Nederland op z’n best! Asociale ‘vaccin-voordringers’ veroorzaken wachtlijsten: “We maken ons ernstig zorgen!”

Nederland heeft nu al te maken met zogeheten ‘vaccinatievoordringers’. Het gaat om zorgpersoneel dat al is ingeënt terwijl zij helemaal geen voorrang hadden. Het voordringen gaat ten koste van ander zorgpersoneel wat wel recht had op de eerste lading van vaccins. Zij moeten nu langer wachten, wat betekent dat er nu dus een wachtlijst ontstaat. Ook in de zorg hebben we te maken met aso’s. 

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er nu al, we zijn amper een week bezig, groepen hebben voorgedrongen bij het inenten. Het gaat onder anderen om kantoor- en restaurantpersoneel van zorginstellingen, en zorgmedewerkers die nu nog niet aan de beurt zijn.

Zij hebben van hun werkgever toch toestemming gekregen om zich te laten inenten. Waarom de werkgevers hier zo makkelijk mee akkoord gingen blijft raar, maar door de ontstane verwarring lijkt het alsof zij hun werk niet altijd even goed hebben gedaan. Hoe het ook zij, nu zijn er dus groepen zorgmedewerkers die recht hadden op een inenting die het vaccin voorlopig dus mogelijk mislopen. Zij moeten langer wachten op een inenting.

Verpleeghuispersoneel wordt hierdoor nu op een wachtlijst gezet met alle gevolgen van dien:

“We maken ons ernstig zorgen. De impact hiervan is groot. Het personeel in de verpleeghuizen staat toch al onder druk en als er nu weer onduidelijkheid komt, is dat niet goed.”

Maar hoe kon het nu zo zijn dat er mensen zo makkelijk konden voordringen? Minister De Jonge had een oproep gedaan om ook al afspraken in te plannen voor groepen die pas veel later aan de beurt zouden zijn. Hier is de verwarring dus begonnen en kon het zo zijn dat sommige mensen konden voordringen.

“We kregen een standaardbrief van het ministerie, die we moesten kopiëren voor onze mensen op ons eigen briefpapier. Dat was erg makkelijk en er werd niet gecontroleerd of dat ook echt de mensen waren die aan de beurt zij.n”

Zo zien we maar dat er in dit land veel grote aso’s rondlopen, ook binnen de zorg zelf. Mensen die dondersgoed wisten dat zij nog niet aan de beurt waren maar gretig gebruik maakten van de verwarring. Maar ondertussen een andere zorggroep duperen, een groep die al maanden smacht naar het vaccin. Aan minister Hugo de Jonge nu de taak om daadwerkelijk in te grijpen. Dus dan weten we wel hoe competent die reactie zal zijn… ahum!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bokse

  Boefje zijn het

 2. Cor Grijpstra

  Het UMCG in Groningen heeft niet al het ontvangen vaccin tegen het coronavirus voor haar medewerkers ingezet. Doordat er niet vijf maar zes vaccins uit een flacon konden worden gehaald was er uiteindelijk te veel vaccin voor de groep die ervoor in aanmerking kwam.

 3. Mireille

  Uiteindelijk snakt iedereen naar het vaccin.

  1. DubbelZout

   Behalve hoax wappie 2030 natuurlijk
   Die is zo sportief om het vaccin te weigeren en ook medische hulp bij Corona heeft ie op voorhand af afgewezen
   Een echte bikkel is ie hoor 😀

   1. 2030

    hahahahaha , ik neem al dat je ook al decennia de griepprik in je lijf laat spuiten ?

    1. DubbelZout

     Nee en griep heb ik vrijwel nooit gehad maar ik ken inmiddels wel 2 doden en 3 IC gangers door Corona
     Daaronder een sportieve en voorheen zeer gezonde 40-tiger die nu ong. 6 maanden moet revalideren
     Dus…

  2. 2030

   nee hoor , slechts 41% strónt vlé®k conform je eigen link

 4. ropart

  niks te krijgen op darkweb?.

 5. 2030

  vreemd , je krijgt toch een oproep ? je moet toch naar een bepaalde locatie ?

  is dit ook alweer een bende hugotje ? hoe kunnen mensen voordringen hugotje ?

  overigens , wie de mijne wil ga hem maar halen , ik teken het inlegvelletje wel bij het kruisje

 6. Adriaen van Bergen

  Iedereen mag van mij voor, een experimenteel vaccin laten inspuiten terwijl er hcq, invermetine, zink en Molnupiravir te krijgen zijn die het misschien nog wel beter doen ook.
  Verder verdient Bill Gates 200 miljard, over de ruggen van de belastingbetalers, aan de vaccins. Hij heeft 10 miljard geïnvesteerd. Ja, waaraan? Vnl mensen omkopen is mijn indruk.
  En hebben gezonde en vanzelf beter geworden mensen, dat is 99,8 %,helemaal geen vaccin nodig.
  Verder is volgens Pierre Capel de nieuwe Britse variant wel besmettelijker maar minder gevaarlijk, dus ook mensen met een wat minder afweersysteem kunnen nu hun afweersysteem het werk laten doen.
  Trouwens, onder de 70 gaat haast niemand dood en de meesten die er wel aan dood gaan hebben onderliggend lijden, zoals obesitas of chemokuur gehad.
  Mensen die het virus nemen zijn veel te goed van vertrouwen.

  1. 2030

   quote Mensen die het virus nemen zijn veel te goed van vertrouwen. end

   ik denk dat je iets anders bedoelt ?

   1. Adriaen van Bergen

    Ik druk mezelf netjes uit.

 7. gargamel

  Uit enquêtes uit alle landen blijkt dat de drang naar zelfbehoud onder de mensen heeft gewerkt en dat slechts een klein aantal idioten echt gevaccineerd wil worden.

 8. jennifer

  Tegen die tijd dat ik aan de beurt ben weet ik wel of er mensen aan dood zijn gegaan , dus die aso s doen maar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.