Ongelooflijk! Gestolen telefoon pakketbezorger ligt in azc: politie kan er niks tegen doen na aangifte

Pakketbezorger Kevin van Munsteren is toch wel de pechvogel van de week. Zijn telefoon werd gestolen en via traceersoftware wist hij de locatie van zijn telefoon te achterhalen: het azc van Harderwijk. Hij deed direct aangifte, maar de politie kan niks voor hem doen. 

Tijdens een bezorgdienst werd zijn telefoon gestolen. Hij hoefde maar enkele pakketjes bij een adres te bezorgen en besloot zijn bus niet op slot te doen, want hij zou in een mum van tijd weer terug zijn. Juist op dat moment werd zijn telefoon gestolen.

,,Toen ik terugkwam bij mijn bus merkte ik al gauw dat mijn telefoon gestolen was. Terwijl ik precies voor de deur geparkeerd had. Het moet echt supersnel gegaan zijn. Dat kan niet anders. Bij de tandartsenpraktijk heb ik de zaak opgebeld. Ook heb ik nog gevraagd of ze bewakingscamera‘s hadden, maar dat was niet het geval. Toen ben ik terug naar Rotterdam gereden. Daar heb ik aangifte gedaan.’’

Gelukkig is een gestolen telefoon vandaag de dag redelijk eenvoudig terug te vinden. Via traceersoftware van zijn werkgever komt hij er al snel achter dat zijn telefoon in het azc van Harderwijk ligt. Hij neemt contact op met het azc, maar die mogen niks doen en verwijzen hem door naar de politie. De politie kon ook niet veel doen omdat de telefoon op dat moment niet was verbonden met het netwerk.

De Nederlandse wetgeving in een notendop: je weet, via handige software, waar je telefoon is maar de politie mag niks doen omdat je telefoon uitstaat en geen actief signaal afgeeft. Grijpt de politie wel in dan overtreden ze het woningrecht. Ondertussen ligt zijn telefoon dus nog steeds op het azc.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. HD

  Gewoon als politie naar dat parasietencentrum gaan en diegene dit deze telefoon heeft ontvreemd het land uitzetten.

  1. Logica

   @HD, nou nou nou zeg, een beetje begrip graag. Om te beginnen had deze jongen netjes kunnen vragen of de dief zijn telefoon terug had kunnen geven. Hij had om sympathie te kweken een kado mee kunnen nemen.

   Je kunt niet zo maar iemand beschuldigen van diefstal. Nu wordt er gesteld dat dit door een asielzoeker is gedaan en dat zet gelijk de hele doelgroep in een kwaad daglicht. Eerst dient er een uitgebreid onderzoek plaats te vinden en mocht dan inderdaad blijken dat de telefoon van die koerier is dan is het nog geen diefstal. Misschien had de asielzoeker het verkeerd begrepen. Het is in dit soort gevallen altijd prettig om even samen met de asielzoekers een kopje thee te drinken en te vertellen dat je hier in Nederland niet zomaar alles kunt pakken.

   Het wederzijdse begrip zal een golf van liefde door de aderen doen stromen. Dit is natuurlijk dé manier om het opkomende fascisme en racisme een halt toe te roepen. Natuurlijk ook fijn om, hihi, af en toe eens meer dan een knuffel te geven. Er zitten knappe asielzoekers bij hoor, je ziet het sommige medewerksters in de azc’s denken.

   Zo, nu ga ik met mijn linkse vrienden en vriendinnen hier op DDS een mooie boom uitzoeken om lekker te knuffelen. Onze vaste boom is dood. Weer een bewijs dat er keihard klimaatbeleid moet komen.

 2. usb3.0

  Tja in wat voor land leven we tegenwoordig eigenlijk? waarbij daders worden beschermd maar owee als de deugmensch tegen de scheentjes worden geschopt dan is de wereld te klein, of als het beestje bij de naam wordt genoemd

 3. Monty

  Straks als Wilders 1 een feit is zal zo’n AZC direct binnenstebuiten worden gekeerd en alle bewoners ondervraagd.

  Kan geen twee maanden meer duren.

  1. ikweetwatikwil

   Ach Monty, zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Waarom wil het AZG in Harderwijk niets doen. Bang voor hun baantje?

 4. AidemediA

  Kevin van Munsteren, mag al blij zijn dat hij aangifte kon doen. Dat is op zich al een wonder. Maaaaar daarna. De dienstbare en waakzame politie, kan niets doen. Zoals gebruikelijk. Vreedzame demonstranten meppen, daar zijn ze wel voor te vinden.

  1. Edjan

   Ai, +++++

  2. Thant dolph

   “Vreedzame demonstranten” ???

   1. usb3.0

    Ja transdolfje ook jij weet dat er maar veen paar relnichten zijn en de rest is vreedzaam of ben jij bewust selectief

 5. Yoyo

  Lijkt mij een geval van oplossen door het betreffende AZC.
  Bewoners fouilleren, de boel uitkammen.
  Betrokken wetsovertreder, op staande voet uitzetten.
  Het is redelijk simpel.
  Maar gaat in dit land niet gebeuren.

 6. Loes

  Ze mogen alles doen,vermoorden,verkrachten,stelen etc etc ,vind je het gek? Beloning is verblijfsvergunning,uitkering,toeslag op toeslag,huis ,auto,en wij werkenden,betalen,betalen,betalen

 7. JoopvdJoop

  Zo wil de linkse meute het toch.

  1. Mart

   En die MEUTE blijkt groot te zijn.

 8. Bes Tolen

  Niks nieuws onder de zon. Al lang geleden bezocht ik vrienden in Oude Pekela waar toen net twee weken daarvoor een asielzoekerscentrum was geopend. De politie verklaarde toen dat ze het asielzoekerscentrum niet binnen mocht maar wel de gestolen sigaretten met inkoopwaarde van zevenduizend gulden had zien liggen. Die waren namelijk gestolen in het naburige Winschoten. In het winkelcentrum De Helling in Oude Pekela waren toen al wat mensen bestolen waaronder een vrouw van 86 jaar oud. De jaren door heeft dit winkelcentrum grote overlast gehad van dieven wat ophield toen het asielzoekerscentrum was gesloten. Winkeldiefstal verminderde in één klap met vijf zesde in de gemeente Pekela waar je ook elders in de gemeente winkels zat hebt. Maar wie er stalen, moet iedereen nu wel duidelijk zijn en dat waren niet allen die uit veilige landen dus. De Nederlanders, die voor asielzoekers zijn, zijn denk ik, evengrote schurken. Mijn eigen vader is voor grote bedragen bestolen. Geen cent vergoed. Wel uitgescholden door een jurist van de politie.
  In Steenwijk en in de Achterhoek, Doetinchem of Winterswijk dat weet ik niet goed meer, vond toen hetzelfde plaats als in Oude Pekela. Met dergelijke verhalen komen dan mensen aan als je ze vertelt wat er is gebeurd.

 9. RvdBe

  De AZC,s dragen zo prima hun steentje bij vwb het creëren van draagvlak bij omwonenden.
  Dachten het natuurlijk onder de pet te kunnen houden, dom slinks volk.

 10. werikke

  Een vrouw die ik ken van daderteam vertelde mij dat op de asielboot de riolering verstopt was met portemonees en portefeuilles maar aangezien ze niet wisten wie wordt onder de pet gehouden want zijn zielig

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.