Sullig Nederland krijgt kruimeltje Brexitvergoeding van de EU (slechts €40 per Nederlander): ‘Flink bedrag!’

Liefhebbers van de EU zijn dolblij. Brussel heeft namelijk weten dat Nederland een “flink bedrag” krijgt als Brexitvergoeding. “Van de eerste 4 miljard die wordt uitgekeerd, krijgt Nederland zoals het er nu naar uitziet 713,3 miljoen,” aldus RTL. “Dat is bijna 18 procent van het totaal.”

Gossiedorie zeg hé! Iets meer dan 700 miljoen euro? Dat hakt er wel even in voor een land met meer dan 17 miljoen inwoners zeg! Da’s zomaar, even rekenen, 40 euro per Nederlander. Dat hakt er wel even in. Jawel, dat gaat hét verschil maken voor Nederlandse huishoudens dit jaar. Het is het bedrag dat ons land krijgt naar aanleiding van de Brexit, zo hebben de hoge heren in Brussel bepaald.

Oh, wacht. Natuurlijk ga ik er daarbij vanuit dat dit geld gegeven wordt aan burgers. Ik had beter moeten weten. Het gaat naar Vadertje Staat en die besluit dan waar het aan uitgegeven wordt, wat ongetwijfeld betekent: het grote bedrijfsleven plus een leuk aantal linkse hobby’s.

Maar goed, volgens RTL is het een “flink bedrag,” Want het is maar liefst (!) 18 procent van het hele bedrag. Zo zo zo. Maar wacht eens even. Wat is de Nederlandse bijdrage aan de EU eigenlijk op jaarbasis? Nou, niet schrikken: in 2019 was dat €8,4 miljard. Deze Brexitvergoeding is dus nog niet eens tien procent van de totale afdracht van één jaar EU-lidmaatschapsgeld.

Als je daarna bedenkt dat onze relatie met het Verenigd Koninkrijk natuurlijk behoorlijk belangrijk is dan begrijp je: de flinkheid van het bedrag valt wel mee. Natuurlijk is het beter dan niets, maar als Nederland zijnde hoeven we ook weer niet op en neer te springen van vreugde omdat Brussel ons wat kleingeld toewerpt.

Zoals zelfs RTL moet toegeven:

Overigens is de compensatie uit Brussel bij lange na niet genoeg om de totale economische schade voor Nederland te compenseren. Het Centraal Planbureau berekende eerder dat een brexit mét een vrijhandelsakkoord de Nederlandse economie jaarlijks miljarden kost. De schatting is dat structurele kosten in 2030 kunnen oplopen tot zo’n 8 miljard euro per jaar.

8 miljard euro per jaar. We krijgen nu even 700 miljoen euro vergoeding.

Het zet écht geen zoden aan de dijk. Een doekje voor het bloeden. Meer is het niet. En EU-propagandisten even heel blij verkondigen dat het om een “flink bedrag” gaat. Schaamteloos!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. lucinde

  Maar wel mooi van die kansloze Britten af.

  Anders konden we die ook nog steunen

  1. RvdBe

   De eu, de faalhaas op het wereldtoneel, moet gaan bedelen bij aartsvijand Rusland om coronavaccins, pest nettobetalers weg, zadelt elk NL huishouden op met 32.000 euro garantstelling voor de zuidelijke parasieten.
   Stelt militair niets voor, durft geen vuist naar China te maken, laat zich de les lezen door allerlei blm en antifa idioten.
   Dat alles in goede banen geleid door 50.000 raamkijkers die op onze kosten een beetje vakantie vieren.
   De Britten zijn gek en Lucinde heeft gelijk.

  2. Telex

   Zoals zij in 1945 deden?

  3. Linksbuster

   Jij bent zo super dom en zo vol met haat..zo vindt je ze alleen maar bij Bij1 , Antifa en kozp!
   Laat je behandelen!

   1. M. Brandenburg

    U bedoelt zoals we elke keer de links totaitairen daar op kunnen betrappen, waar het eerst de communisten, kwamen daar later de Nationaal SOCIALISTEN bij, de geschiedenis is doordrenkt met het bloed dat vergoten is vanwege het linkse gedachtegoed.

 2. Nostradamus

  Nexit, z.s.m.!

  Deze EU faalt hard en moet geheel overnieuw. En wel op een democratische manier door een door burgers gekozen parlement. En ook alleen met landen met enigszins gelijke Westerse normen en waarden.

  1. Edjan

   @Nos. + Eens. En ook graag minder (arme) landen erbij.

   1. Nostradamus

    Ik heb bewust bananen-land weggelaten want anders kan NL straks zelf ook niet meer in de nieuwe, demoratisch gekozen EU.

  2. Telex

   Mogen dat dan boreale landen zijn?

 3. Spaanse_K0K

  Iets meer dan 700 miljoen euro?
  Dat hakt er wel even in voor een land met meer dan 17 miljoen inwoners zeg!
  Da’s zomaar, even rekenen, 40 euro per Nederlander. Dat hakt er wel even in.

  Bij het ontvangen van 700 miljoen, zijn het peanuts.
  Bij het betalen van 700 miljoen, is dat plunderen van de burgers.
  De logica van DDS

 4. Telex

  En het resterende gedeelten boven de € 40,- gaat naar de koperen fluitketels in zuid Europa

  1. jennifer

   Oh ik wou mijn bankrekeningnummers anders wel geven aan de Eu voor die 40 euro, want liever heb ik het rechtstreeks ,de regering in dit land is namelijk niet te vertrouwen als het om geld gaat.

 5. ropart

  ze moeten de architecten van de kindertoeslagfraude hier maar eens op zetten, om te kijken of er wat meer uit te peuren is.

 6. 2030

  hahahaha , de EU is moloch voor regenten en ambtenarren. Torenhoge vergoedingen en vergaderen over kromme komkommers en rechte bananen. Een zinloos instituut.

  8 miljard terug op de nationale begroting ! 8.000.000.000 euris

  ouderenzorg op orde
  ziekenhuiszorg op orde
  I.C capaciteit op orde
  scholen op orde
  studeren op orde

  en dan houden we nog geld over ook !

  stem sociaal , stem PVV
  kinderopvang op orde

 7. Logica

  Ach Michael, neem het ze niet kwalijk, ze weten niet beter.

 8. JFU

  8.4 miljard per jaar betalen aan een corrupte ondemocratisch gedocht in Brussel, en 700 miljoen terug krijgen……een sigaar uit eigen doos…..maar blij dat ze zijn…!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.