Op naar de 0 zetels! Charismaloze natte dweil Lilianne Ploumen nieuwe PvdA-lijsttrekker

Bij de Partij van de Arbeid hebben ze er overduidelijk geen zin meer in. Een andere verklaring is er niet voor dat de partij besloten heeft Lilianne Ploumen lijsttrekker te maken bij de komende verkiezingen. Ik bedoel maar: haar ‘een natte dweil’ noemen is eigenlijk enorm beledigend voor alle natte dweilen in de wereld. Die hebben meer charisma dan zij

Oh yes! Ze hebben een nieuwtje bij de PvdA. In haar woonplaats Amsterdam wordt Lilianne Ploumen door het partijbestuur vandaag voorgedragen als nieuwe lijsttrekker. Het huidig Kamerlid én de oud-minister moet Lodewijk Asscher dus opvolgen. Want die was te nauw verweven met de toeslagenaffaire.

Ploumen stond op de derde plek op de kieslijst, maar schrijft nu dus twee plekken op door a) het opstappen van Asscher en b) de ambities van de nummer twee Khadidja Arib. Die wil graag voorzitter van de Tweede Kamer blijven en ambieert geen functie als partijleider. Niet zo gek natuurlijk, want als voorzitter heeft ze daadwerkelijk wat te zeggen over een langere periode, terwijl een carrière als lijsttrekker héél snel beëindigd kan worden.

Natuurlijk denk je als buitenstaander gezien het opstappen van Asscher dat Ploumen dan niets te maken kan hebben gehad met het wanbeleid van Rutte II, waar de PvdA deel van uitmaakte. Haha, niets is minder waar. Mevrouw was namelijk net als Asscher minister in dat rampenkabinet. Ja, oké, haar portefeuille was Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maar toch: zij zat ook bij de ministerraden en was dus mede-verantwoordelijk voor het wanbeleid van Rutte II, inclusief de toeslagenaffaire. Voor we het vergeten: dat wanbeleid zorgde ervoor dat de PvdA in 2017 een historische nederlaag leed. Ik bedoel maar: deelname van de PvdA aan dat kabinet resulteerde uiteindelijk in slechts 9 kamerzetels voor de PvdA. Negen. Bijna zoveel als de ChristenUnie. Mijn God.

Maar goed, wij moeten dus allemaal vergeten dat Ploumen daar medeverantwoordelijk voor was. Zij moet zogenaamd de grote redder van de sociaal-democratie worden, of in ieder geval van onze officiële sociaal-democratische partij. Laat me niet lachen! Deze vrouw is niet alleen charismaloos, maar is ook politiek gezien niet te onderscheiden van Asscher. Zijn opstappen wordt daarmee een totaal nutteloze exercitie die écht alleen is gedaan om de bühne wat te geven.

Afijn, het goede nieuws? De kans dat de PvdA onder het ‘bezielende’ (hahah!) leiderschap van Ploumen een comeback maakt, is nihil. Da’s dan toch weer mooi!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. jennifer

  Mooi die bewoording NATTE DWEIL.

  1. agenda2030

   linkse adepten zullen zo wel zeuren over schelden !
   linkse adepten kunnen dan ook altijd heel makkelijk de slachtoffer mantel vinden met hun dubbele moraal.

  2. Heinz

   Beeetje flauwe opmerking @2030

 2. ropart

  zo klinkt ze ook.

  1. agenda2030

   zo ziet ze er ook uit

   1. halo1

    Bijna alle linkse vrouwen zien er veschrikkelijk uit… als u een uitzondering weet.. horen we het graag!!

    1. Aborifa

     Naiefje Muusse. Ziet er goed uit. Vanbinnen alle kleuren lelijk links.

    2. Loelap

     Geldt ook voor veel Linkse mannen, lelijk als de nacht.

 3. RvdBe

  Jezus wat slecht (dus eigenlijk goed).
  Ook slecht nieuws (dus eigenlijk goed) voor de gedroomde linkse coalitie vvd, d66, PvdA, gl.

  1. jennifer

   Dat zou dan een NATTE DWEIL kabinet formatie worden, hoop dat die natte droom van jou nooit uitkomt ten gunste van het land.

  2. ropart

   rvdbe, 4 zetels halen ze nog wel, en dat is genoeg voor het nieuwe kartel.

 4. Oepsie

  Ja, als het eerste ‘garnituur’, lekker bij de vleespotten blijven zitten, dan krijg je het tiende garnituur. Prima zo! Uitstraling van een vogelhuisje en vrouw?

 5. Cootje

  Als je bij haar het licht aan doet sta je nog niet voor een verrassing .maar dat sta je ook niet bij de PVdA die de laatste 50 thee drinken niet tot grote hoogte is gestegen en waar de allochtoontjes voor zich zelf zijn begonnen. Hier en in geheel Europa een uitstervend ras die socialisten .

 6. Linksbuster

  Deze koffiejuffrouw als lijststrekker van de partij voor de allochtonen gaat de arbeidersverraderspartij niet redden…een goede zaak!
  Woke sukkels hebben we al meer dan genoeg.

 7. gustav

  Aub, minder, minder vrouwen in de politiek!
  Deze stelling poneer ik niet omdat vrouwen dommer dan wel onkundiger zouden zijn dan mannen, maar deze wezens hebben niets met pragmatiek en politieke hardheid!
  Het is allemaal vanuit de onderbuik oftewel vanuit surrealistische/idealistische kokervisie!
  Je wordt er doodmoe van!

  1. Linksbuster

   Quote….maar deze wezens hebben niets met pragmatiek en politieke hardheid!……
   Zeker nog nooit een linkse gepiercte hysterica tegengekomen gustav?…die gaan echt over lijken…..Pim wist er alles van.

   1. pasco

    linksbuster:
    Ja inderdaad, een gepiercte’ extreem linkse’ hysterica met onderbuik woede en kokervisie!
    Een bevesting van gustav’s visie!

 8. agenda2030

  de opvolger van sinterklaas pronk , deelt riant Nederlands belastinggeld uit over de hele wereld !

  op naar de 0 zetels, moet enkel nog zo een mooie taart voor gemaakt worden !

  1. Linksbuster

   Idd..zo’n taart die ze ooit Pim Fortuyn in het gezicht hebben geduwd.

 9. Heras

  Dat geldt voor d66 ook. Op naar 0 zetels. Overigens, vvd en gl zakken ook behoorlijk.
  Iedereen is klaar met dit soort partijen. We hebben nu genoeg alternatieven.

  1. DubbelZout

   “Iedereen is klaar met dit soort partijen”

   Extreem rechts is ong. 20% van het potentieel, dus laat de rest erbuiten aub

 10. NO8DO

  Deze charismaloze natte dweil Lilianne Ploumen haalt vele malen meer stemmen binnen dan Baudet van FvD.
  We zullen zien wie in maart de natte dweil is.

  1. WayneGretzky99

   Kenmerkt het niveau van dom extreem linksch. Komt niet boven de 10 punten.

 11. plakband

  Ploumen, een goede PvdA’er.
  Kan geld verspillen als de beste.

 12. Meriadoc Brandebok

  De PvdA is mooi in de achterste genomen door VVD en CDA. Asscher heeft zichzelf luid jammerend in het zwaard gestort, terwijl Rutte en Hoekstra gewoon doorgaan, en de VVD staat nog op winst in de peilingen ook. Ploumen gaat er ongetwijfeld niets van bakken, dus voor de verkiezingen is de PvdA ten dode opgeschreven. Ik kan me voorstellen dat men zich op links zwaar belazerd voelt. Zeker, daar Sigrid Kaag maar niet scoort bij het electoraat, net zo min al s Marijnissen of Klaver.

  1. Cootje

   Is voor Asscher wel weer een geluk dat Rob Jetten niet in de buurt was. Maar de allochtonen clubjes zijn met uitsterven bedreigt , denk en Nadia zijn voor zich zelf begonnen de thee smaakt die zelfs niet meer

 13. Heinz

  Wie weet? De moedige en getalenteerde mevr. Angela Merkel werd zelfs bondskanselier. Het kan nog wel wat worden.

 14. Seneca

  voor hen die het nog niet weten, ik ben een verklaard tegenstander van het socialisme dus zeer zeker van hen die zeggen socialist te zijn. echter MvdG ik vind deze ‘benaming’ niet kunnen. u noch wij behoeven zich te verlagen tot het niveau waar de socialisten zich meestal bevinden, t.w. laag bij de grond. u had een meer vileine maar wel minder grove bewoordingen kunnen gebruiken.

 15. EvertB

  Geen ‘new kid on the block’ maar ‘the girl next door’. Begrijpelijk ook want waar vind je die zo snel in coronatijd en vóór de deadline van 1 februari?

  Ploumen kon nog wel eens een goed resultaat halen in maart omdat kiezers die een vrouw als minister-president willen op haar stemmen en niet op Kaag. Lilianne Ploumen heeft wereldwijd nu al erg veel betekend voor vrouwen: Ploumen richtte She Decides op voor veilige abortussen en kraamzorg in arme landen.

 16. lucinde

  Een goed mens, oprecht en uitstekend politicus, helaas geen x-factor en dat is wat vd Galien blijkbaar eist.

  1. Aborifa

   Stak wel Cohen een mes in de rug. Vergeten zeker?

  2. Cootje

   Is er Een socialist die iets of wat te vertellen heeft. Een stroming die haast in geheel Europa is uitgekotst . Wegens het manipuleren , eigen gewin, leugens en zelfs fraudes en diefstallen zijn er gepleegd . Hoog opgeleide intellectuelen die de domme arbeiders met een handlanger als de vakbonden konde beduvelen . In de tijd zal het zelfs nog uitkomen met de pensioen . Duurt nog 50 jaar voor ze uit de bestuurslagen zijn verdwenen

   1. lucinde

    De socialisten halen in Spanje en Portugal overwinning na overwinning binnen.

    Met extreem (Franco) rechts en de conservatieve katholieke kerk wordt keihard afgerekend.

    Maar toegegeven, na dat experiment van de 3e weg en alle binnengehaalde successen is de sociaal democratie een beetje overbodig geworden.

    Het volk is tevreden, maar omdat ze constant op zoek zijn naar een schuldige die hun pret zou kunnen bederven, kiezen ze ipv een werkgever nu een neger

    1. Cootje

     Wilt u in Spanje en Portugal even de artikelen te voorschijn halen waar deze mensen onderling van beschuldigt worden? En in een laagconjunctuur met domme arbeiders heeft het socialisme altijd zijn top bereikt , en zuid Europa is alles corrupt dus dat maak niet uit wie er aan de macht is , de oude koning van Spanje had vele vrienden

     1. Loelap

      Klopt, daar heb je helemaal gelijk in!

 17. Kleurloze Politiek

  Jeetje mina zeg .. kijk als één van de leden dit zou zeggen dan zou ik noch

  1. Aborifa

   Nog …..wat? Leden hebben blijkbaar geen geheugen

   1. Cootje

    Die zat zondag nog bij Buitenhof , dus het zal wel met een aardappel mesje gebeurd zijn , dus niet groter maken dan het is

 18. Telex

  Gefeliciteerd ze hebben weer een toppertje naar voren geschoven. Nou dat gaat wat worden hoor…

 19. Kleurloze Politiek

  Na foutje bedankt..
  Wat ik wilde zeggen is dat het zeer laag is om een nieuwe lijstrekker zo negatief te bejegenen.

  Een beetje objectiviteit is voor een redactie echt geen uitzonderlijke of en al helemaal niet te veel gevraagd.

  Maar goed DDS staat nou eenmaal niet bekend om zijn professionaliteit als het gaat om nieuws geving. dus dit moeten we maar ook op de koop toe nemen.

  1. lucinde

   DDS is consequent… alle politici zijn prutsers, behalve Baudet en zijn aluhoedjes-leger

   1. Oepsie

    Ga lekker naar een hoofddoekjes site! Daar is meer te doen voor je en je lotgenoten.

 20. AS210854

  Pruim wordt de eerste, vrouwelijke pvda aanvoerder, sinterklaas met witte slaven pieten, die alles in de hele ” armewereld ” kunnen betalen.

 21. Pieter48

  De mens kan ook heel lang en gelukkig leven zonder de PvdA in de regering.

 22. Kleurloze Politiek

  @Oepsie

  Waarom ga jij niet naar de haathut van Geert of Baudet daar heb je genoeg Haatmutsen Xenofobe en Antisemitische Druil oors.

  Kijk met modder gooien kunnen we allemaal

  1. agenda2030

   waarom ga jij niet naar een islamitische haathut van wat haatbaarden

   Kijk met modder gooien kunnen we allemaal

   1. Thant dolph

    blubblub dieblub

    1. agenda2030

     💩

 23. Yoyo

  Links maakt meer kapot dan je lief is, zelfs zichzelf ( dat is dan weer positief).

 24. werikke

  Dat mens kan niks echt niks behalve geld uitgeven wat niet van haar is. meest nutteloze PVDA mens. buiten Sharon Dijksma die is nog erger

  1. Henry Higgins

   We zullen de komende weken een stijging van de PvdA in de peilingen zien. Deze mevrouw wordt onderschat.

   1. werikke

    das goed jongen. Dat jij haar goed vind bewijst wel wat ik zeg. Dom figuur!!!!

 25. Drollevanger

  Het helpt Nederland niks vooruit als de PVDA over de kop gaat.
  Daarna zal deugend links via de media op Groenlinks of D66 gaan stemmen, maar zeker niet op de PVV, de SP, of het Forum.
  Nederland wordt er dus als land niks beter van.

 26. Patt

  PVDA partij van de armoede. Verhoging eigen risico. Afschaffing partner aow. enz. In kabinetten van de PVDA Zeer onbetrouwbare partij.

 27. Sjipke

  Michael van der Galien, het is voor mij onbegrijpelijk waarom jij je zo denigrerend over de persoon Ploumen moet uit laten. Wat is de diepere grond dat je zo beledigend bent naar deze vrouw. Dat je aanmerkingen hebt over haar functioneren of over haar ideeën dat kan, dat mag en dat moet zelfs. Maar om zo te keer te gaan zonder je verder te bekommeren op de inhoud is gewoon erg laag. Ik ben klaar met die hele PvdA, die mening delen we. Maar ik twijfel niet aan de integriteit van de mensen die zich inzetten voor het maatschappelijk wel zijn. Volgens mij zijn er maar twee redenen dat je zo onbeschoft te keer gaat en dat is 1) onkunde, ik moet je eerlijk zeggen dat de inhoud van je stukje daar het meeste naar neigt of 2) je bent hevig verliefd op haar en draagt haar stiekem een warm hart toe. Beide zijn verachtelijk dus maak je keuze!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.