shutterstock 431585722

Victorie voor toeslagenouders! Kamer neemt PVV-motie aan om overheid schulden over te laten nemen

Geen categoriejan 26 2021, 19:00
Ontzettend goed nieuws voor de tienduizenden gedupeerden van de toeslagenaffaire: de PVV-motie die moest zorgen dat de overheid de private schulden van de gedupeerden overneemt, is nu door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen.
Het zal een duur geintje gaan worden, maar dat is dan maar zo. De gedupeerden zijn door de overheid in deze situatie gekomen en dan zorgt de overheid er ook maar voor dat ze het weer rechttrekken. Dankzij de PVV lijkt dit nu te gaan gebeuren. Alleen D66, VVD en CDA schaarden zich niet achter een tekst van Wilders om de toeslagenslachtoffers ruimhartiger te compenseren
Het kabinet en de overheid blijven namelijk maar stuntelen met de wijze waarop de gedupeerden zouden worden gecompenseerd, waardoor ze de zaak eigenlijk ook nog eens wisten te verergeren. De beloofde initiële compensatie van 30.000 euro voor iedere gedupeerde dreigde namelijk te worden opgeslokt door de Belastingdienst zelf en private schuldeisers, zoals verhuurders en energiebedrijven.
De Belastingdienst gaf de gedupeerden toen ook nog eens een trap na door te komen met een regeling waarmee ze slechts tienduizend euro mochten houden. Dat leidde ertoe dat er werd besloten om de schulden die de slachtoffers bij de overheid hadden, kwijt te schelden. Maar dat was natuurlijk niet genoeg, want de schulden die de slachtoffers door de toeslagenaffaire bij private schuldeisers hebben, liep in veel gevallen op tot ruim een ton (of zelfs méér!).
En wat óók mooi is, want hier stribbelde het kabinet ook flink tegen, is het feit dat de Kamer heeft besloten om de schaderegeling ook te laten gelden voor de partners, ex-partners en de kinderen van de gedupeerden. Die mensen zitten nog steeds in de shit en er is nog steeds veel te weinig overgemaakt, maar een degelijke oplossing is nu dan toch echt binnen handbereik. Dat werd ook echt wel tijd, maar mooi dat er eindelijk schot in de zaak zit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten