Reken maar op verlenging lockdown! Rutte ‘niet heel vrolijk’ over besmettingscijfers

Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over het eventueel verlengen van de lockdown, maar de kans zit er toch dik in dat het wel gaat gebeuren. Premier Rutte zegt namelijk ‘niet vrolijk te worden’ van de laatste besmettingscijfers.

Duitsland heeft al een verlenging aangekondigd en dat land staat er minder beroerd voor dan Nederland. Het Verenigd Koninkrijk en België zinspelen eveneens op een verlenging. Logisch dus dat de Tweede Kamer wil weten of Nederlanders ook rekening moeten houden met een voortzetting van deze zware maatregelen.

De besmettingscijfers in ons land zijn nog steeds ronduit belabberd en grootschalig vaccineren zit er de komende tijd ook nog niet in. Het enige logische om te doen is dus zorgen dat het niet nóg erger kan worden, wat een verlenging van de lockdown zou betekenen.

Rutte zou Rutte niet zijn als hij niet eerst een OMT-advies wil afwachten, maar toch tempert hij al de verwachtingen en zegt: “Ik ben niet heel hoopvol over wat er kan na 19 januari.”

Ga er dus maar gewoon vanuit dat de lockdown nog zeker een paar weken zal gaan worden verlengd. Er zit echt niets anders op dan wachten tot we voldoende vaccins hebben en met een beetje geluk wordt de lockdown dan weer (deels) opgeheven. Het hangt allemaal af van hoe snel de druk op de zorg weer af zal gaan nemen als het effect van die vaccins eenmaal merkbaar wordt.

Ik ben alleen bang dat het voor die tijd nog heel veel erger zal gaan worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. usb3.0

  Cijfers op basis van wat? pçr tests?

  “De RT-pçr test zegt niets en kan niets zeggen over zgn. särs-cöv-2 besmettingen of aantallen daarvan, daar:
  a) Een RT-pçr test niet geschikt is als instrument om een infectie te detecteren daar zij in beginsel geen onderscheid maakt tussen een actieve dan wel een inactieve infectie.
  b) De RT-pçr test positief kan uitslaan op de aanwezigheid van rnä afkomstig van diverse pathogenen, viraal of bacterieel en/of van menseigen rnä (Chromosoom 8; bron WHO).
  Een positieve RT-pçr uitslag kan daarmee het resultaat zijn van een drie maanden geleden doorlopen bacteriële of andere dan särs-cöv-2 virale infectie.
  c) Het huidige aantal amplificatie cycli (tot wel 40-45) van het geteste rnä materiaal ver boven de wetenschappelijk relevante grens van 25-29 cycli ligt waardoor tot 94% vals pösitieve testen worden gecreëerd.
  De rest is vals negatief”

  1. LifeBuddy

   De waarheid Mag gezegd worden, maar, het rivm weet hier helemaal Niets van, want ze gaan gewoon door met de zakke vullen, euuuuh ik bedoel de pçr testen.

  2. JochemX

   Helaas usb3.0, die lock down wordt gewoon verlengd. Rutte heeft al opdracht vanuit Berlijn gekregen.

  3. CZ

   @USB: Respect voor jouw onuitputtelijke reactietrend! Ik kom mij hier alleen nog vermaken.

 2. ropart

  ook hier altijd mensen met cijfertjes dit en cijfertjes dat.kijk maar eens naar de cijfertjes van het hoge aantal besmettingen sinds de lockdown, je hoeft geen viruswap te zijn om al die maatregelen eens met argusogen te bekijken.

  1. usb3.0

   Onze coronafetisjist en voorstander van het fascistische vaccinatieprogramma meent echt dat de lockdown geen invloed heeft en praat over besmettingen, besmettingen op basis van wat?

   1. Potsdam

    Is er iemand bij u ziek? Laat hij dan de oudsten der gemeente tot zich roepen, opdat zij over hem een gebed uitspreken en hem met olie zalven in de naam des Heren. En het gelovige gebed zal de lijder gezond maken, en de Here zal hem oprichten. En als hij zonden heeft gedaan, zal hem vergiffenis geschonken worden.
    Jakobus 5:14-15

    1. Thant dolpf

     Zelfs de gebedsgenezer Zijlstra zal je kunnen vertellen dat het niet zo eenvoudig ligt als jij nu doet voorkomen..

     1. JochemX

      Nou Thant, begin te geloven dat dat beter helpt dan die idiote maatregelen waar we nu mee opgescheept zitten.

 3. Vanduinen

  Een verlenging van de lockdown is onomkoombaar wanneer je verder om je heen kijkt. In Engeland, Duitsland wordt de periode verder opgerekt. Met een hoestdrankje en een warme kruik valt er niets te bereiken bij dit griepje.

  1. 2030

   vertel eens adept , wat heeft de lock down in eender welk ander land gebracht ?

   Heb je de oproep van de WHO al gelezen ? vast niet met die domme prietpraat

 4. RvdBe

  Die lockdown helpt zgn niet omdat het volk meer gedwee moet worden gemaakt, dus avondklok erbij in het kader van de gedragstraining.
  Terug naar de middeleeuwen waar de mens dmv het geloof onderdanig werd gemaakt.

  1. Edjan

   +++++

 5. 2030

  WHO roept al drie maanden op te stoppen met de onzinnige lock downs.

  Is de WHO plotseling geen expert meer en leidend in de bestrijding van de nep pandemie ?

  rutte is plotseling doof geworden !

 6. gargamel

  Vandaag heeft de president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump, de “Wet op de bestrijding van pandemische fraude vanaf 2020” ondertekend, die op de website van het Witte Huis is gepubliceerd.

  De wet van H.R. 6435, dwz de “Wet ter bestrijding van pandemiefraude van 2020”, vereist dat de Federal Trade Commission “informatie over fraude met betrekking tot de kovid 19-pandemie openbaar maakt en verspreidt onder het publiek”.

 7. de ziender

  Volstrekt zinloze maatregel op volstrekt zinloze maatregel. Verwoestend voor maatschappij en samenleving. Na een jaar nog immer geen inzicht? Krankjorem gewoon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.