Nóg hardere lockdown in aankomst? Basisscholen blijven vrijwel zeker dicht en avondklok ‘echt nodig’ aldus OMT’ers

Als je dacht dat de lockdown al tiranniek genoeg is — dat het nauwelijks erger kan worden — heb ik slecht nieuws voor je. Leden van het OMT zeggen namelijk dat een “avondklok” vrijwel zeker een noodzakelijk instrument is in de strijd tegen corona. “We hebben echt een extra zet nodig,” zeggen zij vanwege “het hoge aantal infecties.” Oh, en de basisscholen moeten vrijwel zeker dichtblijven. Dit onder meer vanwege “de Britse mutatie.”

“We weten nog niet genoeg over de exacte rol van de Britse variant bij kleine kinderen”, zegt kinderarts Károly Illy die lid van het OMT is. “Dat blijft onzeker. En dat maakt het lastig, het is een duivels dilemma. We hebben te maken met een variant waarvan we niet alle eigenschappen goed kennen, en tegelijkertijd vindt iedereen het van enorm belang om het basisonderwijs snel te heropenen.”

Nou, blijkbaar vindt helemaal niet iedereen dat van enorm belang. Het is overduidelijk géén topprioriteit voor het OMT. Dat staart zich alleen maar blind op “besmettingscijfers” en “ziekenhuisopnames.” Al het andere is daar overduidelijk aan ondergeschikt, inclusief het onderwijs van onze jeugd.

Het AD legt uit:

Het kabinet hoopte dit weekend te kunnen beslissen over de herstart van het fysieke basisonderwijs vanaf 25 januari. Epidemiologisch lijkt er echter weinig ruimte, met nog altijd hoge aantallen besmettingen en onduidelijkheid rond de nieuwe mutatie. Onderzoek in hotspot Langsingerland, waar de nieuwe mutant ook rondging, heeft nog onvoldoende resultaten opgeleverd.

Dat “onvoldoende resultaten” zou reden moeten zijn om de scholen weer open te gooien, niet om ze nóg langer dicht te houden onder het mom van ‘better safe than sorry.’ Kinderen moeten in een sociale zetting onderwezen worden en hun ouders moeten hun handen vrij hebben om daadwerkelijk iets van werk te verrichten. Als het niet volstrekt duidelijk is dat “de Britse variant” extra gevaarlijk is, met name voor kinderen, moet je niet alles uit voorzorg dichthouden, maar alles gewoon openen. Klaar. Want de volksgezondheid is belangrijk, maar gaat niet boven alles en ten koste van alles.

En dan zijn we er nog niet. Want de OMT’ers hebben het ook over invoering van nog strengere maatregelen. “Zoals de avondklok, een totaal bezoekverbod thuis en het beperken van de reismogelijkheden buiten een straal van zoveel kilometer rond de woonplaats.” Als je dacht dat de huidige lockdown vreselijk was (wat klopt) dan moet je eens zien wat deze éxtra maatregelen met je doen.

Een OMT-lid legt uit: “We hebben extra een extra zet nodig. De avondklok kan gericht wat opleveren, bijvoorbeeld omdat jongeren dan niet meer bij elkaar op bezoek kunnen.” Nee, en niet-jongeren ook niet, he?

Het is duidelijk welke kant dit opgaat: in plaats van pas op de plaats te maken omdat de huidige, enorm vergaande maatregelen (die ontzettend ver gaan en de economie werkelijk letterlijk kapotmaken) niet het beoogde doel bereiken en juist terug te gaan naar meer vrijheid, doet de overheid er straks gewoon een schepje bovenop. Want als iets niet werkt moet je er niet mee ophouden, oh nee, dan moet je gewoon nog veel meer van hetzelfde doen. Toch?

Luister dames en heren van het OMT, zelfs Newsweek geeft toe dat lockdowns niet effectiever zijn dan “vrijwillige maatregelen.”

Als Newsweek dat nu erkent wordt het tijd voor het OMT om dat ook te doen en HEEL SNEL pas op de plaats te maken, in plaats van Nederlanders nóg meer vrijheden te ontnemen in een futiele poging dit virus uit te doen sterven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Monty

  Misschien kunnen de nieuw beoogde regeringspartijen wat oplossing bedenken in aanloop naar een nieuw kabinet.
  Een betere campagne kan je niet vinden.

  Het oplossen van het corona probleem in ons land.

  1. ManX

   Dat Monty zwakbegaafd is met een IQ van 73 is iedereen wel duidelijk. Dat zijn beperkte vermogens echter steeds verder weg zakken is toch een treurige ontwikkeling – het niveau van de zwaar verstandelijk gehandicapte komt in zicht.

   1. Monty

    Wijze woorden aus die Heimat.

    1. agenda2030

     wie zijn mat ?

  2. Linksbuster

   Monty..lúlhannes van niveautje bij1.

   1. agenda2030

    bij1 heeft nog meer niveau dan die flapdrol

 2. Arbeider65

  Een avond klok in de winter? Om je te bescheuren. Dan is het te koud of nat om op pad te gaan. Trouwens Uw Arbeider65 weet de sluiproutes wel in zijn dorp. Politie zie je er amper, want die moeten 6 kernen in de gaten houden.

  1. omniscius

   Gewoon aangeven dat je naar je werk gaat, dat mag namelijk wel.
   “Wat voor werk doet u dan?”
   Antwoord: “Ik ben avondkoerier die speciale bestellingen rondbrengt, ik ben sinds vandaag zzp-er”.

  2. Cootje

   Van die zelfde infrastructuur maakt de narcotica handel ook dankbaar gebruik en hebben de nummer 1 positie in Europa .met 40 miljard € omzet in Nederland dank zij de geweldige politie en douane bezetting in Nederland .

 3. ropart

  opvallend hoe weinig aandacht in de kranten en tv wordt geschonken aan de massale verboten openingen van de restaurants in italie gisteren, geen slapende honden wakker maken, de zoveelste!.

  1. Cootje

   De Corona invasie gaat duren tot ver na de zomer en de locks downs ook de mutanten van het virus passen zich naadloos aan de meute . Al eerder geschreven en dat zie nu al in Italië gebeuren de economieën gaan omvallen en de passanten van die landen komen in het verweer , let op Frankrijk met zijn strenge lock downs en de rekening daarvan. Zuid Europa is financieel failliet en ligt aan het infuus gewoon wachten tot de financiële markten de stekker er uit halen . En dan hoef er in Italië en de rest van zuid Europa geen ene horeca zaak meer open . De euro is met de unie een gedrocht en onbetaalbaar . Wij gaan 5/6 jaar in recessie en zuid Europa is failliet . 2021 wordt een ramp jaar en in zuid Europa kunnen ze hun borst nat maken , de mensen daar hebben niet leren knikken en polderen

  2. Linksbuster

   NPO..eh de pravda meldt alleen staatsgoedgekeurd nieuws.

 4. jennifer

  Vind het ook waanzin, wie heeft er nou zin om s avonds door het koude winterweer te gaan. Overdag is het al geen pretje bij slecht weer wat voornamelijk in de winter is. Om dit te rechtvaardigen moeten ze toch met iets beters komen, om het knechten van de burgers tot een toppunt te brengen zoals ze graag willen.

  1. Linksbuster

   Nou..jennifer..als het vanavond sneeuwt ..gaan we er lekker met de hond opuit…niets leuker dan dat.

   1. Mireille

    In Noorwegen verdwijnt er wel eens een hond in de sneeuw, pas goed op met het arme dier.

   2. jennifer

    Ja ben maar voorzichtig het kan glad worden en dan is het gevaarlijk .Het kabinet is gisteren ook al gevallen.

 5. usb3.0

  Nee hoor, een avondklok is helemaal niet nodig, het is nodig dat mensen met dit weer naar het strand, het bos en het park gaan lekker uitwaaien en weerstand opbouwen…
  Waarom willen die gasten toch dat we binnen moeten zitten?

 6. agenda2030

  En maar door blijven duwen terwijl de trein al maanden stil staat tegen het stootblok !

  Alle maatregelen falen aantoonbaar. De WHO roept al maanden op te stoppen met lock downs omdat het medicijn erger is dan de kwaal.

  De blinde politiek durft zijn foute inschatting niet toe te geven en raakt steeds verder verstrikt in zijn eigen leugens.

 7. agenda2030

  Kunnen die lamstralen het onderling eerst eens worden onder elkaar voordat ze angst blijven zaaien ! onzinnig management team

  h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6101701/van-dissel-kind-lijkt-toch-niet-vatbaarder-voor-britse-variant.html?redirect=1

  1. usb3.0

   Vergis je niet hoor ze hebben naast de Britse, de Japanse en de Braziliaanse variant achter de hand, hoe dom denken ze dat mensen zijn? of is dit een proefballonnetje om dit te achterhalen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.