Victorie voor toeslagenouders! Kamer neemt PVV-motie aan om overheid schulden over te laten nemen

Ontzettend goed nieuws voor de tienduizenden gedupeerden van de toeslagenaffaire: de PVV-motie die moest zorgen dat de overheid de private schulden van de gedupeerden overneemt, is nu door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen.

Het zal een duur geintje gaan worden, maar dat is dan maar zo. De gedupeerden zijn door de overheid in deze situatie gekomen en dan zorgt de overheid er ook maar voor dat ze het weer rechttrekken. Dankzij de PVV lijkt dit nu te gaan gebeuren. Alleen D66, VVD en CDA schaarden zich niet achter een tekst van Wilders om de toeslagenslachtoffers ruimhartiger te compenseren

Het kabinet en de overheid blijven namelijk maar stuntelen met de wijze waarop de gedupeerden zouden worden gecompenseerd, waardoor ze de zaak eigenlijk ook nog eens wisten te verergeren. De beloofde initiële compensatie van 30.000 euro voor iedere gedupeerde dreigde namelijk te worden opgeslokt door de Belastingdienst zelf en private schuldeisers, zoals verhuurders en energiebedrijven.

De Belastingdienst gaf de gedupeerden toen ook nog eens een trap na door te komen met een regeling waarmee ze slechts tienduizend euro mochten houden. Dat leidde ertoe dat er werd besloten om de schulden die de slachtoffers bij de overheid hadden, kwijt te schelden. Maar dat was natuurlijk niet genoeg, want de schulden die de slachtoffers door de toeslagenaffaire bij private schuldeisers hebben, liep in veel gevallen op tot ruim een ton (of zelfs méér!).

En wat óók mooi is, want hier stribbelde het kabinet ook flink tegen, is het feit dat de Kamer heeft besloten om de schaderegeling ook te laten gelden voor de partners, ex-partners en de kinderen van de gedupeerden. Die mensen zitten nog steeds in de shit en er is nog steeds veel te weinig overgemaakt, maar een degelijke oplossing is nu dan toch echt binnen handbereik. Dat werd ook echt wel tijd, maar mooi dat er eindelijk schot in de zaak zit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Cootje

  Ik vind als pvver dat ze wel erg bezig zijn met hun achterban , moet ze wel waarschuwen dat van twee walletjes eten menige clubje om zeep is gegaan schoenmaker moet bij zijn leest blijven

 2. Cootje

  Ongekend onrecht kan ook komen door ongekend voorrecht .

  1. Marija

   Hoewel late reactie, ik vind uw opmerking wel een heel goede !

 3. tata

  Na enige twijfel volledig mee eens. Deze mensen hebben een ongekend trauma opgelopen en waren zonder enige vorm van rechtsbescherming overgeleverd aan een genadeloze overheid.

  1. hans-e-pans

   De 2e kamer heeft nu wel de PVV-motie aangenomen om de Roverheid de schulden over te laten nemen, maar de PVV- motie is alleen nog maar aangenomen.

   De aangenomen PVV- motie ook uitvoeren is een heel ander verhaal, dat zal nog vele vele vele jaren duren, want het gezegde is toch “ambtelijke molens malen langzaam”.

   De benadeelden hebben aan den lijve en geestelijk ervaren hoe het is om in de ambtelijke molen terecht te komen.

 4. Monty

  Vele reageerders vinden de toeslag affaire toch een allochtonen dingetje.

  Schijnbaar ziet Wilders het toch anders.

  1. WayneGretzky99

   Iets met appels en peren?

 5. Nostradamus

  De PVV is socialer dan socialisten.

  1. halo1

   De grens tussen sociaal en a-sociaal is flinterdun hoor…

 6. WayneGretzky99

  Neem aan dat dat rechtstreeks betaald gaat worden door alle betrokken, veroorzakende ambtenaren?

 7. RvdBe

  Wilders die de denk aanhang steunt.
  Nou nog eens zeggen dat hij een rascist is😁

 8. halo1

  Ik vraag me af wat dit Wilders oplevert.. als er nu nieuw onrecht onstaat door onterechte (terug)geldsmijterij .. niet mee eens dus, want het was wel voornamekijk een allochtonen-dingetje.. goed “gezien” Monty.

 9. gargamel

  Een hypocriete partij, in plaats van Baudet te steunen en te protesteren tegen wereldwijde slavernij, heeft maar één slogan, “minder”. In de toekomst hoef je ook voor Baudet niet minder zo’n quasi-oppositie te zijn, maar als alternatief om deze clowns en 21 te kiezen, ga ik, bedankt, naar Siberië.

  1. werikke

   wat een warrig verhaal maar begrijp dat je uit Nederland gaat.

 10. werikke

  Ik ben zeer overtuigd PVVér maar sta niet achter deze motie want onder hun ook echte fraudeurs die schuldenvrij en met 30k eur verder kunnen . Ik ben voor goed uitzoeken en de echte slachtoffers compenseren en echte fraudeurs hard aanpakken. 30k eur is echt veel en daar moet een werkende persoon lang over doen om dit bedrag over te houden.

  1. ikweetwatikwil

   Werikke ; Mee eens.

  2. Marija

   Helemaal mee eens, er wordt te gemakkelijk (door schuldgevoel?) en te ruimgecompenseerd.

 11. ikweetwatikwil

  Ik snap dat je door gestuntel bij de belastingdienst dáár schulden kunt hebben, maar privé schulden van een ton, dat begrijp ik niet. Dan heb je er wel een potje van gemaakt.

 12. Red52

  Helaas zie ik nergens het ontslag van de verantwoordelijke ambtenaren.

  Zolang er in die richting niets gebeurt, verandert er niets bij overheden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.