Peiling Frankrijk: Marine Le Pen aan de leiding. Macron slechts gesteund door 23%

Hoewel de Nederlandse media en politici nog steeds lijken te denken dat Emmanuel Macron heel ferm in het Franse zadel zit duiden peilingen erop dat de waarheid veel genuanceerder is. Als er vandaag presidentsverkiezingen waren zou de eerste ronde namelijk gewonnen worden door Marine Le Pen, de leider van het Rassemblement National (tot ergens in 2018 heette die partij nog het Front National).

Volgend jaar mag Frankrijk weer naar de stembus om te stemmen over de volgende president. Wie wordt het? Mélenchon? Bertrand? Macron? Of Le Pen? Nou, zoals het er nu uitziet is het die laatste die in ieder geval de eerste ronde waarschijnlijk op haar naam mag schrijven:

Als er vandaag verkiezingen waren zou maar liefst 26% van de Fransen in de eerste ronde direct op Le Pen stemmen. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van de vorige verkiezingen die in 2017 gehouden werden: toen moest ze in de eerste ronde genoegen nemen met 21%. We hebben het dus over vijf procentpunt meer; een stijging die vrijwel zeker grotendeels veroorzaakt is doordat Le Pen de partijnaam veranderd heeft en ook op andere manieren heeft willen breken met het controversiële verleden van haar club.

Macron kreeg drie jaar geleden in de eerste ronde in 24%. Hij zou nu dus één procent mínder krijgen, wat buitengewoon opvallend is aangezien hij a) nog wel echt de favoriet is en b) een presidentsbonus zou moeten krijgen. De verkiezingen zullen plaatsvinden in april 2022. De kandidaten hebben dus nog wel de tijd om hun scores te verbeteren… of zelfs aanzienlijk te verslechteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Queen

  Europa gaat kapot. Geen houden meer aan. Het midden mag straks de boel weer opbouwen. Deze figuren gaat het enkel om eigen gewin zoals landverrader Wilders steeds weer bewijst.

  1. Cootje

   Als ik zie de aanbiedingen die Afrika nog in de aanbieding heeft met het bootjes toerisme , als ik zie hoe een arm lastig zuid Europa elke verdiende cent van ons opvreet , over welk midden heb jij het dan. De nu achtergelaten MKBers ? of bedoel jij de werkende Nederlander die mag werken tot zijn 67ste om zijn vrienden in het zuiden te onderhouden die met hun 55/62 ste met pensioen gaan . De blonden Nederlander moet dan wel heel veel kleurtjes onderhouden en dat is toch wel te veel gevraagd van het midden!

   1. jennifer

    Ze zegt Europa gaat kapot, nou als dan ook maar n beetje hersens wat ze weinig bezit zou werken, zou ze er snel voor zorgen dat ze weg kwam hier dan toch, en oprotten maar wel zonder uitkering dan.

  2. werikke

   leg uit dat landverrader. of gewoon weer schreeuwen en blaten maar niks bewijzen.

 2. Zwetsnek

  Waardeloze topic, verkiezingen in april 2022 en Macron staat in de peilingen met 3% achter.

  1. jennifer

   Zo is het wel, als macron morgen het land weer gewoon open gooit staat hij in april weer wat hoger let maar op.

   1. Cootje

    Kijk even naar frankrijk schulden werkeloosheid cijfers E n hun begroting tekort . Is niet wachten tot april Het is wachten tot de financiële markten het zat zijn en de stekker er uit halen . En wie gaan de gestalde obligaties betalen bij de ECB van die landen ? Frankrijk is failliet en dat gaan wij merken maar de Franse bevolking op een handje vol na kan die rekening niet betalen , de gele hesjes komen vanzelf weer boven drijven

 3. HD

  Dat kunnen zo weer digitaal aanpassen, doen ze in de VS doen ze in Nederland.
  In Nederland staan de Ruttens, al quas en Farassen ook hoog in de peilingen, terwijl ze eigenlijk in de gevangenis horen voor het verraden van de autochtone bevolking.

 4. Cootje

  Geweldig gaat precies uitkomen , Vlaams belang in Vlaanderen is ook geen eendagsvlieg . En de Wilders fans zijn hier ook niet pijlbaar , ik zie die oubollige gevestigde politiek op verkiezing avond op de publieke omroepen geschokt verbijsterd reageren op een groot aantal zetels winst van Wilders . Gelijk te beginnen met veroordelen wegzetten en demoniseren. onderhuids zijn ze dan volledig in hun kruis geraakt . En Corona geeft op zeker in het armlastige Frankrijk een rijke voedingsbodem voor le pen want in dat land zijn heel veel mensen ontevreden , maar die kennen geen poldermodel

 5. Bes Tolen

  De werkelijke grootste macht in Frankrijk is de Rooms katholieke kerk en die zal in de laatste verkiezingsronderonde Marianne Le Pen wel publicitair door middel van vele media om zeep helpen. Napoleon wordt nog steeds als held van Frankrijk gezien maar dat berust op bedrog. Napoleon gaf de Rooms katholieke kerk grote macht in Frankrijk terug met als tegenprestatie de financiering van oorlogen, die in het bijzonder de onderwerping van Rusland op het oog hadden en algemeen de onderwerping van heel Europa. Het Vaticaan zag Rusland als erfgenaam van Constantinopel.

 6. Henry Higgins

  De peiling voor de eerste ronde zegt niet zoveel. In de tweede ronde verzamelen de fatsoenlijke en meer intelligente kiezers zich altijd rond de kandidaat die tegen Le Pen moet opnemen.

  1. Nostradamus

   …om zo het land nog verder in de afgrond te leiden. Luister vooral niet naar één op de vier kiezers.

  2. Nostradamus

   Overigens heeft Macron al een behoorlijke ruk naar ‘rechts/gezond verstand’ gemaakt na de onthoofde leraar. Die vreet van de procentpunten van Le Pen.

  3. Loelap

   Een kwart van Marie le Pen stemmers is allochtoon, las ik. Ook veel goed geïntegreerde allochtonen willen geen massa immigratie van tribale íslamieten. Jammer dat Links heel Europa wil volplempen met deze lui. Niet in hun buurt dat dan weer wel.

  4. driewerf

   24/7 hier een zeer minderwaardig mens uithangen .Wat zullen ze jouw bij grondlijn zat zijn .

 7. Drollevanger

  Als de PVV zich alleen gaat concentreren op de Zorg, anti islam blijft, en de asiel en de ongewenste vreemdelingen toestroom volledig stopt, zijn ze met de verkiezingen in de meerderheid.
  Laat de eventuele coalitie partijen de rest maar uitzoeken.
  De idiote, aan onze regeringspersonen gelinkte Ruslandhaat stoppen, zal veel extra banen en handel opleveren voor Jan met de Pet.
  Ik heb nog nooit iemand gesproken die meer N-Afrikanen of Afrikanen wenst.
  Ik heb het idee dat links het land heeft verdeeld tussen de Randstad(die er altijd vanuit gaat dat anderen het gelag moeten betalen) en de wel werkende provincie.

  1. Monty

   ”Als de PVV zich alleen gaat concentreren op de Zorg, anti islam blijft, en de asiel en de ongewenste vreemdelingen toestroom volledig stopt, zijn ze met de verkiezingen in de meerderheid.”

   Wilders heeft als enige het de-islamiseren van Nederland in zijn verkiezingsprogramma staan.
   Denk je dat er politieke partijen zijn die hierin meegaan om zodoende een kabinet te vormen?

   Met het de-islamiseren weet Wilders dat hij door geen enkele partij geaccepteerd wordt als partner.
   Hij kan dan weer 4 jaar in de slachtofferrol kruipen.

   1. werikke

    wat je kan doen is PVV stemmen als hij genoeg stemmen krijgt moet die wel dus stem op PVV. ik doe dat al jaren en bevalt mij goed

   2. driewerf

    24/7 onzin hier neer kladden pfffffrrrrrttttt

  2. driewerf

   Het zou dan ook een goed idee zijn om N-Holland en Z-Holland te scheiden van de rest van Nederland .Zal ons goed doen.

 8. Drollevanger

  Le Pen is ondanks de tegenwerking van de Elite, in ieder geval een blijvertje, net als Wilders hier.
  Het is mij een volslagen raadsel hoe het kan dat steeds weer zoveel sociaal achtergestelden in Frankrijk nogmaals stemmen op de hun onderdrukkende regeringspartijen.
  Hier in Nederland trouwens van hetzelfde laken een pak.
  Zie bv in de VS. Ook daar is het een strijd tussen het platteland en de door bende oorlogen verscheurde stadskapitaal.

 9. RvdBe

  Eindelijk weer eens een lichtpuntje in deze duistere tijden, de landverraders gaan door de mand vallen met Macron en Rutte voorop.
  We zijn links de sloot ingereden en zullen er rechts weer uitgetrokken moeten worden.

 10. Piet151

  Bij een steekproefgrootte van 976 valt in een land als Frankrijk bij een nauwkeurigheidsniveau van 95% het verschil van 3% in score tussen Le Pen en Macron binnen het betrouwbaarheidsinterval van ruim 3%. Oftewel, deze peiling zegt maar weinig.

  1. Loelap

   Ik zou je maar niet te rijk rekenen.

 11. Spaanse_K0K

  Baudet wordt Minister President
  Trump wordt herkozen.
  Marine Le Pen wint in Frankrijk.

  Behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

 12. liefdevol rechts

  Laten we hopen dat LePen de volgende president wordt, als ze de verkiezingen in 2017 had gewonnen dan hadden we zeker al over een referendum van uittreden van de EU gehad, in ieder land!!

 13. Kharm

  Af en toe krijg ik de neiging te denken dat deze rellen de huidige zittende partijen goed uit komen.
  Steeds weer wordt er geprobeerd de schuld bij FVD,en PVV te leggen. Zodat de bevolking gaat denken dan toch maar VVD of CDA .
  Maar niets is minder waar , want als de huidige leiders minder geld uit hadden gegeven aan de EU met zijn zuidelijke landen en minder naar Afrika had gestuurd . En vooral minder gelukzoekers had toe gelaten .
  Hadden ze met al die miljarden ons eigen zorg systeem op orde gehad . En een volwaardig politie korps gehad . En waren de duizenden uitgeprocedeerde al lang het land uit gezet . En hoefde ze niet te proberen om alles uit de pensioen potten te stelen.

 14. Bes Tolen

  Monty, wat wilt u nu eigenlijk zeggen? Dat de christenen in Nederland ons bedriegen?

 15. Drollevanger

  Ik snap steeds minder van de huidige politiek.
  Niemand die ik ken is voor nog meer migratie naar onze uitkeringspotten, of voor het slopen van onze bossen en de landbouw op zijn gat. Links kwaakt braaf de anti-Rusland popaganda na. Wij geven subsidie aan windmolens waar eigenlijk alleen steenrijke figuren als Soros van profiteren.
  Rechts heeft wat kiezers betreft een meerderheid, Toch heeft wat besturen betreft al van de oorlog af Links het roer.

 16. Drollevanger

  Als enige heeft Wilders een anti-islam agenda.
  Ik raad iedereen aan de Koran te lezen.
  Speciale aanraders zijn de soeras over vrouwen, ongelovigen en afvalligen, Joden en Christenen.
  Als je ergens op tegen bent moet je wel weten waarover het gaat.
  Over de koran mag trouwens niet worden gediscuteerd. De koran heeft nl altijd gelijk.

 17. Drollevanger

  Wat bijstand uitkeringen betreft komt Nederland er alleen bovenop als een uitkeringgerechtige verplicht wordt om in de productie te gaan werken. Voor wat hoort wat.
  De bijstander moet net zo vroeg opstaan om naar zijn werk te gaan, als een wel normaal werkende.
  De bijstand behoord geen voordelen te bieden groter dan die van de normaal werkende mens.

 18. liefdevol rechts

  Tja, Europa staat op vallen, instorten, verbrokkelen.
  Leve het gezond verstand, en dat is hier Baudet en in Frankrijk LePen.

 19. Drollevanger

  Ook dit zal voor Le Pen weer op een fiasco uitlopen.
  Er kleven voor het linkse bestuur van dat land teveel nadelen aan een wel voor de gemiddelde Fransman gunstig bestuur.
  Ook daar zal links met zijn media, net voor de echte verkiezingen wat oude koeien uit de gracht vissen e le Pen in diskrediet manoevreren. Eigenlijk net als hier.

 20. Drollevanger

  Le Pen weet net als Wilders wat de linkse kijk op de wereld, met een land kan doen.
  Wilders heeft in het verleden net als ikzelf in het M-Osten rondgekeken.
  Vroeger welvarende landen waar onze beschaving begon zijn via de islamitische overheersing verworden tot een platgeschoten ruïne. Al 1400 jaar wordt daar geen enkele vooruitgang geboekt. Alleen hun wapens vanuit Westerse vernieuwing zijn nu nog beter.
  Bekijk een foto van Libanon, Syrie of een ander nu islamitisch land, en bekijk de huidige foto,s en zie de verschillen.
  Heb je wel eens de foto,s bekeken van bv Indonesie van rond 1950 en de mensen die daarop staan. Niks hoofddoeken en achtergestelde naar de grond starende vrouwen.

  1. werikke

   precies en dat willen ze hier ook want blijft dom volk. En linkse volk maar roepen kom binnen de steden zitten vol met buitenlands tuig en nu het vol wordt gaan diezelfde linkse naar het dorpse leven want teveel drukte in het gebied wat ze achter laten teveel criminaliteit willen hun kindjes vrij opvoeden in mooi landschap maar wel links stemmen zodat de rest met puinhoop achter blijft, ik wil mijn land terug. al die moslims die het hier zo rot vinden oprotten incl. illegalen en criminelen weer een mooi Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.