Ongelooflijk! Zélfs Diederik Gommers keert zich tegen de avondklok: ‘We kunnen de coronagolf aan!’

Het is ronduit schokkend. Echt. Ongelooflijk. Bizar. Diederik Gommers kwam gisteren langs bij Jinek. Natuurlijk om te praten over de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. En raad eens? In plaats van te zeggen dat we die dictatoriale, draconische avondklok écht nodig hebben zei hij dat dit niet het geval is. ‘Ik ben tegen de avondklok,” aldus Gommers. “Zonder avondklok wordt de derde golf in maart ongeveer zo groot als de tweede. Dat kunnen we aan.”

Als de huidige maatregelen worden doorgetrokken, aldus IC-arts Gommers gisteren bij Jinek, wordt de derde golf net zo groot als de tweede golf van vorig jaar: “Dat is nog steeds immens, maar dat kunnen we aan.” Een avondklok daarentegen is zo’n draconische maatregel “dat we daar met elkaar heel goed over moeten nadenken voordat we zo’n besluit nemen.”

Hilarisch genoeg heb je totale gekken, zoals podcastleuteraar Diederik Heinink, die dit vréselijk vinden van Gommers. “Ik was zo’n fan van Gommers,” aldus deze fanaat: “Vind ik echt shocking, omdat je [het] zekere voor het onzekere moet nemen. Juist vanwege de variant.”

Het zekere voor het onzekere? Dit is totaal geschift. Je wéét wat de nadelige effecten van een avondklok zijn. Je wéét dat het weer een vrijheid is die ons wordt afgenomen. Je weet dat het voor enorme psychologische klachten gaat zorgen. Maar gekken als Heinink denken dat je in naam van de volksgezondheid alles en iedereen moet slopen. Omdat je niet honderd procent zéker weet dat ‘de nieuwe varianten’ niet iets dodelijker zijn dan de oude variant.

Tot voor kort zou iedereen dat geschift hebben gevonden. Dat zeiden we: je moet eerst maar aantonen dat die varianten zoveel gevaarlijk zijn, dan gaan we daarna kijken of er vrijheden beperkt moeten worden. Maar nee. Mensen als Heinink zijn zo bang gemaakt, en maken ánderen zo bang, dat ze de vrijheid nu als éérste afschaffen, om daarna nog eens te kijken of het allemaal wel nodig was. Ondertussen plegen mensen zelfmoord, zitten ze depressief thuis, gaan bedrijven failliet, neemt huiselijk geweld toe en zijn er steeds meer kinderen met serieuze eetstoornissen die op de IC belanden.

Wat een enge, enge mensen. Ik bedoel maar: als zelfs Diederik Gommers je doorgeslagen plannetje niet steunt ben je wel héél extreem bezig.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Gerda2

  Gommers zegt: Zonder avondklok wordt de derde golf in maart ongeveer zo groot als de tweede. Dat kunnen we aan.”

  Mooi, maar het is wel belachelijke dat hij weet wat er in maart gaat gebeuren.
  Misschien is dan de Spaanse- of de IJslandse variant wel opgedoken, veel besmettelijker dan de Engelse.
  Er wordt maar wat gekletst.
  Wat betreft het niet invoeren van de avondklok geef ik hem gelijk.

  1. jennifer

   Oh we krijgen, dan nog de Zweedse, de Duitse, de Amerikaanse, en de Braziliaanse en ga zo maar door. Zo hou je de burgers tot in de eeuwigheid onder de duim. Niet meer praten over Democratie, want dat woord bestaat niet meer tegen die tijd. Dat we inmiddels in een dictatuur zitten zoals Brussel het graag wil, hebben mensen niet eens in de gaten, ze denken nog altijd dat ze in een Democratie leven. Virussen de wereld in helpen is het juiste wapen voor de regenten om slaven van de mensen te maken. Wie dat nog niet in de gaten heeft, is of blind en doof of steunt dit fenomeen en wil ook dat iedereen monddood gemaakt wordt.

 2. Barbera

  Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

  Heeft de hoofdsponsor zich terug getrokken?

 3. Henry Higgins

  Gommers kan zich beter wijden aan zijn zaaldienst. De man praat over zaken waar hij geen verstand van heeft.

  1. Linksbuster

   Dat heeft de man dan blijkbaar met jou gemeen wìm, arrogante kwast!

   1. Henry Higgins

    Ik heet geen Wím, domme sukkel.

    1. agenda2030

     hahgahahahaha , de strónt vlé®k probbert zich nu te veranderen in clown

  2. agenda2030

   ik weet me nog te herinneren dat de strónt vlé® gommers als een bekwaam man hier gepromoot heeft !

   Hoe snel de stemming wisselt van de strónt vlé®k is toch verbluffend !

 4. Benny

  Ben vooral bang voor de Haagse variant van het virus….. Zeer besmettelijk en er is geen vaccin tegen opgewassen

  1. Gerda2

   De Haagse variant geeft hersenverweking.

   1. jennifer

    Welke hersens,die zijn er in Den Haag niet toch.

 5. ropart

  gommers dit te laten zeggen, geeft het volk het idee dat we heel democratisch beslissingen nemen in dit land en iedereen zijn zegje mag doen, en hij mag de tegenstanders een hart onder de riem steken, terwijl allang beslist is dat de avondklok er komt!,of hij is gewoon een nuttige idioot in dienst van de overheid of hij doet dit bewust als pion in het spel.

 6. Piet151

  Gommers staat met deze mening helemaal alleen. Hij heeft de vaste OMT-leden, Gommers is één van de vast uitgenodigde experts, ook niet kunnen overtuigen om niet met het advies van een avondklok te komen. Zelfs collega Ernst Kuipers, vaak medestander van Gommers, verklaarde gisteravond in Op1 een heel groot voorstander te zijn van een avondklok. Hij liet heel diplomatiek ook merken dit standpunt van Gommers eigenlijk niet te kunnen uitleggen.

  1. ropart

   piet151, waar zijn de resultaten van de landen die al enige tijd de avondklok hanteren?,hier niet over praten wekt mijn wantrouwen, ook vreemd dat duitsland geen avondklok gaat gebruiken, terwijl we altijd in hun kielzog lopen.

   1. Piet151

    @ropart
    Maar het feit, dat andere landen al eerder en met schijnbaar succes een avondklok afkondigden, wordt toch juist gebruikt als argument voor een avondklok? Er wordt in ieder geval niet geheimzinnig over gedaan. Net werd nog in een radioprogramma gezegd, dat die avondklokken in andere landen wel vaak gepaard gingen met ook andere maatregelen. Maar men vermoedt toch dat een avondklok een dempend effect zal hebben. Niets geheimzinnigs aan, wel enige onzekerheid.

    1. agenda2030

     blabla bladieblabla

    2. ropart

     Piet151,ik ben het meer eens met agenda2030 in deze.

     1. Piet151

      @ropart
      Ik ben het ook, net als altijd, met @agenda2030 eens. Hoe kun je het eigenlijk ook oneens zijn met zijn ijzersterke argumenten?

 7. leukeditter

  tja gommers moet wat te doen hebben he,, volle ic hebben we wat aan zei hij

 8. Cycle25

  h*tps://youtu.be/yX1Fc1BeIIU

  Gommers zegt : We komen nooit meer van corona af + lachje, en jah…om kracht bij zijn woorden te zetten is een Sperrstunde dan niet wenselijk.

  1. agenda2030

   nee van griep kom je ook niet af , een seizoen gebonden ziekte ongeacht het naampje

   bij elk griepgolf gaan we nu in volledige lock down met avondklok

   K N E T T E R G E K

   1. Piet151

    @agenda2030
    Sterke argumentatie weer, complimenten. Gelukkig werken onze bestuurders met objectieve cijfers en discussiëren ze aan de hand daarvan als volwassen en deskundige mensen.
    Met jouw manier van denken en spreken zul je helemaal nooit iemand overtuigen en blijf je met je menig altijd alleen staan. Je zou nu bijvoorbeeld eens kunnen nagaan, wat er gerealiseerd is van jouw overtuigingen. Nou? Ik zal het je zeggen: HELEMAAL NIETS!

    1. agenda2030

     blabla bladieblablabla

   2. Cycle25

    Kan niet posten, stukje censuur DDS..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.