hij communiceert de uitkomsten van onderzoeken van de zelfs de knapste virologen op de deze aarbol (er zit zelfs een nobelprijs winnende viroloog bij die volgens de Coronasekte ineens niet meer begrijpt van zijn vak…).

  Persoonlijk vind ik het interesant dat De Hondt ook naar immunologen luistert, iets wat de Coronasekte absoluut niet doet, een viroloog mag daan heel veel verstand hebben van virussen maar met betrekking tot ons immuun systeem weten vergeleken bnij een immunoloog verdomd weinig. En juist alles begint bij ons immuun systeem.

 17. Rieks

  Er zijn van die onderwerpen waar een standpunt moeilijk te bepalen is vind ik, zowel goede argumenten voor als tegen: abortus, euthanasie, doodstraf, Israël/Palestijnen. Vuurwerk is er nu ook bijgekomen. Weer een traditie weg, jammer. Maar het knallen is uit de hand gelopen, er is platte vernielzucht bij gekomen. Knallen, ja het hoort erbij, maar het werd teveel en te hard. Ik ervaar met minder knallen niet als een gemis.

 18. usb3.0

  h**ps://nos.nl/artikel/2362755-gemeente-den-haag-onderzoekt-demonstratie-met-dansend-publiek-duindorp.html

  Echt heeeeel belangrijk natuurlijk, al dat geld moet natuurlijk wel rond gaan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.