Sneue BIJ1-huilebalken janken wat af omdat partijlid baan kwijtraakt na vernieling standbeeld J.P. Coen

Marisella de Cuba, prominent BIJ1-lid en voorzitter van de antiracistische actiegroep We Promise, raakt haar baan kwijt omdat zij een standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn heeft beklad. De gemeente deed aangifte, maar volgens De Cuba ligt de oorzaak voor haar baanverlies bij de ‘extreemrechtse hetze’ die tegen haar zou zijn opgezet. Zelfreflectie is duidelijk niet haar sterkste punt.

Respect voor de democratie, de rechtstaat en de publieke ruimte is compleet absent bij BIJ1-lid Marisella de Cuba en haar mede-activisten. Zij zijn er heilig van overtuigd dat je je eigen opvattingen gewoon moet kunnen doordrukken en dat de rest zich maar naar hun waarheid heeft te schikken. Kennelijk mag je dan gewoon standbeelden bekladden en hoef je niet meer netjes via democratische procedures te proberen om de rest van de bevolking te overtuigen van jouw standpunt dat zo’n standbeeld niet meer kan.

Ze zijn zelfs zó overtuigd van hun eigen gelijk dat ze nu spreken van een ‘extreemrechtse hetze‘ tegen De Cuba. Het Twitter-account ‘Vizier op Links’ liet beelden van de bekladding zien en noemde ook haar werkgever in de tweet. GeenStijl nam dit vlak daarna over en toen begon het krijsen vanuit BIJ1 en hun mede-activisten.

BIJ1-raadslid Jazie Veldhuyzen roept de achterban nu op om de werkgever van De Cuba te mailen, om te eisen dat ze zo’n losgeslagen vandaal gewoon als werknemer behouden moet blijven. Want als je tegen racisme strijdt, dan moet je gewoon beelden kunnen bekladden en de gewetenloze vandaal kunnen uithangen. En iedereen die daar tegen is, die is uiteraard extreemrechts.

BIJ1 en de mede-activisten laten hun ware aard nu wel zien. Compleet geradicaliseerd en zo he-le-maal de weg kwijt dat ze criminelen door dik en dun steunen. En dat wil straks de Tweede Kamer in. Laat me niet lachen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. RvdBe

  Je bent lid van een racistische organisatie, maakt je schuldig aan vernielingen, als je daar dan verantwoordelijk voor wordt gehouden heet het een extreem rechtse hetze.

  1. driewerf

   Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een verloren linkse droom .Je zal zien dat het bashen nog veeeeeeeel erger gaat worden. Het zal het linkse gepeupel niet helpen .De strijd gaat zeker gewonnen worden, de angst gaat regeren bij links.

   1. Nostradamus

    Onderschat het probleem niet. De nieuwste generatie is behoorlijk vergiftigd. De hippie studenten van vroeger zijn de stalinisten van nu: h**ps://www.prageru.com/video/dangerous-people-are-teaching-your-kids/

  2. Spoetnick

   Helaas gaan de linkse subsidies gewoon door.
   Haar Melkert-baan raakt ze kwijf maar daarvoor krijgt ze een riante uitkering terug.
   Schade vergoeden hoeft ze niet, want … uitkering. Zo zielig is ze dus niet.
   De belastingbetaler draait voor de kosten op.

  3. jennifer

   Bekijk dat clubje maar eens, het is niet meer als n bijeengeraapt onverzorgd zooitje.

 2. tegendraad

  Standbeeld Nelson Mandela is ook niet meer van deze tijd.

 3. kattekop

  Die graffiti-spuiter de graffiti met een tandenborstel alles laten verwijderen.
  Als hij daarmee klaar is, na een week, dan bedenkt hij zich nog wel eens om
  dit nog eens te herhalen.

  1. jennifer

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 4. Drostemannetje

  Het zijn gewoon terroristen-light. In de jaren 70 had je de RAF. Nou waren die een slagje erger, maar goed. Wie weet hoe dit verder gaat lopen als zij hun zin niet krijgen. Misschien kan die doos een baantje zoeken in Cuba?

 5. 2030

  nog even en we zijn verlost van het restzeteltje

  1. jennifer

   +++++++++++++++++++++++++++++++

 6. tata

  Wat een slinksch fluffy zeg. Janken maar, dan krijg ik mss mijn zin.

 7. jennifer

  Ik heb die mensen van de Bij1 club eens bekeken. Je weet niet wat je ziet, het lijkt wel n horror film wat n bijeen geraapt onverzorgd vies zooitje is het die club Bij 1.Terecht dat die racist haar baan kwijt raakt. Of telt voor haar ook wat voor die kwast akwasi geld, en dat ze denken dat ze alles ongestraft kunnen doen.

 8. Wally

  Prima toch? Doort dit soort acties raken ze (als ze dat al ooit hadden) elke geloofwaardigheid kwijt. En afgezien van een paar idioten die sowieso anti-nederland zijn zal men beseffen dat dit soort gekken niet fijn zijn.

 9. Loelap

  Marisella is een ordinaire tokkie naam, past wel bij dit sujet.

 10. Pieter48

  Redding is nabij. Er is een vaccin in de maak voor verwarde figuren met linkse waanideeën. Het word in dit land met vijf miljoen dosissen aan geleverd.Helaas niet meer voor de verkiezingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.