Oeps! Kijk dan: agent diep door het stof na totaal illegale arrestatie van moeder die geen mondkapje draagt

Dit is misschien wel de meest hilarische video die ik de afgelopen weken gezien heb. In Australië probeert een agent een vrouw te arresteren, terwijl ze met haar kinderen over straat loopt, omdat ze geen mondkapje draagt. Vervolgens probeert hij met geweld haar tas te doorzoeken… maar het eindresultaat is dat hij “oeps, sorry” moet zeggen en de vrouw moet uitleggen hoe ze een klacht over hem kan indienen.

De vrouw in de video had net wat boodschappen gedaan toen ze werd aangesproken door een agent. Hij vroeg haar waarom ze geen mondkapje droeg. Zij zei daarop dat ze een medische uitzondering had. In Australië is het zo dat als je zégt een medische uitzondering te hebben niemand je iets kan maken.

Maar de agent had daar lak aan ‒ of was er niet van op de hoogte. Hij ging vol dictatortje. Hij eiste dat de vrouw hem haar uitzonderingspapieren liet zien. Toen ze daar niet mee akkoord ging “arresteerde” hij haar (terwijl haar kinderen erbij waren!) en probeerde hij haar tas hardhandig af te pakken.

Jammer genoeg voor hem deed de vrouw geen stap terug. Ze bleef filmen en op haar rechten staan. Uiteindelijk nam de agent contact op met zijn baas… en die vertelde hem dat de vrouw de uitzondering volgens de wet niet hoeft te laten zien, en dat hij het recht ook niet heeft om haar tas zomaar te doorzoeken.

Oeps!

Zo, misschien dat meneer de volgende keer iets rustiger blijft als een inwoner om wat voor reden dan ook geen mondkapje draagt… in plaats van de burger te behandelen als een beroepscrimineel met meerdere moorden op haar naam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Spoetnick

  Als zoiets in Nederland gebeurt gaat het eerst, met goedvinden van de msm, een half jaar de doofpot in.

 2. liefdevol rechts

  De nieuwe politiestaat, doet me denken aan 40-45 de SS. En dat is wat er nu daadwerkelijk ook gebeurt

  1. usb3.0

   Precies, en waar gaat het over? een mondkapje, mensen een MONDKAPJE, EVEN GOED DOOR LATEN DRINGEN EEN MONDKAPJE..

 3. Yoyo

  Regel is dus daar klaarblijkelijk dat men een medisch uitzonderingsbewijs niet hoeft te tonen.
  Agent zat fout, en geeft dit ruiterlijk toe.
  Zo kan het dus ook.
  Dat zal in ons kikkerlandje waarschijnlijk anders geregeld zijn onder de Rutte-doctrine?

  1. Adriaen van Bergen

   De wet is hier precies hetzelfde.
   Je mag zeggen dat je een medische uitzondering hebt.
   Hier mogen ze niet naar vragen.

   1. RS

    ja. en men mag ook NIET vragen of je inge=ent bent!

    1. Robin Hoed

     Geloof maar niet dat je daar zo makkelijk van af komt.
     Ze gaan dit met DigiD registreren.
     Ze hoeven het straks niet eens meer te vragen.
     Het is gewoonaan je bsn gekoppeld.

 4. lucinde

  Komkommertijd?

  1. Cor Grijpstra

   @l
   Tja, het nieuws ligt hier op straat.

   15januari 2021
   PVV-leider Geert Wilders ontving in 2017 een donatie van ruim 213.000 dollar (omgerekend ruim 175.000 euro), waarmee hij de advocaatkosten in zijn “minder Marokkanen”-zaak financierde. Dit bedrag gaf hij niet op in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, terwijl hij dat wel had moeten doen, meldt onderzoeksplatform Follow the Money

   1. ManX

    Dat was een vergoeding voor bedrijfskosten Cor, geen geschenk. Het kartel onder leiding van Ivo Opstelten zadelde hem met deze kosten op. Onnodig, onterecht en onrechtvaardig.

    Die poen verdween bovendien direct richting advocatenkantoor Knoops.

    Jij was toch diegene die een zak belastinggeld ontving bij zijn pensionering? Heb jij dat in jouw geschenkenregister opgegeven?

   2. AidemediA

    CG. OFF TOPIC. U reageert zoals een echt linkse rakker betaamt. Het zint u niet wat er geschreven wordt, en/of wat men laat zien en u gaat in de, wijzen naar anderen modus, die niets maar dan ook niets met het onderhavig onderwerp te maken heeft. Daar heeft u trouwens wel meer last van.

   3. jennifer

    Cor Dit is geen geschenk zoals jij het noemt, dit is om de kosten te dekken van een jarenlang onnodig proces. Maak je druk over de schenkingen voorheen wat wel schenkingen waren zoals huizen, reizen en andere onnodige luxe van ander regering functionarissen. Om jaren lang een onnodig politiek proces te moeten voeren om het woord minder, wat inmiddels het merendeel van Nederland al roept, met als aanvulling veel meer minder zal betaald moeten worden, dit is wat anders als schenkingen. maar je ziet natuurlijk liever dat hij helemaal ten onder gaat door dit onnozele proces dat is wel duidelijk.

   4. jennifer

    Cor dan is het ook nog eens zo dat de PVV de enige partij is, die geen subsidie ontvangt , wat in feite het belastinggeld van de burgers in Nederland is,waar andere partijen hun zakken mee vullen. Ze zijn afhankelijk van buitenstaanders die een bijdrage leveren aan de partij. Dus ga je mond spoelen met die onzin van jou.

 5. NO8DO

  Dit is misschien wel de meest hilarische video die ik de afgelopen weken gezien heb.

  De een speurt het internet af om plezier te beleven , een ander om zich te kunnen ergeren of in donkere spelonken zijn gelijk te vinden.
  Allemaal eigen keuzes.

 6. Yoyo

  Uitzonderingen

  De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. De politie en boa’s kunnen mensen vragen zelf aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt.

  Hier anders dan in Australië geregeld dus.

 7. JFU

  Onze ‘nieuwe ‘ NSB-ers staan al te trappelen..kom hier ook, en nog veel erger dan daar. Het nieuwe ‘normaal’ wordt dat.

 8. ropart

  waren we eindelijk af van boete doen voor god, hebben ze dit weer verzonnen!,maar biechten om onder de boete uit te komen zal ons wel lastig worden gemaakt.

 9. NoDoubt

  Als je tegen mensen zegt, doe een plastic zak over je hoofd, weet iedereen wat de gevolgen zijn. Met een mondkapje verhoog je ook de inademing van je eigen CO2.
  Inmiddels zijn de big tech 4 keer rijker geworden door het genetisch mosanto vaccin.
  En de filantroop is inmiddels al het landbouw aan het opkopen. Hij bepaalt wie het voedsel krijgt. Wij worden slaaf, dat staat vast. De banken bepalen straks of u wel geld krijgt. IMF heeft al bepaald dat u door het surfgedrag wordt gekwalificeerd. Wij moeten heel heel snel af van het globalisme. Al ons geld zal worden afgepakt en u mag uw hand ophouden en smeken of u wat krijgt. Ja tegen inenting en chippen mag u iets. Keep on dreaming.

  1. plakband

   Links is slim geweest.
   Indoctrinatie begint al op de kleuterschool.
   Kinderen met een focus van gelijkheid en redt de wereld.
   Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

   Maar nu blijkt, wie het geld heeft, bepaalt de toekomst.
   Dat wordt inderdaad slavernij met de schijn van vrijheid.

 10. AidemediA

  Cop A. Michel, gaat hier tot twee maal toe behoorlijk de fout in. Eerst mevrouw arresteren en hardhandig, ten overstaan van haar kinderen, in haar tas wroeten. Daarna, na zijn chef te hebben gebeld, zijn misser toegeven. Maar wel ZONDER zelf weer zijn MONDKAPJE op te doen. Zouden wij in Nederland ook zulke bijdehandste dienders hebben? Ik denk het wel. Je moet namelijk een bepaald iq hebben om zo zwaar bewapend rond te mogen lopen. En je te gedragen als een soort god. Behalve dan als het om echte criminelen gaat. Dan zijn ze niet zo happig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.