Nieuwsuur-reconstructie toont ENORME ONKUNDE aan bij OMT, RIVM en Jaap van Dissel

Uit een reconstructie van Nieuwsuur blijkt hoe erg het OMT, het RIVM en Jaap van Dissel de boel hebben verknald wat betreft het advies om de scholen open te houden. Dit gebeurde niet alleen tegen het WHO-advies in maar werd ook nog eens op een belabberde manier door Van Dissel onderbouwd, op basis van verzonnen studies die het RIVM niet kon tonen!

Het OMT en het RIVM hebben ervoor gezorgd dat de middelbare scholen in de zomer geen anderhalvemetermaatregel meer hoefden te handhaven, omdat zij zeiden dat tieners “een vrij kleine, misschien zelfs wel verwaarloosbare” rol speelden bij de verspreiding van het virus. In België, Duitsland, Italië en Frankrijk namens ze destijds wél voldoende maatregelen en volgden zij daarmee het duidelijke advies van de WHO.

Waarom Nederland een ander beleid voert? RIVM-directeur Jaap van Dissel licht dat toe op 25 juni in de Tweede Kamer:

“Dat komt omdat we tegelijkertijd in de medische literatuur stukken zien langskomen – en bepaald niet in de minste bladen – over de schadelijke werking die het voortzetten van al dit soort maatregelen in deze groep zou hebben, zowel wat betreft onderwijs als ook sociale interactie.”

Nieuwsuur vroeg om een onderbouwing en kreeg uiteindelijk een studie vanuit het RIVM toegestuurd die pas vier maanden ná de uitleg van Van Dissel is gepubliceerd. En die ging niet eens over middelbare scholen maar over basisscholen…

Het OMT, het RIVM en Jaap van Dissel riepen dus maar dom wat in de rondte en misbruikten hun status als experts om beleid erdoor te drukken wat totaal niet ten gunste kwam voor de volksgezondheid, maar wel voor het kabinet die de scholen open wilde houden. Ook toen ze door het stijgende aantal besmette jongeren eindelijk constateerden dat de experts uit de rest van de wereld mogelijk wél gelijk hadden, deden ze niets.

“Gezien het grote belang van onderwijs voor het welzijn, de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen en jongeren, is het OMT van mening dat het voortgezet onderwijs open kan blijven op de wijze waarop dit nu georganiseerd is.”

Dit gestuntel blijkt maanden door te zijn gegaan, waardoor de lockdowns nauwelijks effect hebben gehad. Besmette jongeren kwamen thuis en besmetten zo hun familie. Daar gaat je effect! Iedereen zat dus eigenlijk wekenlang voor niks binnen, alleen omdat het OMT en het RIVM het beter dachten te weten en zich drukmaakten over “draagvlak in de samenleving” en de moeite die scholen anders zouden krijgen met het maken van roosters.

Ze hebben bloed aan hun handen. Ze hebben het kabinet en de samenleving voorgelogen en de situatie flink verergerd door zonder degelijke onderbouwing te adviseren dat de scholen prima open konden blijven en afstand houden niet noodzakelijk was!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. ropart

  ik denk niet dat ze het kabinet hebben voorgelogen, ze hebben een pact gesloten.

  1. Patt

   Als je gaat vaccineren ga je toch eerst de verpleeghuizen met personeel vaccineren. (Advies gezondheids raad) En niet eerst de verpleegkundigen. En de kwetsbare in die huizen wonen over een maand. Over een maand hoeft het niet meer dan is de grootste groep alweer besmet geraakt. Maar hier in Nederland weten ze het altijd beter. En dat is met alles zo. Minister die geen medische opleiding heeft neemt beslissingen tegen de Gezondheidsraad in.

   1. hans-e-pans

    Het is nog steeds niet bewezen dat je na te zijn gevaccineerd beschermd bent tegen Corona/Covid-19, ook niet dat je geen mensen meer zal kunnen besmetten.

    Ergo dus.

    Het allerbeste vaccin is nog altijd onze eigen weerstand. Met een zekere werking van 99,99% voor mensen tot ongeveer 70 jaar, daarna 99,8% voor mensen die ouder zijn. Dit allemaal voor mensen zonder onderliggende ziekten/mankementen.

    Er bestaat geen vaccin dat een werking heeft dat boven de 95% scoort.

    Even een vergelijking.

    Als je een tweedehandsauto koopt wil je toch ook weten of deze aan alle eisen, die je als koper stelt, voldoet.

    Waarom dan een tweedehands vaccin laten inspuiten waarvan je totaal niet weet wat voor ellende het allemaal in je lichaam zal aanrichten.

    Als de fabrikanten, de Big Farma firma’s dus, zo overtuigd zijn van zijn de goede werking van hun vaccins, waarom willen ze dan geen 100% verantwoording nemen voor die vaccins maar die verantwoording neerleggen bij de nationale overheden.

    Waar al helemaal geen zicht op is, is wat dit zogenaamde vaccin in de komende en langere tijd voor schade in het lichaam van meerdere keren gevaccineerden gaat aanrichten.

 2. Cor Grijpstra

  Ga toch weg Wout, je gaat die onbetrouwbare leugenfabriek NPO toch niet citeren.
  Als DDS redacteur is dit toch wel heel hypocriet.

  Straks weten we niet meer wat we moeten geloven… 🙂 🙂 🙂

 3. Nostradamus

  Met de kennis van nu kan je ook vaststellen dat de scholen best open kunnen blijven. Ze moeten alleen de kwetsbaren en risicogroepen beschermen totdat het vaccin z’n werking doet. De rest kan gerust ziek worden in het zo goed als oude normaal. Diegenen die het dan toch zwaar krijgen die zouden naar een corona-noodhospitaal kunnen. Oh, maar die hebben we nog steeds niet.

  1. Flach

   @Nostradamus
   En wie moeten er voor al die zieken gaan zorgen? Bedenk dan ook even dat in dat geval ook veel meer zorgverleners ziek zijn/worden en nu al oververmoeid zijn, maar met nog meer mensen die massaal ziek gaan worden… wie gaat daarvoor zorgen?

   1. 2030

    eeeeeeeuuuuuh 300 ziekenhuizen , 2500 patienten

    Wat is het probleem ?

    1. Linksbuster

     Eeeeeeeh..bedden én personeel..dankjewel rutte en co!

 4. Cootje

  Heb ik al eerder geschreven als je de WODC affaire bekijkt waar ze wetenschappelijke teksten aanpaste aan de wensen van de bewindslieden , dan heb ik mij twijfels bij de RIVM . NVWA , de GGD . De IND en de zorg inspecties , als je mondkapjes te weinig hebt en alle virologen in Europa waren voor mondkapjes , behalve hier omdat we ze niet hadden werd er zogenaamd gezegd dat ze wetenschappelijk geen invloed hadden toen we ze wel hadden veranderde dat standpunt mooi hè aangepaste wetenschap of niet

 5. NO8DO

  Verfrissend, een corona gerelateerd positief artikel, had ik vandaag nog niet gelezen op DDS.

  1. ropart

   no8do ik heb geen corona en ook nooit gehad!,ik hoop dat je je nu wat beter voelt

   1. NO8DO

    Helaas, neen.

  2. 2030

   er is ook niets positiefs aan corona ! zowel aan corona als aan de “maatregelen” zit geen enkel voordeel

   1. gargamel

    Het is triest om te zien hoeveel idioten in dit circus geloven

 6. Linksbuster

  Geen ervaringen met een pandemie, geen draaiboek voor een pandemie en onderschatting, daarna was alles trial and error….met de klemtoon op érror!
  De grootste fout en wel de kwalijkste was het ophokken van ouderen zonder deze tegen het onbeschermde in en uit lopende personeel te beschermen…zie ook het verhaal van Marcel van Roosmalen en een huisarts over de chaotische toestanden in het verzorgingstehuis van hun beide ouders op youtube.

 7. 2030

  je had alleen maar hoeven te kijken naar het verloop van de mexicaanse griep.

  De onkunde en mismangement werd toen gelukkig niet ondersteunt door de staatsmedia.

 8. LifeBuddy

  De bestorming van het Capitool in de VS van deze week was ‘heel extreem’ en ‘had nooit mogen gebeuren’. ,,Een heilige plek, dat daar zo’n overval op wordt gepleegd. Dat is van een heftigheid, dat is zo verschrikkelijk”, zei premier Mark Rutte na afloop van de wekelijkse ministerraad. ONGELOOFLIJK ,Een misdaad tegen de mensheid plegen en dan als afleiding zo een [mediamisdaad]verhaal de wereld inslingeren .

 9. Jörgen Bouwmeester

  Als de MSM iets beweren kun je alvast zeker van zijn dat het precies andersom is!

  1. 2030

   net zoals jouw bull shit

  2. Thant dolph

   Last van obstinatie?? Neem een goed boek, daar knap je misschien van op

   1. 2030

    van jouw onzin knapt niemand op

    1. Thant dolph

     De repeteerclown orakelt verder..

     1. 2030

      💩

     2. Thant dolph

      poep! pies!

     3. 2030

      en tróllen 💩

     4. Thant dolph

      Van jou geleerd piesgasser

     5. 2030

      jij bent als tról geboren , en leren gaat niet met jouw I.Q

     6. Thant dolph

      Zelfs een amoebe heeft een hoger IQ dan jij poeptrôl

     7. 2030

      perfecte inhoud weer , onweerlegbaar die argumentatie

      wat een zielige tról ben je toch

     8. Thant dolph

      Spiegelreflexie?

 10. Happytissue

  “In België, Duitsland, Italië en Frankrijk namens ze destijds wél voldoende maatregelen”

  Ja, en daar is niets aan de hand nu. Hou toch op, de positieve testen nemen overal toe. Sommige mensen hopen er ook echt op. Hoor dat er mensen zijn die al 4x getest zijn, helaas kunnen ze nog niet het slachtoffer spelen. Deze hele pandemie zou morgen afgelopen zijn als wij ons hetzelfde zouden gedragen als tijdens de griepgolf in 2018.

  Van de mensen in mijn omgeving die wel positief getest zijn is er niemand echt ziek van geweest, sterker nog, heel peloton positief, niemand had ergens last van. Wel wat mensen die drie dagen er goed last van hadden, maar dat was wel het uiterste.

  1. 2030

   met of zonder maatregelen het is overal hetzelfde en afhankelijk van je populatie !

   De WHO roept op om te stoppen met lock downs omdat de schade groter is dan de inperking van besmettingen

   Wat doen onze LIJDERS ? lock downs aanscherpen

   1. Fortiori

    Door de besmetting en herstel van Corona voel ik mij een stuk zekerder. Het nadeel is dat ik nu later gevaccineerd dreig te worden door de immuniteit.

    1. usb3.0

     corona is de nieuwe zieligheidsindustrie

    2. 2030

     vaccineren na immuniteit van het eigen lichaam ?

     dan ben je echt volledig van het padje

     1. usb3.0

      @2030
      “konden we de ratten en de zelfverrijkers maar juridisch vervolgen
      Ik zou me daar 100% voor geven.”

      usb3.0 15 minuten geleden

      Dat kan beste 2030

      h*tps://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling

  2. usb3.0

   “Hoor dat er mensen zijn die al 4x getest zijn, helaas kunnen ze nog niet het slachtoffer spelen. Deze hele pandemie zou morgen afgelopen zijn als wij ons hetzelfde zouden gedragen als tijdens de griepgolf in 2018..”

   Er is geen pandemie en mensen die wat hadden hebben last van griep daar kun je ook 3 dagen ziek van zijn.

   h**ps://www.artsenvoorwaarheid.nl/documentatie

 11. Florissa

  Wat heeft een lock down voor zin??,alles om zeep,en enkel geen bewijs dat het wat uithaalt.Alle tegengeluiden worden door media verzwegen,zegt genoeg ,wat het de staat gekost heeft om ze om te kopen komen we ook nog wel te weten .

 12. de ziender

  Hoe vaak moet het nog worden geschreven en gezegd: Lockdown, anderhalve meter én mondkapjes verergeren de situatie!!!!
  Onze dictatoriale leiders lijden aan het lockdownsyndroom, bijgestaan door dit uiterst domme DDS-media en de andere, nog ergere media.

  Wanneer dringt het bij de vaxiwappies door?

 13. 56RdK

  Dat gestuntel en compleet falen van die Van Dissel c.s. begon vorig jaar januari al, toen dat faalfiguur Van Dissel meedeelde dat het virus niet besmettelijk was, later kwam die l.l met “dat carnaval vieren geen kwaad kon” en dat beschermingsmiddelen niet nodig waren en dat mondkapjes niet werkte. Rutte c.s. volgde (volgt nog steeds) die faaladviezen met duizenden te voorkomen doden, invaliden en sociaal-economische ellende!

  En dan krijgt die l.l Van Dissel ook nog een erepenning van de universiteit van Maastricht.
  Totaal onbegrijpelijk, iemand omhoog te hemelen die voor zoveel doden en ellende verantwoordelijk is.
  En nog onbegrijpelijker dat het journaille niet in januari 2020 erin gedoken is.

 14. jennifer

  Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat een man als van Dissel in dit land het woord hierover kan doen.Deze man staat op de zwarte lijst van artsen, google maar eens,en zowat als hem moeten de burgers dan zeker nog gaan geloven.Het begint er steeds meer op te lijken, dat alles een opgezet plan is inmiddels, alles moet kapot in dit land.Wat we er straks voor terug krijgen zal nog weinig met een democratie te doen hebben.

 15. jennifer

  Dubbelzout, Kijk zelfs ik hoef dan niet lang na te denken.Joden zou ik altijd helpen christenen ook ,zelfs boedisten zou ik helpen, maar jou liefhebbende import, geen haar op mijn hoofd dat ik daar ook maar aan zou denken.Het is alleen zo dat juist die groep oproept om anders gelovigen uit te roeien.

  1. jennifer

   Dit staat bij de verkeerde

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.