Schaamteloos OM geeft slachtoffers toeslagenaffaire de middelvinger: géén strafrechtelijk onderzoek Belastingdienst

Voorlopig lijkt er nog geen einde aan het onrecht in Nederland te komen. Het Openbaar Miniserie heeft zojuist bekend gemaakt dat er géén strafrechtelijk onderzoek komt naar de belastingdienst. Krijgen de betrokken ambtenaren dan alleen maar een ‘foei!’ van hun leidinggevenden en de samenleving? 

Vorig jaar had het ministerie van Financiën aangifte gedaan tegen haar eigen (hoge) ambtenaren, maar die komen nu met de schrik vrij. Het OM ziet namelijk geen reden voor een strafrechtelijk onderzoek:

“Na een zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden komt het OM niet tot een strafrechtelijke verdenking.”

Haagse politici zijn ook al verbaasd over dit besluit. De gedupeerde ouders kunnen bijvoorbeeld op steun rekenen van de SP.

Het OM is van mening dat er geen sprake is geweest van knevelarij en discriminatie en ziet daarom geen rechtsgeldige reden tot vervolging. Voor de getroffen ouders is dit natuurlijk een gigantische teleurstelling en een klap in het gezicht.

Toch is niet alle hoop verloren. Het OM geeft aan dat een artikel-12 procedure nog altijd mogelijk is.

In een zaak die zo groot en diepgeworteld is als de toeslagenaffaire zou het goed zijn als de betrokken ambtenaren uiteindelijk wel voor de rechter worden gedaagd. Er moet een signaal worden afgegeven: dit nooit meer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. C.A.Barstow

  De hele Rutte kliek wordt de hand boven het hoofd gehouden.
  Van een verachtelijk landverrader zoals Rutte is kun je ook niet anders verwachten.

  Stem PVV.

  1. hans-e-pans

   En maar stug blijven volhouden dat in Nederland Justitie en de Roverheid twee gescheiden zaken zijn. Als je het maar vaak- lang- en hard genoeg zegt dan ga je het als Roverheid het vanzelf geloven.

 2. JohanDijk

  Hier straks ook een bestorming van Den Haag met mensen die niet hun stem maar hun geld is gejat… dit kan toch niet.. wie stemt nou op die criminelen?

 3. AidemediA

  Tuurlijk OM. Niks aan het handje. In de USA is het een rotzooi. Maar hier gaat het dezelfde kant op. Hoe leg je crimineel gedrag uit als zijnde niet ontvankelijk.
  Ik ben het eens met de stelling van, Bart Reijmerink
  “In een zaak die zo groot en diepgeworteld is als de toeslagenaffaire zou het goed zijn als de betrokken ambtenaren uiteindelijk wel voor de rechter worden gedaagd. Er moet een signaal worden afgegeven: dit nooit meer!”
  Want de tijd van Befehl ist Befehl, is al zo’n 75 jaar voorbij.

 4. Cootje

  Het old boys netwerk werkt uitstekend

 5. Cootje

  De uitkomst van een bananen republiek de banen carroussel en het old boys netwerk word in stand gehouden , meineden zijn geseponeerd en niet aan de orde . Ongekend onrecht is voor de boeken

 6. zeester

  Degenen die het probleem hebben veroorzaakt lossen het probleem ook nooit op Weg met Rutte en zijn aanhangers

 7. Adriaen van Bergen

  Het OM is corrupt.
  Dixit Geenstijl.
  Maar dat weten we al langer dan vandaag.

 8. Cootje

  De Rutte doctrine werkt zelfs tot het OM. Het OM die via Opstelten Wilders wel tot doelwit maakte . Maar in een rechtsstaat moet er een verschil wezen tussen geloofsgenoten en dorps idioten. En de willekeur bepaald waar je bij hoort

 9. Bunky01

  En o wee als de bevolking op een mooie dag al het gelieg en bedriegen niet meer pikt en aan het muiten slaat. En dan maar klagen. Alle betrokken partijen en personen bij de deze kwestie staan schuldig en lokken deze reactie van de burger zelf uit.

 10. Response

  Het kartel incl. OM in optima forma. Als de Cosa nostra nog wat scholing kan gebruiken dan hebben ze aan het kartel een goede leermeester.

 11. Lucky Luke

  Is Grapperhaus een vriendje van Trump, beide zijn moffen

  1. Yoyo

   Deze volg ik niet helemaal, Lucky….

 12. C.A.Barstow

  Hoorde hoe lodewijk asscher werd gefileerd,
  Het is een vuile linkse smeerlap, verpletter het stemvee, ren daarna hard weg vooral niet omkijken en geef een ander de schuld.

  Het is zijn machtsbeluste smerig linkse fascisten!

  Vernietig politiek links,
  Stem PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.