Opengrenzen-deal over Moria-vluchtelingen onuitvoerbaar: slechts TWEE alleenstaande minderjarige migranten gevonden

Weten we het nog? Na de grote brand in het opvangkamp Moria wilde de linkse coalitie een helpende hand bieden: ons kabinet was bereid om 50 kansrijke asielzoekers jonger dan veertien jaar op te vangen. Echter zijn deze kinderen onvindbaar zo meldt staatssecretaris Broekers-Knol.

Omdat kansrijke jonge asielzoekers onvindbaar zijn neemt het kabinet nu andere asielzoekers op. Toch blijft het een raar verhaal, de media stonden vol over getroffen jonge kinderen… maar nu zijn ze ineens onvindbaar:

„Het is, alle inspanningen ten spijt, gebleken dat de alleenstaande minderjarige vreemdelingen tot en met 14 jaar en tevens afkomstig uit kansrijke landen nauwelijks beschikbaar zijn voor herplaatsing vanuit de Griekenland”

In totaal komen er twee alleenstaande kinderen naar Nederland toe. Twee hele kinderen. Mogelijk komt dit door het feit dat Broekers-Knol er een strenge selectie op nahield of omdat het dus om minder grote groepen kinderen gaat dan gedacht. De kinderen die in aanmerking konden komen moesten ook echt kans hebben op een permanente verblijfsvergunning in Nederland: Nu blijkt dat er dus maar twee stuks jongelui te vinden waren die daar daadwerkelijk aan voldeden..

Maar omdat de staatssecretaris zich al had voorbereid op de voorspelbare linkse verontwaardiging in de Kamer meldt ze meteen dat er wel andere migranten naar Nederland worden gehaald om alsnog te voldoen aan de gemaakte afspraak:

„Om alsnog recht te doen aan de wensen van uw Kamer is daarom met de Griekse autoriteiten afgesproken dat zij desgewenst een groter aandeel kwetsbare personen en kinderen in gezinsverband kunnen voordragen om het aantal plaatsen van het Nederlandse herplaatsingsaanbod verder in te vullen.”

We zien weer eens: er ontstaan rampen daar waar linkse emopolitiek en de keiharde realiteit elkaar ontmoeten. Er werd veel geroepen en geëist na de ramp in Moria ‒ met name dat ons kabinet er zogenaamd een inhumaan beleid op zou nahouden. Nu blijkt dat toch wel dat de staatssecretaris haar best heeft gedaan maar dat de doelgroep waar iedereen het over had toch een stuk kleiner was dan gedacht. Tijd dat alle “vang alle vluchtelingen hier op”-roepers wat zelfreflectie gaan plegen, dus? Nee joh! Die gasten zijn veel te druk met de horlepiep dansen, want de Nederlandse grenzen gaan weer een stukje verder open voor kansloze immigratie. En is dat niet prachtig?!?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. agenda2030

  Buitenom dat , het kabinet is demissionair en mag geen “onomkeerbare” beslissingen meer nemen ! kennelijk heeft flapdrol klaver daar schijt aan

  1. lucinde

   Sinds wanneer zit Klaver in een kabinet?

   Oh ja, net zo vaak als Wilders.

   Wel zo makkelijk roepen en nooit iets oplossen

   1. agenda2030

    moet ik de samenstelling van het partijkartel nou ook nog uittekenen voor je .

    Overigens wat gaat klaver oplossen met zijn gewauwel ?

    1. lucinde

     Niks zoals ik zei… het is zo’n roeptoeter die nooit minister wil of kan worden.

 2. Linksbuster

  Q….ramp in moria…….
  Zelf aangestoken om de deugkneuzen a la yasser een alibi te kunnen geven.
  Je mag ze hebben yasser..maar wel in jouw woning…en op jouw kosten!

  1. jennifer

   Helemaal niet hier naar toe halen, ze steken hun eigen woongelegenheid in brand, zijn allemaal al als terroristen opgeleid in hun thuisland,hoe kind ze ook mogen zijn het zijn de ratten van morgen die Europa totaal onveilig zullen gaan maken.

 3. lucinde

  Twee levens vol ellende die dank zei ons Nederland een tweede kans krijgen.

  Ziet Bart ze liever weg rotten? Wat wijntje nou zeggen man?

  1. agenda2030

   tja , ons trólletje heeft natuurlijk ook liever aan de EU grenzen het biden effect. Honderd duizenden kanslozen die denken dat ze recht hebben om de boel te komen leegvreten. Mexico zit met de handen in het haar !

   1. lucinde

    Poepmans is abuis, Mexico grenst niet aan de EU.

    Harde werkers trouwens die Mexicanen.

    1. jennifer

     Ja harde werkers, ze hebben in Nederland al voet aan de grond met hun med labs, zo n harde werkers zijn het.

  2. FreeThinker

   Twee jonge mensen die over een paar jaar Syrie weer moeten opbouwen en de zwakkeren daar moeten helpen in plaats van hier een uitkering zitten te trekken en de zwakkeren in Syrie maar een beetje in de steek te laten.

  3. ropart

   lucinde ga jan mulder in zijn kringspier beuken.

   1. lucinde

    Waarom zo anaal gefixeerd?

    Is dat een rechtse afwijking, valt me inmiddels erg op hier…

    1. Loelap

     Geef nou maar toe dat jij daar wel best wat voor voelt.

  4. Linksbuster

   Éen lucine in nl is er al één teveel…figuren als jij voeden de migratie tegenstanders..zoals wím met zijn gezuig de haat op linksaffers voedt…en akwasi de haat tegen zwarten.
   Ik ben om, geen migranten meer..komt alleen maar ellende van.
   Aktie = Reactie

 4. halo1

  We moeten eens ophouden met dat begrip “kwetsbare mensen”.. het is een links frame.. zolangzamerhand worden ze onkwetsbaar door dat gepamper. En wie zichzelf kwetsbaar maakt.. hoeft niet op mijn/ons mededogen te rekenen : blijf waar je bent.. maak geen oorlog… bouw je land op… gun een ander ook wat..val een ander(=ons) niet lastig.. en regel je eigen zaakjes.

  1. lucinde

   Nee, ijzersterke kinderen opgegroeid onder kansrijke omstandigheden.

   Die komen er wel hoor!

   1. Linksbuster

    Hoeveel handophouders moeten we nog binnenlaten…kan lucinde een getal noemen?

 5. O.k.

  2 is nog teveel

 6. Drollevanger

  Hopelijk heeft men naast die twee minderjarige Arabieren, om de 50 personen toch vol te maken, er nog 48 hulpverleners bij gesprokkeld. Anders krijgt men de bus naar Nederland niet vol.
  Het is tenslotte zonde om met een halflege vluchtelingenbus door Europa te toeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.