Globalistische Secretaris Generaal van de VN: ‘We moeten één wereldeconomie hebben!’ ‘De natuur slaat terug!’

Tot en met vrijdag 29 januari vindt de Davos Agenda 2021 plaats in Zwitserland. Dit is een top georganiseerd door de World Economic Forum van Klaus Schwab. Als bekend pleit het WEF voor een “Grote Reset.” De hele wereldeconomie moet, na de vernietiging door de coronacrisis, opnieuw opgebouwd worden, maar dan op een héél andere manier aldus de WEF. “Inclusief,” “eerlijk,” en “duurzaam.”

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, speelt natuurlijk ook een rol bij Davos Agenda 2021.  Enkele dagen geleden mocht hij een speech geven — allemaal digitaal natuurlijk, want corona! — over wat hij als de grootste uitdagingen ziet voor de mensheid. Kort gezegd: dit is nou progressief globalisme in actie.

“De mensheid heeft net een jaar van tragedie en crisis doorgemaakt,” aldus Guterres. “Een jaar dat we niet meer willen herhalen. Het beste woord om de wereld van vandaag te beschrijven is: fragiliteit. We zien het aan de impact van de Covid-19 ramp. Meer dan twee miljoen mensen zijn overleden en we zitten in de grootste economische crisis in bijna 100 jaar. We zien het in de ongelijkheid tussen mensen en landen, die door de pandemie nog maar opvallen. Met name vrouwen zijn zwaar geraakt door werkloosheid en doordat ze extra voor geliefden moeten zorgen.”

Als je de video’s kijkt van Davos Agenda 2021 wordt dit steeds weer erin gehamerd. De wereld is “fragiel.” Het is allemaal hartstikke gevaarlijk. Er zijn overal dreigingen. Jij en ik denken misschien dat ons grootste probleem corona is en dat we na vaccinatie ofzo gewoon weer normaal kunnen leven, maar de boodschap van deze internationale top is een heel andere. We moeten doodsbang zijn. Er zijn heel veel enorme, levensbedreigende crises!

We zien fragiliteit ook in de klimaat- en biodiversiteitscrisis,” gaat Guterres verder. “Dat zijn allebei existentiële bedreigingen, en ze worden allebei alleen maar érger.” Wees bang!  Maar hij was nog niet klaar. Oh nee, meneer Guterres deed er nog gewoon een schepje bovenop. “Wij voeren oorlog tegen de natuur en vernietigen ons levensondersteuningssysteem, en de natuur slaat terug.”

Hotsedorie! We zitten niet alleen in een oorlog tegen het coronavirus, maar tegen de hele natuur! Kan iemand me onmiddellijk een doosje Prozac geven? Of valium? Want ik moet nu héél snel kalmeren!

En we zien de fragiliteit ook in de geopolitieke verdeeldheid. We vrezen nog steeds voor de mogelijkheid dat er een grote fractuur komt, dat de wereld in tweeën gesplitst wordt, met de twee grootste economieën op aarde die twee gebieden leiden, met twee (verschillende) valuta, met twee (verschillende) handels- en financiële regelgeving, met hun eigen Internet, en een eigen geopolitieke en militaire strategie. We moeten er alles aan doen om zo’n verdeeldheid te voorkomen. We moeten één wereldeconomie hebben met universeel respect voor internationaal recht. Een multipolaire wereld met sterke multilaterale instituten.”

Nou, daar verschillen de meningen nogal over. Guterres wil geen “verdeelde wereld” waarin landen hun eigen “geopolitieke en militaire” strategie hebben, hun eigen handelsregels, en hun eigen Internet, maar ik wél. Want als wij ons aan moeten passen aan China zijn we pas écht in de aap gelogeerd. De “verdeeldheid” waar Guterres zo bang voor is noem ik diversiteit. En de “verschillen” noem ik “vrijheid.”

En wat betreft zijn oproep om tot één wereldeconomie te komen: me thinks not. Nederland is voor Nederlanders. De Nederlandse economie moet voor Nederlanders zijn. Economische beslissingen moeten genomen worden om de economische belangen van Néderlanders te behartigen. Nederland is geen goed doel, maar een soevereine staat.

Natuurlijk had Guterres ook nog iets te zeggen over het Internet. Want ook daarvoor heeft Guterres vergaande plannen. En ja, ook wat het Internet betreft ziet hij “fragiliteit.” Op de één of andere manier ziet hij die overal namelijk.

We zien ook fragiliteit in cyberspace met geen consensus over hoe we zoveel mogelijk profijt kunnen hebben van de digitale wereld waarvan wij steeds afhankelijker worden terwijl we tegelijkertijd de risico’s daarvan vermijden,” aldus meneer de secretaris-generaal van de VN.  “We zijn nog steeds ver verwijderd van implementatie van het multi-aandeelhoudersmechanisme dat een eerlijk en rechtvaardig bestuur van cyberspace zou garanderen.” Dat ‘multi-stakeholders mechanism’ is een nieuw hobbypaardje van Klaus Schwab, de grondlegger van het WEF.  Hij heeft daar zelfs een nieuw boek over geschreven dat gezien kan worden als zijn boek van vorig jaar, “Covid-19: The Great Reset.”

In het kort gezegd komt dit “mechanisme” erop neer dat overheden en bedrijven lekker met elkaar gaan overleggen over van alles en nog wat. Er komt eigenlijk een fusie van beide. Waar Schwab het over “multi-stakeholder mechanism” heeft noem ik het liever globalistisch-links corporatisme.

En Guterres was nog niet klaar. Hij zag de onderhand welbekende “fragiliteit” ook wat betreft de wapenvoorraden van landen en een heel scala aan andere onderwerpen. Angststoornis, much? En steeds weer was het antwoord: meer, meer, meer globalisme. Meer, meer, meer samenwerking tussen bedrijven en overheden. In de ogen van Guterres dan.

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Albion

  Er staan anders vrij zinnige dingen in. Het oude normaal: iedereen verwend leven voor zijn eigen zooi, stress, overgewicht, burnout en het milieu wat kapot gaat. Nee, kom maar door met die great reset. Verandering is onvermijdelijk, en is altijd geweest. Vasthouden aan het verleden is altijd sentimenteel en onconstructief. Tegen de menselijke natuur zelfs..

  1. Nostradamus

   Overbevolking is de oorzaak. Als je die niet aanpakt dan heeft die reset ook geen zin.

   1. Marija

    Mee eens.

  2. driewerf

   En dan verwacht jij dat je iedere dag tevreden met een enorme lach op je smoel wakker wordt ????? GET A LIFE .Mijn god wat er al zo niet gedroomd wordt pffffffffffffff. HET IS RIJK TEGEN ARM DAT ZAL NOOIT VERANDEREN .

   1. Loelap

    Misschien dat multimiljardair Klaus Schwab zijn luxe leventje maar eens moet opgeven en hij moet maar eens beginnen met zijn vermogen aan de armen te geven en wat minder te vliegen.
    Het is opvallend hoe de grootste vervuilers altijd zo goed voor anderen denken te weten wat ze moeten doen.

 2. RvdBe

  De wereldeconomie laten vernietigen door zgn corona en opnieuw beginnen, klinkt als great reset.
  De wappies zijn allemaal gek.

 3. Henry Higgins

  “Hotsedorie! We zitten niet alleen in een oorlog tegen het coronavirus, maar tegen de hele natuur! Kan iemand me onmiddellijk een doosje Prozac geven? Of valium? Want ik moet nu héél snel kalmeren!”

  Ik zou niet gelijk naar medicijnen grijpen. Je goed inhoudelijk informeren levert een beter resultaat.

 4. Cootje

  In 1920 woonde er 2,5 miljard mensen op onze planeet nu 100 jaar later 8 miljard . Die met ze alle moeten eten drinken schijten wonen en leven . Nu hebben lemmingen hun eigen oplossingen . Maar kan je veroordelen dat ze in Indonesië Brazilië en nog vele andere landen stukken oerwouden bossen omkappen voor hun eerste levensbehoefte ? . Nog veel erger is het met het vingertje wijzen maar ze niet willen compenseren voor een alternatief om dat niet te doen . En bij mensen werkt het op de lange duur niet dat de sterkste het recht in eigen hand neemt . Maar arm of rijk virussen kijken er niet naar en misschien wordt dat wel het eerlijkste in een verrotte wereld de mensen lossen de problemen niet op.

  1. Jack Flash

   Onheilsprofetie is van alle tijden.Wereldwijd willen pschycopaten alles bezitten en zich ontdoen van de grote massa.
   Millieuproblemen zijn oplosbaar.
   Geboortebeperking wordt al sinds mijn jeugd gepredikt, hebben westerlingen aardig nageleefd.
   Wie zijn dan nou die gigantische fokkonijnen?

   1. Albion

    Voornamelijk de meest arme mensen verwekken de meeste kinderen. In Afrika is “zwanger zijn en een kind krijgen” het toppunt en hoogtepunt als vrouw. Ken het ze niet kwalijk nemen ook.. En als dat blijft, blijven ze doorgaan. Ze minder arm maken, kan een strategie zijn, hun reproductie nummers aan te pakken

 5. Cycle25

  We moeten één wereldeconomie hebben : China, dat vergat deze volgevreten kipkluif te melden.

 6. Winfrida

  Rare oude mannetjespraat.

  1. Loelap

   Utopisch gezever van multimiljardair.

 7. hans-e-pans

  Hoe krijgen ze het voor elkaar om deze twee dingen bij elkaar in een zin te zetten, of met elkaar in verband te brengen. Het een heeft niets met het ander te maken, kies zelf maar de volgorde.

 8. usb3.0

  Er zijn hier heel veel fascistische vaccinatiedrammers die dit prettig vinden en de coronafetisjisten wrijven hun handjes alweer warm al gniffelend achter hun vuistje…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.