Schandalig! Werkgevers laten hun personeel opdraaien voor kosten van de lockdown: ‘Extra uren werken!’

Vakbond FNV heeft aan de bel getrokken: werkgevers zouden de “rekening van de lockdown” bij werknemers neerleggen. Toeslagen worden stopgezet en werknemers die nu niet kunnen werken worden onder druk gezet om dit later in het jaar GRATIS in te halen. Wat een schandalige praktijken! 

FNV meent dat de noodsteun, die is bedoeld voor compensatie van loonkosten, niet altijd voor de goede doeleinden wordt gebruikt. Sommige werkgevers lappen de regels aan hun laars en misbruiken deze financiële ondersteuning.

De vakvereniging maakt in een brandbrief gericht aan verschillende brancheorganisaties melding van tal van misstanden. Zo zouden sommige werknemers onder druk zijn gezet om vakantiedagen op te nemen en worden andere verplicht om gemiste uren gratis in te halen later in het jaar. FNV eist dan ook dat bedrijven die gebruik maken van de noodsteun de toeslagen beter handhaven:

„Het mag dus niet zo zijn dat én de lonen grotendeels door de overheid worden gecompenseerd én dat winkelmedewerkers na de lockdown uren moeten inhalen.”

Het is te triest voor woorden dat sommige werkgevers een gouden kans zien liggen om de rug van hun eigen werknemers een extra zakcentje te verdienen. Op deze manier kan je wel stellen dat de menselijke maat verdwenen is.

Het FNV wil logischerwijs dat bedrijven er een beter beleid op nahouden, maar in de praktijk zal dit moeilijk te handhaven zijn. Want wie gaat de bedrijven controleren en op de vingers tikken? Het is een immens werk om ieder bedrijf te controleren. Toch is het goed dat deze misstanden worden aangekaart, want dit is natuurlijk onmenselijk. We zitten midden in een lockdown en dan ga je eisen van je personeel dat zij de gemiste uren gratis gaan inhalen. Dat slaat echt helemaal nergens op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Toeslagen zouden worden stopgezet en werknemers die nu niet kunnen werken worden onder druk gezet om dit later in het jaar GRATIS in te halen. Wat een schandalige praktijken!

  Lijkt wel Joop.nl hier.
  Nu gratis vrij en inhalen ho maar.

  1. usb3.0

   Gratis vrij? jij hebt nog nooit een eigen bedrijf gehad duss

  2. Nostradamus

   JIj houdt wel van een beetje kapitalisme, Chinese stijl?
   Het is toch het Chinese virus, niet? 🙂

 2. Heras

  Iedereen gaat betalen voor dit baggerbeleid. Nederland zal verarmen.

 3. sonny

  Hetgeen de FNV beweert is waar!
  Het zijn overwegende de kleinere bedrijven met tussen 5 en 50 werknemers, vanuit het idee: grijp en gebruik je kansen maximaal!

  1. M. Brandenburg

   Dat zijn exact de bedrijven die het niet kunnen leiden om nu werknemers betaald te hebben thuis zitten en straks niet mogen compenseren. Deze hele ellende is door de overheid veroorzaakt, en die paar centen die bedrijven krijgen moeten gewoon terug betaald wordne en zijn gewoon een sigaar uit eigen doos, krijgen ze de klap nu niet dan krijgen ze hem straks wel, want iemand moet opdraaien voor het wanbeleid van deze links totalitaire overheid. Werknemers zitten nu thuis, denken zij ook mee met de bedrijven en zeggen zij ook, luister je hebt wel je uitgaven, je hebt een complete afwezigheid van inkomsten, weet je wat geef mij maar de helft van mijn salaris. Nee dat gebeurd niet, want zoals het socialistisen betaamt, hebben werknemer wel heel veel rechten, maar uiteindelijk verdomd weinig plichten, wel mee willen delen in de succes maar niet in de ellende, veel linkser kan je het niet verzinnen.

 4. lucinde

  Ja…frisse lucht op DDS. Bart heeft een raampje opengezet.

  1. ManX

   Lucinde gaat er helemaal mee akkoord dat werknemers uitgebuit worden. Waarom verbaast de reactie van deze pisnicht ons niet?

   1. lucinde

    Leuke frame manke…

    Ik kies voor de rechten van de werknemers, dus niet voor VVD en FvD-plannetjes.

    Daarom noem ik mezelf links en noem jij jezelf rechts en zonder dat je het doorhebt voor winstmaximalisatie voor de werkgevers.

    1. ManX

     Nee Lucy salonsocialist, jij bent voor de partijen die goedkeuren dat Google 112 miljard wegsluist via roversnest Nederland en daar slechts 26 miljoen belasting over betaalt; jij bent voor de partijen die ongelimiteerde immigratie (500 instromers per week) stimuleren en daarmee de kritieke woningmarkt verder op scherp zetten; jij stemt links en bent dus voor de klimaatwaanzin die stelt dat er alleen al in Amsterdam 400 windmolens nodig zijn om slechts de helft van de particuliere stroomvraag te dekken.

     Kortom, jij bent de onbenul die zich nooit iets afvraagt of doorrekent, maar alles voor zoete koek aanneemt dat de propagandamachine van de overheid uit schijt.

     1. lucinde

      Je bent een gemankeerd persoon als je dat allemaal denkt.

      Heb medelijden met je

     2. ManX

      Ik denk niks, domme Lucinde. Ik kom met feiten die de afgelopen dagen in alle media hebben gestaan en waar jij geen weerwoord op hebt.

      Ik begrijp dat het moeite kost om toe te geven dat je een onbenul bent die keiharde feiten wilt ontkennen. Zoiets is niet makkelijk voor een mens.

     3. agenda2030

      lucinde is de tról mad lola. inhoudsloos stemming maken , het zusje van beukhol.

      je feiten zijn te moeilijk manx

     4. M. Brandenburg

      OPvallend hoe Lucinde weer totaal zonder argumenten reageerd, gestuurd vanuit wat zal het zijn, gevoel? Met werkelijkheid en realisme heeft het niets te maken. Ze reageert op de linkse manier, liever alle bedrijven kapot en de werknemers op straat dan dat de werknemers nu inleveren om de door de staat gecreeerde ellende het hoofd te bieden en dat iedereen even de broekriem aanhaalt maar wel hun baan behouden.

 5. agenda2030

  Het is al bekent zolang het bestaat.

  subsidies , toeslagen en ander gratis geld smeekt om misbruik !
  gebeurt in grote mate, zelfs het leger ambtenarren kan het niet voorkomen
  door de hoge uitvoering en contrólekosten is het altijd onrendabel
  het is en blijft een links stokpaardje om te nivelleren !

  stem sociaal, stem PVV

 6. Linksbuster

  Bij de fnv werken aanhangers van kozp en blm, “vizier op links” heeft op twitter wat van deze figuren ontmaskert…ook FVD en PVV aanhangers zijn daar..buiten hun contributie …. niet welkom.

 7. Adriaen van Bergen

  Het beleid wordt, helaas, bepaald door allerlei lieden die hun salaris toch wel krijgen overgemaakt.
  Of ze er nu een puinhoop van maken of niet.
  Zweden is gewoon open, ook de grote steden en daar zijn de cijfers gunstiger dan hier.
  Dus waarom niet naar Zweden kijken voor de oplossing?

 8. saddy

  En waar legt de regering de rekening neer?

  En waar legt de EU de rekening neer?

  En waar legt het IMF de rekening neer?

  En waar legt de WHO de rekening neer?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.