Sneeuw? Nee, BOETE! ‘Gehaaide BOA’s delen boetes uit aan mensen die met de hond willen wandelen of sneeuwpoppen willen bouwen’

In het Zuid-Limburgse Vaals was -daags na kerst- vanochtend een dun laagje sneeuw te bewonderden. Des te meer redenen voor een aantal mensen om het prachtige witte landschap te bewonderen. Zeker in tijden dat je toch al niets meer kan of mag. Echter dachten de BOA’s daar net zo over, en trokken ze naar de besneeuwde Limburgse heuvels om boetes uit te delen.

Het was, volgens de Limburgse media, zelfs zo druk dat de medewerkers van de gemeente, de politie en Staatsbosbeheer met de handen in het haar zaten om de toestroom tot het besneeuwde heuvelschap te beteugelen. Op meerdere plaatsen was zelfs de doorstroom van autoverkeer niet meer mogelijk.

De opgetrommelde BOA’s waren inmiddels ook met enige gretigheid naar het Limburgse vasteland getrokken. Daar werden vele boetes uitgeschreven voor fout- en wildparkeerders:

“De boa’s hadden het zo druk dat ze tussentijds even naar het gemeentehuis moesten om de accu’s op te laden van de apparaatjes waarmee de boetes werden uitgeschreven. […] De auto’s stonden in lange rijen in en langs de bermen van de smalle bochtige wegen van het golvende heuvellandschap geparkeerd. […] Mensen ontdekten na een paar uur sneeuwpret een briefje onder de ruitenwisser”, aldus PvdA-burgemeester Harry Leunessen in een statement.

Volgens de ‘daadkrachtige’ burgemeester Leunessen stonden er zelf files rondom zijn gat van zo’n 10 kilometer. Asjemenou, zeg! “Ik ben even gaan kijken op het Drielandenpunt, het was daar erg druk met zowel komend als gaand verkeer. Vooral gezinnen waren onderweg, met hond, kinderen en slee. Veel mensen kwamen van ver weg, onder meer uit Eindhoven en Den Bosch. Wellicht aangelokt door sneeuwbeelden uit Vaals die vrijdagavond op een landelijke zender werden uitgezonden.”

Het is dus weer duidelijk: Zelfs het bezoeken van de natuur, in de openlucht, kan voortaan rekenen op boetes van gemeentemedewerkers (in de volksmond ook wel BOA’s genoemd). Of dit nu echt de strategie is waar wij als opgesloten Nederlanders op zitten te wachten blijft de vraag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. 2030

  uiteraard is het blauw – het nieuwe bruin – er als de kippen bij om de burgers een oor aan te naaien

  Een wapenstok wensen deze nsb’ers om met nog wat meer geweld te kunnen optreden.

  1. Appelstroop

   Je maakt nu de politie/boa’s uit voor nazi’s omdat ze de wet handhaven. Fout parkeren mag niet, daar zijn ze voor beboet, ze hebben geen boete gekregen omdat ze in de sneeuw speelden.

   1. 2030

    sinds wanneer is nsb’er synoniem met nazi ?

    quote fout parkeren mag niet end

    mensen ophokken mag ook niet
    het land op slot gooien mag niet
    mensen angst aanjagen mag niet

    donder op met je politiek correcte gelúl , geef mensen wat ruimte fascist

   2. usb3.0

    “omdat ze de wet handhaven”

    Welke wet? op basis waarvan en waarom? “verkeersboetes” zijn hoofdzakelijk bedoeld als de verkeersveiligheid in het geding is daar zijn boetes voor bedoeld hier is de verkeersveiligheid niet in het geding.
    Denk eens even rustig na over de situatie, hoe achterlijk zijn de regels eigenlijk of vindt je het normaal wat er in Nederland gebeurd? dat mensen erop uit gaan en vertier zoeken en dat mensen dan een boete krijgen….

 2. Cor Grijpstra

  Je parkeert je auto waar het niet mag, hoppa een boete.
  Wie legt het mij uit dat het dan fout is om daarvoor een boete te krijgen.

  1. 2030

   omdat je in de sneeuw de belijning niet kan zien bijvoorbeeld ? omdat de op de weg geschilderde instructies zoals , blauwe zone , parkeer zone , milieu zone niet leesbaar is

   omdat parkeren even geen prio heeft maar afstand houden gewenst is volgens diezelfde linkse idioterie

   ik begrijp sp volk steeds beter , de simpelheid hunzelve

   1. ManX

    Het SP-volk levert de nieuwe Stasi’s: Cor Grijpstra -de gepensioneerde ambtenaar die een zak geld van de overheid meekreeg- is daar de duidelijkste exponent van.

    Een rigide, verstarde en verkokerde hufter die alleen binnen de lijntjes kleurt en niet buiten zijn eigen kaders kan denken: de vleesgeworden rechtlijnigheid zelve.

    1. Cor Grijpstra

     @ManX

     ”niet buiten zijn eigen kaders kan denken”

     HeP u een spiegel in huis?

   2. Cor Grijpstra

    Staan borden met parkeerverbod.

    1. ManX

     Tante Cor gedijt uitstekend onder een zwaar totalitair regime – hij heeft er alle skills voor in huis.

     Hij is uitgerust met een slaafse ziel, verlinkende mentaliteit en is zo soepel als een betonnen telefoonpaal: als BOA zou hij een prachtige carriere maken. Als NSB’er trouwens ook.

     Voor mij heb je definitief afgedaan, grote SP-sukkel.

     1. Cor Grijpstra

      ManX
      ”Voor mij heb je definitief afgedaan, grote SP-sukkel.”

      Haha zo ben ik weer een psychopaat, dan weer een SP sukkel, je bent niet lief, Manxje 🙂 🙂 🙂

    2. 2030

     NEE

  2. Mariposa78

   Heel simpel al deze boete’s zijn onterecht uitgeschreven.
   Waarom dan? hoor ik je denken
   Het Bord E1 (parkeerverbod) en bord E2 (verbod stil te staan) met onder bord (geld ook voor de bermen)is niet rechtsgeldig.
   Het bord E1 en E2 kan enkel werken voor de rijbaan en dus niet voor de berm omdat de APV kan niet iets verbieden wat het RVV specifiek toestaat.
   Het gaat hier om een APV boete die ten onrechte uitgeschreven is.

   Dat er nog veel (onterechte) boetes voor parkeren in de berm uitgeschreven worden is om moe van te worden.
   Hou daar eens mee op en lees je jurisprudentie eens en leer er van.
   (“Ja meneer, dat bord geldt ook voor de berm, dat is ook een deel van de weg.”) niet dus meer worden uitgedeeld.

 3. Cootje

  Ongekend onrecht heeft weer een middagje Wilders aanhangers verworven . en de sneeuwpret voor het electoraat moeten verpesten . bananen republiek heeft zijn macht weer misbruikt

  1. Cor Grijpstra

   @Cootje nog een paar mooie sneeuwdagen en de PVV staat 66 virtuele zetels.
   Prachtige zonnige dagen in maart, hup naar 76.

   Regen op verkiezingsdagen brengt het weer terug naar 25.
   De PVV kiezer is lui en blijft bij slecht weer thuis.

   1. Cootje

    Maar waar socialisten zijn geweest groeit geen gras meer , die hebben hun naam te grabbel gegooid zeker in zuid Europa met fraudes diefstallen manipulatief handelen . In heel Europa bij het grofvuil gezet , en hun laatste aanhang het meest getroffen door Corona .

 4. NoDoubt

  Waar is nu de groepsimmuniteit van Rutte? Nee WHO heeft definitie gewijzigd net als de pandemie. Nu kan alleen groepsimmuniteit door vaccin en niet zoals we al miljoenen jaren door contact met elkaar. Een groot leugen met dank aan onze premier die miljoenen geeft aan een private WHO org.

 5. Cootje

  Het ongekende onrecht heeft weer toegeslagen , en de sneeuwpret moeten verpesten met een bekeuring , waar was de handhaving ouderejaars avond van het vuurwerk verbod . Een totale willekeur in een bananen republiek

 6. Vrijedenkert

  Verre toekomst, het jaar 2227…

  Zomaar ergens in een museum hangt een fraai werk aan de muur dat door vele mensen aandachtig wordt bekeken en bestudeerd!

  Met als titel:
  Winter in Nederland, januari 2021.

  Omschrijving:
  Fraai winterlandschap Limburg waar NSB praktijken plaatsvinden.

 7. Happytissue

  Ik begrijp de woede wel van veel mensen, tegen overlast gevende jongeren of asielzoekers en andere criminele dan wel overlastgevende doet men al jaren niets. Als je bestolen bent, ben je niet eens welkom voor aangifte.

  Nu terwijl men weet dat mondkapjes puur om symbolische reden ingezet is (heeft regering zelf aangegeven, losstaand of het wel of niet werkt) er in de buitenlucht geen of vrijwel geen gevaar op besmettingen is handhaaft men hier extreem op. De gewone burger krijgt te maken met zero tolerantie. En het ergste is nog, we accepteren het ook nog.

 8. nicks

  Altijd wel een reden te vinden om je niet aan de Covis-regels te houden: nu is het sneeuw, dan wordt het weer te mooi weer, drukdrukdruk, even iets ophalen, ik had het niet gezien, ik mag toch ook wel eens wat, ik kwam er toevallig langs, het was niet duidelijk aangegeven, ze bekijken het maar, ikikik.

 9. Madpo

  Van het volk wordt begrip en meegaandheid gevraagd bij het lamleggen van onze samenleving voor het bestrijden van Corona. Wij kunnen daar als Nederlander best begrip voor opbrengen dat we allemaal min of meer huisarrest opgelegd krijgen. Nou doet zich de unieke situatie voor Nederland in zijn oude witte kleed te bekijken, een buitenkansje in deze moeilijke tijd. Mogen we dan op onze beurt als Nederlanders om een beetje begrip vragen van die inhalige (vaak) laaggeschoolde dienstkloppers die boa worden genoemd om zo’n unieke situatie te genieten ook al nemen we daarbij hier en daar een stuk ongebruikt gebied als parkeerplaats in beslag, galpissers!

  1. 2030

   👏👏👏👏👍

 10. Madpo

  Vraagt vrouw El Qac zich wel eens af wie er in Nederland zit te wachten op de mening van een Palestijnse gastarbeider????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.