Te geschift voor woorden: Groningse studenten mogen pas tentamen maken na negatieve sneltest

Vrijheid, blijheid? Niet voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Nieuw beleid in het hoge Noorden toont aan dat we ons als samenleving echt helemaal gek hebben laten maken door angst: in Groningen mogen studenten nu alleen meedoen aan de tentamens als ze via een sneltest kunnen aantonen dat ze het coronavirus niet onder de leden hebben. En De Telegraaf vindt het fantastisch.

Als je dit een jaar of twee geleden voorspeld had was je keihard uitgelachen:

In Groningen begint maandag een proef waarbij studenten voorafgaand aan een tentamen worden getest op het coronavirus. Ze krijgen een sneltest en horen binnen drie uur de uitslag. Als de test negatief is, mogen ze de tentamenhal op de Zernike Campus in om het tentamen te maken naast hun mede-studenten. Het kan een eerste stap zijn naar hervatten van fysieke lessen.

Zie die laatste zin. De Telegraaf promoot het doen van sneltests dus als middel om terug te gaan naar “fysieke lessen.” Oh ja, ze vinden het fantastisch bij de ‘krant voor wakker Nederland’ (ahem). Je moet een medische test doen, de uitslag wordt bekendgemaakt aan je onderwijsinstelling, en dan mag je naar binnen.

Ze doen écht net alsof het coronavirus de nieuwe pest is, he? Dit terwijl slechts een heel klein deel van de mensen die overleden is aan Covid-19 jonger dan 50 jaar is (0,7% volgens cijfers uit november 2020), waarvan de overgrote meerderheid ook nog eens een serieuze co-morbiditeit had.

Da’s één. En twee is: het is nu duidelijk dat zogenaamde “asymptomatische verspreiding” heel weinig voorkomt. Ik citeer nieuw peer reviewed onderzoek:

Symptomatic and presymptomatic transmission have a greater role in the spread of SARS-CoV-2 than truly asymptomatic transmission. The transmission rates to contacts within a specific group (secondary attack rate) may be 3-25 times lower for people who are asymptomatic than for those with symptoms.

Als studenten geen symptomen vertonen en geen recent contact hebben gehad met een Covid-zieke is het volstrekt belachelijk om van ze te eisen dat ze zo’n sneltest doen. Niet zo heel lang geleden zou iedereen dat een volstrekt normale mening hebben gevonden, maar tegenwoordig ben je een rebel als je in het recht op medisch geheim gelooft.

Nou, dan maar een rebel. Het slaat nérgens op om studenten die nergens last van hebben te dwingen zo’n test te doen. Als je al iets wilt doen kun je je focussen op afstand houden en handen wassen. Anders dan het verplicht afnemen van een sneltest zijn dat géén maatregelen waarbij hun rechten met voeten worden getreden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. ropart

  tweedeling gaat nog heel populair worden.

  1. Flach

   Twee maar? Compromis en je neerleggen bij een meerderheidsbeslissing is een vies woord geworden, strafbaar met geweld. Niet gewoon het niet met elkaar eens zijn, nee met zijn allen (klein groepje onderontwikkelde shit figuren) op pad om gewelddadig aan te geven dat men het niet met de beslissingen eens zijn.

   Overigens beslissingen en beleid waar het allergrootste deel vd samenleving achter staan. Een raar clubje zielepoten die zichzelf héél zielig vinden omdat hun pleziertjes nu even niet door kunnen gaan en daarom overgaan tot geweld zelfs het meppen van paarden met ploertendoders. Wow, echt een soort waar je ‘respect’ voor moet hebben. :X

   1. usb3.0

    Je liegt flash, je was er iig niet bij..

    1. Thant dolph

     Jouw antwoord op zijn verhaal noem ik ook liegen usb tje…

     1. agenda2030

      💩

     2. usb3.0

      nee hoor transdolfje ernest bloemkist klavan

     3. Thant dolph

      Wat zei je, usb?

    2. Flach

     Hé joh, ik ben niet Flash, maar Flach een andere gebruiker. Beetje opletten!
     En ik was er idd. niet bij (meer hersencellen) maar de beelden liegen niet.

 2. Spaanse_K0K

  Als je dit een jaar of twee geleden voorspeld had was je keihard uitgelachen:

  Na het lezen van de hysterische reacties van zowel redacteuren als van reaganten, moet ik nog steeds keihard lachen.

  OT
  Goede maatregel, beter dan uitstellen of laten vervallen.

  1. Nostradamus

   Ik moet vaak ook lachen om jouw reacties. Vaak inhoudsloos en op de man. Ik verbaad mij dat je tijd hebt/neemt om iedere dag DDS te volgen en z.s.m. de eerste zure reactie probeert te plaatsen.

 3. DavidS1976

  1 jaar geleden verklaarde ze je voor gek als je hiermee kwam, 6 maanden geleden zeiden mensen van…ah joh gaat niet gebeuren en nu is dit het nieuwe normaal. Ik zeg het eerlijk! Ik wil nog grotere rellen dan gisteren over het gehele land. Ik doe er graag aan mee als dit normaal gaat worden?

  1. Spaanse_K0K

   Ik veronderstel dat achter uw toetsenbord vandaan komen en de reis naar Amsterdam maken u gisteren teveel moeite kostte.

   1. DavidS1976

    Mag ik je een tip geven? Leer begrijpend lezen! Want ik refereerde duidelijk aan de hand van dit artikel m.b.t. het nieuwe normaal als je gevaccineerd of getest moet worden om mee te draaien bij activiteiten e.d.

    1. Spaanse_K0K

     Oh, u bent CDAer.
     U gaat mits of blijft thuis tenzij.

     1. DavidS1976

      Gefeliciteerd! Je bent de winnaar van de domste reactie van vandaag. Prijs is een cursus begrijpend lezen.

    2. driewerf

     Als ik je een advies mag geven .Negeer die zaadstengel volkomen .

  2. Flach

   Mensen zoals jij zouden code zwart moeten krijgen. Word je ziek? jammer voor je, eigen schuld, dikke bult.
   Door jullie blijft dit maar doorrotten. Als iedereen zich volwassen 3-4 weken zich zoveel mogelijk zouden afzonderen, en alle regels volgen, dan hadden we dit allang al beheersbaar gemaakt. Misselijkmakend narcistisch egoïsme.

 4. Nostradamus

  Toevallig hadden ze die ene 19 jarige patient gevonden die er bovengemiddeld last van had. Bijzonder, dat ze tussen al die 70+ers alleen die jongeman in beeld laten. Of zal het (weer) fake nieuws zijn van de fake nieuws (mainstream)media.

  1. Cor Grijpstra

   @N
   Waar vind ik betrouwbaar nieuws?

   1. Nostradamus

    Hier op DDS 🙂 🙂 🙂

 5. ikweetwatikwil

  We zijn er hier in het Noorden toch nog aardig goed van af gekomen. Laten we het zo houden. Studenten komen overal in het land vandaan. Een weekend in meer besmette gebieden en je moet oppassen.

  Zelf weet ik niet wat ik van die corona toestand moet denken. Als het allemaal zo erg was, dan is de aanpak in Nederland zeer stuntelig geweest en nog.

  Ik hou me maar aan , blijf uit mijn buurt en ik blijf uit jou buurt. Of dat allemaal leuk is, nee dat is het niet. Het is zelfs schadelijk. Wat mis ik de omhelzing van mijn kinderen en kleinkind.

  1. Queen

   Precies. Niet leuk. Ik denk op jouw leeftijd nodig.

  2. Spaanse_K0K

   Het is zelfs schadelijk. Wat mis ik de omhelzing van mijn kinderen en kleinkind.

   1. Spaanse_K0K

    Het is zelfs schadelijk. Wat mis ik de omhelzing van mijn kinderen en kleinkind.

    De schade is van tijdelijke aard.
    Mis ook broer en zussen.
    Ook wij beschermen onze kinderen/kleinkinderen of andersom, we beschermen gewoon elkaar.

  3. Nostradamus

   Ik mis ook omhelzingen van iedereen die ik omhelzen mocht. Jong én oud.

   Maar waarom zou ik jong niet mogen omhelzen? Waar moet ik meelopen in de trend dat ouderen beschermd moeten worden door jongeren niet te mogen omhelzen? Ik loop op mijn leeftijd weinig tot geen risico en die jonger zijn ook niet. Ik loop meer risico’s door bepaalde wijken heen te lopen met mijn blanke huid.

   Ik mis nog steeds corona-noodhospitalen in lege kantoorpanden. Of zelfs plannen daartoe.

   1. Queen

    “Ik loop meer risico’s door bepaalde wijken heen te lopen met mijn blanke huid.”

    Want? Gewoon slachtofferrol zoeken, volledig ongegrond.

    1. agenda2030

     youtube.nl voor gegronde bewijzen dat de dramaqueen poep praat

     joden, homo’s en kwetsbare jongeren zijn geliefde prooien voor onze cultuurverrijkertjes. U kunt een dag volmaken met kijken naar dit rifgedrag

    2. Nostradamus

     Want slachtofferrol is alleen weggelegd voor mensen met een niet-blanke huidskleur? Dit neigt naar racisme.

     1. driewerf

      Probeer eens een discussie met QUEEN OVER AFRIKA KUN JE LACHEN HAHAHAHAHAAH.

    3. driewerf

     dramaqueen ziet het een beetje zwart of niet aytas satya

   2. Flach

    Nostradamus:
    “Ik mis nog steeds corona-noodhospitalen in lege kantoorpanden. Of zelfs plannen daartoe.”

    En waar moet het zorgpersoneel vandaan komen? Je trekt niet zomaar even een blik hoogopgeleide verpleegkundigen uit een blik vandaan. Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat het niet om het aantal bedden gaat, die stamp je zo uit de grond, maar materiaal (hebben ze nu meer) en dan mn. het personeel, dat is er doodgewoon niet. En dat is in de rest vd wereld precies hetzelfde. Als daar bovenop de Engelse variant hier ook nog huis gaat houden, zie ik het somber in.
    Ik hoop dan wel dat al de ontkenners en saboteurs als laatste ad beurt zullen zijn, als ze zorg nodig hebben.

    1. Nostradamus

     Begin jij nu ook al, of dezelfde vraag onder een nieuwe naam?

     Een aantal specialisten en een aantal verplegers zijn nodig. Daarnaast hebben we een overschot aan werklozen (Horeca) die als verzorgende klaargestoomd kunnen worden. Heel veel bezuinigd ziekenhuispersoneel dat misschien ook weer aan de slag wil om te helpen? Mijn buurvrouw wil wel.

     En als jij dát hoopt, mag ik dan hopen dat iedereen die anderen wil dwingen om een vaccin te nemen een alergische reactie krijgt op datzelfde vaccin?
     Nee, voor mij hoeft dat niet want dat hoop ik niet.

     1. Flach

      Waar heb je het over? Heb je het tegen mij Flach? Een nieuwe naam, nee hoor een hele oude va het begin van DDS. Waarschijnlijk nog ver van voordat jij hier een bezoekje bracht.

      En is jouw argument nu werkelijk dat je werkeloze horeca buurvrouw wel even klaargestoomd wil worden om specialistische zorg op de IC ed te kunnen bieden 😀 😀

      Zeldzaam, en belachelijk. *hoofd schud bij zoveel domheid en onzin*

      En dan je andere opmerking dat ik een voorstander ben van vaccinatie plicht? Wederom een domme en ongefundeerde opmerking. Nergens heb ik het over verplicht vaccineren.

      En zoals je heel goed weet is en wordt het niet verplicht. Dus jouw geleuter over dat ze dan maar een allergische reactie moeten krijgen (en dan weer niet) is ook weer een stomme opmerking. Niet te vergelijken met mijn opmerking dat mensen zoals jij, van mij als laatste behandeld mogen worden als ze ziek worden, want door jullie duurt dit allemaal veel langer dan nodig zou zijn geweest, gaan er onnodig veel mensen dood of blijven gehandicapt, en blijft het maar door etteren. Jullie ontkennen het toch, en/of nemen het niet serieus, dus hoef je ook geen zorg.

      Jouw vergelijking slaat dus helemaal nergens op en laat zien dat je er geen reet van snapt. Fijne knuffeldag nog. 🙁

     2. Nostradamus

      Zoveel domheid in een veel te uitgebreid antwoord. Ik reageer al een tijdje maar ben jou met je domheid nog niet tegengekomen. Overal een domme draai aan geven. Je lijkt Rutte wel. Lees het nog een keer en dan je antwoord. Zeg je account op sluit daarna DDS en kom niet meer terug. Veel plezier bij Joop!

     3. Spaanse_K0K

      Het verhaal van noodhospitalen en hospitaalschip is reeds vele malen ontzenuwd.
      Maar helaas, Nostra is niet zo van de feiten.
      Van alternatieve en eigen feiten kan hij bergen verorberen.

     4. Nostradamus

      Ontzenuwd? Door jou en een paar van je beste vrienden misschien. En hoe dan ontzenuwd? Dat weet je niet want je liegt.

      Kijk, nu bijna een jaar te laat gaan ze studenten versneld klaarstomen: h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/01/amsterdam-umc-over-op-crisismodus-gaat-studenten-versneld-bijscholen-ter-verlichting-zorgdruk/
      Deze jongens en meiden zijn dan geschikt voor de verpleging. Als verzorgende heb je geen ‘verzorgenden’ opleiding nodig.
      Eén actieve specialist in een corona-noodhospitaal kan zware patienten over laten brengen naar een IC.

      Over een hospitaalschip heb ik het nooit gehad. Dat schip had overigens wel in Italië succesvol geholpen.

     5. usb3.0

      “want door jullie duurt dit allemaal veel langer dan nodig zou zijn geweest, gaan er onnodig veel mensen dood of blijven gehandicapt, en blijft het maar door etteren”

      Leugenaar ben je, hiermee suggereer jij dat iedereen verplicht moet vaccineren, en erger nog je maakt onderscheid wie wel en wie niet.
      Je hebt zelf geen idee waar je over l*lt, hebt geen idee op basis men wordt gevaccineert, je hebt geen idee dat pçr testen niet voldoen aan de wettelijke eisen die nodig zijn om een virus te kunnen ontdekken.
      Je bent achterlijk met je vaccineren, waartegen? waarvoor? waarmee?
      Meer dan 100 mensen hebben ernstige bijwerkingen, een uitbraak van bijwerkingen niet normaal meer zo heftig en jij bagatelliseert het gewoon, je bent een vaccinbijwerkingen ontkenner

     6. Thant dolph

      “Meer dan 100 mensen hebben ernstige bijwerkingen, een uitbraak van bijwerkingen niet normaal meer zo heftig en jij bagatelliseert het gewoon, je bent een vaccinbijwerkingen ontkenner”

      Weer zo’n mooi voorbeeld van een zg. ‘alternatieve waarheid’ waar ons USBtje een patent op heeft…

     7. usb3.0

      Uiteraard kan transdolfje het niet ontkrachten, hiermee bewijst hij mijn gelijk dat transdolfje een vaccinbijwerkingontkenner is..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.