OMT-lid vrij zeker dat lockdown wordt verlengd: ‘Men moet zich echt aan de regels houden’

Het OMT en het kabinet zijn vandaag bijeengekomen om te praten over een mogelijke verlenging van de lockdown. OMT-lid Menno de Jong gaat er al vanuit dat de lockdown wordt verlengd. Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg, en nog steeds worden niet alle adviezen nageleefd. Met andere woorden: die verlenging is onvermijdelijk. 

Er is gelukkig weer sprake van een daling in Nederland, maar het daalt niet snel genoeg volgens De Jong. Een verlenging van de huidige lockdown, met mogelijk zelfs verzwarende maatregelen, lijkt onvermijdelijk op dit moment. Wat dus slecht nieuws is voor veel ondernemers in Nederland.

‘We hangen gezien alle uitdagingen zeker niet tegen versoepelingen aan. We moeten de komende één à twee weken kijken of die lichte daling zich doorzet. Als die zich niet doorzet en tegelijkertijd de Engelse variant meer de overhand gaat nemen, zit je eerder aan striktere maatregelen te denken. Het is een spannende tijd moet ik zeggen.’

De daling zou voornamelijk niet snel genoeg gaan omdat nog steeds te veel besmetting ontstaan thuis bij mensen zelf. De contactadviezen vanuit de overheid worden lang niet altijd nageleefd. Keer op keer wijzen experts op dit gegeven, maar de overheid gaat (voorlopig) nog geen avondklok of andere verregaande vrijheid beperkende maatregelen invoeren.

‘De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn mits men zich ook aan alle basale maatregelen houdt. Het dringende advies is ook nog steeds is om thuis te werken, men moet zich daar echt aan houden. Als we dat doen dan hoop ik in de komende weken, als het kersteffect weg is, dat we wel die daling wel gaan zien.’

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. 2030

  Duitsland is al bijna een jaar in lock down !

  Wat heeft het gebracht ? 0,00 , niets , nada , noempa behalve een lachend virus , mensen psychisch kapot , bedrijven failliet , scholieren op achterstand , miljarden euro’s schuld en domme decadente bestuurders die brullen dat we ons aan de regels moeten houden

  de idioterie dat oma wel bij het gezin op visite mag maar het gezin niet bij oma op visite mag

  vecht voor uw vrijheid , er is geen killer virus getuige ALLE cijfers

  1. Blitzkrieg

   2030 : Er is geen virus alleen maar facisme, verder niks.

  2. RvdBe

   De schuld van corona ligt dus bij de gewone burger, eindelijk de oorzaak gevonden.

 2. gjverweg

  Gemiddelde besmettingen december 9381, verschil 90 gemiddeld

 3. Yoyo

  Onzin verhaal.
  Wie of wat bepaalt of men zich niet voldoende aan de regels houdt?
  Ik denk eerder dat het continue gestuntel van Rutte en co. van meet af aan ons brengt waar we nu in zitten.
  Als iets niet gaat zoals het moet, is de Nederlandse burger weer de schuld.

 4. gjverweg

  Gelezen op Teletekst over de maand december per dag.

 5. JochemX

  “Het is een spannende tijd moet ik zeggen.” Nou Menno, voor jou valt het wel mee, je riante salaris wordt gewoon doorbetaald.

  1. JochemX

   Het zijn vooral mensen die financieel weinig last hebben van de maatregelen die roepen om strengere maatregelen.

   1. jennifer

    Jochem X dat is precies de bedoeling van dit kabinet,alleen de grootste en sterkste blijven straks nog overeind.En na dat er bijna geen horeca meer is in dit land komen de theehuizen als paddestoelen uit de grond let maar eens op wat hier de bedoeling van is.

    1. Mireille

     Ik zal eens goed opletten. Zit ruim in de vrije tijd.

     1. driewerf

      Jammer

 6. Jack Flash

  Een spannende tijd?
  Een saaie voorspelbare tijd voor degenen die gedupeerd zijn door de maatregelen en op de hoogte zijn van de 2030 planning.
  Build Back Bitter.

 7. gargamel

  Het probleem is dat wat onmogelijk te bewijzen is, onmogelijk te weerleggen is. Daarom is het voldoende om een ​​bewering te doen, en de media zorgen er door aanhoudende herhaling, overdrijving en leugens voor dat deze onbewezen bewering na verloop van tijd deel gaat uitmaken van het algemeen aanvaarde verhaal en als een waarheid begint te worden beschouwd waaraan niemand twijfelt en die geen enkel bewijs nodig heeft. Met Goebbels herhaling van de pandemie werd het gewoon een algemeen aanvaard feit.

 8. Rieks

  Je hoeft geen viruswaanzin te zien maar toch dit: 1,5 meter en mondkapje helpen dus niets dus wat te concluderen?! Doorgaan op dezelfde voet tot in eeuwigheid? Mijn conclusie: het is gegoochel met cijfers, we maken ons druk om niets. En het buitenland dan? Ook. Het is een wereldwijde media-hype.

  1. 2030

   quote Het is een wereldwijde media-hype. end

   100%

 9. Winfrida

  De scholen moeten open. Kinderen worden bijna- of niet besmettelijk. Zij horen op school en niet thuis achter een laptopje. Belangrijk is de sociale kant. Kinderen horen te leren zodat ze niet achterblijven in de maatschappij. Hup naar school, voordat dit ook een verloren jaar wordt.

  1. driewerf

   Tweeverdiener neem ik aan ?

   1. Winfrida

    @ driewerf

    Dat valt nog mee. Maar kinderen horen op school te zitten, dat is beter voor hun ontwikkeling.

 10. Vrijedenkert

  Ons ongunstig klimaat dus seizoens en weersinvloeden zijn verantwoordelijk voor de extra verspreiding van het corona-virus net zoals griep en verkoudheid rond dit jaargetijde en geen maatregel of lockdown gaat dit stoppen!
  Koud weertype met veel vocht in de lucht waarbij binnenshuis en in instellingen en bedrijven veel meer gestookt en veel minder geventileerd wordt zijn de grootste oorzaak.

  Afstand houden en ventileren en waar afstand houden niet mogelijk is een mondkapje gebruiken blijft belangrijk maar deze lockdown die weinig uithaalt vernietigd kleine ondernemers en middenstand volledig.

 11. Heras

  Dit is het grootste schandaal tegen de mensheid vanaf 1970.
  Oppakken die handel.

 12. usb3.0

  Ik heb de desbetreffende ministers stuk voor stuk een aangetekende kennisgeving van aansprakelijkheid, tevens strafbaarstelling gestuurd.

  Aanklagen die bende dat is wat Nederland moet gaan doen…

  Heel Nederland houd zich aan de regels (zo weinig dat er dood gaan zo weinig houden zich ook niet aan de regels procentueel bekeken)

 13. driewerf

  Dit weekend was Vaals leuk volgend weekend met zijn allen naar de grebbeberg ok ?

 14. kattekop

  Men moet zich aan de regels houden wordt er alweer gezegd.
  Dat klopt….de regering en het OMT moeten zich aan de regels houden en
  gewoon doen zoals ze altijd gedaan hebben bij andere virusuitbraken zoals
  de jaarlijkse griep en dat wil dus zeggen…. NIETS, helemaal niets doen.
  Geen lockdown, mondluiers, 1.5 meter, testen, want zoals alle virussen verdwijnt dit ook weer door de groeps- imuniteit.

 15. Rieks

  Lockdown! Maar waarom een uitzondering voor de coffeeshop? ! Welke partij durft dit taboe aan te pakken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.